Nova, kepiau jusu sokoladini pyraga, gavosi nuostabus, tik virsus kazkodel labai kietas
QUOTE(Kristina22 @ 2010 07 14, 16:50)
niam niam kaip aš ji dabar valgyčiau toks gaivus kaip tik šioms dienoms
tikrai pats tas, tik su braskem greit bus beda, arba jau tokios nusususios arba kg 9 - 11 lt
QUOTE(Porcelianinė @ 2010 07 14, 18:56)
Nova, kepiau jusu sokoladini pyraga, gavosi nuostabus, tik virsus kazkodel labai kietas
Gal per aukstai skarda buvo? As siaip jei kepini kepu ilgesni laika, tai skarda per viduri orkaites dedu, nes buna virsus per greitai kepa.
QUOTE(Nova @ 2010 07 14, 19:25)
Gal per aukstai skarda buvo? As siaip jei kepini kepu ilgesni laika, tai skarda per viduri orkaites dedu, nes buna virsus per greitai kepa.
As irgi dejau per viduri ir dar buvau su folija uzdengus
QUOTE(Nova @ 2010 07 09, 16:28)
nuostabu ... prisikepiau, tai geriausias receptas, kokias tik esu kepusi spurgas tai sitos fantastika .. vakar kaip tik maximoj pirkom spurgu vyras parejo pietu siandien , pasieme mano kepta spurga ir sako , kaip ci ataip nutiko kad dar spurgu maximiniu turim suvalge nieko nesake , sakau tai kad pati kepiau cia siandien rimtai ? nu tai gali eit i maxima dirbt sako
QUOTE(egliuchiux @ 2010 07 15, 13:02)
nuostabu ... prisikepiau, tai geriausias receptas, kokias tik esu kepusi spurgas tai sitos fantastika .. vakar kaip tik maximoj pirkom spurgu vyras parejo pietu siandien , pasieme mano kepta spurga ir sako , kaip ci ataip nutiko kad dar spurgu maximiniu turim suvalge nieko nesake , sakau tai kad pati kepiau cia siandien rimtai ? nu tai gali eit i maxima dirbt sako
kaip faina, kad patiko As irgi kepsiu vel, tik jau is dvigubos normos
QUOTE(Nova @ 2010 07 15, 14:11)
kaip faina, kad patiko As irgi kepsiu vel, tik jau is dvigubos normos
tos ryte keptos spurgos jau vyro skarandyje .. dingo per pora minuciu tai siandien vakare irgi kepsiu is dvigubos normos .. beja kiek tas 3g sodos ? as dejau 1/3 saukstelio ... o kiek reik ? ir tas 5g acto neaisku kiek , nes as ant sodos is akies pyliau ... tai jei is dvigubos normos darysiu tai kiek tos sodos ?
QUOTE(egliuchiux @ 2010 07 15, 15:31)
tos ryte keptos spurgos jau vyro skarandyje .. dingo per pora minuciu tai siandien vakare irgi kepsiu is dvigubos normos .. beja kiek tas 3g sodos ? as dejau 1/3 saukstelio ... o kiek reik ? ir tas 5g acto neaisku kiek , nes as ant sodos is akies pyliau ... tai jei is dvigubos normos darysiu tai kiek tos sodos ?
As svarstykles turiu elektronines, tai sveriu viska, bet manau apie 1/2 saukstelio bus, nes visas yra apie 5 gr. Bet spurgos isejo tai vadinas viskas gerai - pataikei
Novos spurgytės nerealios gavos Ačiū už receptuką
QUOTE(laurechka @ 2010 07 15, 17:48)
Novos spurgytės nerealios gavos Ačiū už receptuką
Prasom Faina, kad patiko
Aha, Novos spurgytės nerealios - kas iškeps ir man? Aš bijau, kad man nesigaus
Užtat kepu daug paprastesnius kepinukus... Kadangi braškės neišpasakytai išbrango, pereinam ant kitų - man net skanesnių - uogyčių. Mėlynių
Pyragėliai su mėlynėmis
3 puodeliai (450 g) miltų
1 1/2 arb.š. druskos
2 valg.š. (50 g) cukraus (plius apibarstymui)
315 g sviesto, atšaldyto ir supjaustyto kubeliais
1/2 puodelio vandens, šalto
1 kiaušinis, lengvai išpaktas
Mėlynių įdarui
1 puodelis (170 g) mėlynių
1/2 puodelio (140 g) vandens
1 citrinos žievelė
2 valg.š. citrinos sulčių
2 valg.š. kukurūzų miltų
1/2 puodelio + 2 valg.š. (150 g) cukraus
žiupsnelis druskos
1. Miltus sumaišyti su druska ir dviem šaukštais cukraus.
2. Suberti sviesto kubelius ir trinti tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai, neliks sausų miltų.
3. Supilti labai šaltą vandenį ir išminkyti vientisą tešlą.
4. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą mažiausiai valandai.
