Įkraunama...
Įkraunama...

SVOČIŲ NAMAI XXIV TEMA

Tai apie jaunosios krateli nieks nieko naparasys sad.gif
Beje ka cia sumastyt ant helio balionu, diena leidziant????
Atsakyti
QUOTE(loretita2 @ 2010 05 03, 13:30)
Gal patiks sitie zodziai

ŠIRDŽIŲ SURAKINIMAS

Širdis simbolizuoja meilę kadangi senovėje manyta, jog iš jos kyla visi jausmai. Širdis yra klasikinis meilės simbolis, neveltui meilės dievas Kupidonas strėle perveria širdį, kad auką užvaldytų meilė. Dovanojam Jums širdis ir surakinam spynele, linkime, kad Jus amžinai lydėtų karšta meilė.
(Į vandenį išmetami rakteliai nuo surakintų širdžių)

QUOTE(loretita2 @ 2010 05 03, 13:51)
Stai ka dar radau idomaus:
"Vestuvės – tai vyro ir moters sąjunga. „Širdžių spynelė sujungia jaunųjų širdis grandine, reiškiančia priklausomybe ir sąjungą tarp dviejų žmonių, o spynelė reiškia vyro ir žmonos sąryšį bei ištikimybę.
Balandžiai simbolizuoja meilę ir ištikimybę, kadangi šie paukščiai poruojasi visam gyvenimui ir kartu rūpinasi savo mažyliais. Du balandžiai simbolizuoja sutuoktinių laimę, ištikimybę ir atsidavimą. te Jūsų šeimą visada lydi neblėstanti meilė, atsidavimas ir ištikimybė vienas kitam bei laimė šeimoje."

Super. Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cūgga @ 2010 05 03, 13:40)
Ačiū už šituos, jau esu šiek tiek išsisėmusi...
Svočiausim tą pačią dieną  mirksiukas.gif

kad ta pacia tai tikrai, o gal tam paciam kraste? as tai kedainiuose, o tu kur? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(AudraB @ 2010 05 03, 16:49)
Tai apie jaunosios krateli nieks nieko naparasys sad.gif
Beje ka cia sumastyt ant helio balionu, diena leidziant????

o kas konkreciau tas jaunosios kraitelis, gal kazka ir turiu, bet nezinau ka turi omeni sakydama jaunosios kratelis?
Atsakyti
Svociutes, as vel su savo klausimais.. smile.gif o kur jus daiktus susidesit visus, i deze? nes vienus i gamta veztis, kitus i sale...
Atsakyti
Merginos ar ne per daug pirmam užsėdimui,
Pasakojimas kur buvom ką darėm.
Susipažinimas - pasižadėjimas (galvoju sujungti tuos du į krūvą, svečias pasisako kas toks yra ir pasižada kažką jauniesiems).
Valdžios rinkimas, max 5 žmonės.
Atmintinė svečiam.
Jaunųjų įsipareigojimai
Jei ką ne taip darau tarkit žodį, bijau kad galiu nusivažiuoti į lankas hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(cūgga @ 2010 05 03, 18:53)
Merginos ar ne per daug pirmam užsėdimui,
Pasakojimas kur buvom ką darėm.
Susipažinimas - pasižadėjimas (galvoju sujungti tuos du į krūvą, svečias pasisako kas toks yra ir pasižada kažką jauniesiems).
Valdžios rinkimas, max 5 žmonės.
Atmintinė svečiam.
Jaunųjų įsipareigojimai
Jei ką ne taip darau tarkit žodį, bijau kad galiu nusivažiuoti į lankas  hihihi.gif

Na as pirmam uzsedimui darysiu pasisveikinimas ir dokumentu parodymas; valdzios rinkimas. Na pas mane 3 uzsedimai bus .
Papildyta:
QUOTE(vinki @ 2010 05 03, 17:28)
Papildyta:
o kas konkreciau tas jaunosios kraitelis, gal kazka ir turiu, bet nezinau ka turi omeni sakydama jaunosios kratelis?

Na po nuometo kur duodamas kraitelis ateiciai, ten zvake, ziurstas ir pan.........
Atsakyti
QUOTE(AudraB @ 2010 05 03, 18:35)
Na as pirmam uzsedimui darysiu pasisveikinimas ir dokumentu parodymas; valdzios rinkimas. Na pas mane 3 uzsedimai bus .

