Įkraunama...
Įkraunama...

Kvietimai į vestuves

QUOTE(karietaite @ 2006 03 13, 21:22)
Zinai SMALSUTE, gal ir tu neisizeisk, bet ir tu pasidomek, kokia viso to prasme. Taip pat atsiprasau, kad nukrypom nuo temos, taciau turiu kazka atrasyti 'prasme suprantancioms'

Taigi toliau keletas nukopijuotu citatu is http://katekizmas.lcn.lt/ - manau tikrai patikimesnis saltinis, nei kai kuriu nezinia is kur 'nuleistos' mintys.

''Naujojo Įstatymo sakramentai yra Kristaus įsteigti; jų yra septyni: Krikštas, Sutvirtinimas, Eucharistija (Švenčiausiasis sakramentas), Atgaila (Sutaikinimo sakramentas), Šventimai (Kunigystė) ir Santuoka. ''

Toliau citata is patarimu kunigams...

''Pagalba teikiant Santuokos sakramentą

? 1. Ypatingai stokojant sakralinių tarnautojų gali pasirodyti būtina deleguoti neįšventintus tikinčiuosius pagelbėti teikiant Santuokos sakramentą.

? 3. Išskyrus Kanonų teisės kodekso kan. 1112 numatytą atvejį, kai visiškai nėra kunigų ar diakonų, galinčių pagelbėti teikiant Santuokos sakramentą, nė vienas įšventintasis tarnautojas neturi teisės įgalioti neįšventinto tikinčiojo pagalbai, suponuojančiai pritarimo santuokai reikalavimą bei priėmimą pagal kan. 1108, ? 2. ''

Jums leidus, pacituosiu ir aš (ir šįkart, kad būtų aiškiau, mintį "nuleisiu" iš to paties Tavo minėto KBK): "1623 Pagal lotynų tradiciją sutuoktiniai, kaip Kristaus malonės perdavėjai, Santuokos sakramentą teikia vienas kitam, pareikšdami savo sutikimą Bažnyčios akivaizdoje. Rytų Bažnyčių tradicijose vyskupai arba kunigai yra abipusio sutuoktinių sutikimo liudininkai, bet kad sakramentas galiotų, taip pat būtinas jų palaiminimas." O Tavo citatos apie pagalbą teikiant Santuokos sakramentą aiškiai sako tai, ką jau ir minėjau - kunigas, diakonas ar, retais atvejais, ne "sakralinis tarnautojas", tik PADEDA dviems žmonėms teikti vienas kitam Santuokos sakramentą ir jokiu būdu neteikia jo patys.
Grįžtant prie temos, aš asmeniškai kvietime nerašyčiau: "Santuokos sakramentas bus teikiamas(...)", nes jei iš pradžių rašoma, kad mes kviečiame, o paskui "bus teikiamas", peršasi logiška išvada, kad teiksim jau ne mes, o tai ganėtinai didelis netikslumas. bebe.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 16 kovo 2006 - 13:42
man iškilo toks klausimas: o kaip rašyti kreipinį, kada tėvai išsiskyrę ir gyvena su kitomis pusėmis? g.gif Juk nerašysi "mieli tėveliai", kai iš tų dviejų žmonių, vienas visai svetimas?

gal kuri susidūrėte su panašia situacija?
Atsakyti
QUOTE(spinka @ 2006 03 16, 14:19)
man iškilo toks klausimas: o kaip rašyti kreipinį, kada tėvai išsiskyrę ir gyvena su kitomis pusėmis?  g.gif Juk nerašysi "mieli tėveliai", kai iš tų dviejų žmonių, vienas visai svetimas?

net nepagalvojau apie tai... rasysiu turbut: teti, kvieciame jus (kadangi, nevadinu jo daugiskaita, tai susipras, kad ne viena kvieciu ) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepodukofke @ 2006 03 16, 17:30)
net nepagalvojau apie tai... rasysiu turbut:  teti, kvieciame jus (kadangi, nevadinu jo daugiskaita, tai susipras, kad ne viena kvieciu )  lotuliukas.gif

o gal geriau rašyti "tėti ir onute" ? g.gif o tai tėčio antra pusė gali pagalvoti, kad ji nėra kviečiama... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(spinka @ 2006 03 16, 14:33)
o gal geriau rašyti "tėti ir onute" ?  g.gif o tai tėčio antra pusė gali pagalvoti, kad ji nėra kviečiama... doh.gif

