Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas soduose

biggrin.gif ..matyt nedrįso bendraut biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunėlė*: 18 balandžio 2011 - 16:46
Labas rytas! 4u.gif Gyvenu soduose 11 metu.Turiu kaimynus,kuriu sklypas ribojasi su musu,bet jie sode niekada(11 metu) nebuna.Ju sklypas aukstesnis,todel jie riba atsiskyre siferio lpais (kad ju zemes nebyretu i musu puse).Tas siferis suluzes,issikraipes,subyrejes,zodziu baisus.Kadangi jie cia nesirodo,tai pas juos augantys bruzgynai,avietes,dilgeles,apyniai ir t.t.''lipa'' pas mus .Aisku,as juos ''priziuriu'' kiek galiu.Suprantu,kad tvora turetumem psidaryti,bet tai man per brangu.Noriu paklausti ka jus patartumet?
Atsakyti
QUOTE(Teruke @ 2011 04 19, 07:15)
Labas rytas!  4u.gif  Gyvenu soduose 11 metu.Turiu kaimynus,kuriu sklypas ribojasi su musu,bet jie sode niekada(11 metu) nebuna.Ju sklypas aukstesnis,todel jie riba atsiskyre siferio lpais (kad ju zemes nebyretu i musu puse).Tas siferis suluzes,issikraipes,subyrejes,zodziu baisus.Kadangi jie cia nesirodo,tai pas juos augantys bruzgynai,avietes,dilgeles,apyniai ir t.t.''lipa'' pas mus .Aisku,as juos ''priziuriu'' kiek galiu.Suprantu,kad tvora turetumem  psidaryti,bet tai man per brangu.Noriu paklausti ka jus patartumet?

as tai nieko nedaryciau, jei neiseitu tvoros statytis. Gyvatvore kokia sodinciau savo sklype, kad uzstotu tuos siferius ir visa kita. g.gif

mes dabar vis intensyviau vaziuojam tvarkytis, nes ar pardavimui, ar gyvenimui, ten reik visa zole grebliot, iskast karklus (Ar kaip ten jie) ir t.t.- o tik tada jau su technika stumdys zemes, lygins ir kultivuos. Pasesim "a la pieva", kad bent galima butu su zoliapjove pjaut zole, nes dabar tai per kalnus kalnuotus neimanoma smile.gif

Bet susiduriau su tokiu bjauriu reiskiniu (man jis bjaurus, kadangi turiu du mazus vaikucius, kurie sode miega, bent jau mazasis 2 men leliukas visada). Musu sklypas yra akligatvyje. Ten, kur baigiasi keliukas iki musu sklypo, prasideda apleistos sodybos teritorija, per kuria taip tiesiai vaziuojant toliau, pasieki misko taka. Kaimyne tvoros neapsitverusi, todel vienas kitas zmogelis prasienauja ta vieta, kad erdves daugiau butu, ir naudojasi tom teritorijom (aisku nesodina nieko ir nestato). Per kazkiek metu susidare "nerasytas istatymas", kad ten yra praejimas iki misko, ir zmones ne tik ten vaiksto (kaimyne sake leidzia), bet ir VAZINEJA. Su masinom ten ner ko vaziuot, nes siauras misko takas, tai vaziuoja su KETURRACIAIS. Vaikai, arba vaikai su tevais unsure.gif Asmeniskai man sitas reiskinys trukdo, nes vazineja garsiai, vazineja per kaimynes sklypa, kur neturetu to daryt, bet sekmadieni buvo isvis virsune, kai vaikai ivaziave i ta sklypa, pradejo po ji maltis, ir jau pasuko i musu pieva blink.gif Suprantu, mes ten negyvenam, bet jei mato kudikio vezimeli stovinti, masina, ir mane, sklype begrebliojancia, tai gal nekiltu mintis skersai per pievas "raliuot"??? blink.gif Kaip manot?
Tai zinokit kaip as stojau jiems skersai kelio, sakau, ar isprotejot, ka cia darot? O jie sau "o ka". Sakau: " kas jum leido cia vazinet per mano sklypa, o ir ten kaimynes privati valda". Tai atsiprase, nulipo nuo keturracio ir nustume iki takelio biggrin.gif aisku, paskui nuruko, tuo prizadindami mano mazyli unsure.gif

Ar pas jus soduose buna tokiu bajeriu? Suprantu, miskas, keturraciai. Pramoga atseit. Suprantu ir kai jie pravaziuoja gatvemis, bet gal nereik raliuot akligatviais ir dar per svetimas valdas, nesvarbu, kad jos neaptvertos tvora?
Atsakyti
Oho kokia istorija. Pas mus to dar nebuvo.. tikiuosi ir nebus smile.gif