Kelintą sėsit už stalo kad trys užsėdimai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilia @ 2010 05 03, 18:02)
Svociutes, as vel su savo klausimais.. smile.gif o kur jus daiktus susidesit visus, i deze? nes vienus i gamta veztis, kitus i sale...

Kadangi man SM patarimai labai padėjo, nutariau ir aš savo svočiavimo patirtim pasidalinti.
Aš daiktus (maistą ir užduotėles - aš dariau mandarinus, apvyniotus lipnia juosta, o ją nulupus randi kokį darbą kam teks padaryt - labai gera idėja - ir užduotėlė, ir maistas... lotuliukas.gif )į gamtą susidėjau į gražią pintinę su dangčiu (pirkau Maximoj), o gėrimus ir taures piršlys lagaminėly nešė, tai sakyčiau, visai oriai mes ten atrodėm ax.gif
O salei daiktus laikėm mašinos bagažinėj, kai pasibaigė "gamta", permetėm į pintinę ir lagaminėlį... lotuliukas.gif
Bandysiu įkelt visą scenarijų, tik surasiu, kur jis dabar kompe
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iammama: 03 gegužės 2010 - 18:51
QUOTE(cūgga @ 2010 05 03, 19:47)
Kelintą sėsit už stalo kad trys užsėdimai  g.gif

Na siaip salej jau nuo 15val prasideda, bet jei gera oras bus tai veluosim na grysim kokia 16-17val
Atsakyti

Na siaip kiek zinau leidzia viena pora po viena ir daznmiausiai leidziami vietoj fejerverku 24val wink.gif
Bet kiek esu prisiskaicius ir ne viena kart leidus, tai sudetinga su jais, o dar zinau atveji kai visos poros paleido, o jauniesiems ir sudege nenuskrides sad.gif
[/quote]

ar vietoj kur perkami nepamoko, kaip jais naudotis? blink.gif as siaip ju niekada nesumacius tik foto, tai ir taip neisivaizduoju, kaip jais naudotis doh.gif mes ir manom, kda vietoj fejerverku reiktu kazka panaudot, nes kiek zinom, nebus ax.gif
Atsakyti
Na va, bandau. Kadangi visokios sutiktuvės išlydėtuvės buvo beveik žodis žodin iš ankstesnių SM temų, tai rašau tai, kas buvo nauja arba ką skaičiau kitose vietose negu įprasta. Ypač noriu "pasigirti" svočios sveikinimo eilėraščiu (iš A. Maldonio 1966 metų meilės lyrikos, aišku, kiek adaptuotu), kai kurie svečiai net apsiverkė...
VESTUVIŲ SCENARIJUS
1 diena
Jaunojo išlydėtuvės
Jaunosios išlydėtuvės
(Papuošiamos mašinos)
Bažnytinė ceremonija

Išvyka į gamtą (ten turėjau tik vieną užduotį – mandarinus apvyniojau lipnia juosta, o viduj dar įdėjau po užduotį , pvz. „esate kurčnebylys. Paklauskite jaunikio, kaip nueiti į geležinkelio stotį. Nepamirškite padėkoti už atsakymą...“ Visi lupasi , atlieka užduotėles ir valgo)

Sutikimo užduotys (jaunikio tėvai buvo užsakę Viduramžių riterius, tai jie visokių ten buvo prisigalvoję; mes buvom įspėti, kad jie ima tik degtinę ir jokių ten kitokių „camcių lemcių“, bet kadangi kadangi stalo išpirkimo nebebuvo, tai kai atėjo mūsų eilė užduotis atlikti, aš perskaičiau tą kontraktą, kurį paprastai stalą išsiperkant skaito (buvau pasiruošusi mažus maišelius su etiketėmis „Žirniai“, 0,2 l degtinės butelį, o piršlys po kiekvieno mano perskaityto duoklės elemento knisosi pintinėje ir ieškojo atitinkamų daiktų – žodžiu, paerzinimui, o kai viską atidaviau, tada sakau – „kadangi jūsbuvote šių vestuvių „spec. zakazas“, tai čia jums tikros dovanos – ir atidavėm visiems po butelį degtinės „Spec. zakaz“ ir didelį lašinių gabalą. Buvo laimingi, kaip nžn kas...
Skaito SVOČIA: Mes, žemiau pasirašę, ypač turtingų, gražių, jaunų mergelių ir bernelių pulkelis, ieškom balto stalo, linksmos muzikos ir jaukios vietelės, kur galėtume dalyvauti smagioje puotoje ir padėti šias gėrybes:
1. Miltų maišas;
2. Žirnių maišas
3. Cukraus maišas;
4. Riešutų maišas;
5. Druskos maišas;
6. Medaus statinaitė;
7. Saldainiai (labai geri);
8. Riestainiai (labai kaloringi);
9. Ugninis gėrimas;
10. Valiuta (patikrinta).
Pasirašo: Apsukrusis piršlys, žavioji svočia, Mergelės roželės, Berneliai ereliai.