gal ir gera mintis... as tai jos mielai nekviesciau... tai gal rasysiu pirma varijanta smile.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepodukofke @ 2006 03 16, 17:38)
gal ir gera mintis... as tai jos mielai nekviesciau... tai gal rasysiu pirma varijanta smile.gif lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

aš tai čia dėl jaunojo tėvelių pergyvenu, tai kaip ir dar nespėjo man prasikalsti, o ir jaunasis juos blogu žodžiu nemini. tai itariu reikės rinktis antrąjį variantą.
Atsakyti
tevams pakvietimai isvis nesiunciammi. giminems,draugams taip...bet ne tevams!
nereikia persistengti
Atsakyti
QUOTE(belisime @ 2006 03 16, 15:18)
nereikia persistengti

ziurint kaip vestuves organizuojamos... kartais tevai yra kvieciami kaip sveciai, nematau jokio persistengimo... schmoll.gif o tuo labiau jei teveliai gyvena su naujomis seimomis ar pan.
Atsakyti
QUOTE(spinka @ 2006 03 16, 15:19)
man iškilo toks klausimas: o kaip rašyti kreipinį, kada tėvai išsiskyrę ir gyvena su kitomis pusėmis?  g.gif Juk nerašysi "mieli tėveliai", kai iš tų dviejų žmonių, vienas visai svetimas?

mano tetis mires ir mama turi drauga, tai as rasiau taip, "Mama ir Raimundai"
Atsakyti
QUOTE(Aqua100 @ 2006 03 16, 08:15)
O smagu, cia tikrai galiu pasisemti minciu savo vestuviniams pakvietimams...O dar galiu patarti, jai dar nepirkote pakvietimu yra Kaune prie pramones maximos vienas proginiu  drabuziu salonas ir ten galina uzsisakyti labai grazius pakvietimus, juos berots is Vilniaus atsiuncia. Mes jau 10 gavom ir esam be galo patenkinti:)
Ir dar klausimelis, ,kaip manos pakvietimus kiekvienam asmeniskai ar seimai reikia pateikti?

Kiek žinau, pagal visas etiketo taisykles paprastai yra kviečiama friends.gif (pora), mes taip ir darėm - šeimai.
Papildyta:
QUOTE(belisime @ 2006 03 16, 17:18)
nereikia persistengti

Mes tėvam irgi nedavėm kvietimų (ir taip buvo aišku, kad jie dalyvaus), bet sesėms, broliams, nes jie jau turi savo šeimas - įteikėm (turės prisiminimui gražius kvietimus) bigsmile.gif
Atsakyti
Maciau keleta Anglijos lietuviu, besilankanciu sitame puslapyje. Gal nores uzsisakyti nemokamus pakvietimu pavyzdzius internetu - greita ir nemokama mirksiukas.gif 1, 2, 3, 4 ir 5. Ar siuncia i kitas salis - nezinau, Londone sededama to nepatikrinsiu rolleyes.gif

O man labiausiai patiko sitas variantas, kai pamaciau gyvai (atsiunte pavyzdi) tai net zada ateme - atrodo tikrai ispudingai thumbup.gif
user posted image
Papildyta:
Atsiprasau, del pakvietimu pavyzdiu turiu patikslinti: 2 nuoroda jau nebesiuncia nemokamu pavyzduku, o 4 numerio tikslesnis adresas yra toks: http://puddycards.co.uk/id6.htm
Atsakyti
QUOTE(Kachiukai @ 2006 03 17, 03:10)
Maciau keleta Anglijos lietuviu, besilankanciu sitame puslapyje. Gal nores uzsisakyti nemokamus pakvietimu pavyzdzius internetu - greita ir nemokama  mirksiukas.gif 1, 2, 3, 4 ir 5. Ar siuncia i kitas salis - nezinau, Londone sededama to nepatikrinsiu  rolleyes.gif

O man labiausiai patiko sitas variantas, kai pamaciau gyvai (atsiunte pavyzdi) tai net zada ateme - atrodo tikrai ispudingai thumbup.gif
user posted image
Papildyta:
Atsiprasau, del pakvietimu pavyzdiu turiu patikslinti: 2 nuoroda jau nebesiuncia nemokamu pavyzduku, o 4 numerio tikslesnis adresas yra  toks: http://puddycards.co.uk/id6.htm

butent taip as savo pakvietimus ir gavau :

www.specialdaydirect.co.uk
Atsakyti