QUOTE(simisimi84 @ 2010 04 27, 21:45)
laba, šeimininkės (nors ne tokia ir laba)
bandžiau kepti tortuką, kurio receptą įkėlė Povila$, berods:
50g miltu
25g krakmolo
25g kakavos
140g cukraus
50g istirpinto sokolado
50g aliejaus
Keli lasai vaniles kvapo
1/4 arb. saukstelio druskos
1/5 arb. saukstelio citrinos rugsties
Kiausinius plakam neatskiriant tryniu nuo baltymu su druska ir citrinos rustim. Po 1min plakimo per 3 kartus supilam cukru ir viska dar plakam 10min (viskas priklauso nuo plaktuvo lotuliukas.gif ). Pilam alieju ir atsargiai ismaisom, po to istirpinta atvesusi sokolada ir vaniles kvapa, galiausiai per 4 kartus persijojam miltus, krakmola ir kakava (pries tai viska sumaise). Kepam 45min 170C orkaiteje be ventiliatoriaus.
QUOTE(simisimi84 @ 2010 04 29, 07:51)
ačiū už atsakymą. na, nedėau kepimo miltelių, nes nebuvo parašyta... hmz.. juk dedasi daug kiaušinių, dariau iš pilnos normos, viso buvo 8 kiaušiniai... manot reikėjo? ot višta aš
Neesu konditere ,kad mano atsakymas butu tikslus, bet man atrodo , kad tik i paprasta biskvita ,i kuri ieina tik kiausiniai , cukrus ir miltai nereikia kepimo milteliu deti, o vat kur dedasi nors kiek riebalo ,bent jau as tai tikrai deciau kepimo miltelius . gal kas ir paneigs mano atsakyma , cia paprasciausiai pastebejimai is asmenines patirties. Nors pagalvojus tai kiausiniu dedasi daugoka , tiesa rasydama recepta is viso ju nepaminejai.
![g.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/g.gif)
Jei tikrai nereikia deti kepimo milteliu , tada gali buti beda ta , kad nespejo plakant gerai istirpti cukrus , ar miltu mazoka buvo