QUOTE(Amour @ 2010 04 18, 20:32)
O kam vaziuot iki Prienu, jei ir Kintuos parduoda
Eik tu, rimtai neisgyvena paprasciausiai? Eina sau... Pas mus buvo dvimeciu ir trimeciu amuru, tai dideli, sakyciau
ten pazystamas yr
as nezinau kiti gal ir isgyvena, bet sake jie lepus ir labai jau rupintis reikia, todel paprasciau i puoda
QUOTE(Sechmeta @ 2010 04 18, 21:36)
Automatukus namuose gali apriboti iskeltos apskaitos dezuteje esantys DAR VIENI automatukai. Taip kad negali buti galia kokia nori
Be to, bendrija dabar, pateikdama tinklams dokumentus, turi akte nurodyti,
elektros energijos vartotojų sąraša ir leistina naudoti galia kiekvienam vartotojui. Jeigu to nepateikia, tuomet galias paskirsto patys el tiekejai.
Tai gi - jeigu man oficialiai duoda 5 kW, o man reikia ju daugiau - automatiskai galiu pirkti uz nustatyta 1kW kaina. Zinoma, jeigu yra laisvos galios. Ir energetiniu objektu technines charakteristikos nebus pazeistos.
Ir jeigu as savavaliskai isidedu automatukus kokius noriu ir del to mano galia padideja - tuomet tai vagyste. Ir uz tai mokama bauda.
Kai tinklai priklauso sodu bendrijai - tuomet gali savivaliaut. Svarbu, kad tik susimoketum uz sunaudotas kWh...
taip taip - as gal ne taip surasiau, ten anksciau buvo rasyta kad va visi susidejo automatukus ir turi po 10kw, tai as ir norejau pasakyti kad nera tiap kiek nori tiek dedi.
mum pirmininke dave kazka pasirasyt kad turesim tuos 5kw.
gaunasi tokia be rysio situacija. sakykim man reik daugiau negu 5kw (katilas mano 6kw), sia ziema per didziuosius salcius dasisildem - jokiu el. trigdziu nepastebejom - bet sakykim atsiranda VST o automatukai visa kita riboja kiek galiu tos galios paimti, prasau VST daugiau - jie sako neleidzia tech. galimybes, tai kaip ir negaliu naudoti to, ka iki siol naudojau nors ir sutikciau viska kiek reikia damoketi?
nors mum jau pirmininke minejo kad reikes pasikeisti automatuka lauke, nors jis pas mus nupirktas toks koki el. projektuotojas projekte nurode, bet cia turbut esant normaliam el. tinklu glaingumui.
dar idomu kaip VST su el. virykles legalizavimu bus? juk elektros tarifas butu mazesnis, bet girdejau kad reikia tureti kazkiek kilovatu minimaliai, kad leistu isiteisinti?