Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas soduose

QUOTE(Rutele_S @ 2011 01 21, 13:39)
1. Kazkaip zinokit nepagalvojau visai apie ta kanalizacija kad sode juk gali nieko net nebuti, gerai cia susaket g.gif
2. Tai vel isvada ta kad sode kas pigiau gali but tai tik pats sklypas, teisingai supratau?
3.O pats pvz namuko nugriovimas ir vietoj jo , ant tu pat pamatu jei statyt, tai tiek mieste tiek sode ar dar kur, kaina ta pati?
4. Blin bukas as daiktas doh.gif  biggrin.gif

1. Paprastai nebuna. drinks_cheers.gif
2. drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
3. drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
4. Tikrai ne bukas, tiesiog su tuo nesat susidurusi.Klauskit drasiai. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2011 01 21, 15:11)
mieste atrodo brangiau viskas turetu but nei sode ar kaime.

nu kaip taip gali buti? juk parduotuves tos pacios, pardavejai tie patys galu gale ir medziagu tu paciu reikia - langu, stogo dangos, duru, betono pamatams... kur cia ta pigumas, tik sakau daznai buna jei sklypas toli nuo miest, dasideda transportas, bet cia ne sodo problema.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 01 21, 17:01)
nu kaip taip gali buti? juk parduotuves tos pacios, pardavejai tie patys galu gale ir medziagu tu paciu reikia - langu, stogo dangos, duru, betono pamatams... kur cia ta pigumas, tik sakau daznai buna jei sklypas toli nuo miest, dasideda transportas, bet cia ne sodo problema.

savo klausimuose tikrai neturejau omeny tokiu dalyku , kad pigiau, na kaip langai, stogas, durys, plytos. Ne ne ne mirksiukas.gif rolleyes.gif
Bet pamazu aiskeja jau man ta visa situacija biggrin.gif
Atsakyti
Man sodo namelio rekonstrukcija atsiejo ~70000 lt. Cia jau is sodo namo padarant gyvenamaji ir tai iforminant dokumentuose smile.gif.
Labai daug ka dariau pats. todel nemazai susitaupe pinigu. Aisku liko susitvarkyti sklypa, bet manau per pavasari tai turetu susitvarkyti. O siaip sildymas malkomis kainuoja 1000 lt sezonas, elektra visutiniskai 60 lt. Sodininku mokesti ~80 lt. Viskas, visi mokesciai smile.gif.
Bete gyventi daug brangiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Torro @ 2011 01 22, 15:21)
Man sodo namelio rekonstrukcija atsiejo ~70000 lt. Cia jau is sodo namo padarant gyvenamaji ir tai iforminant dokumentuose smile.gif.
Labai daug ka dariau pats. todel nemazai susitaupe pinigu. Aisku liko susitvarkyti sklypa, bet manau per pavasari tai turetu susitvarkyti. O siaip sildymas malkomis kainuoja 1000 lt sezonas, elektra visutiniskai 60 lt. Sodininku mokesti ~80 lt. Viskas, visi mokesciai smile.gif.
Bete gyventi daug brangiau smile.gif

o zemes mokestis? ar cia tas 80 ir yra zemes mokestis?
o ir elektros atrodo ziauriai mazai. pas mane du gyventojai ir: orkaite, kaitlente, skalbianke, saldytuvas, arbatinis, nuoteku orapute, vandens siurblys, boileris 180l - ir tai vasaros laiku palei 150 gaunasi.

ka uz tuos 70t daret? mazokai atrodo, nebent tai ka rekonstravot visai nebloga buvo. kaip su nuotekom ir vandeniu? koki sildyma irenget? siiltinot pastata? apdaila? stogas?
prasom detaliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 01 22, 15:00)
o zemes mokestis? ar cia tas 80 ir yra zemes mokestis?
o ir elektros atrodo ziauriai mazai. pas mane du gyventojai ir: orkaite, kaitlente, skalbianke, saldytuvas, arbatinis, nuoteku orapute, vandens siurblys, boileris 180l - ir tai vasaros laiku palei 150 gaunasi.

ka uz tuos 70t daret? mazokai atrodo, nebent tai ka rekonstravot visai nebloga buvo. kaip su nuotekom ir vandeniu? koki sildyma irenget? siiltinot pastata? apdaila? stogas?
prasom detaliau  4u.gif

o pas jus soduose yra žemės mokestis? g.gif

Elektros ir man labai mažai atrodo, nes mūsų suvartojimo vidurkis- 500 kWh doh.gif

