Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas soduose

Sveiki, as irgi is sodo bendrijos smile.gif.
Pasirinkimas ir buvo toks pradinis del kainos. Mano atveju pridejo dar ir tai, kad sodai randasi labai arti miesto butent tos dalies, kuriame vyksta mno gyvenimas. Jei buciau rinkusi sklypa, tai reiketu toli vazineti. O be to dar buvo vienas niuansas - pacioje pradzioje, kai tik pradejo kurtis gyvenamuju namu kvartalai, as paskaitinejau ju istatus. Nublusti galima - suns lauke negali laikyti, vaismedziu sodinti negali, tvora irgi negalima. Kiek girdejau, tai jie paskui keistesi, bet man patiko butent vietos variantas.
Del 6 aru, tai atrodo, kad mazai, ziurint kiek susiplanuoji ikisti i juos. Pradzioje as irgi turejau sesi, kai man sakydavo, kad mazai, tai as lyginu su daugiabuciais. nu ten net iseiti neturi kur, apie masinos statyma tai negali buti ir kalbos. Ten vyksta ne karas keliuose, bet kiemuose. Labai dziaugiausi ir tais 6 arais, ypac kai prasideda talkos, ar krosnies kurenimas, Tai pasklinda malonus kvapai, bent jau man.
Bet man pasiseke, nusipirkau dar gretima sklypa, nes jis buvo krastinis. Tai dabar ir erdves pakankamai, ir kaimynu sumazejo.
Atsakyti
buvo galimybe nusipirkti sklypa salia, bet kazkaip daug prase uz apleista sklypuka g.gif tai taip ir liko, o dabar suzinojom, jog nupirko blink.gif dabar teks talpintis i 6 arus tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(Odilija5 @ 2010 10 09, 10:37)
Sechmeta - suintrigavo tavo pasakymas, kad naudojate kombinuotą viryklę. Mūsų būsimas namukas irgi soduose ir neretai ten dinginėja elektra, tad labai galvoju irgi apie kombinuotą. Kaip tavoji atrodo? kiek ir kokių kaitviečių? kuom labiau gamini - dujom ar elektra? Kur stovi dujų balionas? Turiu skubokai apsispresti ką daryt  ax.gif

Kombinuota ta prasme, kad viryklė su keturiais degikliais - dujinė, o orkaitė - elektrinė. Toks viryklės variantas mano atveju tikrai optimaliai liuxiskas smile.gif nes kaitlentės man per lėtos ir man neitin patogios, o dujinė orkaitė nepalyginamai blogiau nei elektrinė dėl daugybės priežasčių....
O dujų balionas stovi toje pačioje virtuvėje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sechmeta @ 2010 10 12, 17:07)
Kombinuota ta prasme, kad viryklė su keturiais degikliais - dujinė, o orkaitė - elektrinė. Toks viryklės variantas mano atveju tikrai optimaliai liuxiskas smile.gif nes kaitlentės man per lėtos ir man neitin patogios, o dujinė orkaitė nepalyginamai blogiau nei elektrinė dėl daugybės priežasčių....
O dujų balionas stovi toje pačioje virtuvėje smile.gif

o man kaip tik elektrine orkaite geresne g.gif
greiciau isyla, tolygiau kepa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrisimas @ 2010 10 12, 20:32)
o man kaip tik elektrine orkaite geresne  g.gif
greiciau isyla, tolygiau kepa  smile.gif

Nu čia kaip kam smile.gif
Kaip sakiau, MAN patogesnis variantas yra toks, koki aprašiau ankstesniame savo poste smile.gif
Atsakyti
Paminėsiu vieną minusą gyvenant soduose. Tai susisiekimas. Žmona sudaužė mašiną, o mano kaip tyčia sugedo. Ir sėdim be transporto. Važiuoja vienas autobusas, bet neįmanoma su juo suspėt ir į darbą ir vaiką į darželį nuvežt. Teko žmonai su vaiku keltis pas mamą, tol kol auto sutaisė.
Atsakyti
QUOTE(mibas @ 2010 10 18, 09:44)
Paminėsiu vieną minusą gyvenant soduose. Tai susisiekimas. Žmona sudaužė mašiną, o mano kaip tyčia sugedo. Ir sėdim be transporto. Važiuoja vienas autobusas, bet neįmanoma su juo suspėt ir į darbą ir vaiką į darželį nuvežt. Teko žmonai su vaiku keltis pas mamą, tol kol auto sutaisė.

cia uzmiescio minusas, ne sodu biggrin.gif
Atsakyti
Na taip, tik gal kitur mikrai ar daugiau autobusų važiuoja. Sodai labiau užkampiuose būna.
Atsakyti
QUOTE(mibas @ 2010 10 18, 11:20)
Na taip, tik gal kitur mikrai ar daugiau autobusų važiuoja. Sodai labiau užkampiuose būna.

Lb gerai pasakė murmur, kad čia užmiesčio minusas, ne sodų. Ir tas minusas išryškėja, kai neturi nuosavo auto ir esi visiškai priklausomas nuo viešojo transporto smile.gif Tarkim Kaune iš Šlienavos į miestą važinėja tik vienas autobusas ir nedažniau kaip kas valandą. O Šlienava skaitosi miestelis. Ne sodai, kurių aplink gausu smile.gif Dar atokesni miesteliai (ar kaimeliai) - Viršužiglis, Piliuona (kns r.). Jų autobusų reisais taip pat nelepina... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sechmeta: 18 spalio 2010 - 10:59
atleiskit, bet juokingai nuskambejo - issikelti pas tevus is savo namu, nes neturiu kaip i tuos namus parvaziuoti lotuliukas.gif

na musu kai ziema auto neuzsivede kvietemes tuose pat soduose gyvenancius draugus, kiti gyvena kokiu 10km astumu, dar kiti jau kokiu 13. jeigu jau nei vienas is draugu (keletas is ju dirba kartu) negaletu paimti, tada yra tevai is kuriu galima pasiskolinti, tevai pencijoje, tai jiem darban vaziuoti nereikia. nu dar kitu atveju arba as arba B pasiimtume darbine masina.
B pats prie auto dirba, tai kiek pamenu ilgiau kaip 2-3 dienas jokios musu masinos remontas netruko, todel tas 2-3 dienas tikrai kazkaip issisuktume. bet pas tevus vaziuoti nereiktu blush2.gif nu absurdas truputeli....
Atsakyti
Vat galioja visad viena iš auksinių taisyklių - kiek žmonių, tiek nuomonių. Kas moka ir gali - išsisuka iš įvairiausių situacijų, o kas ne - tei ne. Belieka tik mamos sijono įsikibt hihihi.gif
Atsakyti
Neužmirškime, kad sodai, tai bendrija, tai bendraukite su kaimynais drinks_cheers.gif , gal kas pavežėti galėtų patekus į tokią situaciją.
Man neblogai, sodai visai arti miesto, tai paeiti lieka tik koki km. Jei ir sugestų, nebūtų tragedija, nu, bet ir nemalonu.
Atsakyti