Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas soduose

QUOTE(Teruke @ 2011 04 19, 09:15)
Labas rytas!  4u.gif  Gyvenu soduose 11 metu.Turiu kaimynus,kuriu sklypas ribojasi su musu,bet jie sode niekada(11 metu) nebuna.Ju sklypas aukstesnis,todel jie riba atsiskyre siferio lpais (kad ju zemes nebyretu i musu puse).Tas siferis suluzes,issikraipes,subyrejes,zodziu baisus.Kadangi jie cia nesirodo,tai pas juos augantys bruzgynai,avietes,dilgeles,apyniai ir t.t.''lipa'' pas mus .Aisku,as juos ''priziuriu'' kiek galiu.Suprantu,kad tvora turetumem  psidaryti,bet tai man per brangu.Noriu paklausti ka jus patartumet?

Paklauskyte pirmininko to kaimyno kantaktu, paskambinkyt gal ka per pus sugalvosyte. Ar tvora ar ten pabetuonoti, nes cia kaip ir jo zeme gaunasi nesutvarkyta.

QUOTE(Loveco @ 2011 04 19, 09:29)
as tai nieko nedaryciau, jei neiseitu tvoros statytis. Gyvatvore kokia sodinciau savo sklype, kad uzstotu tuos siferius ir visa kita.  g.gif
mes dabar vis intensyviau vaziuojam tvarkytis, nes ar pardavimui, ar gyvenimui, ten reik visa zole grebliot, iskast karklus (Ar kaip ten jie) ir t.t.- o tik tada jau su technika stumdys zemes, lygins ir kultivuos. Pasesim "a la pieva", kad bent galima butu su zoliapjove pjaut zole, nes dabar tai per kalnus kalnuotus neimanoma smile.gif

Bet susiduriau su tokiu bjauriu reiskiniu (man jis bjaurus, kadangi turiu du mazus vaikucius, kurie sode miega, bent jau mazasis 2 men leliukas visada). Musu sklypas yra akligatvyje. Ten, kur baigiasi keliukas iki musu sklypo, prasideda apleistos sodybos teritorija, per kuria taip tiesiai vaziuojant toliau, pasieki misko taka. Kaimyne tvoros neapsitverusi, todel vienas kitas zmogelis prasienauja ta vieta, kad erdves daugiau butu, ir naudojasi tom teritorijom (aisku nesodina nieko ir nestato). Per kazkiek metu susidare "nerasytas istatymas", kad ten yra praejimas iki misko, ir zmones ne tik ten vaiksto (kaimyne sake leidzia), bet ir VAZINEJA. Su masinom ten ner ko vaziuot, nes siauras misko takas, tai vaziuoja su KETURRACIAIS. Vaikai, arba vaikai su tevais  unsure.gif  Asmeniskai man sitas reiskinys trukdo, nes vazineja garsiai, vazineja per kaimynes sklypa, kur neturetu to daryt, bet sekmadieni buvo isvis virsune, kai vaikai ivaziave i ta sklypa, pradejo po ji maltis, ir jau pasuko i musu pieva blink.gif  Suprantu, mes ten negyvenam, bet jei mato kudikio vezimeli stovinti, masina, ir mane, sklype begrebliojancia, tai gal nekiltu mintis skersai per pievas "raliuot"???  blink.gif  Kaip manot?
Tai zinokit kaip as stojau jiems skersai kelio, sakau, ar isprotejot, ka cia darot? O jie sau "o ka". Sakau: " kas jum leido cia vazinet per mano sklypa, o ir ten kaimynes privati valda". Tai atsiprase, nulipo nuo keturracio ir nustume iki takelio biggrin.gif aisku, paskui nuruko, tuo prizadindami mano mazyli  unsure.gif

Ar pas jus soduose buna tokiu bajeriu? Suprantu, miskas, keturraciai. Pramoga atseit. Suprantu ir kai jie pravaziuoja gatvemis, bet gal nereik raliuot akligatviais ir dar per svetimas valdas, nesvarbu, kad jos neaptvertos tvora?

Kreipkytes pas misko girininka, itariu kad negalima vaziuoti ten su keturaciais. Kai turesiu laiko pasidomesiu giliau, bet kiek zinau pas mus cia buvo bandymai pramogauti, bet kai girininkas pamate tai privaziavo cia policijos ir nuo to laiko nebevazineja.

