Mane kažkada senai močiutė pamokė kad į gaminius kuriuos verdi aliejuje reikia įpilti šaukštą degtinės, skonio nesijaučia, laipsnių irgi, bet riebaliukų negeria.
QUOTE(aimta @ 2010 07 12, 19:57)
Ir as, ir as noriu pasisakyti, kad savaitgali bandziau siu spurgu recepta . Aciu autorei
Rezultatas pranoko lukescius, tik pas mane isejo maziau-apie 20 vnt., greiciausiai didesnes dariau
Kazkur buvau skaiciusi, kad i alieju reikia ideti zalia bulve, taip maziau aliejaus i spurgas isigeria. Gal kas bandet? Idomu, ar tai padeda.
Rezultatas pranoko lukescius, tik pas mane isejo maziau-apie 20 vnt., greiciausiai didesnes dariau
Kazkur buvau skaiciusi, kad i alieju reikia ideti zalia bulve, taip maziau aliejaus i spurgas isigeria. Gal kas bandet? Idomu, ar tai padeda.
Dziaugiuos, kad patiko
Tai mano recepte ir parasyta, kad zalios bulves imesti verdant
Tinginių skruzdėlynas
1 skardinė (400 g) Rududu
100 g minkšto sviesto
300 g nesūdytų krekerių
Išplakti kambario temperatūros Rududu ir sviestą (geriausia juos pernakt palaikyti kartu kambaryje) iki vientisos masės. Įmaišyti krekerius. Kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje, kad krekeriai suminkštėtų. Padaryti norimos formos tinginį ir valandą palaikyti šaldytuve. Aš maistine plėvele išklojau 20 x 13 cm. dydžio indą, supyliau tinginio masę, šiek tiek paspaudžiau ir dėjau į šaldytuvą. Skanaus!
simta metu nevalgius sito skanumyno reiks butinai pasigaminti
Niu, mergytes pupytes, as su nauju tortu Gal kam jau ir matytas, bet vis tiek rodausi.
Tortas "Baltasis braškių sapnas"
20 cm. skersmens formai
Biskvitui:
2 dideli kiaušiniai
75 gr. cukraus
75 gr. miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
Želė sluoksniui:
200-300 gr. braškių
pakelio braškinės želė
250 ml. vandens
Kremui:
0,5 indelio saldinto kondensuoto pieno
200 gr. grietinėlės 35%
2 v.š. cukraus
180 gr. (pakelis) varškės
15 g. želatinos
1 kiaušinio trynys
Braškių torto papuošimui
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakame mikseriu, kol masė padvigubėja ir tampa tiršta. Kepimo miltelius sumaišome su persijotais miltais, ir po truputį beriame į kiaušinius vis plakdami mikseriu. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą ir kepame 180 C apie 15:20 min. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 3 lakštus.
Želė sluoksnis. Turimą vandenį statome ant vidutinės ugnies ir maišydami jame tirpiname želė. Kai želė ištirpsta, atvėsiname ir dedame į šaldytuvą, kol pradės stingti (turėtų būti jau lengvos drebučių konsistencijos, nes kitaip skystis susigers į biskvitą). Kai želė ima stingti, imame apatinį torto lakštą, dedame į formą, ant jo išdėliojme per pusę perpjautas braškes. Ant ju užpilame/sudedame želė (drebučių konsistencijos) ir statome į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei želė gerai nesubėga tarp braškių, palyginame šaukštu, kad užsipildytų tarpeliai.
Kremas. Želatiną užpilame 45 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Varškę kelis kartus pertriname per sietelį, išmaišome su kondensuotu pienu, įmaišome išplaktą trynį ir viską maišome iki vientisos masės. Po truputį šią masę dedame į grietinėlę ir atsargiai maišome, jad grietinėlė nesukristų. Želatiną ištirpiname ant vidutinės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Kremą galima 15-20 min. palaikyti šaldytuve, kad pradėtų stingti. Tuo tarpu iš antro biskvito lakšto stikline išpjauname apskritimus. Pusę biskvitinių apskritimų išdėliojame ant sustingusio želė sluoksnio. Užpilame 2/3 kremo. Dedame trečią lakštą (prieš tai appjaustykite jo šonus apie 0,5 cm.) ir pilame likusį kremą. Statome į šaldytuvą stingti. Sustingusį išimame iš formos. Biskvito likučius padžioviname orkaitėje, sumalame/sutrupiname ir papuošiame jais torto šonus. Viršų puošiame braškėmis. Skanaus torto!
