QUOTE(fikuse @ 2010 04 27, 18:22)
Mergaites, noriu jusu patarimo:
1 - mes busim liudininkais, bet kadangi bus pulkas, tai turbut jau nori nenori tapsim pirsliaus, ane? Tai klausimas, kaip jus darote su juosta pirsliui? Ar tai jau "atgyvenes" vestuvinis atributas, ar jos vis dar naudojamos? Supratau, kad MB lyg ir noretu tos juostos, bet jaunoji labai suabejojo, ar jai ta juosta, kaip "senamadiskas" daiktas, nesugadins nuotrauku
2 - kas svociai perka puokste: ji pati ar jaunoji?
3 - kas rupinasi maistu ir alkoholio pilstymu prie baznycios (i CMB neis), vaisinant sveikintojus, ir gamtoje: pirsliai ar vyriausia pora?
4 - kuriuo vestuviu momentu metamas keliaraistis ir puokste?
O dabar pasiguosiu, pirma karta pirsliausim, tai labai norejau graziu skoningu vestuviu (juolab, kad jaunieji pareiske, kad nori netradiciniu vestuviu) , prisirinkau medziagos ACIU JUMS VISOMS , prisigalvojau visokiu atrakciju, idomybiu, nemazai info is skgretos (man ten super subtilus dalykeliai: ir pasaka apie 4 zvakes, ir sirdeles uzdegtos, ir balionai is dezes, ir kelione su paspirtukais)... O dabar suzinojau, kad jaunieji jaunuju valso nenori, islydetuviu is namu nenori, nesimo per tilta ir apskritai tilto nenori, gamtai suplanavo skirti apie 1-1.5val ("nes turbut lis, neidomu ir nebus ten, ka veikti"), nori visokiu keliaraisciu ir puoksciu metimo ir butinai fejerverku (nes dangaus zibintai ir balionai su bengaliskomis ugnelemis neidomu) ir t.t. Jau dabar suprantu, kad tiketis, kad mums uz darba bent padekos, butu labai naivu, bet kad isgirsim priekaistu, kad tas ar anas buvo negerai, tai jau dabar matau (jaunoji yra pareiskusi, kad tik ji viena gali viska gerai padaryti). As jau nebezinau, nei kaip toms vestuvems ruostis, nei ka daryti, rankos svyra ir tiek....
1 - mes busim liudininkais, bet kadangi bus pulkas, tai turbut jau nori nenori tapsim pirsliaus, ane? Tai klausimas, kaip jus darote su juosta pirsliui? Ar tai jau "atgyvenes" vestuvinis atributas, ar jos vis dar naudojamos? Supratau, kad MB lyg ir noretu tos juostos, bet jaunoji labai suabejojo, ar jai ta juosta, kaip "senamadiskas" daiktas, nesugadins nuotrauku
2 - kas svociai perka puokste: ji pati ar jaunoji?
3 - kas rupinasi maistu ir alkoholio pilstymu prie baznycios (i CMB neis), vaisinant sveikintojus, ir gamtoje: pirsliai ar vyriausia pora?
4 - kuriuo vestuviu momentu metamas keliaraistis ir puokste?
O dabar pasiguosiu, pirma karta pirsliausim, tai labai norejau graziu skoningu vestuviu (juolab, kad jaunieji pareiske, kad nori netradiciniu vestuviu) , prisirinkau medziagos ACIU JUMS VISOMS , prisigalvojau visokiu atrakciju, idomybiu, nemazai info is skgretos (man ten super subtilus dalykeliai: ir pasaka apie 4 zvakes, ir sirdeles uzdegtos, ir balionai is dezes, ir kelione su paspirtukais)... O dabar suzinojau, kad jaunieji jaunuju valso nenori, islydetuviu is namu nenori, nesimo per tilta ir apskritai tilto nenori, gamtai suplanavo skirti apie 1-1.5val ("nes turbut lis, neidomu ir nebus ten, ka veikti"), nori visokiu keliaraisciu ir puoksciu metimo ir butinai fejerverku (nes dangaus zibintai ir balionai su bengaliskomis ugnelemis neidomu) ir t.t. Jau dabar suprantu, kad tiketis, kad mums uz darba bent padekos, butu labai naivu, bet kad isgirsim priekaistu, kad tas ar anas buvo negerai, tai jau dabar matau (jaunoji yra pareiskusi, kad tik ji viena gali viska gerai padaryti). As jau nebezinau, nei kaip toms vestuvems ruostis, nei ka daryti, rankos svyra ir tiek....
1. Pirslio juosta susitarimo reikalas, vieni nori kiti jos jau nebesideda, pasiklauskit kaip nori jaunieji, jei jie to nenori tai ir nesidekit
2. Seip vienur svociai puokste dovanoja jaunikis, kitur perkasi pati svocia, cia irgi susitarimo reikalas
3. Alkoholi dali perkasi pirsliai (mes asmeniskai nepirkom, taip sake jaunieji jie viska pirko) dali jaunieji turi ir poros. Kad poros pilstys mazai tiketina, nes dazniausiai buna toks biski balaganas, todel pirsliams reiktu imtis iniciatyvos (kalbu is patirties kiek maciau keliose vestuvese). As asmeniskai visoms pamergems buvau pries vestuves susakiusi uzduotis, vienos buvo atsakingos stoveti prie jaunuju ir imti is ju geles kai sveikins sveciai, kitos buvo atsakingos uz tauriu dalinima, dar kitos uz saldainiu dalinima, bet pradejome visa vaisinima mes su pirsliu ir i darba ijungeme poras nes kai kurie uzsimirsta
4. Puokste su keleraisciu metasi po 12 arba antra diena.
Del jaunuju noru, tai siulyciau viska derinti su jaunaisiais, na is vienos puses tai ju svente ir as pilnai juos suprantu kad kai kas jiems patinka kai kas ne ir nori kad butu viskas ka jie sugalvoja. As daug ka buvau pasakiusi jauniesiems, daug ka jiems buvau parodziusi, scenariju derinau su jais, tik keleta staigmenu buvau pasilikusi, kur buvau garantuota kad jiems patiks, na mano manymu tai jaunuju svente ir reiktu klausyti ko jie noretu, uzsimink ka esi sugalvojusi gal jiems viskas patiks. Nepyk ant ju ir nepanikuok, tiesiog surask bendra kalba, gal but bus kas nepatiks tau asmeniskai, bet neimk i sirdi .