5. Pasiruošti įdarą: į puodą suberti mėlynes, citrinos žievelę ir citrinos sultis.
6. Užvirinti ir virti dar 3-4 minutes.
7. Maišant suberti miltus, sumaišytus su cukrumi ir druska.
8. Maišant virti dar kelias minutes, kol masė šiek tiek sutirštės.
9. Nuimti nuo ugnies ir visiškai atvėsinti.
10. Iš šaldytuvo išimtą tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti ir stikline išspausti 16 vienodo dydžio (7 cm. skersmens) apskritimų.
11. Ant kiekvieno apskritimo centro dėti po šaukštelį mėlynių. Tešlos kraštelius patepti plaktu kiaušiniu, uždengti kitu tešlos apskritimu ir apspaudyti šakute. Taip iš pusės tešlos paruošti 8 pyragėlius, tuomet iš kitos pusės dar 8.
12. Kiekvieno pyragėlio viršų aptepti plaktu kiaušiniu ir apibarstyti trupučiu cukraus.
13. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 30 min. Atvėsinti ir skanauti.
Pyragėliai trapūs, mėlynių įdaras saldus ir su nuostabia citrinos gaidele. Iš viso kiekio man išėjo pyragėlių
Užtat kepu daug paprastesnius kepinukus... Kadangi braškės neišpasakytai išbrango, pereinam ant kitų - man net skanesnių - uogyčių. Mėlynių
Pyragėliai su mėlynėmis
3 puodeliai (450 g) miltų
1 1/2 arb.š. druskos
2 valg.š. (50 g) cukraus (plius apibarstymui)
315 g sviesto, atšaldyto ir supjaustyto kubeliais
1/2 puodelio vandens, šalto
1 kiaušinis, lengvai išpaktas
Mėlynių įdarui
1 puodelis (170 g) mėlynių
1/2 puodelio (140 g) vandens
1 citrinos žievelė
2 valg.š. citrinos sulčių
2 valg.š. kukurūzų miltų
1/2 puodelio + 2 valg.š. (150 g) cukraus
žiupsnelis druskos
1. Miltus sumaišyti su druska ir dviem šaukštais cukraus.
2. Suberti sviesto kubelius ir trinti tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai, neliks sausų miltų.
3. Supilti labai šaltą vandenį ir išminkyti vientisą tešlą.
4. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą mažiausiai valandai.
5. Pasiruošti įdarą: į puodą suberti mėlynes, citrinos žievelę ir citrinos sultis.
6. Užvirinti ir virti dar 3-4 minutes.
7. Maišant suberti miltus, sumaišytus su cukrumi ir druska.
8. Maišant virti dar kelias minutes, kol masė šiek tiek sutirštės.
9. Nuimti nuo ugnies ir visiškai atvėsinti.
10. Iš šaldytuvo išimtą tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti ir stikline išspausti 16 vienodo dydžio (7 cm. skersmens) apskritimų.
11. Ant kiekvieno apskritimo centro dėti po šaukštelį mėlynių. Tešlos kraštelius patepti plaktu kiaušiniu, uždengti kitu tešlos apskritimu ir apspaudyti šakute. Taip iš pusės tešlos paruošti 8 pyragėlius, tuomet iš kitos pusės dar 8.
12. Kiekvieno pyragėlio viršų aptepti plaktu kiaušiniu ir apibarstyti trupučiu cukraus.
13. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 30 min. Atvėsinti ir skanauti.
Pyragėliai trapūs, mėlynių įdaras saldus ir su nuostabia citrinos gaidele. Iš viso kiekio man išėjo pyragėlių
QUOTE(Saulėta. @ 2010 07 16, 16:18)
Aha, Novos spurgytės nerealios - kas iškeps ir man? Aš bijau, kad man nesigaus
Užtat kepu daug paprastesnius kepinukus... Kadangi braškės neišpasakytai išbrango, pereinam ant kitų - man net skanesnių - uogyčių. Mėlynių
Pyragėliai su mėlynėmis
Užtat kepu daug paprastesnius kepinukus... Kadangi braškės neišpasakytai išbrango, pereinam ant kitų - man net skanesnių - uogyčių. Mėlynių
Pyragėliai su mėlynėmis
Tobuli Kaip tau neisbega uogu idaras is pyrageliu? As bandziau su vysniom kazka panasaus, tai man istekejo viskas Nors atrode labai stipriai uzspaudziau