QUOTE(Gorada @ 2011 04 19, 15:18)

as aisku nepateisinu vazinejimo po jusu kiema, bet tai jeigu dabar visi aklinai uzsidarys savo gatveles, tai ka su masina reikes vaziuoti kelis km kad i miska papulti?
cia panasiai kaip kad visi uzsitvertu aklinas dvimetrines tvoras (neleisciau tokiu bairiu soduose). eini paskui kaip per koki kaleimo kvartala, is visu pusiu tik tvoros... nugi turim kazkokia bendruomene. negyvenam pavieniui laukuose...
as ta pati pagalvojau smile.gif

Na o ka aukoti savo zeme tam kad kazkas i miska arciau galetu nuvaziuot? Juolab jei su masina tai nedidele cia beda ar 1 km ar 2 pavaziuoti. O kas del tvoru tai zinot, praeita vasara su maudimuku tvarkiausi kieme atsisuku ogi susirinko jaunuoliu kruvele ir spokso, dar ir flirtuoti bande...Teko tiesiog darbus atideti. Nevalia taip rodytis, bet kita vertus mano sklypas tai as dabar del kitu turiu per +35 silumos su megstiniais vaiksciot tai tokiu budu labai geras sprendimas tvora, galima ir givatvore, bet su ja zmonems nelabai sekasi, nes jau praktika parode 10 metu tai dar karpo, tvarko o veliau kazkaip ir nereikia...

P.S. Cia zadetas architekto NR. 868219589
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2011 04 22, 15:52)
o tvoros mum neiseina irgi patiem turet- bus statybos, tai kad nereiketu ardyti paskui biggrin.gif

Pasisodinkit kelias dideles tujas ten, kur chebrytė įpratus važinėti, tiesiog jiems ant tako (ten, kur jūsų žemės). Atpras greit. O kad keliuku nevažinėtų, tai nebent šlagbaumai ar vartai kokie pagelbėtų.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 04 22, 18:08)
1. Kreipkytes pas misko girininka, itariu kad negalima vaziuoti ten su keturaciais. Kai turesiu laiko pasidomesiu giliau, bet kiek zinau pas mus cia buvo bandymai pramogauti, bet kai girininkas pamate tai privaziavo cia policijos ir nuo to laiko nebevazineja.
2. O kas del tvoru tai zinot, praeita vasara su maudimuku tvarkiausi kieme atsisuku ogi susirinko jaunuoliu kruvele ir spokso, dar ir flirtuoti bande...Teko tiesiog darbus atideti. Nevalia taip rodytis, bet kita vertus mano sklypas tai as dabar del kitu turiu per +35 silumos su megstiniais vaiksciot tai tokiu budu labai geras sprendimas tvora, galima ir givatvore, bet su ja zmonems nelabai sekasi, nes jau praktika parode 10 metu tai dar karpo, tvarko o veliau kazkaip ir nereikia...

1. nu kazi ar uzdraus misko keliais vazineti? tai ir grybautoju masinu tada nebeisileist turetu
2. pas mane zema tvorele tinkline ir gyvatvore, jau suaugusi aukstoka, tik persimato beveik visa. ir vienodai man sviecia kad dirstelejo kas praeidamas i mano pasturgali is lysves styranti. pas mus atvaziaves amerikietis stebejosi, kad gal lietuviai bijo kad i ju kiema lektuvas nukris kad tokiom betoninem tvorom tveriasi? suprasciau dar kur prie judrios gatves, tai ir dulkes ir triuksmas, nu daba sodo gatveles.... kazkada dirbau su tvorom, tai kokiu uzklausimu tik negaudavom: dvimetrines ir kad elektra paleist galima butu lotuliukas.gif
gal teko vaziuoti pro Veisieju miesteli? pries keleta metu atostogavome netoli, as buvau suzaveta - nameliai sutvarkyti, visur zolyte priziureta, gelytes tik zydi - nu malonumas gatve vaikscioti, kai kur is vis jokiu tvoru nebuvo. tokioj aplinkoj ko gero maloniau gyventi negu kad kokiam tunelyje is dvimetriniu aklinu tvoru? kur visi bijo neduok die kas i mane pasiziures doh.gif dar turekim omenyje kad kiekvienas aptvers tuo savo sesis arus, ar neapims klaustrofobija paciu...
seip neturiu as ko slepti, praeinantys gatve daznai girdziu pagiria mano suni, mano nama, padiskutuoja kaip cia kas. nu ir smagu. lygiai taip pat ir as einu vakarais pasivaikscioti, pasigroziu kaimynu gelynais, mazais grazuciais sodo namukais.

