Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas soduose

QUOTE(Amour @ 2011 04 06, 13:57)
Beje pirmininke nuolat negyvena, tai tuo labiau dzin dzilin ziema jai... Del tu siuksliu tai pikciausia. Siandien buvo ji uzsukusi, pranese, kad sestadieni ateitume pazymos del elektros perdavimo VST  thumbup.gif Tai prasitare, kad gamtos apsauga grasina 20 tukst bauda uz siuksles  thumbup.gif Padalins ant visu sklypu, kurie sutarciu su vezejais neturi  cool.gif Puiku. Mes tai mokam vezejams, du kartus per menesi isveza siuksles, net svetimas gi renkam... Tai sakiau balandi nebus sutvarkyti tie siuksliu kalnai, judinsiu asmeniskai gamtos apsauga, spauda ir dar ka, jei reikes. Kaimynai, beje, irgi siule paciai i pirmininkes eit  biggrin.gif

nu nepykit bet as tai pasisiausciau. esu registruota mieste, bute uz mane mokamas mokestis del siuksliu isvezimo, man labai patogu ten konteineriuose mesti siuksles,kol neturim sutarties, tai kodel daba as uz kazka kita tureciau moketi??? o gamtos apsauga as jau kiek nusivylus... paloja - bet nekanda...
Atsakyti
Musu SB visi moka uz siuksliu isvezima, tik tie,kas gyvena moka duagiau ( 80 lt per metus), kas negyvena moka po 50 lt.Is surinktu mokesciu bendrija apmoka saskaitas uz siuksliu isvezima, alga ( 100 lt) uz apsitvarkyma aplink konteinerius.
Dar mokome uz vandieni(turim savo grezini) 40 ir 20 lt ( diferencijuota pagal tai gyvena nuolat ar tik vasara). Is tu pinigu mokome uz elektra, sunaudota greziniui ir siurblio remonta ( jej prireikia).
Yra ir nario mokestis ( 120 lt).Is tu pinigu mokom algas pirmininkui, buhalteriui.Na ir visos kitos islaidos is situ pinigu.
Kur dingsta pinigai reikia paklausti revizijos komisijos.Nes bendrijoje turi buti isrinkta revizijos komisija ir kiekvienais metais komisija turi patikrinti bendrijos ir pirmininko veikla.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 04 06, 22:07)
nu nepykit bet as tai pasisiausciau. esu registruota mieste, bute uz mane mokamas mokestis del siuksliu isvezimo, man labai patogu ten konteineriuose mesti siuksles,kol neturim sutarties, tai kodel daba as uz kazka kita tureciau moketi??? o gamtos apsauga as jau kiek nusivylus... paloja - bet nekanda...

Tai taip, siaustusi ne vienas. Negali sakyt, kad visi tie negyvenantys nesa siuksles i miska. Kad ir musu kaimynai, negyvena, tikrai zinom, kad vezasi viska i miesta. Bet kaip irodyt, kas saziningai tvarko siuksles, kas ne. Lengviausia gintis, issisukineti. va, kol visu samone nenusvis, nesuvoks, kad nedera tersti savo aplinkos, tol ir bus bardakas verysad.gif Geriausia butu visiems draugiskai atsiraitoti rankoves ir kibti i tvarkymosi darbus, negalvojant "mano siuksles ar ne mano". Ir mes nemetom gi, bet renkam, negi priklauso? Pernai kai valem miska dviese su vyru, toks entuziazmas buvo apemes, norejos eiti i misko pradzia ir ta didziule kruva su tvarkyt, kuri prasidejo nuo vieno maiselio kazkieno schmoll.gif

QUOTE(samantas @ 2011 04 06, 22:17)
Musu SB visi moka uz siuksliu isvezima, tik tie,kas gyvena moka duagiau ( 80 lt per metus), kas negyvena moka po 50 lt.Is surinktu mokesciu bendrija apmoka saskaitas uz siuksliu isvezima, alga ( 100 lt) uz apsitvarkyma aplink konteinerius.
Dar mokome uz vandieni(turim savo grezini) 40 ir 20 lt ( diferencijuota pagal tai gyvena nuolat ar tik vasara). Is tu pinigu mokome uz elektra, sunaudota greziniui ir siurblio remonta ( jej prireikia).   
Yra ir nario mokestis ( 120 lt).Is tu pinigu mokom algas pirmininkui, buhalteriui.Na ir visos kitos islaidos is situ pinigu.
Kur dingsta pinigai reikia paklausti revizijos komisijos.Nes bendrijoje turi buti isrinkta revizijos komisija ir kiekvienais metais komisija turi patikrinti bendrijos ir pirmininko veikla.

