Įkraunama...
Įkraunama...

SVOČIŲ NAMAI XXIV TEMA

QUOTE(ingridastar @ 2010 04 29, 20:41)
Tai, kad niekas jo nedegina  g.gif Jei jau taip norisi to vainikėlio, tuomet jis dedamas į dėžutę. visas nusegimas- dėjimas dėžutėn- gražių žodžių lydimas, stilizuotas.

Gal kam pravers straipsnis apie rūtų vainikėlį ir kitas lietuvių senąsias tradicijas: http://klaipeda.dien...-rutomis-128052
Atsakyti
Mergaites, o gal kuri turit ne CMB registruotos santuokos, o baznytines santuokos liudijima? Kad butu galima pavardes irasyti ir pateikti kaip tikra?
Labai jau suviliojo mintis irasyti, kad jaunikis pasirinko jaunosios pavarde thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(astarte12 @ 2010 04 29, 21:44)
Gal kam pravers straipsnis apie rūtų vainikėlį ir kitas lietuvių senąsias tradicijas: http://klaipeda.dien...-rutomis-128052

Tradicijų senoviniu būdu labai sunku būtų laikytis net ir labai norint. Todėl kaip viskas keičiais, keičiasi ir tradicijos smile.gif

Aš praktikuoju taip- nusegamas vainikėlis, įdedamas į dėžutę, tada perdedu nuometą pirmai pamergei. tai vyksta po vidurnakčio. Jei ba;lius dvi dienas, nusegu vainikėlį pirmą vakarą, o nuometą perdėt galima kitą dieną smile.gif
pagal situaciją. nereikia parintis, kad viskas būtų pagal raidę smile.gif Kuo mažiaus susikaustymo. Juk čia ne esmė.

Papildyta:
QUOTE(fikuse @ 2010 04 29, 21:58)
Mergaites, o gal kuri turit ne CMB registruotos santuokos, o baznytines santuokos liudijima? Kad butu galima pavardes irasyti ir pateikti kaip tikra?
Labai jau suviliojo mintis irasyti, kad jaunikis pasirinko jaunosios pavarde  thumbup.gif

O kam tokius dar atskirai daryti? g.gif Juk gali piršlys ar svočia (kuris jau apsiims skaityti dokumentus), "netyčia susimaišyti" ir perskaityti kitaip. paskui nuleisti viską juokais ir perskaityti (jau rimtai, be juokų), tikrus dokumentus kaip reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridastar @ 2010 04 29, 20:02)
O kam tokius dar atskirai daryti?  g.gif Juk gali piršlys ar svočia (kuris jau apsiims skaityti dokumentus), "netyčia susimaišyti" ir perskaityti kitaip. paskui nuleisti viską juokais ir perskaityti (jau rimtai, be juokų), tikrus dokumentus kaip reikia smile.gif

Atskirai daryti tam, kad jiems kaip prisiminimas liktu doh.gif Bet del perskaitymo mintis irgi svarstytina, dekui mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(AudraB @ 2010 04 29, 14:10)
Beje svociutres, kaip ten su tuo rutu vainikeliu elgiamasi?
Ji degint reikia, kaip ji sudegint, o paskui det i dezute???????

Na senais laikais degindavo, o muzikantai dainuoja ir sveciau( ..zaliu rutu vainikeli ugny sukurensim..) manau zinot ta daina. Dabar spreskit ka daryt, ar degint, ar dziovint ir det i skrynia
Atsakyti
QUOTE(fikuse @ 2010 04 29, 22:11)
Atskirai daryti tam, kad jiems kaip prisiminimas liktu  doh.gif Bet del perskaitymo mintis irgi svarstytina, dekui  mirksiukas.gif

na tu pagalvok kiek jiems visko reikės susidėt atsiminimui biggrin.gif Visą lagaminą smile.gif Sveikinimų, atvirukų, laikraštukų, paklodžių, netikrų dokumentų.... ir tt, ir pan biggrin.gif doh.gif
Neįsižeiskit, bet šiaip pagalvokit ir apie vargšus jaunuosius kur jie viską dės paskui smile.gif
Papildyta:
QUOTE(loretita2 @ 2010 04 29, 22:25)
Na senais laikais degindavo, o muzikantai dainuoja ir sveciau( ..zaliu rutu vainikeli ugny sukurensim..) manau zinot ta daina. Dabar spreskit ka daryt, ar degint, ar dziovint ir det i skrynia

