QUOTE(Ramunėlė* @ 2011 04 11, 18:39)
vat ,žinote mane irgi pykits ima....kad aš pvz sodo keliu naudojuos gal kokius 4 mėn per metus. ( nes gyvenam tik vasarą).....o va gyvenantys ištisus metus? kiek pravažiuoja...ir kai bando įrodinėt ,kad kelią taisyt visiems už bendrą kainą?...tada tikrai liūdna .....
Nesupraskite manęs klaidingai - nenoriu primesti savo nuomonės, o tik konstruktyviai padiskutuoti šiuo klausimu. Gal tokiu atveju mes - nuolat gyvenantys soduose ir jūs- ten gyvenantys sezono metu pradėsime labiau vieni kitus suprasti.
Man iškart iškyla toks pavyzdys: gyvenantys mieste žmonės visi moka mokesčius vienodus( na gal kai kurie priklauso nuo kvadratūros) nepaisant to, ar jie daugiau ar mažiau naudojasi tomis paslaugomis ar gatvėmis ir t.t. Niekas nemažina mokesčių ir neskaičiuoja kiek kartų per metus važiuojate tam tikra gatve, ar apskritai turite mašiną, kiek kartų minate šaligatvį... Tiesiog visa tai išlaikoma ir prižiūrima iš bendro katilo, nes visa tai yra bendro naudojimo.
Kitas pavyzdys: daugiabutis, kurio stogą arba sienas šonines norima apšildyti, sutvarkyti. Visada atsiranda tokių, kurie sako, kad jie gyvena vidury namo ir jų ta problema neliečia. Bet juk turi būti suvokimas, kad namą reikia renovuoti, prižiūrėti ir ne tik ties savo butu. Juokiausi vieną žinutę beskaitydama, kaip viena moteris išsprendė savo nuolat bėgančio stogo problemą. Kadangi ji gyveno viršutiniame aukšte, kaimynai galvojo, kad tai tik jos problema. Ji nuolat kantriai valydavo, sausindavo pribėgusį per stogą vandenį, kovojo su pelėsiu, bet kartą tiesiog tarybiniame name virtuvėje atlupo senovinius plintusus. Kadangi tarybinė statyba kiaura, tai ir pas kaimynus pagaliau pribėgo per tarpą tarp sienos ir plintusų. Tuomet visi sutiko užlopyti stogą iš bendrų lėšų.
Taigi mano komentaras toks, negi mes nuolat gyvendami turime prižiūrėti visą gatvę nežinia kiek kartų daugiau. Mums kelių priežiūrai papildomai išlaidų vien žiemą kiek būna, kai sniegą valome iš savo kišenės ir sodininkai gali atvažiuoti atsipalaidavę savo sodo nameliukų, nusivalyti sniegą nuo šiltnamio ir kt.pastatų stogų, galų gale , jei netyčia jų namas užsidegtų, gaisrinė turėtų galimybę privažiuoti ir užgesinti. Nuolat papildome griovius žvyru, skaldytom plytom ne tik ties savo sklypu, bet per visą gatvę. Be to kas suseks, kiek kiekvienas sodininkas naudojasi savo sodu, ar neusgalvos jame apsigyventi visam laikui? Pavyzdžiui mūsų kaimynas, kuris sako kad jis negyvena sode, iš tikrųjų jame gyvena nuo gegužės iki lapkričio mėn., tuo metu mašinas dvi laiko ant kelio, trečią savo sklype ir visos jos naudojamos. Žiemą atvažiuoja pečiau pakurt, į pirtelę nueiti. Tai kaip išeina, tie kurie palikę savo sklypus neprižiūrėtus, apaugusius piktžolėm ir priveistus erkių, išvis neturi mokėti už kelių taisymą? Mes važinėjame vienu auotmobiliu , kartais į dvi savaitęs 2-4 dienas važiuojame dviem automobiliais. Į svečius labai retai kas apskritai užsuka, ypač žiemą. Tai kas šiuo atveju daugiau naudojasi gatvele - turbūt apyligiai?