Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra pastojusių naudojant spirales?

QUOTE (Isabelle @ 2004 08 29, 01:55)
pasitikslinau.....neissimdavo tik varyniu spiraliu.......hormonines spirales isima....tik padideja persileidimo rizika.....o jei spirales siuliuku nebesijaucia...tada spirale yra sunku isimti....tokiu atveju dazniausiai spirale isimama su visu embrionu..... wink.gif jei nestumas labai mazas......tai spirale isima ir nekliudo tolimesniam nestumui...jei nestumas didelis tada jau belieka atsisveikinti su nestumu wink.gif sad.gif

O as kazkodel galvojau, kad pas mus medicina siek tiek pazengus ir sugeba issaugoti nestuma, kazkur skaiciau, kad sugebejo isimti mirusi embriona, kad kiti geletu augti ( buvo 4-5 vaikiukai ir salia esantis negyva, jiems kele stresa). Pagaliau, kazkas ir forume minejo, kad iseme ( bet kadangi tai buvo seniai nemanau, kad buvo jau hormonines), kita kad gimde su spirale. Tik aisku reikia gydytojos prieziuros.
Atsakyti
mano sesers drauge visa nestuma pravaiksciojo su spirale.

Patikimas budas nuo pageidaujamo nestumo - tik arbata su citrina. Visa kita yra nelabai patikima. Bet as vistiek rinkciaus spirale
Atsakyti
QUOTE (mingaude @ 2004 08 29, 05:48)
O as kazkodel galvojau, kad pas mus medicina siek tiek pazengus ir sugeba issaugoti nestuma, kazkur skaiciau, kad sugebejo isimti mirusi embriona, kad kiti geletu augti ( buvo 4-5 vaikiukai ir salia esantis negyva, jiems kele stresa). Pagaliau, kazkas ir forume minejo, kad iseme ( bet kadangi tai buvo seniai nemanau, kad buvo jau hormonines), kita kad gimde su spirale. Tik aisku reikia gydytojos prieziuros.

isimti mirusi embriona ir isimti prie placentos priaugusia spirale...taip dazniausiai nutinka..jei nestumas jau buna didelis....manau yra du skirtingi dalykai..ir cia ne medicinos pazangumas..... wink.gif
Papildyta @ [mergetime]1093826933[/mergetime]
buvo kalba apie pastojima....suradau informacija....www.mirena.com.....pastoja 16 moteru is 10,000........kazkuri rase kad mirena padeda nuo pastojimo tubose....atvirksciai yra didesne rizika kad pastosi tubose naudodama mirena....
Atsakyti
Draugiskai patariu: praejus keliems menesiams po gimdymo nesidekit varines spirales. As sugebejau su tokia spirale pastoti ir dabar turiu dukrytes pametinukes. Spirale isidejau po 2 menesiu po gimdymo (norejau buti garantuota, jog tikrai nepastosiu), o kai dukrytei buvo 8 menesiai, pastojau. Spirale nebuvo iskritusi. Gydytoja pasake, jog spiraliu nerekomenduojama deti greitai po gimdymo, kol gimda nera pilnai susitraukusi, nes tokiu atveju padideja tikimybe, jog spirale gali pasislinkti arba iskristi. Aisku apie tokius dalykus niekas neuzsimena, kai dediesi spirale.
Atsakyti
Po pirmos dukros gimimo isidejau varine spirale 3 metams. Viena menesi maude nugara, pilvo apacia, bet po pirmu menesiniu po idejimo viskas isnyko. Tik menesines budavo gausesnes ir ilgesnes. Daugiau jokiu nemaloniu pojuciu ar problemu thumbup.gif . Po tu 3 metu issiemiau, 6 menesius "pailsejau" ir vel isidejau T-Nova (jei tiksliai atsimenu). Pasibaigus jos galiojimui, issiemiau ir naudojau tabletes.
Dabar po antros dukros gimimo praejus 0.5 metu (tarp kitko, man kazkaip visi ginekologai pas kuriuos dejausi spirales, prisake jas detis ne anksciau kaip po puses metu po vaiko gimimo g.gif ) isidejau Mirena. Dar praejo tik menuo, 3 savaites tepliojau, bet dabar nieko nejauciu, kartais gal nugara paskaudena. Laukiu menesiniu, matysim kaip bus toliau ax.gif ax.gif