Puiku, kad zinot, uz ka mokat, apskritai mokat mirksiukas.gif Pas mus negyvenantys isvis nieko nenori moket, taciau pasak pirmininkes, kuri irgi negyvena biggrin.gif Zadejo konteinerius rusiavimo, ale metai praejo, ju vis nera... Mes mokejom stojimo i bendrija mokesti 400 Lt berods. Ir kasmet mokam zemes mokesti, 6 a 60 Lt. Viskas, dar elektra.
O su ta revizija toks ispudis, pazistamu, draugu ratas, kuris viska susako, kaip patogiau, naudingiau pirmininkui ir jo komandai lotuliukas.gif Paprasti sodininkai nemato jokiu rastisku skaiciu... Protokolus susirinkimu raso "savi", kaip kas renka pirmininka neaisku, jokio balsavimo, uzprotokoluoja kas kaip nori biggrin.gif
Vakar gime mintis bigsmile.gif O yra kas atsakingi uz audita soduose? Is salies kad patikrintu visa buhalterija, veikla, tvarka soduose? blush2.gif Ar cia i bet kokia audito kompanija galima kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 04 06, 02:14)
Na galiu pasakyti kad isspres tik dalinai. bendrijos nariai nuspres kad trugdote su savo veikla, privalesyte nutraukti.

Jei trugdo kodel nesiskundziat?

Viskas kas turi pamatus turi tureti dokumentus net tvora. Yra kruva normatyvu, pvz. jei statot maziau nei 3 m iki tvoros reikia kaimyno rastisko sutikimo.Jei namas bus registruotas kaip gyvenamasys - pilno projekto reikia, geodezijos, topo nuotraukos.Mes dabar dokumentus kaip tik tvarkomes. Visu pirma eikyte i kadastra padarykyte zemes matavimus, zymejimus, topo - tada su tais dokumentais pas architekta jis padarys projekta.
Papildyta:

O del siuksliu deginimo reikia kreiptys ne i priesgaisrine o ekologine.

Tikrai taip, jau išsiaiškinau. Tai galima sakyti namų valda sodų bendrijoje praktiškai tas pats kas ir žemės paskirties. Kadangi sklypas vistiek yra sodų bendrijos teritorijoje. tad prieš vėją nepapūsi, taip sakant.

Šiaip anksčiau net nesusimąstydavau apie tas bites. Buvo porąkart į plaukus įsivėlusios, vaikui į pirštą įgėlė, nes sugalvojo paliesti doh.gif Bet kaip gi nuo tų bičių apsiginsi? Juk skaidys kaip skaidžiusios, joms gi taisyklėmis prieš nosį nepamojuosi biggrin.gif O kad pasistatys šeimininkas kad ir savo sklype, bet tai nereiškia, kad jos nekirs sklypo ribos...

Buvau pas architektus šiandien, tai visur tikrai privalomi projektai ir pan. Mane suklaidino sodininkų bendrijos įstatyme nauja straipsnio redakcija: "6. Mėgėjiško sodo sklype Statybos įstatymo nustatyta tvarka galima statyti ar rekonstruoti vieną vienbutį gyvenamąjį namą ir jo priklausinius arba vieną sodo namą ir jo priklausinius nerengiant teritorijų planavimo dokumentų, nekeičiant pagrindinės žemės naudojimo paskirties ir nepažeidžiant trečiųjų asmenų teisėtų interesų."
Į tai architekte atsakė, kad vistiek visko reikia, t.y., projektas, geodeziniai matavimai ir t.t.

