QUOTE(Elena @ 2010 04 27, 09:19)
Marmeladas (saldainiai )
Jums reiks:
100 ml šviežių apelsinų sulčių
100 ml vandens
5-6 šaukštai citrinos sulčių
2 stiklinės cukraus (apimtis 0,2 l)
1 šaukštas tarkuotų apelsinų žievelių
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
20 g želatinos
Želatina užpilkite apelsinų sultimis ir palikite brinkti.
Cukrų užpilkite vandeniu, įdėkite žievelės, užvirkite ir laikykite ant mažos ugnies 3 min., pastoviai maišydami kol ištirptų cukrus.
Nuimkite nuo ugnies, įdėkite želatiną ir maišykite tol, kol visiškai ištirps. Perkoškite gerai išspausdami žievelės.
Forma užklokite maistinę plėvelę , įpilkite masę ir įdėti 6-8 valandom (geriausia per naktį) į šaldytuvą.
Kai sustings, nuimame plėvelę,sudedame marmeladą ant paviršiaus pabarstyto cukrumi,supjaustome ir apvoliojame gabaliukus cukruje.
Skanaus
Jums reiks:
100 ml šviežių apelsinų sulčių
100 ml vandens
5-6 šaukštai citrinos sulčių
2 stiklinės cukraus (apimtis 0,2 l)
1 šaukštas tarkuotų apelsinų žievelių
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
20 g želatinos
Želatina užpilkite apelsinų sultimis ir palikite brinkti.
Cukrų užpilkite vandeniu, įdėkite žievelės, užvirkite ir laikykite ant mažos ugnies 3 min., pastoviai maišydami kol ištirptų cukrus.
Nuimkite nuo ugnies, įdėkite želatiną ir maišykite tol, kol visiškai ištirps. Perkoškite gerai išspausdami žievelės.
Forma užklokite maistinę plėvelę , įpilkite masę ir įdėti 6-8 valandom (geriausia per naktį) į šaldytuvą.
Kai sustings, nuimame plėvelę,sudedame marmeladą ant paviršiaus pabarstyto cukrumi,supjaustome ir apvoliojame gabaliukus cukruje.
Skanaus
wow!!!! mano patys mylimiausi saldumynai visada norejau juos ismokti pasigaminti namie, dabar bus puiki proga isbandyti aciu uz recepta