Aukštaitijoj nedeginamas, bet džiovinamas ir dedamas kraičių skrynion atminimui. Nors pamenu kaip per giminaičio vestuves seniai labai seniai biggrin.gif degino. Bet abejoju, kad ta tradicija kur nors buvo senoviniais laikais.
jei neklystu- vainikėlio deginimas, kaip ir jaunosios nešimas per tiltus- sovietinių laikų išmislas mirksiukas.gif kaip ir vilkimas į bendrus marškinius, ir pan. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingridastar: 29 balandžio 2010 - 20:51
[quote=memori,2010 04 29, 12:08]
Niu ka, po dvieju savaiciu atostogu is po vestuviu prisiruosiau (pagaliau) atiduot sm duokle ir pasidalint savo scenarijum smile.gif

*Seklio isrinkimas. Šventės metu išrenkami „sekliai“ , kurie seka ir užrašo nuotakos ištartus žodžius, šūksnius jai atidarinėjant dovanas (pvz., „och“, „ach“, „niekada neturėjau šito“ ir pan.). Vėliau tie patys žmonės sukuria istoriją „ Nuotakos pirmoji naktis ir medaus mėnuo“ , įsprausdami užrašytas jaunosios frazes.
thumbup.gif patiko si mintys man
*Per tilta nenesem, bet buvau suplanavus jog jaunieji per tilta varys papuostais paspirtukais. Neisdege ta mintis.
mes ir nenesen nes oras buvo blogas
*spyneles gavau atiduot, kad jie jas prisirakintu prie tilto jau be musu.
mum ir del oro neisejo pakabint spynute, tai jaunieji vestuviu metu proga patys pakabino
*nu ir pabaigai ejom i lauka paziuret kaip karstai liepsnoja jaunuju meile. Uzdegem gal kokiu 2 metru aukscio sirdi smile.gif ispudis geresnis nei fejerverkai.
thumbup.gif cia tai isivaizduoju koks turejo buti grozys
Gal kada turesi foto. O seip kad ir mazai buvo sveciu tai jau pasiruosi ir pravedei thumbup.gif super, saunuole. Ir nuotraikyte jusu grazi
Atsakyti
QUOTE(ingridastar @ 2010 04 29, 20:50)
na tu pagalvok kiek jiems visko reikės susidėt atsiminimui  biggrin.gif Visą lagaminą smile.gif Sveikinimų, atvirukų, laikraštukų, paklodžių, netikrų dokumentų.... ir tt, ir pan biggrin.gif  doh.gif
Neįsižeiskit, bet šiaip pagalvokit ir apie vargšus jaunuosius kur jie viską dės paskui smile.gif

Na, sita liudijimo kopija daugiau atminimui jaunojo tevui liktu, o ne jauniesiems. Nei laikrasciu, nei paklodziu, nei sveikinimu neplanuojame butent del tavo paminetos priezasties, kad jauniesiems nereiktu lagamino nereikalingu daiktu tureti mirksiukas.gif
Atsakyti
tai va, paskaičius jūsų jau patirtus pasisakymus PO šventės, taip ir nosisi pasakyt: geriau mažiau, bet efektingiau smile.gif
Šiuo klausimu aš taupau savo laiką, nes man šiek tiek kitaip- aš žinau kaip būna ir kaip nutinka smile.gif, tad lengviau.

O taisyklė Nr. 1, kurią sakau jauniesiems ir sau taikau- reikia pasiūlą taylyti prie savo galimybių, o ne galimybes taikyti prie pasiūlos smile.gif

Aš pati vestuvėms pasiruošiu tik trečdalį to, ką paskaitau, jog jūs ruošiatės smile.gif
Bet vos spėju viską įgyvendint smile.gif

