[quote=ugne23,2010 07 07, 20:57]
Varskes - braskiu pyragas
Pagrindas - 2 pok. sausainiu ir pakelis sviesto
Kremui 3 pok. varskes su stikline cukraus ( viska blenderiu issuku, varske lieka kaip kremine ) ir indelis grietineles 30 procentu riebumo isplaku i bendra mase su zelatino pokeliu ( istirpintu karstam vandenuke )
Sluoksnins varskes - pjaustytos braskes ir vel varske . Ant virsaus totines zelatinos, reikejo pora pakeliu mazu
, vieno mazokai buvo. Pora valandu saldytuve ir SKANAUS
Labai skaniai atrodo... Būtinai pasigaminsiu,tik norėjau paklausti,o koks želatinos pokelis(kiek gr.)?
"Maximos" varškinės spurgos - receptas, rastas SM
Apie 30 mažų spurgyčių
180 gr. varškės (pakelis)
1 didelis kiaušinis
110 gr. miltų
50 gr. cukraus
žiupsnelis druskos
15 gr. vanilinio cukraus
3 gr. sodos
5 gr. acto (sodai gesinti)
aliejaus virimui
Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos!
Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu. Pasveriame miltus, dedame juos šalia. Tuo tarpu imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu. Paliekame tešlą pastovėti apie 20 min., kad išbrinktų miltai.
Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja. Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę. Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
P.S. Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški.
Apie 30 mažų spurgyčių
180 gr. varškės (pakelis)
1 didelis kiaušinis
110 gr. miltų
50 gr. cukraus
žiupsnelis druskos
15 gr. vanilinio cukraus
3 gr. sodos
5 gr. acto (sodai gesinti)
aliejaus virimui
Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos!
Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu. Pasveriame miltus, dedame juos šalia. Tuo tarpu imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu. Paliekame tešlą pastovėti apie 20 min., kad išbrinktų miltai.
Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja. Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę. Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
P.S. Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški.
QUOTE(vikka @ 2010 07 09, 13:04)
Varskes - braskiu pyragas
Pagrindas - 2 pok. sausainiu ir pakelis sviesto
Kremui 3 pok. varskes su stikline cukraus ( viska blenderiu issuku, varske lieka kaip kremine ) ir indelis grietineles 30 procentu riebumo isplaku i bendra mase su zelatino pokeliu ( istirpintu karstam vandenuke )
Dariau
Skonis ir išvaizda- 10 balų , bet pagrindo kietumas buvo nesuderinamas su viršumi Labai sunku dalinti gabaleliais, kurie laaabai greit buvo suvartoti
[quote=vikka,2010 07 09, 14:04]
[quote=ugne23,2010 07 07, 20:57]
Varskes - braskiu pyragas
Labai skaniai atrodo... Būtinai pasigaminsiu,tik norėjau paklausti,o koks želatinos pokelis(kiek gr.)?
[/quote]
as dedu 20gr pokeli zelatino, toki http://www.oetker.lt...riedai/zelatina
Papildyta:
tada reikia deti maziau sviesto arba daugaiu sausainiu
[quote=ugne23,2010 07 07, 20:57]
Varskes - braskiu pyragas
Labai skaniai atrodo... Būtinai pasigaminsiu,tik norėjau paklausti,o koks želatinos pokelis(kiek gr.)?
[/quote]
as dedu 20gr pokeli zelatino, toki http://www.oetker.lt...riedai/zelatina
Papildyta:
QUOTE(5imute @ 2010 07 10, 18:18)
Dariau
Skonis ir išvaizda- 10 balų , bet pagrindo kietumas buvo nesuderinamas su viršumi Labai sunku dalinti gabaleliais, kurie laaabai greit buvo suvartoti
Skonis ir išvaizda- 10 balų , bet pagrindo kietumas buvo nesuderinamas su viršumi Labai sunku dalinti gabaleliais, kurie laaabai greit buvo suvartoti
tada reikia deti maziau sviesto arba daugaiu sausainiu
QUOTE(Nova @ 2010 07 09, 16:28)
[color=purple][size=7]"Maximos" varškinės spurgos
aciu uz recepta,pavyko puikiai
QUOTE(5imute @ 2010 07 10, 19:18)
Dariau
Skonis ir išvaizda- 10 balų , bet pagrindo kietumas buvo nesuderinamas su viršumi Labai sunku dalinti gabaleliais, kurie laaabai greit buvo suvartoti
Skonis ir išvaizda- 10 balų , bet pagrindo kietumas buvo nesuderinamas su viršumi Labai sunku dalinti gabaleliais, kurie laaabai greit buvo suvartoti
Aš tai panašaus torčiuko pagrindui renkuosi biskvitinius sausainius-pirštelius, sulaistau sultimis ir būna liuks
Pabandykit, gal labiau patiks.
labukas. gal zinot skanu varskes - vysniu pyraga? noreciau receptuko.
