Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas soduose

QUOTE(Glamour @ 2010 12 30, 17:55)
tai šaunu, visai kitas reikalas. Mes tai nesitikėjome, kad krizė viską taip pakeis ir reikės taupyti, atrodė nebus problemų , nes abu vairuojantys. Na jaunatviškas idealizmas turbūt suveikė. Bet bet kokiu atveju, nepaisant visų nepatogumų, mes nesigailime, kad čia gyvename. Kai turime palyginimui gyvenimą bendrabutyje su bomžais bloke, tai po tokio gyvenimo nebeatrodo tie trukdžiai tokie baisūs. Kai aplinkui šaudosi, gaudosi, kaimynai laiptinėje nulūžę miega ir narkomanų švirkštai mėtosi, o vaikai ant tokių grindų pasitiese adijaliukus žaidžia lėlėmis, tai po tokių vaizdų vasarnamyje gyventi visai nėra baisu. Lopysim, lopysim, kada nors turėsim normalią buitį. Maskva per naktį irgi nebuvo pastatyta. O susisiekimo klausimas išsispręs, kai finansai stabilizuosis.

pas mus ne taip baisu blink.gif
bet daugiabuty gyvent nebenorim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 12 30, 12:23)
Kaip ženklūs kuro kainų pokyčiai įtakoja jūsų kasdieninį gyvenimą, t.y. kasdieninį važinėjimą visais įmanomais reikalais? Ar turite alternatyvą šalia sodų - viešąjį transportą?

MB darbas 5min nuo sodu- naujuju musu namu, kura pila imone, auto irgi darbine, tai rupintis niekuo nereikia.Mano masina pasirupinti tenka, taciau nuo sodu iki rotuses lygiai 5km, nuo buvusiu namu zaliakalnyje toks pats atsumas, todel isaugusiu kuro sanaudu nepastebejom. schmoll.gif

Autobusu grafikais nesidomejau, mikriukas nuo pagrindinio kelio (kazkur 1km nuo sodu) iki centro, zaliakalnio vazineja lygiai kas 20 min. 7-20 val. kasdien.

Persikraustem visai svieziai, todel dar pusmeti teks vaika i darzeli zaliakalnyje pavezioti, nes eina i priesmokykline grupe, o nuo rugsejo eis i gimnazija, i kuria vezioja geltonas autobusiukas is/i musu sodus.Pradinukams autobusiuko grafikas idealiai priderintas, vyresniems tenka grizti patiems/parveza tevai/grizta mikriuku.

Problematiska papulti i darzeli esanti musu rajone, aisku tai ne sodu problema, o labai sparciai besipleciancio rajono.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Caca*: 30 gruodžio 2010 - 20:22
vis paskaitau kas naujo soduose smile.gif na rodosi viskas gerai tik nuomones vis skiriasi ar gerai cia gyventi ar ne biggrin.gif mes apsisprendem greitai statytis namuka soduose vaikscioti ant savo pievos ir ktimsti savo darzo agurkus man smagu knistis po zeme ir tai man super o mano brolienes nieku gyvu neisvarytum i nuosava nama vien del to kad reiks knaisiotis po zeme va ir nuomones bigsmile.gif na o kadangi soduose keliai nuvalyti ir vazineja viesas transportas o ir pati vairuoju tai tik ir laukiu kada pabegsim is blokinio namo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erete @ 2010 12 30, 21:37)
vis paskaitau kas naujo soduose  smile.gif  na rodosi viskas gerai tik nuomones vis skiriasi ar gerai cia gyventi ar ne  biggrin.gif  mes apsisprendem greitai statytis namuka soduose vaikscioti ant savo pievos ir ktimsti savo darzo agurkus man smagu knistis po zeme ir tai man super o mano brolienes nieku gyvu neisvarytum i nuosava nama vien del to kad reiks knaisiotis po zeme va ir nuomones  bigsmile.gif  na o kadangi soduose keliai nuvalyti ir vazineja viesas transportas o ir pati vairuoju tai tik ir laukiu kada pabegsim is blokinio namo biggrin.gif

as ir darzu neturesiu ax.gif tik pievute ax.gif tongue.gif
Atsakyti
atsikraustem i tecio soda ir palengva isnaikinau visas darzoves, nes nera laiko jas raveti, abu su vyru esam amatininkai, dirbam kartais ir be savaitgaliu, be poilsio, nera kaip pasirupint svogunaisagurkaispomidorais smile.gif
uztat grazi zalia pievute vaikams teikia daug dziaugsmo, i buta nebegrizciau uz jokius pinigus ir esu patenkinta sodo ramybe.
keblu su sodininko mokesciais, ir dar kiti klausimai - keliu valymas, siuksliu isvezimas, gatviu apsvietimas, bet tikiu, su laiku viskas isispres. turetu isnykti sodu bendrijos ir steigtis nuolatiniu gyventoju bendruomenes... va taip man atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dani75 @ 2010 12 30, 18:32)
Kai pasakoji apie gyvenime bendrabutyje, tai viens prie vieno kas darosi ir pas mus name arba nu labai arti to. Labai noriu pabėgti iš tokio namo. Bet suprantu kad dar turėsiu pakentėti. verysad.gif Dėl namo dar tik popierizmą tvarkomės.