P.S. Labai įdomaus skonio tortas - ir saldus, ir gaivus tuo pat metu Tik kitą kartą vietoj paprastos varškės dėčiau kreminę, desertinę, kurioje nėra varškės grūdelių, nes paprastoje, nors ir pertrynus per sietelį, jie truputį jaučiasi. Bet nepaisant to - tortas fantastiškas
Tortas "Baltasis braškių sapnas"
20 cm. skersmens formai
Biskvitui:
2 dideli kiaušiniai
75 gr. cukraus
75 gr. miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
Želė sluoksniui:
200-300 gr. braškių
pakelio braškinės želė
250 ml. vandens
Kremui:
0,5 indelio saldinto kondensuoto pieno
200 gr. grietinėlės 35%
2 v.š. cukraus
180 gr. (pakelis) varškės
15 g. želatinos
1 kiaušinio trynys
Braškių torto papuošimui
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakame mikseriu, kol masė padvigubėja ir tampa tiršta. Kepimo miltelius sumaišome su persijotais miltais, ir po truputį beriame į kiaušinius vis plakdami mikseriu. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą ir kepame 180 C apie 15:20 min. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 3 lakštus.
Želė sluoksnis. Turimą vandenį statome ant vidutinės ugnies ir maišydami jame tirpiname želė. Kai želė ištirpsta, atvėsiname ir dedame į šaldytuvą, kol pradės stingti (turėtų būti jau lengvos drebučių konsistencijos, nes kitaip skystis susigers į biskvitą). Kai želė ima stingti, imame apatinį torto lakštą, dedame į formą, ant jo išdėliojme per pusę perpjautas braškes. Ant ju užpilame/sudedame želė (drebučių konsistencijos) ir statome į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei želė gerai nesubėga tarp braškių, palyginame šaukštu, kad užsipildytų tarpeliai.
Kremas. Želatiną užpilame 45 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Varškę kelis kartus pertriname per sietelį, išmaišome su kondensuotu pienu, įmaišome išplaktą trynį ir viską maišome iki vientisos masės. Po truputį šią masę dedame į grietinėlę ir atsargiai maišome, jad grietinėlė nesukristų. Želatiną ištirpiname ant vidutinės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Kremą galima 15-20 min. palaikyti šaldytuve, kad pradėtų stingti. Tuo tarpu iš antro biskvito lakšto stikline išpjauname apskritimus. Pusę biskvitinių apskritimų išdėliojame ant sustingusio želė sluoksnio. Užpilame 2/3 kremo. Dedame trečią lakštą (prieš tai appjaustykite jo šonus apie 0,5 cm.) ir pilame likusį kremą. Statome į šaldytuvą stingti. Sustingusį išimame iš formos. Biskvito likučius padžioviname orkaitėje, sumalame/sutrupiname ir papuošiame jais torto šonus. Viršų puošiame braškėmis. Skanaus torto!
P.S. Labai įdomaus skonio tortas - ir saldus, ir gaivus tuo pat metu Tik kitą kartą vietoj paprastos varškės dėčiau kreminę, desertinę, kurioje nėra varškės grūdelių, nes paprastoje, nors ir pertrynus per sietelį, jie truputį jaučiasi. Bet nepaisant to - tortas fantastiškas
Nova, laaaabai skaniai atrodo tavo tortukas o receptukas tai tikrai nenaujas jis jau seniai plaukioja SM erdvėje kepiau ir aš jį neseniai - galiu tik patvirtint, kad laaaaabai skanus gaivus tortukas na aš pertriniau per sietelį naminę drėgną varškę tai man tie varškės grūdeliai nesijautė
Saulėta, tikras skanėstas
Saulėta, tikras skanėstas
QUOTE(RiMami @ 2010 07 13, 11:01)
Nova, laaaabai skaniai atrodo tavo tortukas o receptukas tai tikrai nenaujas jis jau seniai plaukioja SM erdvėje kepiau ir aš jį neseniai - galiu tik patvirtint, kad laaaaabai skanus gaivus tortukas na aš pertriniau per sietelį naminę drėgną varškę tai man tie varškės grūdeliai nesijautė
RiMami, aciu As tai ieskojau googlej torto su kondensuotu pienu kad butu, nes turejau uzsilikusio, ir sitas i aki krito. Lukescius pateisino su kaupu, tikrai labai skanus
[quote=renatux32,2010 07 12, 20:11]
Mane kažkada senai močiutė pamokė kad į gaminius kuriuos verdi aliejuje reikia įpilti šaukštą degtinės, skonio nesijaučia, laipsnių irgi, bet riebaliukų negeria.
o nezinot,jei degtines nera,gal spiritas tiktu?
