koks grazus pavadinimas bumbuliukai
Tikrai labai gražuoliai Ulės bumbuliukai
O aš šiandien su pyragu labai skaniu atkeliauju Jau džemo skonis Toks idealiai saldžiarūgštis
Pyragas su citrinų džemu
9 valg.š. (110 g) sviesto, kambario temperatūros
½ puodelio (100 g) cukraus
1 didelis kiaušinis
1 didelis kiaušinio trynys
1/8 arb.š. migdolų esencijos
1 ½ puodelio (240 g) miltų
½ arb.š. druskos
2 arb.š. kepimo miltelių
1 ¾ puodelio (450 g) mėgstamo džemo (aš naudojau citrinų džemą*)
1. Suplakti sviestą su cukrumi. Įmaišyti kiaušinį, kiaušinio trynį ir migdolų esenciją.
2. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius. Palengva sumaišyti su kiaušinių plakiniu, kol masė taps vientisa.
3. Atmatuoti apie 300 g (apie du trečdalius) paruoštos tešlos, suformuoti plokštą apvalų kamuoliuką, suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti. Iš likusios tešlos suformuoti taisyklingą apvalų ritinį (~ 5 cm. skersmens), taip pat suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti.
4. Išimti tešlą iš šaldytuvo ir kelias minutes palaikyti kambario temperatūroje. Rankomis iškloti tešla paruoštą, riebalais išteptą kepimo indą (~24 cm. skersmens).
5. Ant išklotos tešlos tolygiai paskleisti džemą.
6. Išimti tešlos ritinį iš šaldytuvo ir supjaustyti apvaliais griežinėliais. Šiuos griežinėlius gražiai išdėlioti ant džemo, ant pyrago viršaus. Viršų anot originalo reikėtų apibarstyti mažiausiai dviem valgomais šaukštais stambaus cukraus. bet aš pamiršau.
7. Kepti, kol tešla taps auksiniai rudos spalvos, apie 25 35 minutes. Atvėsinti ir patiekti kambario temperatūros.
* Citrinų džemas
4 citrinos, sultys ir žievelės
200 g cukraus pudros
100 g sviesto, tirpinto
4 kiaušiniai
1. Kartu išplakti citrinos sultis, žievelę, cukraus pudrą, tirpintą sviestą ir kiaušinius, kol jie pavirs į visiškai vientisą masę.
2. Supilti gautą masę į puodą, gerai pralaidų karščiui.
3. Virti ant silpnos ugnies ir nuolat maišyti, kitaip masė prikibs prie puodo dugno ir sienelių. Neužvirti masės!
4. Kai masė sutirštės, nuimti nuo ugnies ir supilstyti į stiklainėlius, uždengti dangteliais.
5. Naudoti šį citrinų džemą galimą tartoms, įdarams ar įvairiems desertams. Dieviškai skanus dalykėlis!
O aš šiandien su pyragu labai skaniu atkeliauju Jau džemo skonis Toks idealiai saldžiarūgštis
Pyragas su citrinų džemu
9 valg.š. (110 g) sviesto, kambario temperatūros
½ puodelio (100 g) cukraus
1 didelis kiaušinis
1 didelis kiaušinio trynys
1/8 arb.š. migdolų esencijos
1 ½ puodelio (240 g) miltų
½ arb.š. druskos
2 arb.š. kepimo miltelių
1 ¾ puodelio (450 g) mėgstamo džemo (aš naudojau citrinų džemą*)
1. Suplakti sviestą su cukrumi. Įmaišyti kiaušinį, kiaušinio trynį ir migdolų esenciją.
2. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius. Palengva sumaišyti su kiaušinių plakiniu, kol masė taps vientisa.
3. Atmatuoti apie 300 g (apie du trečdalius) paruoštos tešlos, suformuoti plokštą apvalų kamuoliuką, suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti. Iš likusios tešlos suformuoti taisyklingą apvalų ritinį (~ 5 cm. skersmens), taip pat suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti.
4. Išimti tešlą iš šaldytuvo ir kelias minutes palaikyti kambario temperatūroje. Rankomis iškloti tešla paruoštą, riebalais išteptą kepimo indą (~24 cm. skersmens).
5. Ant išklotos tešlos tolygiai paskleisti džemą.
6. Išimti tešlos ritinį iš šaldytuvo ir supjaustyti apvaliais griežinėliais. Šiuos griežinėlius gražiai išdėlioti ant džemo, ant pyrago viršaus. Viršų anot originalo reikėtų apibarstyti mažiausiai dviem valgomais šaukštais stambaus cukraus. bet aš pamiršau.
