Draugė pastojo su Mirena, turi 2 mėnesių sūnelį. Spiralė pasišalino per gimdymą. O svarbiausia, kad mėnesį prieš pastojant nuėjo pas gydytoją, spiralė buvo įdėta gal 4 mėn, tai patikino, kad viskas tvarkoj, organizmas gerai prisitaikė. Tai va, ir prisitaikė. Kai porą mėnesių neprasidėjo mmm, vėl nuėjo. Išgirdus žinią, iš pradžių buvo šokas, tai jau 3 vaikas. O priežasčių gydytoja nepasakė, tik tiek, kad " ir taip būna, tu ne pirma ir ne paskutinė"
Visko buna, net su bet kuria apsisaugojimo priemone gali tai nutikti. Nei viena del to nesam apdrausta 100%.
Na taip, visko pasitaiko... va su spirale esu jau 2, 5 metu ir viskas buvo ok. 2 sav velavo mano dienos , bet kadangi tai ne pirma karta, net nesijaudinau. Vakar vakare buvo uzeje nezmoniski pilvo skausmai, nuvazaviau tiesiai i ligonine, bet budinti ginekologe nieko nemate. Taigi gavau doze vaistu i uzpakali ir pasiulyma pasidaryt testa ir liepe laukt pirmadieni, ir eit pas savo ginekologe. Nieko nelaukus iskart grizus namo pasidariau testuka - nereikejo net ritinio "sisiuko", o juosteles buvo pakankamai ryskios... taigi dabar labai baisu... bijau , kad bus negimdyvinis.... pilva visalaik maudzia, o kartais taip suspazmuoja, kad akyse aptemsta... prisiskaiciau apie nukraujavimus, tai dabar kas 15 min lakstau i tulika. Bet, aciu Dievui visai neteplioja. Tik tie skausmai labai neduoda ramybes, nzn ar rytojaus sulauksiu...
Pastojau su Nova-T po metų laiko "nešiojimo". Gyd. galvojo, kad natūraliai persileisiu, bet "taškelis" laikėsi ir vystėsi, po sav. pašalino spiralę, nes per didelė rizika buvo palikti, kad neužspaustų kokių nervų vaikeliui augant, vėl išsilaikė. Netikėjo gyd., kad pavyks išnešioti, tik 5 mėn. užvedė nėščiosios kortelę, bet leliukas-kovotojas. Laukiame jo už 2,5 mėn.
Dabar nebepasitikiu jokiomis apsaugos priemonėmis.
QUOTE(+Burbulė+ @ 2010 05 31, 13:16)
Pastojau su Nova-T po metų laiko "nešiojimo". Gyd. galvojo, kad natūraliai persileisiu, bet "taškelis" laikėsi ir vystėsi, po sav. pašalino spiralę, nes per didelė rizika buvo palikti, kad neužspaustų kokių nervų vaikeliui augant, vėl išsilaikė. Netikėjo gyd., kad pavyks išnešioti, tik 5 mėn. užvedė nėščiosios kortelę, bet leliukas-kovotojas. Laukiame jo už 2,5 mėn.
Eina sau Ar spirales padetis buvo gera, ar nebuvo pasmukusi ar pan?
Kaip bebutu tai linkiu sekmes O leliukas tikrai kovotojas!!
Skaičiau, kad dažniausiai pastojama su spirale, jei jos netaisyklinga padėtis, nusmunka ar pan. Kas kiek laiko reikia tikrintis pas gydytoją, ar viskas tvarkoj? Gal žinote, kokios spiralės yra be metalų. Man gydytoja pasiūlė, bet nei recepto parašė, nei pavadinimo pasakė. Pasakė, kad paklausčiau vaistinėje, tačiau Camelijoje nieko nežino apie tokias spirales.
Galvojau deti sperale, be po siu baisiaku net sedziu apstulbus..... trecio tikrai leliuko nesinori... Jei ir su Mirena gali uzkibti tai tokiais pinigais rizikuoti Nors mano drauge jau 3 metai su varine spirale ir nieko, labai patenkinta, ji mane buvo ikalbejus, beveik jau apsisprendziau ir vat reikejo cia skaityti...
ir koks biesas mane cia skaityt leido......... prisiskaiciau baisybiu....... patiesu su spirale jau 4 metus, isidejau praejus 4-5men po gimdymo, stengiuosi kuo dazniau eiti pas ginekologe, reguliariai kas kelis men darausi nestumo testa(kad ramiau butu), kazkaip atrodo viskas neblogai, tai dabar bijosiu blin.....
Na ka gi ir man buvo ideta spirale pries 2 metus. Dabar turiu 5-6 savaiciu nestuma, nezinau kaip baigsis, nes spirale iseme. Spirale buvo savo vietoj, nepajudejus. Bet vistiek pastojau. Dabar gyvenu nezinioje
QUOTE(Julijasha @ 2010 10 29, 21:56)
Na ka gi ir man buvo ideta spirale pries 2 metus. Dabar turiu 5-6 savaiciu nestuma, nezinau kaip baigsis, nes spirale iseme. Spirale buvo savo vietoj, nepajudejus. Bet vistiek pastojau. Dabar gyvenu nezinioje
Baisu. Net bijau pagalvoti, kas būtų, jei ir man taip nutiktų.
QUOTE(dia.dia @ 2010 10 29, 21:29)
Baisu. Net bijau pagalvoti, kas būtų, jei ir man taip nutiktų.
Aha, po tokių pasiskaitymų ir aš džiaugiuos, kad ne spiralę esu pasirinkus...