Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

Saulėta. vyras pamate pyrago foto ir iskarto seile istyso lotuliukas.gif sako - oooo, gal iskepsi sita skanesta? lotuliukas.gif
tai manau tikrai bandysiu thumbup.gif
paieskosiu savaidgali sokoladines kakavos jei nerasiu bandysiu su paprasta ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deissy: 28 balandžio 2010 - 21:14
QUOTE(Laura777 @ 2010 04 28, 12:18)
Sakykite, o šį tortą galima dėti pvz. tas varškytes Mūsų, Miau ir t.t

Vakar kaip tik kepiau su švelniąja MŪSŲ varškyte 7proc riebumo. Bet nelabai man patiko. Kitą kartą bandyčiau su paprasta, bet gerai pertrinta. Pyragas neblogas, bet labai ilgai kepė. Gal per maža skarda ir per storas sluoksnis gavosi g.gif Nes kepė vos ne 2 valandas. Viršus apdegė, o vidus vis skystas ir skystas. Ir kas svarbiausia, pirmą kartą naudojausi naujomis elektroninėmis svarstyklėmis ir viskas buvo tiksliai pagal receptą doh.gif Na, bet valgomas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 04 28, 10:38)
Javainių batonėliai - Receptas sveikų saldumynų mėgėjams smile.gif Pasigaminkite namie puikius javainių batonėlius be jokių dirbtinių priedų.


o kokius dribsnius dedate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2010 04 28, 22:07)
O i biskvita kartais nepamirsai kepimo milteliu ideti g.gif

  O kas del ganaso , tai nebuvo gerai atsalusi grietinele . Gerai atsaldyta grietinele ir norint  i sviesta neisplaksi



ačiū už atsakymą. na, nedėau kepimo miltelių, nes nebuvo parašyta... hmz.. juk dedasi daug kiaušinių, dariau iš pilnos normos, viso buvo 8 kiaušiniai... manot reikėjo? ot višta aš doh.gif
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2010 04 27, 21:45)
laba, šeimininkės (nors ne tokia ir laba) sad.gif

bandžiau kepti tortuką, kurio receptą įkėlė Povila$, berods:

50g miltu
25g krakmolo
25g kakavos
140g cukraus
50g istirpinto sokolado
50g aliejaus
Keli lasai vaniles kvapo
1/4 arb. saukstelio druskos
1/5 arb. saukstelio citrinos rugsties

Kiausinius plakam neatskiriant tryniu nuo baltymu su druska ir citrinos rustim. Po 1min plakimo per 3 kartus supilam cukru ir viska dar plakam 10min (viskas priklauso nuo plaktuvo lotuliukas.gif ). Pilam alieju ir atsargiai ismaisom, po to istirpinta atvesusi sokolada ir vaniles kvapa, galiausiai per 4 kartus persijojam miltus, krakmola ir kakava (pries tai viska sumaise). Kepam 45min 170C orkaiteje be ventiliatoriaus.





QUOTE(simisimi84 @ 2010 04 29, 07:51)
ačiū už atsakymą. na, nedėau kepimo miltelių, nes nebuvo parašyta... hmz.. juk dedasi daug kiaušinių, dariau iš pilnos normos, viso buvo 8 kiaušiniai... manot reikėjo? ot višta  aš doh.gif


Neesu konditere ,kad mano atsakymas butu tikslus, bet man atrodo , kad tik i paprasta biskvita ,i kuri ieina tik kiausiniai , cukrus ir miltai nereikia kepimo milteliu deti, o vat kur dedasi nors kiek riebalo ,bent jau as tai tikrai deciau kepimo miltelius . gal kas ir paneigs mano atsakyma , cia paprasciausiai pastebejimai is asmenines patirties. Nors pagalvojus tai kiausiniu dedasi daugoka , tiesa rasydama recepta is viso ju nepaminejai. g.gif Jei tikrai nereikia deti kepimo milteliu , tada gali buti beda ta , kad nespejo plakant gerai istirpti cukrus , ar miltu mazoka buvo

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 29 balandžio 2010 - 08:31
QUOTE(Deissy @ 2010 04 28, 23:13)
Saulėta. vyras pamate pyrago foto ir iskarto seile istyso  lotuliukas.gif  sako - oooo, gal iskepsi sita skanesta?  lotuliukas.gif
tai manau tikrai bandysiu  thumbup.gif
paieskosiu savaidgali sokoladines kakavos jei nerasiu bandysiu su paprasta  ax.gif

Kaip šaunu thumbup.gif Būtinai išbandyk ir paskui įspūdžiais pasidalinti jokiu būdu nepamiršk! Lauksiu laugh.gif

QUOTE(saulėlydis* @ 2010 04 28, 23:18)
Vakar kaip tik kepiau su švelniąja MŪSŲ varškyte 7proc riebumo. Bet nelabai man patiko. Kitą kartą bandyčiau su paprasta, bet gerai pertrinta. Pyragas neblogas, bet labai ilgai kepė. Gal per maža skarda ir per storas sluoksnis gavosi g.gif Nes kepė vos ne 2 valandas. Viršus apdegė, o vidus vis skystas ir skystas. Ir kas svarbiausia, pirmą kartą naudojausi naujomis elektroninėmis svarstyklėmis ir viskas buvo tiksliai pagal receptą  doh.gif Na, bet valgomas  mirksiukas.gif

blink.gif 2 valandas? Apdegė?... Nu čia tai pokštas, man nurodyto dydžio formoje iškepė idealiai per valandą - vidus, kaip priklauso brownie, drėgnas, bet jokiu būdu neskystas, o paviršius - šiek tiek traškus, bet jokiu būdu neapdegęs schmoll.gif Na, žodžiu, gi rezultatas akivaizdžiai nuotraukoj matosi biggrin.gif
Tai gal tikrai tavo kepimo indas ženkliai mažesnis? Kiek cm? g.gif Arba gal orkaitėje problemos kažkokios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuiqtis @ 2010 04 28, 22:53)
o kokius dribsnius dedate?  g.gif