Pats darbymetis pas mus jau prasideda. Bandom zole atgaivint po ziemos, nes kazkokia labai isdziuvusi ir pavargusi atrodo g.gif
Atsakyti
Labas rytas!  4u.gif  Gyvenu soduose 11 metu.Turiu kaimynus,kuriu sklypas ribojasi su musu,bet jie sode niekada(11 metu) nebuna.Ju sklypas aukstesnis,todel jie riba atsiskyre siferio lpais (kad ju zemes nebyretu i musu puse).Tas siferis suluzes,issikraipes,subyrejes,zodziu baisus.Kadangi jie cia nesirodo,tai pas juos augantys bruzgynai,avietes,dilgeles,apyniai ir t.t.''lipa'' pas mus .Aisku,as juos ''priziuriu'' kiek galiu.Suprantu,kad tvora turetumem  psidaryti,bet tai man per brangu.Noriu paklausti ka jus patartumet?

Mes taip pat gyvenam soduos, dar tik penkti metai, dziaugiuos, kad musu kaimynai faini smile.gif
Patarciau kai suzaliuos ta geri nupurkst Roundap'u, bent nereiks rankom raut. Arba druskos tirpalu palaistyt. Aisku, geriausia but tvora su pamatu ir kokia gyvatvore ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2011 04 19, 09:29)
Bet susiduriau su tokiu bjauriu reiskiniu (man jis bjaurus, kadangi turiu du mazus vaikucius, kurie sode miega, bent jau mazasis 2 men leliukas visada). Musu sklypas yra akligatvyje. Ten, kur baigiasi keliukas iki musu sklypo, prasideda apleistos sodybos teritorija, per kuria taip tiesiai vaziuojant toliau, pasieki misko taka. Kaimyne tvoros neapsitverusi, todel vienas kitas zmogelis prasienauja ta vieta, kad erdves daugiau butu, ir naudojasi tom teritorijom (aisku nesodina nieko ir nestato). Per kazkiek metu susidare "nerasytas istatymas", kad ten yra praejimas iki misko, ir zmones ne tik ten vaiksto (kaimyne sake leidzia), bet ir VAZINEJA. Su masinom ten ner ko vaziuot, nes siauras misko takas, tai vaziuoja su KETURRACIAIS. Vaikai, arba vaikai su tevais  unsure.gif  Asmeniskai man sitas reiskinys trukdo, nes vazineja garsiai, vazineja per kaimynes sklypa, kur neturetu to daryt, bet sekmadieni buvo isvis virsune, kai vaikai ivaziave i ta sklypa, pradejo po ji maltis, ir jau pasuko i musu pieva blink.gif  Suprantu, mes ten negyvenam, bet jei mato kudikio vezimeli stovinti, masina, ir mane, sklype begrebliojancia, tai gal nekiltu mintis skersai per pievas "raliuot"???  blink.gif  Kaip manot?
Tai zinokit kaip as stojau jiems skersai kelio, sakau, ar isprotejot, ka cia darot? O jie sau "o ka". Sakau: " kas jum leido cia vazinet per mano sklypa, o ir ten kaimynes privati valda". Tai atsiprase, nulipo nuo keturracio ir nustume iki takelio biggrin.gif aisku, paskui nuruko, tuo prizadindami mano mazyli  unsure.gif

Ar pas jus soduose buna tokiu bajeriu? Suprantu, miskas, keturraciai. Pramoga atseit. Suprantu ir kai jie pravaziuoja gatvemis, bet gal nereik raliuot akligatviais ir dar per svetimas valdas, nesvarbu, kad jos neaptvertos tvora?

nemanau kad cia kazka labai pakeisi. savo sklypa apsitvetrkit - niekas nevazines. o jei kaip pasakoji jis apleistas, tai gal ir galvoja kad cia laukyme kazkokia. o jei moteris ta leidzia, tai jus nelabai manau uzdrausit per jos zeme kazkam eiti ar vaziuoti. ir as girdejau kaip kolona nedidele pravaziavo keturraciu sekmadieni. bet gi cia sodai - is visu pusiu kaimynai, tai jeigu ne keturratis, tai kitas kaimynas gali bet kada benzopjukla isijungti, negi ir ji tildysit nes vaikai miega? arba benzinine zoliapjove - irgi uzia... mane pvz nervuoja paaugliai einantys ir krepsinio kamuoli dauzantys i asfalta, bet tai kazin ar as galeciau jiem pretenzijas reiksti? is kitos puses jeigu jie tik pravaziavo, tai nematau preteksto pretenzijom, va jeigu salia malasi, tai gal ir galima zmoniskai paprasyti pavaziuoti kazkur kitur nes vaikai miega. cia jau zmoniu reikalas kaip paziures. mes su dzipais irgi i situos miskus issisukam, tik kiek toliau nuo sodu, taip kad pries keturratininkus nieko neturiu 4u.gif gatvelemis jie netgi labai pavyzdingai vaziuoja, nelaksto, viena eilute vienas paskui kita, nesimetydami.

