Saulėta. vyras pamate pyrago foto ir iskarto seile istyso sako - oooo, gal iskepsi sita skanesta?
tai manau tikrai bandysiu
paieskosiu savaidgali sokoladines kakavos jei nerasiu bandysiu su paprasta
QUOTE(Laura777 @ 2010 04 28, 12:18)
Sakykite, o šį tortą galima dėti pvz. tas varškytes Mūsų, Miau ir t.t
Vakar kaip tik kepiau su švelniąja MŪSŲ varškyte 7proc riebumo. Bet nelabai man patiko. Kitą kartą bandyčiau su paprasta, bet gerai pertrinta. Pyragas neblogas, bet labai ilgai kepė. Gal per maža skarda ir per storas sluoksnis gavosi Nes kepė vos ne 2 valandas. Viršus apdegė, o vidus vis skystas ir skystas. Ir kas svarbiausia, pirmą kartą naudojausi naujomis elektroninėmis svarstyklėmis ir viskas buvo tiksliai pagal receptą Na, bet valgomas
QUOTE(Nova @ 2010 04 28, 10:38)
Javainių batonėliai - Receptas sveikų saldumynų mėgėjams Pasigaminkite namie puikius javainių batonėlius be jokių dirbtinių priedų.
o kokius dribsnius dedate?
QUOTE(amorosa @ 2010 04 28, 22:07)
O i biskvita kartais nepamirsai kepimo milteliu ideti
O kas del ganaso , tai nebuvo gerai atsalusi grietinele . Gerai atsaldyta grietinele ir norint i sviesta neisplaksi
O kas del ganaso , tai nebuvo gerai atsalusi grietinele . Gerai atsaldyta grietinele ir norint i sviesta neisplaksi
ačiū už atsakymą. na, nedėau kepimo miltelių, nes nebuvo parašyta... hmz.. juk dedasi daug kiaušinių, dariau iš pilnos normos, viso buvo 8 kiaušiniai... manot reikėjo? ot višta aš
QUOTE(simisimi84 @ 2010 04 27, 21:45)
laba, šeimininkės (nors ne tokia ir laba)
bandžiau kepti tortuką, kurio receptą įkėlė Povila$, berods:
50g miltu
25g krakmolo
25g kakavos
140g cukraus
50g istirpinto sokolado
50g aliejaus
Keli lasai vaniles kvapo
1/4 arb. saukstelio druskos
1/5 arb. saukstelio citrinos rugsties
Kiausinius plakam neatskiriant tryniu nuo baltymu su druska ir citrinos rustim. Po 1min plakimo per 3 kartus supilam cukru ir viska dar plakam 10min (viskas priklauso nuo plaktuvo lotuliukas.gif ). Pilam alieju ir atsargiai ismaisom, po to istirpinta atvesusi sokolada ir vaniles kvapa, galiausiai per 4 kartus persijojam miltus, krakmola ir kakava (pries tai viska sumaise). Kepam 45min 170C orkaiteje be ventiliatoriaus.
bandžiau kepti tortuką, kurio receptą įkėlė Povila$, berods:
50g miltu
25g krakmolo
25g kakavos
140g cukraus
50g istirpinto sokolado
50g aliejaus
Keli lasai vaniles kvapo
1/4 arb. saukstelio druskos
1/5 arb. saukstelio citrinos rugsties
Kiausinius plakam neatskiriant tryniu nuo baltymu su druska ir citrinos rustim. Po 1min plakimo per 3 kartus supilam cukru ir viska dar plakam 10min (viskas priklauso nuo plaktuvo lotuliukas.gif ). Pilam alieju ir atsargiai ismaisom, po to istirpinta atvesusi sokolada ir vaniles kvapa, galiausiai per 4 kartus persijojam miltus, krakmola ir kakava (pries tai viska sumaise). Kepam 45min 170C orkaiteje be ventiliatoriaus.
