Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip reaguojate į vulkanines dulkes?

Sveikos mamytes, sveikinimai su isibegejusiu pavasariu ir vis grazejanciais orais 4u.gif tik va, kaip elgiates su paskutinemis dienomis mus uzgriuvusiais gasdinimais del sklandanciu vulkano dulkiu virs Lietuvos ir Europos, nors vakar girdejau kazkokio specialisto komentara per tv, kad pas mus pagauta tik viena sita vulkanine dulkele, o visos kitos vietines, o oro uzterstumas smarkiai padidejes todel nerekomenduojama su mazais vakiukais , senais zmonemis ir su svepavimo takais turinties problemu keliauti i lauka. Kaip Jus i visa tai? Reaguojate ar ne ir manote? Zinote, kartais tos tikros tiesos ir nesuzinosi, tik po keliu ar keliolikos metu islenda ligos neaisku kokios ir nuo ko g.gif
Atsakyti
as irgi noreciau suzinoti nuomone, nes bijau eiti su vaiku i lauka, o oras taip vilioja..
Atsakyti
As taip nezinau ka daryti..eiti neiti..o taip graziai saule sviecia smile.gif
Atsakyti
ziuriu pro langa i parka, ten mamos vezimellius stumdo..eisiu gal ir as.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Taigi man lyg per žinias vakar sakė, kad svarbiausia su kepurėm būti. O jei lyja-būtinai saugotis skėčiu g.gif
Atsakyti
O kaip jusu nuomone zmones gyvena tose vietovese, kur vulkanines dulkes yra normali oro sudedamoji? Namuose uzsidaro.
Gaila, nemaciau ziniu. Bet keistoka, kad pas mus gali buti vulkaniniu dulkiu. Na, gal ir gali, bet tikrai ne tokia didele koncentracija. O jei butu tikrai pavojinga, tai apie tai sneketu gan daug ir garsiai. Cia mano nuomone
Atsakyti
Na kiek aš suprantu tai tos dulkės yra tokiam aukšty, kad paprastiems žmonėms - bent jau kol kas - jokio pavojaus nekelia.
Atsakyti
As vakar ejau i lauka, ir kaip tik prasidejo lietus, ir oras akimirksniu pradejo smirdeti pelenais, todel grizau atgal namo. Kvapas toks buvo kaip uzgesinto lauzo.
Siandien neisiu i lauka, vaikiukas truputi sloguoja, todel manau geriau pasisaugoti. Pro langa matosi, kad stiprus vejas ir dulkes labai nesioja. Namuose manau bus saugiau siandien pabuti.
Atsakyti
Mes tai bunam namuose. Atsarga gedos nedaro.
O kaip cia minejo Shatura, jog jei kenktu, kalbetu garsiai ir daug, tai galiu pasakyti, jog labai daug ir garsiai tikrai nekalbetu, nes kiltu panika... Uzteko pasiskaityti straipsnius internete apie realu poveiki, o rizikuoti pati savo vaiku tikrai nezadu.
Saulute niekur nedings, bus dar tu graziu dienu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2010 04 17, 15:14)
As vakar ejau i lauka, ir kaip tik prasidejo lietus, ir  oras akimirksniu pradejo smirdeti pelenais, todel grizau atgal namo. Kvapas toks buvo kaip uzgesinto lauzo.

lietaus debesys gerokai žemiau nei tų dulkių... keliais kilometrais, tai vargu kiek ten jums pelenais prilijo.
Greičiau nuo kaimynų šašlyko vėjas pelenų atnešė biggrin.gif

QUOTE(Fantazia @ 2010 04 17, 17:33)
galiu pasakyti, jog labai daug ir garsiai tikrai nekalbetu, nes kiltu panika...

ko gero biggrin.gif

Bet jūs "kažką, kas nuslėpta siekiant išvengti panikos" žinot, tai jau kaip ir galit panikuot...

QUOTE(gintare887 @ 2010 04 17, 11:46)
As taip nezinau ka daryti..eiti neiti..o taip graziai saule sviecia smile.gif

neikit, nėra jokios saulės, čia dulkės tik šviesą atspindi, todėl taip ir atrodo...


SAM apie vulkaninius pelenus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 17 balandžio 2010 - 17:06
Per teliką buvo pranešta, kad į lauką rekomenduojama eiti tik visiškai sveikiems žmonėms. Kadangi mano vaikai neseniai išsigydė kosulius, pratupėjom šiandien namie. Sergantiems kvėpavimo ligomis buvo patarta nelįst į lauką ir nevėdint patalpų. Girdėjau, kad šeštadienį (šiandien) planuoja būti didžiausia pavojingų dalelių koncentracija ore Lietuvoje.
smile.gif
Atsakyti
nes pas mus oras ir be vulkaninių pelenų nėra idealus, nei astmatikam nei sergantiem kitom kvėpavimo takų ligom, nei kam kitam nėra itin sveika kai nešiojamos dulkės. Ar manot, kad vietinės vėjo nešiojamos dulkės sveikos?. Kol neišgirdo sąvokos "vulkaniniai pelenai" niekas dėl to nesuko galvos. O dabar gi egzotiškai skamba, tai "reikia" bijot. O šiaip palei gatves be vulkaninių pelenų nebijot eit? Manot ten oras tyras ir idealus sveikatai? cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 17 balandžio 2010 - 17:16