o del nepastojimo po spiraliu, tai as ziuriu labai skeptiskai. Aplamai, moterims senstant (baisus zodis doh.gif biggrin.gif ) pastojimo galimybes naturaliai mazeja. Jei mano pirmoji dukrele buvo netyciukas, nes saugojomes skaiciuodamo dienas, tipo mirksiukas.gif , tai antrajai "padaryti" jau prireike 3 menesiu, nors pries tai vartojau tabletes. Realu, kad dar po 5 ar daugiau metu bus dar sunkiau ir spirales, manau, cia nieko detos tongue.gif
Atsakyti
Daugiau nei metai turiu isidejus varine spirale, tik nezinau, kodel Lietuvoj ji kainuoja 50 lt, o as mokejau (vokietijoj) 150 euru g.gif Esu laaaaaaabai patenkinta mirksiukas.gif Jokiu blogu poveikiu nera, na gal kad truputi daugiau kraujo per men. isbega. Ta kita spirale, apie kuria jus cia kalbejot(Mirena), cia irgi dvigubai daugiau kainuoja, bet mano gydytojas nesake, kad ji su hormonu g.gif As jos nesideciau vien del pastarosios priezasties. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgita_b: 12 kovo 2005 - 17:30
Na, kažkaip kai dėjaus, sudvejojau ir sugailėjau pinigų Mirenai. o veltui. Dabar tas kasmėnesinis džiaugsmas, aplankantis mane pagausėjęs taip nusibodo, kad dabar suku galva ar tik man nepasikeitus vielutes kita. O taip gerai būtų to "džiaugsmo" išvengti...
Atsakyti
QUOTE(kengura @ 2005 04 26, 14:11)
Kai pagimdžiau pirmąjį vaikutį, tai buvo prieš 5 metus, dar lygonineje pasiteiravau apie kontroceptines priemones.doctor.gif Man nepatarė kontraceptinių tablečių, kanagi esu pilna ir linkusi storėti, taip pat dėl tos pačios priežasties nerekomendavo dėtis spiralės su hormonais.

Vienintelė apsaugos priemonė kuria naudojame yra prezervatyvai, bet per 6 lytinio gyvenimo metus  smileysex.gif, taip saugodamasi pastojau 2 kartus  nestuke.gif , kaip ir norėčiau kažko užtikrintesnio.

Kontrceptinės tabletės mane labai gasdina, nes informacineme lape tiek negerovių prirašyta, kad net nesuprantu kas jas iš vis gali gerti.  g.gif

Iš trijų pažistamų merginų, kurios ilgą laiką gėrė KT, vienai sustreikavo širdis, kita niekaip negali pastoti, o trečiai auglys atsirado (nežinau ar tai tikrai nuo KT, bet gyditoja sakė, kad taip gali būti).

Norėčiau paklausti mamyčių, kurios yra linkusios storėti, ir naudojo Mirena, kaip vis dėl to su tuo svoriu.

Aš turiu varinę spiralę. Iki šiol viskas buvo OK, o vakar testas parodė II... Tai keliausiu pas gydytoją ir sužinosiu, kaip kas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2005 04 26, 13:19)
Aš turiu varinę spiralę. Iki šiol viskas buvo OK, o vakar testas parodė II... Tai keliausiu pas gydytoją ir sužinosiu, kaip kas wub.gif

Kaip kaip? su spirale ir II ? blink.gif blink.gif blink.gif Negasdinkit, jau galvojau, kad cia kaip ir super-patikima blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Indira @ 2005 04 26, 14:28)
Kaip kaip? su spirale ir II ? blink.gif  blink.gif  blink.gif    Negasdinkit, jau galvojau, kad cia kaip ir super-patikima  blink.gif  blink.gif    blink.gif

Taip, II g.gif
Nueisiu pas gyd ir sužinosiu kažką vistiek ax.gif
Juk paparastos spiralės patikimumas 97-99%
Atsakyti
Zanetux, būtinai parašyk, kaip tau sekėsi pas gydytoja? Kokios pasekmės, kai pastoji su spirale ir pan. Na parašyk viską, ką sužinosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(NERINGUKAS @ 2005 04 26, 22:33)
Zanetux, būtinai parašyk, kaip tau sekėsi pas gydytoja? Kokios pasekmės, kai pastoji su spirale ir pan. Na parašyk viską, ką sužinosi ax.gif

Tai va, iš pradžių įtarė negimdinį nėštumą, nes gimdoje pūslytės nematė.
Tačiau po 5 dienų pakartojus ultragarsinį tyrimą pasakė, kad 2.gif gimdoje ir atitinka 4sav2d.
spiralė buvo išimta dėl galimų infekcijų. kol kas nėštumo istorijos neužvedė, nes dar gali įvykti persileidimas (tfu tfu tfu tikiuosi to nebus). Jei viskas gerai - po 2 savaičių bus užvesta kortelė.

Neišėmus spiralės, ji gali pakenkti 2.gif ar jį pašalinti... arba būna atvejų, kai pirma gimsta spiralė, o po to vaikutis.
Žiūrėsim kaip bus ax.gif

tik neįsivaizduoju, kaip reikės saugotis po to g.gif
Kažin koks pleistro patikimumas? Tablečių nenoriu, gumytėm ir spiralėm nebepasitikiu schmoll.gif
Atsakyti