QUOTE(simisimi84 @ 2010 04 29, 07:51)
ačiū už atsakymą. na, nedėau kepimo miltelių, nes nebuvo parašyta... hmz.. juk dedasi daug kiaušinių, dariau iš pilnos normos, viso buvo 8 kiaušiniai... manot reikėjo? ot višta aš
Neesu konditere ,kad mano atsakymas butu tikslus, bet man atrodo , kad tik i paprasta biskvita ,i kuri ieina tik kiausiniai , cukrus ir miltai nereikia kepimo milteliu deti, o vat kur dedasi nors kiek riebalo ,bent jau as tai tikrai deciau kepimo miltelius . gal kas ir paneigs mano atsakyma , cia paprasciausiai pastebejimai is asmenines patirties. Nors pagalvojus tai kiausiniu dedasi daugoka , tiesa rasydama recepta is viso ju nepaminejai. Jei tikrai nereikia deti kepimo milteliu , tada gali buti beda ta , kad nespejo plakant gerai istirpti cukrus , ar miltu mazoka buvo
QUOTE(Deissy @ 2010 04 28, 23:13)
Saulėta. vyras pamate pyrago foto ir iskarto seile istyso sako - oooo, gal iskepsi sita skanesta?
tai manau tikrai bandysiu
paieskosiu savaidgali sokoladines kakavos jei nerasiu bandysiu su paprasta
tai manau tikrai bandysiu
paieskosiu savaidgali sokoladines kakavos jei nerasiu bandysiu su paprasta
Kaip šaunu Būtinai išbandyk ir paskui įspūdžiais pasidalinti jokiu būdu nepamiršk! Lauksiu
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 04 28, 23:18)
Vakar kaip tik kepiau su švelniąja MŪSŲ varškyte 7proc riebumo. Bet nelabai man patiko. Kitą kartą bandyčiau su paprasta, bet gerai pertrinta. Pyragas neblogas, bet labai ilgai kepė. Gal per maža skarda ir per storas sluoksnis gavosi Nes kepė vos ne 2 valandas. Viršus apdegė, o vidus vis skystas ir skystas. Ir kas svarbiausia, pirmą kartą naudojausi naujomis elektroninėmis svarstyklėmis ir viskas buvo tiksliai pagal receptą Na, bet valgomas
2 valandas? Apdegė?... Nu čia tai pokštas, man nurodyto dydžio formoje iškepė idealiai per valandą - vidus, kaip priklauso brownie, drėgnas, bet jokiu būdu neskystas, o paviršius - šiek tiek traškus, bet jokiu būdu neapdegęs Na, žodžiu, gi rezultatas akivaizdžiai nuotraukoj matosi
Tai gal tikrai tavo kepimo indas ženkliai mažesnis? Kiek cm? Arba gal orkaitėje problemos kažkokios?
QUOTE(Zuiqtis @ 2010 04 28, 22:53)
o kokius dribsnius dedate?
Bet kokius galima. As dejau 5 grudu dribsnius, skirtus košėms virti.
QUOTE(Saulėta. @ 2010 04 28, 18:33)
Žinoma, aišku, skonis bus jau kitas šiek tiek, bet tikrai galima - tik svarbu, kad varškytė (kad ir kokia ji būtų) būtų vientisa, glotni, be jokių gumuliukų
Labai ačiū už atsakymą.
Bandysiu ir aš kepti. Nes atrodo be galo skaniai
QUOTE(Saulėta. @ 2010 04 28, 22:40)
Oi, kaip norėčiau padėti ir tiksliai pasakyti, bet... Jau senokai tai buvo ir tikrai neprisimenu, kur tiksliai. Tiesiog ėjau per sandėlius, užtikau ir prisipirkau viskokių prieskonių ir kitokių gėrybių pilną maišą Tik žinau, kad čia buvo sandėlys iš tų, kur abibus koridoriais stiklinėm sienom atitvertos parduotuvėlės, ši parduotuvėlė visa aplink lentynose pridėta įvairiausių prieskonių ir pan. įvairiais kiekiais. Aš pirkau po kilogramą - tikrai pigiau
O kepiniai su ja tikrai ženkliai skanesni
O kepiniai su ja tikrai ženkliai skanesni
Dekui, Sauleta Nieko tokio, kad tiksliai neprisimeni, ir is to, ka parasei jau vis sis tas... Eisiu prie progos "medzioti" tos kakavos. O dar kazkuri minejo, kad perka ja prieskoniu parduotuveje, va cia irgi nebloga mintis Nors kol jos neturiu, matyt savaitgali kepsiu su paprasta.