Papildyta:
QUOTE(fikuse @ 2010 04 29, 23:05)
Na, sita liudijimo kopija daugiau atminimui jaunojo tevui liktu, o ne jauniesiems. Nei laikrasciu, nei paklodziu, nei sveikinimu neplanuojame butent del tavo paminetos priezasties, kad jauniesiems nereiktu lagamino nereikalingu daiktu tureti  mirksiukas.gif

smile.gif tai žinoma, jei sumąstei ką nors smagaus, tai kodėl nepadarius? bet kuriuo atveju- idėjos yra gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridastar @ 2010 04 29, 21:12)
tai va, paskaičius jūsų jau patirtus pasisakymus PO šventės, taip ir nosisi pasakyt: geriau mažiau, bet efektingiau smile.gif
Šiuo klausimu aš taupau savo laiką, nes man šiek tiek kitaip- aš žinau kaip būna ir kaip nutinka smile.gif, tad lengviau.

O taisyklė Nr. 1, kurią sakau jauniesiems ir sau taikau- reikia pasiūlą taylyti prie savo galimybių, o ne galimybes taikyti prie pasiūlos smile.gif

Aš pati vestuvėms pasiruošiu tik trečdalį to, ką paskaitau, jog jūs ruošiatės smile.gif
Bet vos spėju viską įgyvendint smile.gif

Papildyta:
smile.gif tai žinoma, jei sumąstei ką nors smagaus, tai kodėl nepadarius? bet kuriuo atveju- idėjos yra gerai  mirksiukas.gif

Sutinku su tuo, kad reikia ne kiekybes, bet kokybes drinks_cheers.gif . Tad ir bandziau surinkt tokius zaidimukus, kad truktu trumpai ir nespestu pabosti. Jei oras but buves geras ir nebut reikeje valandos vaziuot iki ziemos sodo, tikrai buciau laisvai igyvendinus viska ka planavau ir dar butu laiko like smile.gif O grizus i kavine tai daugiausia laiko buvo sokama smile.gif Tad kavinej neturejau nei tostu, nei kalbu ilgiausiu. Kaip bebutu, cia visu asmeninis supratimas apie tai, kas grazu, idomu ir tinkama smile.gif Tad lenkiu savo galva pries svociukiu temele, nes cia tikrai ideju lobynas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo memori: 29 balandžio 2010 - 22:06
Sveikos svociutes smile.gif kai vis turiu laikelio - zvilgteriu pas jus pasiskaitineti ir matau, kad kai kurios jau super veteranes smile.gif Geguzes 10 diena Klaipedoje atidarineju parduotuve - salona, kuris bus skirtas sventems. Sitam salone bus pardavinejamos prekes ir paslaugos vestuvems, krikstynoms, vestuviu metinems.... Kreipuosi i Jus su pasiulymu del Jusu paslaugu. Jei kuri jauciates galinti daryti kokius darbelius, pirsliauti ar panasiai turite kokiu graziu ideju - rasykite man i a.z as su jumis susisieksiu. Nenoriu per daug cia reklamuotis, kad negauciau velniu nuo admin smile.gif Idomu ar cia galima butu parasyti man savo tel. nr., kad galetumet tiesiogiai su manim susisiekti g.gif
Atsakyti
QUOTE(memori @ 2010 04 30, 00:02)
Sutinku su tuo, kad reikia ne kiekybes, bet kokybes drinks_cheers.gif . Tad ir bandziau surinkt tokius zaidimukus, kad truktu trumpai ir nespestu pabosti. Jei oras but buves geras ir nebut reikeje valandos vaziuot iki ziemos sodo, tikrai buciau laisvai igyvendinus viska ka planavau ir dar butu laiko like smile.gif O grizus i kavine tai daugiausia laiko buvo sokama smile.gif Tad kavinej neturejau nei tostu, nei kalbu ilgiausiu. Kaip bebutu, cia visu asmeninis supratimas apie tai, kas grazu, idomu ir tinkama smile.gif  Tad lenkiu savo galva pries svociukiu temele, nes cia tikrai ideju lobynas thumbup.gif

drinks_cheers.gif

Aš kai pradėjau svočiauti, tiesą sakant nelabai žinojau apie sm ir pan., tad viską dariausi pati, rinkau, domėjaus, žiūrėjau praktiškai kas limpa, kas ne smile.gif

Bet dabar, kai yra galimybės, žinoma, kad daug lengviau viskas. Ir tai yra gerai smile.gif
Atsakyti