Bet kokius galima. As dejau 5 grudu dribsnius, skirtus košėms virti.
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 04 28, 18:33)
Žinoma, aišku, skonis bus jau kitas šiek tiek, bet tikrai galima - tik svarbu, kad varškytė (kad ir kokia ji būtų) būtų vientisa, glotni, be jokių gumuliukų mirksiukas.gif


Labai ačiū už atsakymą.
Bandysiu ir aš kepti. Nes atrodo be galo skaniai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 04 28, 22:40)
Oi, kaip norėčiau padėti ir tiksliai pasakyti, bet... verysad.gif Jau senokai tai buvo ir tikrai neprisimenu, kur tiksliai. Tiesiog ėjau per sandėlius, užtikau ir prisipirkau viskokių prieskonių ir kitokių gėrybių pilną maišą biggrin.gif Tik žinau, kad čia buvo sandėlys iš tų, kur abibus koridoriais stiklinėm sienom atitvertos parduotuvėlės, ši parduotuvėlė visa aplink lentynose pridėta įvairiausių prieskonių ir pan. įvairiais kiekiais. Aš pirkau po kilogramą - tikrai pigiau thumbup.gif
O kepiniai su ja tikrai ženkliai skanesni drinks_cheers.gif


Dekui, Sauleta 4u.gif Nieko tokio, kad tiksliai neprisimeni, ir is to, ka parasei jau vis sis tas... Eisiu prie progos "medzioti" tos kakavos. O dar kazkuri minejo, kad perka ja prieskoniu parduotuveje, va cia irgi nebloga mintis smile.gif Nors kol jos neturiu, matyt savaitgali kepsiu su paprasta.
Atsakyti
QUOTE(Laura777 @ 2010 04 29, 12:41)
Labai ačiū už atsakymą.
Bandysiu ir aš kepti. Nes atrodo be galo skaniai 4u.gif

Sėkmės! Kaip smagu kažką suvilioti biggrin.gif Dar smagiau bus, kai išgirsiu, kas kepinys buvo skaniai suvalgytas ax.gif

QUOTE(noriu zinoti @ 2010 04 29, 18:26)
Dekui, Sauleta 4u.gif Nieko tokio, kad tiksliai neprisimeni, ir is to, ka parasei jau vis sis tas... Eisiu prie progos "medzioti" tos kakavos. O dar kazkuri minejo, kad perka ja prieskoniu parduotuveje, va cia irgi nebloga mintis smile.gif Nors kol jos neturiu, matyt savaitgali kepsiu su paprasta.

Manau, bus skanu ir su paprasta, kadangi šiaip aš taip visa plyta šokolado dedas, tai bus ir to šokoladiškumo, tik kiek mažiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Gal galite padeti doh.gif perskaiciau surnala "zmones" labai sudomino tortas, kuri pristato bureja Vaiva, ryt vaziuoju pas mama, bandau kepti, bet kazkas nesigauna, kaip atrodo sausa grietinele ?
as nusipirkau tokia:

http://www.eurobiura...200-g-pid26412/

parasyta,kad reikia plakti 200ml pieno ir sausos grietineles 140gr, bandau plakti, bet man ten niekas netirsteja, o turetu tirsteti, nes paskui reiks biskvito lakstus pertepti, nezinau ar supratot kas cia man nesigauna, bet gal kas zino bent kaip ta sausa grietinele atrodo smile.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2010 04 29, 09:22)
Neesu konditere ,kad mano atsakymas butu tikslus, bet man atrodo , kad tik i paprasta biskvita ,i kuri ieina tik kiausiniai , cukrus ir miltai nereikia kepimo milteliu deti, o vat kur dedasi nors kiek riebalo ,bent jau as tai tikrai deciau kepimo miltelius . gal kas ir paneigs mano atsakyma , cia paprasciausiai pastebejimai is asmenines patirties. Nors pagalvojus tai kiausiniu dedasi daugoka , tiesa rasydama recepta is viso ju nepaminejai.  g.gif  Jei tikrai nereikia deti kepimo milteliu , tada gali buti beda ta , kad nespejo plakant gerai istirpti cukrus , ar miltu mazoka buvo



tai gali būti, kad nepaminėti kepimo milteliai, kitą kartą būtinai įdėsiu, o kiaušiniai ten dedasi, tik recepte yra klaidelė.
o ar negali būti bėda tame, jog reikia kepti 175 laipsnių orkaitėje? gal per maža temperatūra, nes kitus biskvitus kepdavau aukštesnėje temp, visada viskas iškildavo, gal ten orkaitė pas mane prasta ir net nesiekia tų 175 laipsnių, nors turėtų... g.gif
Atsakyti