Pyragas su rabarbarais, varške ir trešnemis
Tešla
300 ml miltų
3/4 a. š. kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
1 kiaušinis
1,5 v. š. šalto vandens
Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml riebios grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. Vanilės
1 š pudingo miltelių
150 g rabarbarų
200 ml šaldytų trešnių
Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir cukrumi (geriausiai kombaine ar blenderyje), kol gausis trupiniai. Įmaišyti citrinos žievelę, kiaušinį ir vandenį, užminkyti elastingą tešlą. Iškočioti tešlos lakštą ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Tešlą keliose vietose subadyti šakute. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, kol ištirps cukrus. Nedideliu greičiu įmaišyti kiaušinius, bet ilgai neplakti. Rabarbarus nulupti, supjaustyti ir išdėlioti ant tešlos. Užpilti varškės masę, ant viršaus paskleisti uogas. Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min. Šiek tiek ataušinti pyragą formoje ir išimti. Ataušusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
Galima deti bet kokias uogas.
[attachmentid=201182]
Tešla
300 ml miltų
3/4 a. š. kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
1 kiaušinis
1,5 v. š. šalto vandens
Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml riebios grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. Vanilės
1 š pudingo miltelių
150 g rabarbarų
200 ml šaldytų trešnių
Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir cukrumi (geriausiai kombaine ar blenderyje), kol gausis trupiniai. Įmaišyti citrinos žievelę, kiaušinį ir vandenį, užminkyti elastingą tešlą. Iškočioti tešlos lakštą ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Tešlą keliose vietose subadyti šakute. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, kol ištirps cukrus. Nedideliu greičiu įmaišyti kiaušinius, bet ilgai neplakti. Rabarbarus nulupti, supjaustyti ir išdėlioti ant tešlos. Užpilti varškės masę, ant viršaus paskleisti uogas. Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min. Šiek tiek ataušinti pyragą formoje ir išimti. Ataušusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
Galima deti bet kokias uogas.
[attachmentid=201182]
QUOTE(laumupė @ 2010 07 11, 11:40)
Aš tai panašaus torčiuko pagrindui renkuosi biskvitinius sausainius-pirštelius, sulaistau sultimis ir būna liuks
Pabandykit, gal labiau patiks.
Pabandykit, gal labiau patiks.
teks bandyti
QUOTE(5imute @ 2010 07 10, 18:18)
Dariau
Skonis ir išvaizda- 10 balų , bet pagrindo kietumas buvo nesuderinamas su viršumi Labai sunku dalinti gabaleliais, kurie laaabai greit buvo suvartoti
Skonis ir išvaizda- 10 balų , bet pagrindo kietumas buvo nesuderinamas su viršumi Labai sunku dalinti gabaleliais, kurie laaabai greit buvo suvartoti
O man kaip tik sausaininis pagrindas labai skanu prie tokių tortų, nesuprantu kodėl jums kietas gaunasi ar trupantis labai... aš tai dedu du pakelius sausainių ir apie 125 gr. sviesto. Sausainius susmulkinti gerai reikia, bet ne į miltus, gerai sumaišyti su sviestu, skardą iškloti, ir į šaldymo kamerą 10-15 min. Dar tie sausainiai padrėksta nuo pagrindo tai labai gražiai pjaustosi ir nėra tikrai kieti.
QUOTE(Nova @ 2010 07 11, 08:01)
super
Ir as, ir as noriu pasisakyti, kad savaitgali bandziau siu spurgu recepta . Aciu autorei
Rezultatas pranoko lukescius, tik pas mane isejo maziau-apie 20 vnt., greiciausiai didesnes dariau
Kazkur buvau skaiciusi, kad i alieju reikia ideti zalia bulve, taip maziau aliejaus i spurgas isigeria. Gal kas bandet? Idomu, ar tai padeda.