as aisku nepateisinu vazinejimo po jusu kiema, bet tai jeigu dabar visi aklinai uzsidarys savo gatveles, tai ka su masina reikes vaziuoti kelis km kad i miska papulti?
cia panasiai kaip kad visi uzsitvertu aklinas dvimetrines tvoras (neleisciau tokiu bairiu soduose). eini paskui kaip per koki kaleimo kvartala, is visu pusiu tik tvoros... nugi turim kazkokia bendruomene. negyvenam pavieniui laukuose...

QUOTE(Lina.n @ 2011 04 19, 13:57)
Patarciau kai suzaliuos ta geri nupurkst Roundap'u, bent nereiks rankom raut. Arba druskos tirpalu palaistyt. Aisku, geriausia but tvora su pamatu ir kokia gyvatvore  ax.gif

as ta pati pagalvojau smile.gif
Atsakyti

as tai tik uz tvora. pas mus irgi tokie slaitai is dvieju pusiu, tai mes darom betonine sienute, tokia kaip atramine, kad negriutu zemes, nebegtu vanduo ir negrauztu dirvozemio.
Atsakyti

as tai tik uz tvora. pas mus irgi tokie slaitai is dvieju pusiu, tai mes darom betonine sienute, tokia kaip atramine, kad negriutu zemes, nebegtu vanduo ir negrauztu dirvozemio. aisku jai finansiskai sunku, reikia kazkokia alternatyva sugalvot g.gif
Atsakyti
Gorada, as taipogi nesu pries keturracius, ypac gatvelese, bet tik jau ne kiaurai per du sklypus vazinetis schmoll.gif Pravaziavo ta diena jie i miska gal 5 kartus. Kai realiai ten pravaziavimo nera. Kaimyne sake tvora tversis, bet siuo metu jai su pinigeliais striuka, kad galetu 35 arus apsitvert. Bet tikimes, kad tai bus greit smile.gif
Atsakyti
Loveco, kažkodėl man atrodo, kad čia teks susitaikyti su esama situacija. Arba tartis su kaimyne, kad ji leistų jos sklype ant rubežiaus lentutes su užrašu " praėjimo nėra" susmaigyt. Arba pradžioj sklypo lentutes kelias su užrašu įsmeigt " privati valda".
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2011 04 21, 22:18)
Loveco, kažkodėl man atrodo, kad čia teks susitaikyti su esama situacija. Arba tartis su kaimyne, kad ji leistų jos sklype ant rubežiaus lentutes su užrašu " praėjimo nėra" susmaigyt. Arba pradžioj sklypo lentutes kelias su užrašu įsmeigt " privati valda".

na ir kas?smile.gif zmones keleta metu is eiles ten vazinejasi? ir Jums tikrai atrodo, kad jei lentuciu prismaigstysit, tai ims visi nulipineti nuo keturraciu ir skaitineti, kas ten kur parasyta? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2011 04 22, 07:53)
na ir kas?smile.gif zmones keleta metu is eiles ten vazinejasi? ir Jums tikrai atrodo, kad jei lentuciu prismaigstysit, tai ims visi nulipineti nuo keturraciu ir skaitineti, kas ten kur parasyta? doh.gif

o tai negi vazines toliau ir kai tvora pvz bus? g.gif
Jei kaimyno tuo metu nera sklype, as, pvz, nepuolu siukslinti svetimos valdos, ar kitaip niokoti tuo labiau. Kodel kiti taip daro, nezinau. Pvz ant musu sklypo pradzios vis kazkas meta supuvusius obuolius, siuksles. Nesuprantu, kodel. Metai is metu. Nieko nesigilinom, bet dabar, kai tvarkomes, noretusi, kad nesikartotu tas reikalas. Ziuresim biggrin.gif
o tvoros mum neiseina irgi patiem turet- bus statybos, tai kad nereiketu ardyti paskui biggrin.gif
Atsakyti