7. Kepti, kol tešla taps auksiniai rudos spalvos, apie 25 35 minutes. Atvėsinti ir patiekti kambario temperatūros.
* Citrinų džemas
4 citrinos, sultys ir žievelės
200 g cukraus pudros
100 g sviesto, tirpinto
4 kiaušiniai
1. Kartu išplakti citrinos sultis, žievelę, cukraus pudrą, tirpintą sviestą ir kiaušinius, kol jie pavirs į visiškai vientisą masę.
2. Supilti gautą masę į puodą, gerai pralaidų karščiui.
3. Virti ant silpnos ugnies ir nuolat maišyti, kitaip masė prikibs prie puodo dugno ir sienelių. Neužvirti masės!
4. Kai masė sutirštės, nuimti nuo ugnies ir supilstyti į stiklainėlius, uždengti dangteliais.
5. Naudoti šį citrinų džemą galimą tartoms, įdarams ar įvairiems desertams. Dieviškai skanus dalykėlis!
QUOTE(Saulėta. @ 2010 07 02, 11:04)
* Citrinų džemas
4 citrinos, sultys ir žievelės
200 g cukraus pudros
100 g sviesto, tirpinto
4 kiaušiniai
4 citrinos, sultys ir žievelės
200 g cukraus pudros
100 g sviesto, tirpinto
4 kiaušiniai
O citrinų žieveles pirmiau sutarkuoti?
QUOTE(kepejele @ 2010 06 30, 12:53)
AVIZINIS PYRAGAS.receptas.2stikl miltu,1.5stikl aviziniu dribsniu,34stikl rudojo cukraus,200g svieto,100g smulkintu lazdyno riesutu,170g irisu,200g riebios varskes,400ml kondensuoto pieno,2sauksteliai citrinos sulciu,2sauksteliai vaniles esencijos,150g karamelinio kondensuoto pieno,150g pieninio sokolado... Gamyba 1.i dubeni persijoti miltus,suberti avizinius dribsnius,cukru ir ismaisyti.stambia tarka sutarkuoti atsaldyta sviesta,suberti riesutus,sudeti puse kiekio smulkiai pjaustytu irisu ir uzminkyti tesla. 2.kepimo skarda iskloti puse kiekio teslos. 3.kisti i iki 170laipsniu ikaitinta orkaite ir kepti apie 15 min.istraukti ir atvesinti. 4.varske sudeti i dubeni,supilti kondensuota piena,citrinos sultis ir vaniles esencija.maisyti,kol mase taps vientisa. 5.varskes mase sukresti ant apkepusios teslos skardoje.uzdeti likusia tesla.pavirsiu aptepti karameliniu pienu ir apdelioti likusiais irisais. 6.kepti 30-40min iki 170laip.ikaitintoj orkaitej.istraukti ir atvesinti. 7.pienini sokolada sutrupinti i dubeni ir deti i karsto vandens vonele.siltu sokoladu apslakstyt pyrago pavirsiu. siam pyragui abejingu neliko,darbo daug,bet verta.... tik nedaug gaunas tik foto gaila nemoku ikelti RUDOJO CUKRAUS REIKIA TRYS KETVIRTOSIOS STIKLINES
stai jums ir foto avizinio pyrago QUOTE(Nova @ 2010 04 28, 10:38)
Javainių batonėliai - Receptas sveikų saldumynų mėgėjams Pasigaminkite namie puikius javainių batonėlius be jokių dirbtinių priedų.
3 stiklinės dribsnių
1 stiklinė džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, obuolių, vyšnių, figų, bananų ar kt.)
saulėgrąžų
sezamo sėklų
80 gr. sviesto
2 v.š. rudojo cukraus
4 v.š. medaus
Dribsnius pakepinkite sausoje keptuvėje 7-10 min. and vidutinės ugnies. Tuomet supilkite į maišelį ir per maišelį pakočiokite juos kočėlu, kad šiek tiek susmulkinti. Atskirai pekepinkite sezamo sėklas ir saulėgrąžas. Suberkite į dribsnius. Džiovintus vaisius sumalkite mėsmale arba smulkiai supjaustykite (man patinka, kai jaučiasi vaisių gabalėliai, tad aš pjausčiau). Vaisius taip pat sumaišykite su dribsniais.
Puode and vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą, medų ir cukrų, kol gausite vienalytę masę. Dar kelias minutes pavirkite. Užpilkite medaus sirupą ant dribsnių, viską gerai išmaišykite. Kepimui skirtą formą ištepkite aliejumi, sudėkite dribsnių masę, ją tolygiai paskirstykite ir sudrėkintomis rankomis gerai paspauskite visą paviršių. Palaikykite šaldytuve apie 2 h., kol masė sustings ir pjaustykite norimo dydžio gabalėlais. Skanaus!