o del jaunuoliu nugi nusisypsoti jiem reikejo smile.gif pamate grazia issinuoginusia moteri, pakalbino 4u.gif

QUOTE(flight @ 2011 04 22, 21:43)
Pasisodinkit kelias dideles tujas ten, kur chebrytė įpratus važinėti, tiesiog jiems ant tako (ten, kur jūsų žemės). Atpras  greit. O kad keliuku nevažinėtų, tai nebent šlagbaumai ar vartai kokie pagelbėtų.. g.gif

kad as kaip supratau ten kaimynes, kuri pradzioj leisdavo ten eiti sklypas... nors as realiai neisivaizduoju kuri ten vieta ir kur ten tie keturraciai vaziuoja lotuliukas.gif reiks kada nueit pasiciekavyt (kaimynai beveik)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gorada: 23 balandžio 2011 - 18:46
QUOTE(Gorada @ 2011 04 23, 19:43)
seip neturiu as ko slepti, praeinantys gatve daznai girdziu pagiria mano suni, mano nama, padiskutuoja kaip cia kas. nu ir smagu. lygiai taip pat ir as einu vakarais pasivaikscioti, pasigroziu kaimynu gelynais, mazais grazuciais sodo namukais.

O man tvora, ir aklina nuo gatvelės - būtina (jei ką, mūsų sklypas sodams nepriklauso ir iš dviejų pusių ribojasi su gatvelėm). Tiesiog, turiu gan nemažą privatumo poreikį, mane praeivių žvilgsniai trikdytų, ir ką dabar? Mano kiemas - mano tvirtovė, mano teritorija, ir čia noriu jaustis saugi ir nepasiekiama viešumui. Slėpti taip pat neturiu ko, bet išstatyti save parodai irgi nenoriu. schmoll.gif
Dar svarstau šiais metais palei tvorą iš gatvės puss užsisodinti tujų ar pušelių, kad dar labiau atribotų smile.gif
Beje, šalia mūsų - sodai (tiksliau, buvę sodai, nes dabar - prestižinis gyv.namų kvartalas bigsmile.gif ), dažnai pro ten einu ar važiuoju, ir sklypai su permatomom tvorom nuo gatvelės pusės mn atrodo šiurpiai. blink.gif Vis pasvarstau, kaip žmonės ryžosi tokiam sprendimui šitaip išsiviešinti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 23 balandžio 2011 - 19:09
QUOTE(Gorada @ 2011 04 23, 19:43)
1. nu kazi ar uzdraus misko keliais vazineti? tai ir grybautoju masinu tada nebeisileist turetu

Nu sorry, Gorada... smile.gif su keturraciais vazinejantys ,,vairuotojai" keliukuose neissitenka... smile.gif Taip - keliais nieks nedraudzia vazineti, bet misko velena draskyti tikrai draudziama smile.gif
As pati esu megeja ir keturraciu, ir motociklu, ir greicio smile.gif bet viskas turi buti daroma su protu... smile.gif

QUOTE(flight @ 2011 04 23, 20:00)
O man tvora, ir aklina nuo gatvelės  - būtina (jei ką, mūsų sklypas sodams nepriklauso ir iš dviejų pusių ribojasi su gatvelėm). Tiesiog, turiu gan nemažą privatumo poreikį, mane praeivių žvilgsniai trikdytų, ir ką dabar? Mano kiemas - mano tvirtovė, mano teritorija, ir čia noriu jaustis saugi ir nepasiekiama viešumui. Slėpti taip pat neturiu ko, bet išstatyti save parodai irgi nenoriu.  schmoll.gif
Dar svarstau šiais metais palei tvorą iš gatvės puss  užsisodinti tujų ar pušelių, kad dar labiau atribotų smile.gif
Beje, šalia mūsų - sodai (tiksliau,  buvę sodai, nes dabar - prestižinis gyv.namų kvartalas  bigsmile.gif  ), dažnai pro ten einu ar važiuoju, ir sklypai su permatomom tvorom nuo gatvelės pusės mn atrodo šiurpiai.  blink.gif Vis pasvarstau, kaip žmonės ryžosi tokiam sprendimui šitaip  išsiviešinti...