Pas mamą daugiabutyje ne taip baisiai, bet irgi ne kas, nes ne bendrija, didžioji dalis gyventuoju - nuomininkai. Bet buvo prie lifto, kur anksčiau šiukšliadėžės narkomanas apsigyvenes, ten benamiai pastoviai tualetą pasidaro, namo baisu grįžti, nes nežinai ką sutiksi iš lifto išlipęs. Kažkas pastoviai lifte šlapinasi. Skirtumas tik tas, kad įžengi į savo butą ir jame - kaip tvirtovėje. Nuo triukšmo atbunki, nebereaguoji, o šiaip kompensuoja jaukumas sukurtas interjere. Brolis nuomojasi naujos statybos butą - mokesčiai maži, automobiliui požeminis garažas yra, vieta patogi, bet netoliese yra priklausomybės ligų centras, tai nesaugu po rajoną vaikščioti, stengiasi visur su mašina važiuoti. Visur yra pliusų ir minusų, kiekvienas besirenkantis, kur gyventi, renkasi pagal savo prioritetus.

Linksmos šventės ir puikių Zuikio metų, sodininkės !
dani75, kantrybės statant savo svajonių namą, sėkmės , kad viskas vyktų greitai ir sklandžiai. Zuikio metais viskas turėtų vykti greitai wink.gif Pamatysit, galiausiai nė kiek nesigailėsite savo sprendimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glamour: 31 gruodžio 2010 - 15:32
savas zemes lopinelis ir savas kiemas visada bus smagiau biggrin.gif kad ir reiks su kastuvu darbuotis ar stumti uzklimpus per pusnis biggrin.gif geru naujuju metu kad musu svajos virstu realybe blush2.gif o minusus visus stengsimes uzglaistyti su kaimynais isgerti sampano ir bedai atsitikus visada pades jai tik nebijosim paprasyt pagalbos geru naujuju biggrin.gif
Atsakyti
su naujais, mielosios smile.gif
daug svajoniu, jaukumo, silumos ateinančiais metais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Caca* @ 2010 12 30, 20:21)
MB darbas 5min nuo sodu- naujuju musu namu, kura pila imone, auto irgi darbine, tai rupintis niekuo nereikia.Mano masina pasirupinti tenka, taciau nuo sodu iki rotuses lygiai 5km, nuo buvusiu namu zaliakalnyje toks pats atsumas, todel isaugusiu kuro sanaudu nepastebejom. schmoll.gif

5km nuo zaliakalnio g.gif kur cia sodai tokie yra? gaunasi vos ne vidury miesto g.gif

QUOTE(žebenkštytė @ 2010 12 30, 21:14)
turetu isnykti sodu bendrijos ir steigtis nuolatiniu gyventoju bendruomenes... va taip man atrodo smile.gif

koks skirtumas tarp ju? mano nuomone - skiriasi tik pavadinimas. Reik dziaugtis kad yra bendrija, vyksta kazkokie darbai - tam ir renkami pinigiukai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2011 01 01, 16:14)
5km nuo zaliakalnio  g.gif  kur cia sodai tokie yra? gaunasi vos ne vidury miesto  g.gif

5km nuo rotuses. ax.gif Noreikiskiu pacioje pradzioje, salia Linksmadvario. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Caca* @ 2011 01 01, 16:32)
5km nuo rotuses. ax.gif Noreikiskiu pacioje pradzioje, salia Linksmadvario. mirksiukas.gif

nezinojau kad ten sodai yra bigsmile.gif jauciu kad is sodu tik pavadinimas biggrin.gif vieta labai gera thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2010 12 31, 15:28)
Pas mamą daugiabutyje ne taip baisiai, bet irgi ne kas, nes ne bendrija, didžioji dalis gyventuoju - nuomininkai. Bet buvo prie lifto, kur anksčiau šiukšliadėžės narkomanas apsigyvenes, ten benamiai pastoviai tualetą pasidaro, namo baisu grįžti, nes nežinai ką sutiksi iš lifto išlipęs. Kažkas pastoviai lifte šlapinasi. Skirtumas tik tas, kad įžengi į savo butą ir jame - kaip tvirtovėje. Nuo triukšmo atbunki, nebereaguoji, o šiaip kompensuoja jaukumas sukurtas interjere. Brolis nuomojasi naujos statybos butą - mokesčiai maži, automobiliui požeminis garažas yra, vieta patogi, bet netoliese yra priklausomybės ligų centras, tai nesaugu po rajoną vaikščioti, stengiasi visur su mašina važiuoti. Visur yra pliusų ir minusų, kiekvienas besirenkantis, kur gyventi, renkasi pagal savo prioritetus.

Linksmos šventės ir puikių Zuikio metų, sodininkės !
dani75, kantrybės statant savo svajonių namą, sėkmės , kad viskas vyktų greitai ir sklandžiai. Zuikio metais viskas turėtų vykti greitai wink.gif Pamatysit, galiausiai nė kiek nesigailėsite savo sprendimo.

Visiškai su tavim sutinku kad visur yra pliusų ir minusų,tiesiog kiekvienas renkasi kas jam atrodo geriau. mirksiukas.gif
ir ačiū už sveikinimus, Glamour smile.gif tikuosi kad viskas vyks sklandžiai, tuo labiau kad mano metai prasideda biggrin.gif
Tiesa, visus, visus su Naujaisiais!
Atsakyti