P.S. Tikrų tikriausi naminiai javainiai Skonio net nėra ko lygint su sintetiniais pirktiniais. Nuo šiol juos gaminsiu tik namie Vaisius galima dėti kokius tik mėgstate, tai pat galima įberti smulkintų riešutų. Jei norite pagreitinti gamybos procesą - galite naudoti vartojimui paruoštus Miuslius su įvairiais priedais, tuomet teliks viską tik užpilti sirupu ir sustingdyti.
Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvėlę ir laikykite šaldytuve.
3 stiklinės dribsnių
1 stiklinė džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, obuolių, vyšnių, figų, bananų ar kt.)
saulėgrąžų
sezamo sėklų
80 gr. sviesto
2 v.š. rudojo cukraus
4 v.š. medaus
Dribsnius pakepinkite sausoje keptuvėje 7-10 min. and vidutinės ugnies. Tuomet supilkite į maišelį ir per maišelį pakočiokite juos kočėlu, kad šiek tiek susmulkinti. Atskirai pekepinkite sezamo sėklas ir saulėgrąžas. Suberkite į dribsnius. Džiovintus vaisius sumalkite mėsmale arba smulkiai supjaustykite (man patinka, kai jaučiasi vaisių gabalėliai, tad aš pjausčiau). Vaisius taip pat sumaišykite su dribsniais.
Puode and vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą, medų ir cukrų, kol gausite vienalytę masę. Dar kelias minutes pavirkite. Užpilkite medaus sirupą ant dribsnių, viską gerai išmaišykite. Kepimui skirtą formą ištepkite aliejumi, sudėkite dribsnių masę, ją tolygiai paskirstykite ir sudrėkintomis rankomis gerai paspauskite visą paviršių. Palaikykite šaldytuve apie 2 h., kol masė sustings ir pjaustykite norimo dydžio gabalėlais. Skanaus!
P.S. Tikrų tikriausi naminiai javainiai Skonio net nėra ko lygint su sintetiniais pirktiniais. Nuo šiol juos gaminsiu tik namie Vaisius galima dėti kokius tik mėgstate, tai pat galima įberti smulkintų riešutų. Jei norite pagreitinti gamybos procesą - galite naudoti vartojimui paruoštus Miuslius su įvairiais priedais, tuomet teliks viską tik užpilti sirupu ir sustingdyti.
Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvėlę ir laikykite šaldytuve.
Sveikos, merginos,
Ka tik pasidariau siu javainiu, na skonis pasakiskas. Mazai namie turejau 5 grudu javainiu, tai ryt pirksiu ir vel darysiu, tikrai pabandykit, kas megsta, nesulygint su parduotuveje parduodamais.
QUOTE(Nailea @ 2010 06 27, 16:18)
Gaivi Braskine tarta
trapiai teslai:
250g miltu
2 saukstai cukraus
truputis druskos
1 pakelis vanilinio cukraus
puse stiklines aliejaus
3 sauksteliai lieso jogurto(tinka ir riebesnis)
Idarui:
750g braskiu( as dejau apie 1kg)
saukstas zelatinos
puse citrinos
1 saukstas cukraus pudros
Kandgi mano mase nesusitngo normaliai, tai ir cukraus pudra susigere nuotrauka sutvarkyta
trapiai teslai:
250g miltu
2 saukstai cukraus
truputis druskos
1 pakelis vanilinio cukraus
puse stiklines aliejaus
3 sauksteliai lieso jogurto(tinka ir riebesnis)
Idarui:
750g braskiu( as dejau apie 1kg)
saukstas zelatinos
puse citrinos
1 saukstas cukraus pudros
Kandgi mano mase nesusitngo normaliai, tai ir cukraus pudra susigere nuotrauka sutvarkyta
Dariau su zelatinu, irgi nesustingo.... nors ir laikiau saldytuve, issiliejo per visus krastus. Na vaizdas man nelabai grazus gavosi. Bet sveciai sake skanu
Šokoladainis is Beatos knygos;)
3 kiaušinius sumaišiau su 150 gr cukraus štirpdžiau 200 gr juodojo šokolado ir 175 gr sviesto dar kitame inde sumaišiau 150 gr miltų, nepilną šaukštelsodos nugesintos grietine, du šaukštus kakavos ir šiek tiek druskos tada į kiaušinius su cukrumi supyliau ištirpusią vientisą šokolado ir sviesto masę išmaišiau, tada supyliau miltus vėl išmaišiau, kol gavosi graži vientisa masė tada viską supyliau į kepimo indą,tada į supilta masę šaukšteliu pridėjau Rududu kremo bei riešutų sviesto, truputi paspaudžiau šaukšteliu ir dėjau į įkaitintą orkaitę, kepiau 30 min. kai išėmiau apibarsčiau migdolų drožlėm. Skanaus;)