As pritariu jusu tokiam poziuriui - man, kaip ir jums, privatumas privalumas. Visiskai nesinori reklamuotis pries visus, nes gyvenam sau, o ne kaimynams, praeiviams ir pan... smile.gif Na bet cia jau kaip kam kas atrodo - juk visi turim sava poziuri i viska smile.gif

P.S.

user posted image

Šviesaus ir giedro Velykų ryto, gausaus stalo ir gražių bei tvirtų margučių wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sechmeta: 23 balandžio 2011 - 19:35
QUOTE(flight @ 2011 04 22, 19:43)
Pasisodinkit kelias dideles tujas ten, kur chebrytė įpratus važinėti, tiesiog jiems ant tako (ten, kur jūsų žemės). Atpras  greit. O kad keliuku nevažinėtų, tai nebent šlagbaumai ar vartai kokie pagelbėtų.. g.gif

yra ir slakbaumas. Bet velgi, is sono galima pravaziuoti pro neaptverta sodyba, tai jie ir vaziuoja toliau, iki akligatvio ir tada kerta kaimynes sklypa ir tuos 100 metru per sklypa varo i miska unsure.gif kur to girininko ieskot, reikes pasidomet. Nebloga ideja. Pyktis aisku nesinori su niekuo, bet kazkaip ir is "vairuotoju" puses negrazu gal.

O kazin labai kvailai pasirodyciau, jei pravaziuojantiems ka nors pasakyciau blush2.gif g.gif labai bijau as ten "reikstis", bet gal kai vaziuoja tevelis su suneliu koks nors, gal pasakyt, kad cia nera pravaziavimo ar dar ka nors...

del tvoros. Zinot, kas kaip moka, tas taip tveriasi, nors kartais ir ne pagal taisykles. Man grazu priziuretos gyvatvores. Bet nepatinka, kad tiesiai pries mus, kitoje keliuko puseje, kaimynai du turi besitesiancia gyvatvore, geroookai aukstesne uz mus, turbut bus kokie 2,5 metro. Zinau, kad toks aukstis neleidziamas, ypac siaures rytu puseje (kaimynams, t.y. mums, uzstoja pietvakariu saule). Skaiciau kazkokiuose istatymuose, ten kur sodinamu medziu, krumu, tvoru statymo reikalavimai.
Ir ar jie galioja seniau pasodintiems medziams? pvz tiems, kurie pasodinti arciau nei dabar reikalaujama, bet jau koki desimtmeti auga?
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2011 04 23, 23:14)
Zinau, kad toks aukstis neleidziamas, ypac siaures rytu puseje (kaimynams, t.y. mums, uzstoja pietvakariu saule). Skaiciau kazkokiuose istatymuose, ten kur sodinamu medziu, krumu, tvoru statymo reikalavimai.

Net jei augalai yra kitoje keliuko pusėje? Visados maniau, kad įstatymiškai negalima sodinti prie kaimyno tvoros... g.gif
Va mūsų namas kaimynams užstoja pietvakarių saulę. Visiškai. Aišku gaila, bet ką daryt, kai sklypai maži...(užtai kitų naujų kaimynų namas mums užstojo patį gražiausią vaizdą pro langus. visiškai. biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 25 balandžio 2011 - 08:39
QUOTE(flight @ 2011 04 25, 08:37)
Net jei augalai yra kitoje keliuko pusėje?  Visados maniau, kad įstatymiškai negalima sodinti prie kaimyno tvoros... g.gif
Va mūsų namas kaimynams užstoja pietvakarių saulę. Visiškai. Aišku gaila, bet ką daryt, kai sklypai maži...(užtai kitų naujų kaimynų namas mums užstojo patį gražiausią vaizdą pro langus. visiškai.  biggrin.gif )

biggrin.gif

siaip tiksliai neissiaiskinau. Bet jei del keliuko negalioja tos ribos, tai liuks tada, uzsisodinciau is visu triju pusiu aukstaugius azuolus blush2.gif Is pietryciu ir nesodinciau, kad saules paciai butu biggrin.gif
Atsakyti
Ąžuolų šaknys išverstų jūsų namo pamatus, taip kad, dar pagalvokit wink.gif Na nebent jūsų sklypas matuojamas ne arais, o hektarais.
Atsakyti
Su praejusiomis sodininkai smile.gif

QUOTE(Sechmeta @ 2011 04 23, 21:33)
Nu sorry, Gorada... smile.gif su keturraciais vazinejantys  ,,vairuotojai" keliukuose neissitenka... smile.gif Taip - keliais nieks nedraudzia vazineti, bet misko velena draskyti tikrai draudziama smile.gif

kaip ir visur yra "geruju" ir yra "bloguju", mes nuolat dalyvaujame visureigiu varzybose kur buna ir keturraciu klase, ir normalus zmones su protu, niekur nieko nedrasko, lygiai kaip keliuose yra ereliu ir normaliu vairuotoju, taip ir su keturraciais. gaila, kai del keliu durneliu, visi nemalone uzsitraukia... gaila nesu macius situ veikeju miske, todel negaliu vienareiksmiskai teigti, kad jie kazka spicialiai drasko, o ne pravazinetais keliukais vezinasi.