QUOTE(Laura777 @ 2010 04 29, 12:41)
Sėkmės! Kaip smagu kažką suvilioti Dar smagiau bus, kai išgirsiu, kas kepinys buvo skaniai suvalgytas
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 04 29, 18:26)
Dekui, Sauleta Nieko tokio, kad tiksliai neprisimeni, ir is to, ka parasei jau vis sis tas... Eisiu prie progos "medzioti" tos kakavos. O dar kazkuri minejo, kad perka ja prieskoniu parduotuveje, va cia irgi nebloga mintis Nors kol jos neturiu, matyt savaitgali kepsiu su paprasta.
Manau, bus skanu ir su paprasta, kadangi šiaip aš taip visa plyta šokolado dedas, tai bus ir to šokoladiškumo, tik kiek mažiau
Sveikutes,
Gal galite padeti perskaiciau surnala "zmones" labai sudomino tortas, kuri pristato bureja Vaiva, ryt vaziuoju pas mama, bandau kepti, bet kazkas nesigauna, kaip atrodo sausa grietinele ?
as nusipirkau tokia:
http://www.eurobiura...200-g-pid26412/
parasyta,kad reikia plakti 200ml pieno ir sausos grietineles 140gr, bandau plakti, bet man ten niekas netirsteja, o turetu tirsteti, nes paskui reiks biskvito lakstus pertepti, nezinau ar supratot kas cia man nesigauna, bet gal kas zino bent kaip ta sausa grietinele atrodo Aciu
Gal galite padeti perskaiciau surnala "zmones" labai sudomino tortas, kuri pristato bureja Vaiva, ryt vaziuoju pas mama, bandau kepti, bet kazkas nesigauna, kaip atrodo sausa grietinele ?
as nusipirkau tokia:
http://www.eurobiura...200-g-pid26412/
parasyta,kad reikia plakti 200ml pieno ir sausos grietineles 140gr, bandau plakti, bet man ten niekas netirsteja, o turetu tirsteti, nes paskui reiks biskvito lakstus pertepti, nezinau ar supratot kas cia man nesigauna, bet gal kas zino bent kaip ta sausa grietinele atrodo Aciu
QUOTE(amorosa @ 2010 04 29, 09:22)
Neesu konditere ,kad mano atsakymas butu tikslus, bet man atrodo , kad tik i paprasta biskvita ,i kuri ieina tik kiausiniai , cukrus ir miltai nereikia kepimo milteliu deti, o vat kur dedasi nors kiek riebalo ,bent jau as tai tikrai deciau kepimo miltelius . gal kas ir paneigs mano atsakyma , cia paprasciausiai pastebejimai is asmenines patirties. Nors pagalvojus tai kiausiniu dedasi daugoka , tiesa rasydama recepta is viso ju nepaminejai. Jei tikrai nereikia deti kepimo milteliu , tada gali buti beda ta , kad nespejo plakant gerai istirpti cukrus , ar miltu mazoka buvo
tai gali būti, kad nepaminėti kepimo milteliai, kitą kartą būtinai įdėsiu, o kiaušiniai ten dedasi, tik recepte yra klaidelė.
o ar negali būti bėda tame, jog reikia kepti 175 laipsnių orkaitėje? gal per maža temperatūra, nes kitus biskvitus kepdavau aukštesnėje temp, visada viskas iškildavo, gal ten orkaitė pas mane prasta ir net nesiekia tų 175 laipsnių, nors turėtų...