QUOTE(Teruke @ 2011 04 19, 09:15)
Labas rytas! Gyvenu soduose 11 metu.Turiu kaimynus,kuriu sklypas ribojasi su musu,bet jie sode niekada(11 metu) nebuna.Ju sklypas aukstesnis,todel jie riba atsiskyre siferio lpais (kad ju zemes nebyretu i musu puse).Tas siferis suluzes,issikraipes,subyrejes,zodziu baisus.Kadangi jie cia nesirodo,tai pas juos augantys bruzgynai,avietes,dilgeles,apyniai ir t.t.''lipa'' pas mus .Aisku,as juos ''priziuriu'' kiek galiu.Suprantu,kad tvora turetumem psidaryti,bet tai man per brangu.Noriu paklausti ka jus patartumet?
Paklauskyte pirmininko to kaimyno kantaktu, paskambinkyt gal ka per pus sugalvosyte. Ar tvora ar ten pabetuonoti, nes cia kaip ir jo zeme gaunasi nesutvarkyta.
QUOTE(Loveco @ 2011 04 19, 09:29)
as tai nieko nedaryciau, jei neiseitu tvoros statytis. Gyvatvore kokia sodinciau savo sklype, kad uzstotu tuos siferius ir visa kita.
mes dabar vis intensyviau vaziuojam tvarkytis, nes ar pardavimui, ar gyvenimui, ten reik visa zole grebliot, iskast karklus (Ar kaip ten jie) ir t.t.- o tik tada jau su technika stumdys zemes, lygins ir kultivuos. Pasesim "a la pieva", kad bent galima butu su zoliapjove pjaut zole, nes dabar tai per kalnus kalnuotus neimanoma
Bet susiduriau su tokiu bjauriu reiskiniu (man jis bjaurus, kadangi turiu du mazus vaikucius, kurie sode miega, bent jau mazasis 2 men leliukas visada). Musu sklypas yra akligatvyje. Ten, kur baigiasi keliukas iki musu sklypo, prasideda apleistos sodybos teritorija, per kuria taip tiesiai vaziuojant toliau, pasieki misko taka. Kaimyne tvoros neapsitverusi, todel vienas kitas zmogelis prasienauja ta vieta, kad erdves daugiau butu, ir naudojasi tom teritorijom (aisku nesodina nieko ir nestato). Per kazkiek metu susidare "nerasytas istatymas", kad ten yra praejimas iki misko, ir zmones ne tik ten vaiksto (kaimyne sake leidzia), bet ir VAZINEJA. Su masinom ten ner ko vaziuot, nes siauras misko takas, tai vaziuoja su KETURRACIAIS. Vaikai, arba vaikai su tevais Asmeniskai man sitas reiskinys trukdo, nes vazineja garsiai, vazineja per kaimynes sklypa, kur neturetu to daryt, bet sekmadieni buvo isvis virsune, kai vaikai ivaziave i ta sklypa, pradejo po ji maltis, ir jau pasuko i musu pieva Suprantu, mes ten negyvenam, bet jei mato kudikio vezimeli stovinti, masina, ir mane, sklype begrebliojancia, tai gal nekiltu mintis skersai per pievas "raliuot"??? Kaip manot?
Tai zinokit kaip as stojau jiems skersai kelio, sakau, ar isprotejot, ka cia darot? O jie sau "o ka". Sakau: " kas jum leido cia vazinet per mano sklypa, o ir ten kaimynes privati valda". Tai atsiprase, nulipo nuo keturracio ir nustume iki takelio aisku, paskui nuruko, tuo prizadindami mano mazyli
Ar pas jus soduose buna tokiu bajeriu? Suprantu, miskas, keturraciai. Pramoga atseit. Suprantu ir kai jie pravaziuoja gatvemis, bet gal nereik raliuot akligatviais ir dar per svetimas valdas, nesvarbu, kad jos neaptvertos tvora?
