Dalinuosi gana paprastu, bet neprastu receptu.
Sluoksniuočiai
0,6-0,7 litro ruginių miltų
50 g mielių
3 kiaušiniai, išplakti su 0,5 stiklinės cukraus
100 g sviesto
100 g stambių razinų (geriau juodų)
cinamono ir druskos pagal skonį
pusės citrinos arba apelsino tarkuotos žievelės
Iš miltų, kiaušinių, cukraus, sviesto (paprasčiau - tirpinto), mielių ir prieskonių išmininkyti tešlą. Įminkyti nuplikytas ir nusausintas razinas. Uždengti drobule ir pastatyti šiltoje vietoje pakilti (~45 min.). Iš tešlos formuoti nedidelius paplotėlius (man lengviausia buvo susukti rutuliukus ir juos suploti į paplotėlius). Paplotėlius dėti ant kepimo popieriumi uždengtos ir cukrumi pabarstytos skardos. Kepti ~20 min. 180'C karštumo orkaitėje.
Nuotraukos
QUOTE(laurindre @ 2010 04 16, 15:41)
Vistiek dar nelabai aisku, kiek kondensuoto pieno ir kiek kokosu pieno
zinau, kad atsakysiu labai labai paveluotai, bet atstogavau, todel prie pc neisejo prisesti...
reiktu skardines kondensuoto ir skardines kokosu pieno, o as tai pyliau ir is kart ragavau, nebutina juk viska daryti pagal recepta, galima ir pakoreguoti tam ir skirtas liezuvis
QUOTE(irmulia @ 2010 04 21, 12:37)
o..situs reiks ateinanty savaitgali isbandyti...atrodo labai skaniai
QUOTE(zelviene @ 2010 04 26, 07:55)
o..situs reiks ateinanty savaitgali isbandyti...atrodo labai skaniai
O aš jau išbandžiau Dariau įvairius variantus: kakaviniai su kokosiniais viduje ir atvirkščiai: kokosiniai su kakaviniais. Dar į kokosinių vidų dėjau džiovintų vyšnių, o į kakavinius šokolado gabalėlį
Labai ačiū irmuliai už receptuką
Kitą kartą darysiu iš dvigubos normos, nes vienos buvo per mažai, gavosi 17 vnt
Vienos tortas
Labai neblogas ir greitai pagaminamas torčiukas. O tuo pačiu ir laisvė kurti įvairius variantus keičiant uogienes ir glajus.
Originalus receptas:
200 g cukraus,
200 g sviesto,
400 g miltų,
5 kiaušiniai,
1 šaukštas sviesto,
džiūvėsėlių formai pabarstyti,
1 stiklinė marmelado ar uogienės blynams pertepti.
Sviestą ištrinti, kad būtų kaip grietinė, įberti cukraus ir ištrinti su sviestu, suberti miltus, po vieną įmušti penkis kiaušinius ir išsukti iki purumo. Iš popieriaus iškirpti keletą skritulių, užpilti mažojo piršto storumo tešlos sluoksnį ir 15 min. kepti maždaug 180'C karštumo orkaitėje. Kai iškeps, kiekvieną blyną patepti marmeladu arba uogiene, sudėti vieną ant kito, viršų aptepti glajumi ir apdžiovinti krosnyje.
Platesnius komentarus apie gamybą rasite čia.
Labai neblogas ir greitai pagaminamas torčiukas. O tuo pačiu ir laisvė kurti įvairius variantus keičiant uogienes ir glajus.
Originalus receptas:
200 g cukraus,
200 g sviesto,
400 g miltų,
5 kiaušiniai,
1 šaukštas sviesto,
džiūvėsėlių formai pabarstyti,
1 stiklinė marmelado ar uogienės blynams pertepti.
Sviestą ištrinti, kad būtų kaip grietinė, įberti cukraus ir ištrinti su sviestu, suberti miltus, po vieną įmušti penkis kiaušinius ir išsukti iki purumo. Iš popieriaus iškirpti keletą skritulių, užpilti mažojo piršto storumo tešlos sluoksnį ir 15 min. kepti maždaug 180'C karštumo orkaitėje. Kai iškeps, kiekvieną blyną patepti marmeladu arba uogiene, sudėti vieną ant kito, viršų aptepti glajumi ir apdžiovinti krosnyje.
Platesnius komentarus apie gamybą rasite čia.
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 04 25, 20:19)
As tik sauksta sausu manu idejau
O ta tesla trupiniais tokia kad buna, tai nieko tokio, ji tokia ir turi but, viskas gaunasi. Ir valgyt ji siek tiek pravesusi, tada jis sustandeja
O ta tesla trupiniais tokia kad buna, tai nieko tokio, ji tokia ir turi but, viskas gaunasi. Ir valgyt ji siek tiek pravesusi, tada jis sustandeja
na bandysiu su manais kepti, gal kitaip bus
Ras prakalbom apie varskes pyraga ,tai ir as idesiu savaji,gaminau savaitgali.Nerealaus skonio tiek karstas,tiek saltas.Pjaustosi puikiai,netrupa.Aisku jei del grozio tai nieko cia ypatingo,bet uztai skonis super
Receptas:
Trupininė tešla;
1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.
Įdaro tešla :
3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.
Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Vietoje razinų galima dėti konservvuotų persikų,abrikosų,ananasų.