na o del tvoru... nzn, buciau jautus ziauru poreiki privatumui, ko gero vienkiemyje buciau stacius, o ne sklypuku tankumyne - soduose. bet cia kiekvienas pagal save renkames.
as jau daba apie sodyba pasvajoju tik del erdves. tureciau daug vietos, pirkciau nusikelimui sena koki rastinuka, ir persivezus pas save pirtele irengineciau.... dar noreciau akmenines lauko sieneles su zidiniu ir pavesines salia. o dar baseino biggrin.gif nu ir jau gal nustosiu svaigti lotuliukas.gif

pasakisos siais metais velykos buvo, toks grazus ir siltas savaitgalis, tirkai pavasaris atejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 04 26, 09:51)
Su praejusiomis sodininkai smile.gif
kaip ir visur yra "geruju" ir yra "bloguju", mes nuolat dalyvaujame visureigiu varzybose kur buna ir keturraciu klase, ir normalus zmones su protu, niekur nieko nedrasko, lygiai kaip keliuose yra ereliu ir normaliu vairuotoju, taip ir su keturraciais. gaila, kai del keliu durneliu, visi nemalone uzsitraukia... gaila nesu macius situ veikeju miske, todel negaliu vienareiksmiskai teigti, kad jie kazka spicialiai drasko, o ne pravazinetais keliukais vezinasi.

na o del tvoru... nzn, buciau jautus ziauru poreiki privatumui, ko gero vienkiemyje buciau stacius, o ne sklypuku tankumyne - soduose. bet cia kiekvienas pagal save renkames.
as jau daba apie sodyba pasvajoju tik del erdves. tureciau daug vietos, pirkciau nusikelimui sena koki rastinuka, ir persivezus pas save pirtele irengineciau.... dar noreciau akmenines lauko sieneles su zidiniu ir pavesines salia. o dar baseino biggrin.gif nu ir jau gal nustosiu svaigti  lotuliukas.gif

pasakisos siais metais velykos buvo, toks grazus ir siltas savaitgalis, tirkai pavasaris atejo smile.gif

Mano nuomone, tų durnelių su laiku vis daugiau ir daugiau...kadangi mes su augintiniu daugybė lauko praleidžiam keliaudami, tai kaip ir ,,viską matom, viską girdim" šiuo klausimu. Nu bet čia mano nuomonė smile.gif
o dėl tvorų, privatumo, erdvės - norėti nieks nedraudžia smile.gif svajoti taip pat smile.gif jei finansai leidžia rinktis - tuomet viskas realu, o jei ne - tai ne. Belieka toliau norėti ir svajoti cool.gif
O velykos tikrai pasaka:) nusipjoviau jau žolę, pasikuičiau darže, augintinis mariose sezoną jau atidarė, su vyru sukonstravom pasakišką vazoną (negaliu atsidžiaugt... lotuliukas.gif )suvalgėm didžiausią indą ledų, pasidžiaugėm gražiu pavasariu....... wub.gif wub.gif
vien žo be žo lotuliukas.gif
Atsakyti
aga pavasaris pasaka. vakar sedejau ant suolelio vyneli triubinau ir knyga skaiciau. ech...

su keturraciais tai beda kad juos sugaudyti labai sunku... nuperka paaugliukam, o daznai dar turiu pinigu viska galiu, tai va per tokius sportininkai kencia. kiek kartu yra buve kad varzybom girininkai nedave kazkurios trasos, nes is vakaro keturraciai be leidimu prasinese... bet as teigiamai stengiuos ziureti - nu ne visi tokie.

perejom vakar per sodus ratuka, kiek daug zmoniu privaziave, visur gyvybes pilna. beveik visur matosi kad kazkas tvarkoma, kazkas daroma. visi savo suniukus susiveze - kas yra gerai, mazas katasunis bande i kojas isegti - kas yra blogai - bandziau ji nuspirti.... as saviski nuolat mokinu - drausminu - negalima loti ant praeiviu, be musu kieme jis niekada nebuna, nu blyn maziuku prisiveze laukinuku, tie gatavi per tvora suesti - toks per sprindi nuo zemes, o mus suesti grasina lotuliukas.gif

Atsakyti