mes dabar vis intensyviau vaziuojam tvarkytis, nes ar pardavimui, ar gyvenimui, ten reik visa zole grebliot, iskast karklus (Ar kaip ten jie) ir t.t.- o tik tada jau su technika stumdys zemes, lygins ir kultivuos. Pasesim "a la pieva", kad bent galima butu su zoliapjove pjaut zole, nes dabar tai per kalnus kalnuotus neimanoma
Bet susiduriau su tokiu bjauriu reiskiniu (man jis bjaurus, kadangi turiu du mazus vaikucius, kurie sode miega, bent jau mazasis 2 men leliukas visada). Musu sklypas yra akligatvyje. Ten, kur baigiasi keliukas iki musu sklypo, prasideda apleistos sodybos teritorija, per kuria taip tiesiai vaziuojant toliau, pasieki misko taka. Kaimyne tvoros neapsitverusi, todel vienas kitas zmogelis prasienauja ta vieta, kad erdves daugiau butu, ir naudojasi tom teritorijom (aisku nesodina nieko ir nestato). Per kazkiek metu susidare "nerasytas istatymas", kad ten yra praejimas iki misko, ir zmones ne tik ten vaiksto (kaimyne sake leidzia), bet ir VAZINEJA. Su masinom ten ner ko vaziuot, nes siauras misko takas, tai vaziuoja su KETURRACIAIS. Vaikai, arba vaikai su tevais Asmeniskai man sitas reiskinys trukdo, nes vazineja garsiai, vazineja per kaimynes sklypa, kur neturetu to daryt, bet sekmadieni buvo isvis virsune, kai vaikai ivaziave i ta sklypa, pradejo po ji maltis, ir jau pasuko i musu pieva Suprantu, mes ten negyvenam, bet jei mato kudikio vezimeli stovinti, masina, ir mane, sklype begrebliojancia, tai gal nekiltu mintis skersai per pievas "raliuot"??? Kaip manot?
Tai zinokit kaip as stojau jiems skersai kelio, sakau, ar isprotejot, ka cia darot? O jie sau "o ka". Sakau: " kas jum leido cia vazinet per mano sklypa, o ir ten kaimynes privati valda". Tai atsiprase, nulipo nuo keturracio ir nustume iki takelio aisku, paskui nuruko, tuo prizadindami mano mazyli
Ar pas jus soduose buna tokiu bajeriu? Suprantu, miskas, keturraciai. Pramoga atseit. Suprantu ir kai jie pravaziuoja gatvemis, bet gal nereik raliuot akligatviais ir dar per svetimas valdas, nesvarbu, kad jos neaptvertos tvora?
Kreipkytes pas misko girininka, itariu kad negalima vaziuoti ten su keturaciais. Kai turesiu laiko pasidomesiu giliau, bet kiek zinau pas mus cia buvo bandymai pramogauti, bet kai girininkas pamate tai privaziavo cia policijos ir nuo to laiko nebevazineja.
QUOTE(Gorada @ 2011 04 19, 15:18)
as aisku nepateisinu vazinejimo po jusu kiema, bet tai jeigu dabar visi aklinai uzsidarys savo gatveles, tai ka su masina reikes vaziuoti kelis km kad i miska papulti?
cia panasiai kaip kad visi uzsitvertu aklinas dvimetrines tvoras (neleisciau tokiu bairiu soduose). eini paskui kaip per koki kaleimo kvartala, is visu pusiu tik tvoros... nugi turim kazkokia bendruomene. negyvenam pavieniui laukuose...
as ta pati pagalvojau
Na o ka aukoti savo zeme tam kad kazkas i miska arciau galetu nuvaziuot? Juolab jei su masina tai nedidele cia beda ar 1 km ar 2 pavaziuoti. O kas del tvoru tai zinot, praeita vasara su maudimuku tvarkiausi kieme atsisuku ogi susirinko jaunuoliu kruvele ir spokso, dar ir flirtuoti bande...Teko tiesiog darbus atideti. Nevalia taip rodytis, bet kita vertus mano sklypas tai as dabar del kitu turiu per +35 silumos su megstiniais vaiksciot tai tokiu budu labai geras sprendimas tvora, galima ir givatvore, bet su ja zmonems nelabai sekasi, nes jau praktika parode 10 metu tai dar karpo, tvarko o veliau kazkaip ir nereikia...
P.S. Cia zadetas architekto NR. 868219589