tikrai taip drinks_cheers.gif atvažiuos ir pažiūrės ką degina, o tada arba įspėjimas arba bauda.
Atsakyti
QUOTE(Amour @ 2011 04 06, 13:30)
Tai taip, siaustusi ne vienas. Negali sakyt, kad visi tie negyvenantys nesa siuksles i miska. Kad ir musu kaimynai, negyvena, tikrai zinom, kad vezasi viska i miesta. Bet kaip irodyt, kas saziningai tvarko siuksles, kas ne. Lengviausia gintis, issisukineti. va, kol visu samone nenusvis, nesuvoks, kad nedera tersti savo aplinkos, tol ir bus bardakas  verysad.gif Geriausia butu visiems draugiskai atsiraitoti rankoves ir kibti i tvarkymosi darbus, negalvojant "mano siuksles ar ne mano". Ir mes nemetom gi, bet renkam, negi priklauso? Pernai kai valem miska dviese su vyru, toks entuziazmas buvo apemes, norejos eiti i misko pradzia ir ta didziule kruva su tvarkyt, kuri prasidejo nuo vieno maiselio kazkieno  schmoll.gif
Puiku, kad zinot, uz ka mokat, apskritai mokat  mirksiukas.gif Pas mus negyvenantys isvis nieko nenori moket, taciau pasak pirmininkes, kuri irgi negyvena  biggrin.gif Zadejo konteinerius rusiavimo, ale metai praejo, ju vis nera... Mes mokejom stojimo i bendrija mokesti 400 Lt berods. Ir kasmet mokam zemes mokesti, 6 a 60 Lt. Viskas, dar elektra.
O su ta revizija toks ispudis, pazistamu, draugu ratas, kuris viska susako, kaip patogiau, naudingiau pirmininkui ir jo komandai  lotuliukas.gif Paprasti sodininkai nemato jokiu rastisku skaiciu... Protokolus susirinkimu raso "savi", kaip kas renka pirmininka neaisku, jokio balsavimo, uzprotokoluoja kas kaip nori  biggrin.gif
Vakar gime mintis  bigsmile.gif O yra kas atsakingi uz audita soduose? Is salies kad patikrintu visa buhalterija, veikla, tvarka soduose?  blush2.gif Ar cia i bet kokia audito kompanija galima kreiptis?

Viskas priklauso nuo nariu susirinkimo. Nariu susirnkimas turi priimti sprendima samdyti audito imone.Tada ir pirminike negales priestarauti.
Uz ka moku zinau, nes buvau revizijos komisijos pirmininke.Matyt nebloga buvau revizore, jai pirmininkas netgi i teisma mane padave smile.gif
Atsakyti
[quote=Gorada,2011 04 06, 10:36]
gal ir supaprastinta tvarka, bet esu isitikinusi, kad tai nereiskia "statykit ka norit - projekto nereikia". paprastas niuansas: jeigu nera projekto, pagal ka bus kadastro bylute - kaip sutikrinama as statinys sakykim atitinka leidziama aukstinguma, kaip is viso tas statybas iregistruoti reikes???
[/quote]

oi ne, tikrai reikia projekto ir pan. Čia kalbos negali būti. Pas mus tai yra gudruolių, kurie pasistato be projekto, geodezinius iki rekonstrukcijos padaro ir vuolia, namas nepriduotas, projektas kaip ir nereikalingas. Bet įdomu ką darys, kai sugalvos pvz parduoti...

[quote=Will,2011 04 06, 10:53]
Bet išties tai... mums per trejus metus nebuvo nei problemų nei šiaip kokių klausimų, kad reiktų pas pirmininką lėkti schmoll.gif
[/quote]

Supratau. Mes taip ir darėme, nestojome į bendriją, o pirmininkas grūmoja pirštu ir pašaipiai juokiasi: "Ateis laikas geodezinius pasirašyti, sugalvosite parduoti, va tada patys ieškosite manęs ir prašysitės į bendriją, ir visus mokesčius sumokėsite, cha cha cha"...

[quote=Loveco,2011 04 06, 11:39]
kas yra VEIKLA? g.gif bites, nutrijos, triusiai, ar jau vistos, karves? smile.gif
Siais metais jau rimtai norim tvarkytis, bet niekas netraukia aviliu, o jau max savaite ir jos atsibus- kas tada jas sugaudys? Vel metai nuplauks? Kur kreiptis? Pyktis nesinori, nu bet unsure.gif
[/quote]

man kažkodėl atrodo, kad ne tik gyvūnų auginimas, bet ir šiaip kokia veikla, kad ir gėlių auginimas ir pan...

Pas mus jau skraido doh.gif bet tai kaip elgtis? vistiek gi skraidys...

