Mes buvom lauke.. man jau uzteko panikos del kiauliu gripo
+2010 04 17, 19:12-->
O ypac nuosavu gyvenamuju namu rajonuose, kur kurenama anglimis ir malkomis. Pas mus net rukas vakarais buna, jeigu per daug prisikureni lango neatidarysi, nes smalkem is lauko trenkia. Va cia tai sveikata ir kiekviena diena, tai tie vulkaniniai pelenai menkniekis, kaip atejo taip ir praes..
Vienintelio bijau, kad per 2 sav. neissikyrstys tas debesis, o turiu skrist uz atlanto baisu, kad lektuvas nenukristu, bo pas Abraoma tai visai dar nenoriu..
QUOTE(hi @ 2010 04 17, 19:12)
nes pas mus oras ir be vulkaninių pelenų nėra idealus, nei astmatikam nei sergantiem kitom kvėpavimo takų ligom, nei kam kitam nėra itin sveika kai nešiojamos dulkės. Ar manot, kad vietinės vėjo nešiojamos dulkės sveikos?. Kol neišgirdo sąvokos "vulkaniniai pelenai" niekas dėl to nesuko galvos. O dabar gi egzotiškai skamba, tai "reikia" bijot. O šiaip palei gatves be vulkaninių pelenų nebijot eit? Manot ten oras tyras ir idealus sveikatai?
O ypac nuosavu gyvenamuju namu rajonuose, kur kurenama anglimis ir malkomis. Pas mus net rukas vakarais buna, jeigu per daug prisikureni lango neatidarysi, nes smalkem is lauko trenkia. Va cia tai sveikata ir kiekviena diena, tai tie vulkaniniai pelenai menkniekis, kaip atejo taip ir praes..
Vienintelio bijau, kad per 2 sav. neissikyrstys tas debesis, o turiu skrist uz atlanto baisu, kad lektuvas nenukristu, bo pas Abraoma tai visai dar nenoriu..
o mes pasisaugojame ir neiname..
[quote=hi ,2010 04 17, 17:58]
lietaus debesys gerokai žemiau nei tų dulkių... keliais kilometrais, tai vargu kiek ten jums pelenais prilijo.
Greičiau nuo kaimynų šašlyko vėjas pelenų atnešė
ko gero
As pazistu gerai kvapus, ir tikrai zinai ka uzuodziau.
lietaus debesys gerokai žemiau nei tų dulkių... keliais kilometrais, tai vargu kiek ten jums pelenais prilijo.
Greičiau nuo kaimynų šašlyko vėjas pelenų atnešė
ko gero
QUOTE(M.Rasele @ 2010 04 17, 20:03)
žinot koks vulkaninių pelenų kvapas?
Nagi dar kartą paskaitom
Nors ir vadinama "pelenais", vulkaniniai pelenai nėra produktas, kuris išsiskiria deginant medieną, lapus, popierių. Vulkaniniai pelenai yra kietos, netirpios vandenyje dalelės.
ir dar kartą pagalvojam, ar tai ką jūs užuodėt galėjo būt vulkano pelenų kvapas? :]]
O kad kokio lyjant užgesusio lauželio kvapas - nieko keisto. Nebent jūs laužo ar pan. kvapą Lietuvoj pirmą kartą užuodėt
Mes taip pat pasisaugojom, ir dar luktelsim su lauku. Lietuvos SAM teigia, kad zmonems nekenkia ir cia pat aiskina, kad neturi prietaisu, su kuo istirti kenksminguma zmonems. Tai kam rizikuoti? keistas teiginys, kad sveikiems nekenkai, o sergantieji kvepavimo taku letinemis ligomis pajus pablogejima. Tai faktas, kad kazkoks poveikis yra. As ir gripo bijojau ir niekur nekisom nosies.
O mes einame i lauka, kai geras oras, tai net 3 kartus per diena
Nemanau, kad tai blogai, dabar toks sezonas, kad degina zole visur, tai jau nuo to dulkiu ir pelenu nezinia kiek prisiuostome Be to vedindami kambarius oras is lauko gi eina. O vaikus reikia grudinti nuo vaikystes, neapsaugosite ju nuo visu ligu
Tokia mano nuomone
Nemanau, kad tai blogai, dabar toks sezonas, kad degina zole visur, tai jau nuo to dulkiu ir pelenu nezinia kiek prisiuostome Be to vedindami kambarius oras is lauko gi eina. O vaikus reikia grudinti nuo vaikystes, neapsaugosite ju nuo visu ligu
Tokia mano nuomone
Aš tai einu, mano kaime oras, įtariu, geresnis net su vulkano dulkėm, nei kokiam Vilniaus centre paprastą dieną