Mane kažkada senai močiutė pamokė kad į gaminius kuriuos verdi aliejuje reikia įpilti šaukštą degtinės, skonio nesijaučia, laipsnių irgi, bet riebaliukų negeria.
o nezinot,jei degtines nera,gal spiritas tiktu?
[quote=wylia,2010 07 13, 22:51]
[quote=renatux32,2010 07 12, 20:11]
Mane kažkada senai močiutė pamokė kad į gaminius kuriuos verdi aliejuje reikia įpilti šaukštą degtinės, skonio nesijaučia, laipsnių irgi, bet riebaliukų negeria.
o nezinot,jei degtines nera,gal spiritas tiktu?
[/quote]
puikiai tiktu. Beje, atliekant ekspermenta megejai pilti ka nors, kad neisigertu riebalai neatskyre produktu virtu aliejuje su priedais ir be nieko..
[quote=renatux32,2010 07 12, 20:11]
Mane kažkada senai močiutė pamokė kad į gaminius kuriuos verdi aliejuje reikia įpilti šaukštą degtinės, skonio nesijaučia, laipsnių irgi, bet riebaliukų negeria.
o nezinot,jei degtines nera,gal spiritas tiktu?
[/quote]
puikiai tiktu. Beje, atliekant ekspermenta megejai pilti ka nors, kad neisigertu riebalai neatskyre produktu virtu aliejuje su priedais ir be nieko..
Aš kai pamatau Novos šedevrus...iškart griūnu po stalu Praeina kiek laiko...pasikeliu...nusiraminu...tada skaitau toliau
Čia toks paprastas pyragas...labai greit gaminamas
* Sviestas - 180 g
* Cukrus - 170 g
* Kiaušiniai - 4 vnt.
* Miltai - 200 g
* Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
* Cukraus pudra (apibarstymui) - g
* Trešnės arba vyšnios - g
Tešlą maišome su mikseriu. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrum. Suplakame atskirai kiaušinius ir po truputį pilame į sviestą. Kepimo miltelius išmaišome su miltais ir toliau plakdami po biški pilame juos į plakinį. Kepimo formą ištepame sviestu, sudedame tešlą,išlyginame o ant viršaus dedame uogas. Dedame į orkaitę temperatūra 180, kepame maždaug 30/40 minučių. Iškepusi pyragą apibarstome cukraus pudra....
Čia toks paprastas pyragas...labai greit gaminamas
* Sviestas - 180 g
* Cukrus - 170 g
* Kiaušiniai - 4 vnt.
* Miltai - 200 g
* Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
* Cukraus pudra (apibarstymui) - g
* Trešnės arba vyšnios - g
Tešlą maišome su mikseriu. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrum. Suplakame atskirai kiaušinius ir po truputį pilame į sviestą. Kepimo miltelius išmaišome su miltais ir toliau plakdami po biški pilame juos į plakinį. Kepimo formą ištepame sviestu, sudedame tešlą,išlyginame o ant viršaus dedame uogas. Dedame į orkaitę temperatūra 180, kepame maždaug 30/40 minučių. Iškepusi pyragą apibarstome cukraus pudra....
QUOTE(ugne23 @ 2010 07 07, 21:57)
Varskes - braskiu pyragas
Pagrindas - 2 pok. sausainiu ir pakelis sviesto
Kremui 3 pok. varskes su stikline cukraus ( viska blenderiu issuku, varske lieka kaip kremine ) ir indelis grietineles 30 procentu riebumo isplaku i bendra mase su zelatino pokeliu ( istirpintu karstam vandenuke )
Sluoksnins varskes - pjaustytos braskes ir vel varske . Ant virsaus totines zelatinos, reikejo pora pakeliu mazu
, vieno mazokai buvo. Pora valandu saldytuve ir SKANAUS
idejos ir mintys is cia
Pagrindas - 2 pok. sausainiu ir pakelis sviesto
Kremui 3 pok. varskes su stikline cukraus ( viska blenderiu issuku, varske lieka kaip kremine ) ir indelis grietineles 30 procentu riebumo isplaku i bendra mase su zelatino pokeliu ( istirpintu karstam vandenuke )
Sluoksnins varskes - pjaustytos braskes ir vel varske . Ant virsaus totines zelatinos, reikejo pora pakeliu mazu
, vieno mazokai buvo. Pora valandu saldytuve ir SKANAUS
idejos ir mintys is cia
niam niam kaip aš ji dabar valgyčiau toks gaivus kaip tik šioms dienoms