[quote=Amour,2011 04 06, 12:57]
o gyvenam paskutinej gatvej, tai nuvalom gi visiems lotuliukas.gif Siuksliu kalnai miske, grioviuose...
Tai prasitare, kad gamtos apsauga grasina 20 tukst bauda uz siuksles thumbup.gif Padalins ant visu sklypu, kurie sutarciu su vezejais neturi cool.gif Puiku.
[/quote]

Ooo, tai čia kaip pas mus biggrin.gif Man tai pikčiausia, kai reikia kažką pajudinti, tai visiems ir taip gerai pasidaro, nesvarbu, kad nepravažiuoja per sniegą, bet mestis už sniego nuvalymą - nė kalbos būti negali, tada jau geriau pėsti vaikščios doh.gif
O ką, jei kokiai bobutei infarktas, o greitoji pravažiuoti negalės? Žodžiu, labai erzina toks žmonių požiūris, o ir šiaip labai jaučiasi provincialumas šiuose kraštuose. Net valdiškose institucijose blink.gif kas labai stebina, atrodo 40 km nuo sostinės, o kaip viskas skiriasi...

[quote=Gorada,2011 04 06, 13:07]
[/quote]

O man atrodo, kad šiukšlių vežioti į miestą negalima, yra baudos. Pasirašote sutartį su vežėjais ir problemos nėra. Nebent jūs sode negyvenate nuolat? Bet vistiek, o ką jei pagaus prie konteinerio kai atvežate ir metate šiukšles? Mums vietinė vežėjų firma aiškino, kad savo šiuklšlių į miestą nevežtume, jei pamatys koks sargas ir paskambins, gausim baudą. Bet supykę vežėme, nes jie būdavo visą mėnesį neišveždavo mūsų šiukšlių iš sodų.

[/quote]
O su ta revizija toks ispudis, pazistamu, draugu ratas, kuris viska susako, kaip patogiau, naudingiau pirmininkui ir jo komandai lotuliukas.gif
Vakar gime mintis bigsmile.gif O yra kas atsakingi uz audita soduose? Is salies kad patikrintu visa buhalterija, veikla, tvarka soduose? blush2.gif Ar cia i bet kokia audito kompanija galima kreiptis?
[/quote]

Aš irgi taip manau. Pas mus per susirinkimą sėdėjo šaika pensininkų, kurie palaikydavo pirmininką bet kokiu klausimu. Bandėme ginčyti, bet beviltiška, palaikymo komanda darbavosi iš peties.
Tai gal patys sodininkai gali organizuoti kokią komisiją? Juk jų pinigai, tai tegu ir rodo kur panaudoja..

samantas tai ką jau tokio radai, kad net į teismą padavė? gal juodąją buhalteriją? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melanija: 06 balandžio 2011 - 21:40
QUOTE(Loveco @ 2011 04 06, 12:39)
kas yra VEIKLA? g.gif  bites, nutrijos, triusiai, ar jau vistos, karves? smile.gif

salia musu tai sakau, yra namu valdos sodyba. Jos savininkes prasem, kad patrauktu avilius, bet pasirodo ten ne jos. Ji leidusi tolimesniam kazkokiam kaimynui ten laikyti bites. Sake pakalbes. Praejo 3 men, o aviliai vis dar ant musu sklypo ribos. Kad ir patrauktu per 5 metrus- kas is to? Mes visi alergiku seima su dviem mazuciais vaikuciais, tai vien del to anais metais negalejom tvarkytis sklypo, kai priviso biciu kartu su sirsem  doh.gif  doh.gif  Siais metais jau rimtai norim tvarkytis, bet niekas netraukia aviliu, o jau max savaite ir jos atsibus- kas tada jas sugaudys? Vel metai nuplauks? Kur kreiptis? Pyktis nesinori, nu bet  unsure.gif

Viskas ka ivardinot yra veikla. Del bituciu labai jus uzjauciu. Bet noriu paraginti kovoti. Nesvarbu kad cia ne jos bites, jos zemeje stovi aviliai tai jinai ir atsakinga. Jei geruoju nesupranta, ka padarysi teks bloguoju.Visu pirma bitininkas turi buti registruotas, kitaip jis nelegaliai uzsiima ta veikla. Yra kruvos reikalavimu ir ebejoju kad jinai ju laikosi. Va siek tiek info.
BIČIŲ LAIKYMO REIKALAVIMAI

Bitynas (bent viena bičių šeima) turi būti registruotas ir privalo turėti patvirtintos formos bityno pasą, kurį išduoda teritorinė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Įsigijus bityno pasą, bet ne vėliau kaip per 30 dienų, visi bityno aviliai turi būti sunumeruoti (numeris tvirtinamas bitininkui priimtinoje vietoje).