3 kiaušinius sumaišiau su 150 gr cukraus štirpdžiau 200 gr juodojo šokolado ir 175 gr sviesto dar kitame inde sumaišiau 150 gr miltų, nepilną šaukštelsodos nugesintos grietine, du šaukštus kakavos ir šiek tiek druskos tada į kiaušinius su cukrumi supyliau ištirpusią vientisą šokolado ir sviesto masę išmaišiau, tada supyliau miltus vėl išmaišiau, kol gavosi graži vientisa masė tada viską supyliau į kepimo indą,tada į supilta masę šaukšteliu pridėjau Rududu kremo bei riešutų sviesto, truputi paspaudžiau šaukšteliu ir dėjau į įkaitintą orkaitę, kepiau 30 min. kai išėmiau apibarsčiau migdolų drožlėm. Skanaus;)
Varskes - braskiu pyragas
Pagrindas - 2 pok. sausainiu ir pakelis sviesto
Kremui 3 pok. varskes su stikline cukraus ( viska blenderiu issuku, varske lieka kaip kremine ) ir indelis grietineles 30 procentu riebumo isplaku i bendra mase su zelatino pokeliu ( istirpintu karstam vandenuke )
Sluoksnins varskes - pjaustytos braskes ir vel varske . Ant virsaus totines zelatinos, reikejo pora pakeliu mazu
, vieno mazokai buvo. Pora valandu saldytuve ir SKANAUS
idejos ir mintys is cia
Pagrindas - 2 pok. sausainiu ir pakelis sviesto
Kremui 3 pok. varskes su stikline cukraus ( viska blenderiu issuku, varske lieka kaip kremine ) ir indelis grietineles 30 procentu riebumo isplaku i bendra mase su zelatino pokeliu ( istirpintu karstam vandenuke )
Sluoksnins varskes - pjaustytos braskes ir vel varske . Ant virsaus totines zelatinos, reikejo pora pakeliu mazu
, vieno mazokai buvo. Pora valandu saldytuve ir SKANAUS
idejos ir mintys is cia
QUOTE(Jucy @ 2010 07 03, 11:27)
O citrinų žieveles pirmiau sutarkuoti?
Taip, pirma žieveles nuo citrinų nutarkuoti, paskui išspausti dar ir tų citrinų sultis
Visų skanumynai
Aš šiandien vaišinu pusiau apkepu, pusiau pyragu - varškės apkepu su braškėmis ir bananais
310 g liesos varškės
5 valg.š. (85 g) manų kruopų
3 valg.š. (75 g) cukraus
2 kiaušinių
1,5 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
banano
saujos braškių
Viską išmaišyti iki vientisos masės, įmaišyti griežinėliais pjaustytus bananus. Gautą masę sukrėsti į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais šiek tiek pateptą kepimo formą ir kepti apie 20-25 min. 190 laipsnių temperatūroje. Valgyti galima ir su trintomis braškėmis, ir su saldžiu jogurtu, ir su kuo tik širdis geidžia
QUOTE(Ulė @ 2010 07 01, 16:30)
SPURGOS.
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)
Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias
kas dar del spurgu,nedeti daug labai miltu bus kietos ,o jei tesla limpa prie ranku taj rankas aliejum issitepti ir formuoti rutuliukus.
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)
Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias
kas dar del spurgu,nedeti daug labai miltu bus kietos ,o jei tesla limpa prie ranku taj rankas aliejum issitepti ir formuoti rutuliukus.
jetau kokios jos skanios mano mama vis jas verda o man jos vis sunkiai gaunasi padauginu miltu, o po to gaunasi kietokos... kai sako MB su tokiomis spurgomis gali ir zmogu uzmusti
bijau jau ir bandyti jas virti vel... o taip skaniai atrodo...eh
QUOTE(*tigriukas* @ 2010 07 07, 23:38)
jetau kokios jos skanios mano mama vis jas verda o man jos vis sunkiai gaunasi padauginu miltu, o po to gaunasi kietokos... kai sako MB su tokiomis spurgomis gali ir zmogu uzmusti
bijau jau ir bandyti jas virti vel... o taip skaniai atrodo...eh
bijau jau ir bandyti jas virti vel... o taip skaniai atrodo...eh
dek miltu tiek kiek nurodyta ir gausis .. nereik bijot kad mase kimba .. aliejum rankas pasitepi ir formuoji jas , kai kimba vel pasitepi .. pas mane irgi pradzioj akmenines buvo nes as ne 7 saukstus o 17 saukstu miltu ivariau mat man vis lipo pri ranku