Sutikimas su duona ir druska (ruošėsi tėvai, man neteko)
Dovanų įteikimas
Susėdimas prie stalo
Piršlio/svočios pasveikinimas

PIRŠLYS: Labas vakaras visiems susirinkusiems. Leiskite pasveikinti visus čia susirinkusius į vestuvių puotą, ir kartu atsinešusius gerus balsus, miklias kojas, gerą skrandį, saldžias lūpas, nepakartojamą šypseną, mylinčią širdį ir gerą nuotaiką. Iš namų išsivežėme du gražius jaunuolius: B ir V, o grįžome su jauna, gražia ir besišypsančia M šeima. Ši diena mūsų jaunavedžiams yra šventa, nes Dievo akivaizdoje jie prisiekė meilę ir ištikimybę vienas kitam iki gyvenimo saulėlydžio. Jaunųjų duotą priesaiką patvirtina šis dokumentas: perskaito.
SVOČIA:
Viskuo tavo meilė man tapo –
Kiekvienu mano žingsniu,
Laukiamu laišku...
Aš matau –
Mūsų laimė varva rytais nuo lapų,
Lūžta rasoj
Permatoma ir aiški.

Aš girdžiu,
Kaip trapią gyvybę
Grūde pavasaris kelia.
Tada aš labiausiai bijau,
Kad tavęs neatimtų kasdienybė,
Užuolaidos,
Kilimų takeliai...

Ne, aš tavęs neatiduosiu
Vienodiems tyliems metams.
Nesibaigiantis – visas –
Ateisiu
Su savo atstumais,
Keistom svajonėm
Ir amžinai dulkinais batais.
Ateisiu –
Ir niekada nepraeisiu...

Mieli B ir V. Šiandien jūs sukūrėt šeimą. Buvot du skirtingi žmonės, kiekvienas su savo pomėgiais, svajonėm, keistenybėm, atstumais... O dabar sėdit šalia viens kito spindinčiom akim, paskendę svajonėse apie naują gyvenimą, džiaugsmus, laimę. Linkiu, kad jūsų namuose gyventų gerumas, pagarba, supratimas. Net ir tada, kai rūpesčiai ir prabėgę metai papuoš jūsų plaukus šarma. Net ir tada, kai meilę reikės išdalinti savo vaikams, anūkams ir daugeliui artimų žmonių. Nepameskit viens kito, nepamirškit savo meilės, neatiduokit užuolaidom ir kilimų takeliams... Kai bus sunku, prisiminkit, kaip spindėjo jūsų akys šiandien, jūsų vestuvių dieną. Šis tostas yra už tvirtą ir darnią jūsų šeimą. Už jūsų meilę. Už tai, kad ir savo auksinių vestuvių proga galėtumėt pasakyti: mūsų laimė varva rytais nuo lapų...
PIRŠLYS: Mieli svečiai, kviečiame Jus pakelti taures už mūsų jaunuosius!

Karšti patiekalai
Svečių susipažinimas(buvo muzikantai, tai aš prie jų tik grįžus iš gamtos „pasigerinau“, sakau – aš maitinanti mama (iš tikrųjų antram sūnui tik 5 mėn tebuvo), padėkit, pagailėkit, aš dar jauna, skolinga neliksiu... blush2.gif tai labai daug vargt man per tas vestuves tikrai neteko... thumbup.gif O pabaigoj daviau kiekvienam po butelį degtinės.