Bitynų savininkai privalo laikytis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos patvirtintų veterinarinių reikalavimų.

Prieš atlikdami bičių avilių priežiūros, medkopio ar kitus darbus, kai reikalinga atidaryti avilius, savininkai privalo įspėti dėl bičių suerzinimo galinčius nukentėti asmenis.

Atstumas nuo bityno iki vandens telkinių, kurie naudojami gyventojų poilsiui, sportui, gyvuliams girdyti, turi būti ne mažesnis kaip 100 m, arba bitynas turi būti aptvertas tvora/apsodintas gyvatvore, ne žemesne nei 2 m aukščio.

Avilių lakos turi būti atgręžtos į bičių savininko sklypo vidurį.

Sodų bendrijose, gyvenamosiose vietovėse viename are žemės galima laikyti ne daugiau kaip vieną bičių šeimą. Daugiau bičių šeimų galima laikyti tik gavus visų besiribojančių su sklypu, kuriame laikomas bitynas, sklypų savininkų raštiškus sutikimus.

Nuo sodų bendrijose, gyvenamosiose vietovėse laikomų bitynų turi būti tokie atstumai:

Iki bendro naudojimo tako - ne mažesnis kaip 10 m arba bitynas turi būti aptvertas tvora/apsodintas gyvatvore, ne žemesne kaip 2 m aukščio;

Iki vieškelio - ne mažesnis kaip 20 m arba bitynas turi būti aptvertas tvora arba apsodintas gyvatvore, ne žemesne kaip 2 m aukščio;

Iki kito savininko žemės sklypo ribos - ne mažesnis kaip 5 m. Šis atstumas gali būti sumažintas tiktai gavus kaimyninio žemės sklypo savininko raštišką sutikimą.

Reikalavimai kilnojamam bitynui:

Išvežus bityną ar jo dalį prie medingų augalų, jis turi būti pažymėtas įspėjamuoju ženklu „Atsargiai, bitės". Ant įspėjamojo ženklo turi būti nurodytas bityno paso numeris;

Atstumas nuo bityno iki kaimyninių pastatų ar gyvulių ganyklų bei kaimyninių sklypų, kuriuose auga medingieji augalai, turi būti ne mažesnis kaip 50 m;

Bityno savininkas, statantis avilius arti sklypo, kuriame auga medingieji augalai, raštiškai susitaria su tokio sklypo savininku.

Reikalavimai bitynams taikomi aktyvios bičių veiklos metu.

Tai va, jei turyte medzius pvz. tai privalo tureti jusu leidima. Taip suprantu kad neturi tai drasiai galite kreiptys i VALSTYBINE MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBA
Tikiusi kazkiek padejau ax.gif

QUOTE(Melanija @ 2011 04 06, 15:55)
Buvau pas architektus šiandien, tai visur tikrai privalomi projektai ir pan. Mane suklaidino sodininkų bendrijos įstatyme nauja straipsnio redakcija: "6. Mėgėjiško sodo sklype Statybos įstatymo nustatyta tvarka galima statyti ar rekonstruoti vieną vienbutį gyvenamąjį namą ir jo priklausinius arba vieną sodo namą ir jo priklausinius nerengiant teritorijų planavimo dokumentų, nekeičiant pagrindinės žemės naudojimo paskirties ir nepažeidžiant trečiųjų asmenų teisėtų interesų."
Į tai architekte atsakė, kad vistiek visko reikia, t.y., projektas, geodeziniai matavimai ir t.t.

tikrai taip  drinks_cheers.gif atvažiuos ir pažiūrės ką degina, o tada arba įspėjimas arba bauda.

Na taip, prigalvoja sodu bendrijos istatymu kurie neatintinka LTR istatymu , klaidina zmones...Del ekologines, 1 karta dazniausiai ispeja ir to pakanka, bet jei ka tai zinosyte kur kreiptys smile.gif

[quote=Melanija,2011 04 06, 23:37]
Bet įdomu ką darys, kai sugalvos pvz parduoti...
[/COLOR]

Zinokyte nera ten taip baisu, nes dabar prieme istatyma kuris leidzia iteisinti nelegalia statyba. Problemos gali kilti tik del kaimynu, pvz. nesutikimo del 2m tvoros ar namo stovincio arciau 3metru, ar pirminikas geodezijos nepasirasys. Bet jei su jais viskas normoj tai ir iteisins be problemu ir parduos.