Mes irgi rekonstruojamės, vyras daug ką daro pats, todėl ta suma atrodo visai normali g.gif Pas mus vidus dar nebaigtas įrengti, bet čia jau mažesnės išlaidos lyginant su statymu, stogu ir šiltinimu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2011 01 22, 15:33)
Elektros ir man labai mažai atrodo, nes mūsų suvartojimo vidurkis- 500 kWh  doh.gif

O aš jau galvojau, kad viena tiek daug elektros išnaudoju... Daugiausiai tos elektros man atrodo suryja boileris, nes vanduo kalkėtas. Tenas užsineša ir kad įkaistų, daug elektros naudoja. Įdomu būtų sužinti, kokius boilerius pirkotės.
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2011 01 22, 17:33)
o pas jus soduose yra žemės mokestis?  g.gif

Elektros ir man labai mažai atrodo, nes mūsų suvartojimo vidurkis- 500 kWh  doh.gif

Mes irgi rekonstruojamės, vyras daug ką daro pats, todėl ta suma atrodo visai normali  g.gif  Pas mus vidus dar nebaigtas įrengti, bet čia jau mažesnės išlaidos lyginant su statymu, stogu ir šiltinimu  biggrin.gif

aisku kad yra. mokam apie 120lt uz 7.2 aro.
as irgi galvojau kad vidus tai jau juokas.... nifiga... jau nebesuskaiciuoju kiek isejo: elektros isntaliacijai, grindu dangoms, vonios plytelem, santechnikai, antram aukste gipso kartono sienom, ju paruosimui paskui sienu dangoms.... ai kur dar laiptai zidinys ir dar milijonas visokiu reikaliuku....

QUOTE(VIP @ 2011 01 22, 19:16)
O aš jau galvojau, kad viena tiek daug elektros išnaudoju... Daugiausiai tos elektros man atrodo suryja boileris, nes vanduo kalkėtas. Tenas užsineša ir kad įkaistų, daug elektros naudoja. Įdomu būtų sužinti, kokius boilerius pirkotės.

boileris drazice, bet pas mus filtrai stovi.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 01 21, 16:01)

nu jei vietoj meistreliu is miesto kaimiecius samdys gal bus pigiau unsure.gif biggrin.gif bet klausimas ar geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2011 01 22, 19:58)
nu jei vietoj meistreliu is miesto kaimiecius samdys gal bus pigiau  unsure.gif  biggrin.gif bet klausimas ar geriau  smile.gif

bet tada reikes samdyti kazkoki praraba, kuris tuos kaimiecius suziures - kad neuzgertu ir pasirodytu darbe, kad neisnestu medziagu, kad nedarytu nesamoniu...
cia turbut brangiau bus smile.gif

mano viena pazystama samdesi kaimiecius pamatu darymui, namas vienkiemyje kaime. galvojo bus pigiau. nervai jai kainavo daug daugiau, negu kad sutaupe 4u.gif
nors net ir nezinau kiek ji ten sutaupe...
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 01 22, 17:42)
as irgi galvojau kad vidus tai jau juokas.... nifiga... jau nebesuskaiciuoju kiek isejo: elektros isntaliacijai, grindu dangoms, vonios plytelem, santechnikai, antram aukste gipso kartono sienom, ju paruosimui paskui sienu dangoms.... ai kur dar laiptai zidinys ir dar milijonas visokiu reikaliuku....

pas mus 6,02 aro, mokesčio nėra schmoll.gif

Na, aš realiai mąstau biggrin.gif pas mus antras aukštas jau visur su gipsu (sienos plius lubos), liko tik pati apdaila, wc irgi panašiai, dušas įrengtas, daug nekainavo, nes vyras viską daro pats ax.gif Daugiausiai "kainuoja" laikas, nes viskas labai ilgai trunka... Kad būtų greičiau, gipsą susuko darbininkai.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 01 22, 17:42)

nieko nemaišot? g.gif cia zemes mokestis g.gif manyciau, kad cia yra bendrijos nario mokestis. Kam jus ji mokat - i VMI saskaita? Jei i VMI tai tada gal ir zemes mokestis, bet nemanau, nes siaip zemes mokestis sodam apie 3-4 lt buna uz metus uz standartini sklypa , bet ne 120 biggrin.gif
Atsakyti