As i varske nedejau nieko,cukraus i varske dejau taip pat maziau apie 7-8.Sumaniau tik idet uogienes ant trupinines teslos,tai gausiai pagrinda istepiau .Viena karta dariau su braskem nebuvo skanu,labiausiai tiko su juodaisiais serbentais,super tada
Receptas:
Trupininė tešla;
1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.
Įdaro tešla :
3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.
Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Vietoje razinų galima dėti konservvuotų persikų,abrikosų,ananasų.
As i varske nedejau nieko,cukraus i varske dejau taip pat maziau apie 7-8.Sumaniau tik idet uogienes ant trupinines teslos,tai gausiai pagrinda istepiau .Viena karta dariau su braskem nebuvo skanu,labiausiai tiko su juodaisiais serbentais,super tada
Dėmesio dėmesio, atnešu tobulą pyragą! Šimtas balų ir nė menkiausios abejonės Labai labai rekomenduoju, laaabai!
Riešutinis brownie su kreminiu varškės sluoksneliu
Riešutinis brownie su kreminiu varškės sluoksneliu
Bus isbandyta ir atrodo, ir skamba skaniai ...
Papildyta:
Bet cia ziuriu nemaza skarda nemazai pyrago gaunasi. Jau as jo noriu...
Papildyta:
Bet cia ziuriu nemaza skarda nemazai pyrago gaunasi. Jau as jo noriu...
Krepšeliai su obuoliais
Labai greitas receptas
Jums reiks:
obuolių
1 / 4 puodelio cukraus
50g. sviesto
bemielės sluoksniuotos tešlos
kiaušinis
Obuolius supjaustome ( gabaliukai priklauso kokioje formoje kepsite)
Išlydome keptuvėje sviestą ir ištirpiname jame cukrų. Dedame obuolius ir apkepiname.
Imame keksiukų formas ir šonus bei apačią sutepame sviestu.Sudedame obuolius.
Iš tešlos išpjauname 2 ratukus formų dydžio ( 2 vnt vienai formai).
Dedame tešlos ratukus ant obuolių, o šonus užlenkiame į vidų.
Sutepame plaktu kiaušinių ir kepame orkaitėje 200 laipsnių 15/20 minučių.
Kai iškepa išimti iš orkaitės ir apversti.
Pabarstyti cukraus pudra.
Marmeladas (saldainiai )
Jums reiks:
100 ml šviežių apelsinų sulčių
100 ml vandens
5-6 šaukštai citrinos sulčių
2 stiklinės cukraus (apimtis 0,2 l)
1 šaukštas tarkuotų apelsinų žievelių
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
20 g želatinos
Želatina užpilkite apelsinų sultimis ir palikite brinkti.
Cukrų užpilkite vandeniu, įdėkite žievelės, užvirkite ir laikykite ant mažos ugnies 3 min., pastoviai maišydami kol ištirptų cukrus.
Nuimkite nuo ugnies, įdėkite želatiną ir maišykite tol, kol visiškai ištirps. Perkoškite gerai išspausdami žievelės.
Forma užklokite maistinę plėvelę , įpilkite masę ir įdėti 6-8 valandom (geriausia per naktį) į šaldytuvą.
Kai sustings, nuimame plėvelę,sudedame marmeladą ant paviršiaus pabarstyto cukrumi,supjaustome ir apvoliojame gabaliukus cukruje.
Skanaus
Labai greitas receptas
Jums reiks:
obuolių
1 / 4 puodelio cukraus
50g. sviesto
bemielės sluoksniuotos tešlos
kiaušinis
Obuolius supjaustome ( gabaliukai priklauso kokioje formoje kepsite)
Išlydome keptuvėje sviestą ir ištirpiname jame cukrų. Dedame obuolius ir apkepiname.
Imame keksiukų formas ir šonus bei apačią sutepame sviestu.Sudedame obuolius.
Iš tešlos išpjauname 2 ratukus formų dydžio ( 2 vnt vienai formai).
Dedame tešlos ratukus ant obuolių, o šonus užlenkiame į vidų.
Sutepame plaktu kiaušinių ir kepame orkaitėje 200 laipsnių 15/20 minučių.
Kai iškepa išimti iš orkaitės ir apversti.
Pabarstyti cukraus pudra.
Marmeladas (saldainiai )
Jums reiks:
100 ml šviežių apelsinų sulčių
100 ml vandens
5-6 šaukštai citrinos sulčių
2 stiklinės cukraus (apimtis 0,2 l)
1 šaukštas tarkuotų apelsinų žievelių
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
20 g želatinos
Želatina užpilkite apelsinų sultimis ir palikite brinkti.
Cukrų užpilkite vandeniu, įdėkite žievelės, užvirkite ir laikykite ant mažos ugnies 3 min., pastoviai maišydami kol ištirptų cukrus.
Nuimkite nuo ugnies, įdėkite želatiną ir maišykite tol, kol visiškai ištirps. Perkoškite gerai išspausdami žievelės.
Forma užklokite maistinę plėvelę , įpilkite masę ir įdėti 6-8 valandom (geriausia per naktį) į šaldytuvą.
Kai sustings, nuimame plėvelę,sudedame marmeladą ant paviršiaus pabarstyto cukrumi,supjaustome ir apvoliojame gabaliukus cukruje.
Skanaus
Oi kokiu cia super ideju rasti galima Tikriausiai nuo ketvirtadienio reiks mamos dienai ruostis pradeti
Elena, saldainiai labai skaniai atrodo