Supratau. Mes taip ir darėme, nestojome į bendriją, o pirmininkas grūmoja pirštu ir pašaipiai juokiasi: "Ateis laikas geodezinius pasirašyti, sugalvosite parduoti, va tada patys ieškosite manęs ir prašysitės į bendriją, ir visus mokesčius sumokėsite, cha cha cha"...

Jusu pirmininkas yra ....negeras zmogus zodziu. Galima ir apeiti ta pirmininka prireikus.

man kažkodėl atrodo, kad ne tik gyvūnų auginimas, bet ir šiaip kokia veikla, kad ir gėlių auginimas ir pan...

Na panasiai, pvz. jusu kaimynas augina gyvatvore 2 metru, o teises neturi jei jus rastisko sutikimo nedavet.

Ps. atsiprasau, mano zinutes juodai, citatos melynai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata_Bo: 07 balandžio 2011 - 00:53
Labas rytas visiems,
Melanija radau daug, bet labai ilgai rasyti ( gal ne visiems patiks).
Bet noriu tik patarti, kad privalote tikrinti savo valdybos veikla, privalote dalyvauti susirinkimuose. Nes tik nuo jusu visu priklauso jusu gyvenimo kokybe.
Siap bet kuris bendrijos narys turi teise perziureti bendrijos buhalterinius dokumentus , valdybos ( susirinkimo) protokolus. Tik reikia kreiptis pas pirmininka butinai rastu ir raste pazymeti , kad pagal SB istatyma i rasta turi buti atsakyta per 30 dienu. Tikrai suveiks.

P.S. Pas mus jau 2 metus vyksta ikiteisminis tyrimas del pirmininko veiklos, bet atrodo ( tyliai pasidziaugsiu) , kad byla keliauja i teisma. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Melanija @ 2011 04 06, 23:37)
O man atrodo, kad šiukšlių vežioti į miestą negalima, yra baudos. Pasirašote sutartį su vežėjais ir problemos nėra. Nebent jūs sode negyvenate nuolat? Bet vistiek, o ką jei pagaus prie konteinerio kai atvežate ir metate šiukšles? Mums vietinė vežėjų firma aiškino, kad savo šiuklšlių į miestą nevežtume, jei pamatys koks sargas ir paskambins, gausim baudą. Bet supykę vežėme, nes jie būdavo visą mėnesį neišveždavo mūsų šiukšlių iš sodų. 

na, as nuolat gyvenu sode, bet esu registruota pas tevus bute, ten nuo registruotu asmenu skaiciaus ir siuksliu mokestis yra. tai ten uz mane sumokama. ir jeigu as vaziuodama pas tevus ismetu pas juos siuksles, tai niekas man nieko nesako. o ir kalta as nesijauciu del nieko smile.gif kazkada pasirasysim su siuksliu vezejais sutarti, kad is namu imtu. o kol kas tvarkomes taip.
Atsakyti
Gal patarsit - orams kiek atšilus sulaukiame mažų viešnių, skruzdėlių iš lauko. Neįsivaiduoju, per kur jos ateina, bet matyt, turi savus "chodus", iš pradžių po kelias, o vėliau - vorom, į virtuvės zoną, ieško maisto. Ką daryt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 04 07, 14:39)
Gal patarsit - orams kiek atšilus sulaukiame mažų viešnių, skruzdėlių iš lauko. Neįsivaiduoju, per kur jos ateina, bet matyt, turi savus "chodus", iš pradžių po kelias, o vėliau - vorom, į virtuvės zoną,  ieško maisto. Ką daryt?  g.gif

naikint smile.gif pasiziurekit senukuose turi buti milteliai skruzdziu naikinimui, juos reikia berti ant tako kuriuo jos eina wink.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 04 07, 14:39)
Gal patarsit - orams kiek atšilus sulaukiame mažų viešnių, skruzdėlių iš lauko. Neįsivaiduoju, per kur jos ateina, bet matyt, turi savus "chodus", iš pradžių po kelias, o vėliau - vorom, į virtuvės zoną,  ieško maisto. Ką daryt?  g.gif

Labas. Kažkuri forumietė pernai patarė berti druską. Pas mane vasarą prie įėjimo į namus buvo prisirinkę, tai buvau pribėrus – padėjo.
Atsakyti