Trupiniuotis Jums reiks:
3 kiausiniu
200 g grietines
200 g sviesto
miltu
indelio kondensuoto pieno
is kiausiniu, miltu, grietines ir sviesto padagaminame tesla. tesla padalijame i gabaliukus, kuriuos butu patogu tarkuot ir idedame i kamera kad susaltu. susalus, tarkuojame ant skardos isteptos sviestu ir kepame orkaiteje (180 laipsniu) apie 10-12 min, kol pasidarys kieti trupinukai. visa tesla iskepu per kokias 10 skardu. kadangi kepu is karto dvi skardas, tai visos teslos kepimas trunka mazdaug valanda. tuo paciu metu i puodeli su vandeniu istatome kondensuoto pieno indeli ir verdame apie valanda.
iskepus viska sumaisome su kondensuotu pienu, dedame i forma ir i saldytuva.
tiesa anyta sian pamoke,kad nevargt tarkuojant ,trupinius galima malt per mesmale.
Papildyta:Sonatinos Medaus riešutų pyragas.
Smėliniam pagrindui:
100 g kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
1 1/2 puodelio miltų
Riešutų sluoksniui:
60 g sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus
4 v. š. medaus
200 g plokštelėmis supjaustytų migdolų
as dar dejau saulegrazu,moliugu seklu
Smėlinis pagrindas
Sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo. Sudėti vanilę ir kiaušinį. Išplakti. Palaipsniui suberti miltus, per daug nemaišant. Turi gautis minkšta nelimpanti prie rankų tešla (priklausomai nuo miltų, jų gali prireikti daugiau, bet nepriberkite ir per daug, nes tada iškepusi tešla bus kieta). Suvynioti tešlą į plėvelę ir atšaldyti šaldytuve ne trumpiau kaip 1 val.
Orkaitę įkaitinti iki 170º C. Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir iškloti 23 cm kvadratinės formos dugną, suformuojant neaukštą kraštelį, kad kepant įdaras neišbėgtų. Subadyti tešlą šakute ir kepti apie 15 min., kol kraštai pagels.