QUOTE(Saulėta. @ 2010 06 16, 20:00)
Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru
2 puodeliai + 2 valg.š. (350 g) miltų (plius papildomai pabarstymui ir kočiojimui)
1 arb.š. druskos
1 arb.š. cukraus
1 puodelis (230 g) sviesto, šalto ir supjaustyto kubeliais
4 valg.š. ledinio vandens
200 g šviežių žemuogių
80 g cukraus
Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir arbatinį šaukštelį cukraus. Sudėti šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą ir su pirštais ar naudojantis šakute sutrinti viską iki smulkių trupinukų. Supilti ledinį vandenį ir suminkyti tešlą. Suformuoti rutulį, suvynioti jį į maistinę plėvelę ir pašaldyti šaldytuve mažiausiai valandą.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti tešlą ir supjaustyti į 20 lygių stačiakampių.
Žemuoges sutrinti su 80 gramų cukraus.
Ant kepimo popieriaus lakštų, paliekant tarpus, išdėlioti 8 stačiakampius. Ant kiekvieno stačiakampio centro dėti mažgaug po 1 valg.š. trintų žemuogių, ir jas uždengti kitu tešlos stačiakampiu. Stačiakampių kraščiukus gerai apspaudyti pirštais, kad kepant uogienė neišbėgtų. Tuomet pakartotinai juos užspaudyti ir šakutės dantukais. Naudojantis dantų krapštuku, stačiakampio viršuje įdurti kelias nedideles skylutes.
Įkaitinti orkaitę iki 190 C temperatūros. Kepti pyragėlius, kol gražiai pagels, apie 25 -30 minučių. Pyragėliams iškepus, nedelsiant perkelti juos ant grotelių ir atvėsinti.
O galima tiesiog ant skardos dėti?