Viršaičių išrinkimas
Tėvų sveikinimas
Jaunųjų bučinys
Jaunųjų valsas
Piršlių polka
II susėdimas prie stalo
Šeimos židinio įteikimas
Šampanas, dvylikta

Žibintų plukdymas (vestuvės vyko ant ežero kranto, tai jaunieji nusipirko tokius popierinius žibintus įvairiaspalvius, išdalinom juos kiekvienam svečiui, jie išlankstė ir leido į ežerą. Naktį vaizdas tikrai įspūdingas...)
SVOČIA: Nors danguje yra daug žvaigždžių, bet mes siūlome įžiebti dar vieną žvaigždyną – B ir V meilės žvaigždyną. Kviečiame visus svečius į lauką – ežere plukdysime šviesos žibintus. Jaunieji, tegul šie žibintai nušviečia jums kelią į laimę, tegul jūsų meilė niekad nesibaigia.
(Visi išeina į lauką, pora gauna po žibintą,paleidžiame į vandenį žibintus)

Antras karštas
Vestuvinio torto pjaustymas

2 diena
Laikraštis (gaminosi jaunieji)
Labarytis
PIRŠLYS: Labas rytas, mieli sveteliai, linksmai praleidę šią naktelę. Juk ne vieno širdy tikriausiai atbudo jaunystės karštosios naktelės ir pačių vestuvių prisiminimas.Ir jums labas rytas, gerbiami jaunavedžiai. Sveikiname teisėtą vyrą ir žmoną.
SVOČIA:
Už meilę jų tyrą, už meilę jų gražią;
Už pradžią neblogą, už pabaigą gerą;
Už pirmąją naktį, už pirmąją dieną;
Už čia susirinkusį svečią kiekvieną;
Už tėvus, užauginusius šitokią porą;
Už piršlį melagį, už svočią nedorą;
Už tai kas jau buvo, už tai kas dar bus
Pakelkim, išgerkim lig dugno stiklus!
PIRŠLYS: Taigi tostas už pirmąjį rytą!
(išgeria)
SVOČIA: Kviečiame visus pasivaišinti. Jeigu dar yra svečių, kurie vakar nespėjo ir norėtų tarti sveikinimo žodį, labai prašome.

Jaunųjų perrengimas

Piršlių dovana jauniesiems
SVOČIA:
Saldu gardu
Kaip du medu!
Bet ant lėkštelės —
Nepadėsi.
Rausvom uogelėm —
Neapdėsi.
Ir — nors tu ką!—
Neparagausi.
Ieškosi nusipirkt —
Negausi.
O šiaip —
Labiau nei du medu
Saldu gardu,
Labai saldu...
Kas, mieli sveteliai? Atspėkit… (medaus mėnuo)
Mes, mieli sveteliai, su piršliu pasitarę nusprendėm jaunuosius medaus kopinėti pasiųsti į Nidą, į viešbutį N. O kad jiems ten galvos nuo medaus neapsvaigtų, užduotėlių paruošėm.
MŪSŲ MAŽYLIS (jam tada buvo 4 metai):
Pasakyk, kas tau patinka –
Aš dainelę parašysiu…
Daiktelius mažus aplinkui
Susirinkti paprašysiu:
Akmenuką ir smiltelę,
Stiklo žėrinčią šukelę
Ir pernykštį stagariuką,
Ir saldainio popieriuką…
Vos kas nors jiems toną duos –
Pamatysi, uždainuos…
(buvau nupirkusi Maximoj tokią dėžutę kvadratinę, kurią apklijavom (medžio klijais) akmenukais, kankorėžiais, gintaru, žuvėdrų plunksnom, net kažkokį stagariuką pajūry suradau… Ir kai vaikas vardijo tuos daiktelius eilėraštyje, aš svečiams pirštu rodžiau).

SVOČIA: O viduj įdėjom jauniesiems užduotėlių albumą – prifotografavom Nidoj visokių skulptūrų, o jaunieji turės per medaus mėnesį jas visas surasti, prie jų nusifotografuoti ir mums “ataskaitą” pristatyti…

Pareigų pasidalinimas – turėjau pasiruošus, bet nebeprireikė, ir taip atrakcijų užteko...
Nuo šiol jaunieji žengs gyvenime petys į petį, koja į koją. O kad po kojomis nesipainiotų žemiškoji buitis, čia ir dabar jaunieji nuspręs, kokias pareigas namuose jie atlikinės.
(jaunieji nuo ramuneles lapelius rasko ir aiskinasi, kokie darbai kuriam priklauso)

Puokštės metimas
Karvojus
Piršlio kraujo ragavimas
Padėka: piršliams, svečiams
• Piršliams
• Padėka ilgiausiai susituokusiai porai

Pabaiga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iammama: 03 gegužės 2010 - 19:47
Mergaitės, kažkuri siuntėte kartą pėdutes jaunųjų, nu išsitrynė iš kompo, neberandu .Gal kuri pagelbės iš buvusių svočių rolleyes.gif . Labai ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 03 gegužės 2010 - 20:08