Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

QUOTE(laurindre @ 2010 06 18, 14:17)
Keisk suri i varske ir bus varskes 4u.gif Jie neturi varskes, kaip mes, todel ir naudoja surius g.gif


Varskes Lietuvoj turim biggrin.gif Bet surio tortas yra surio tortas, su varske jau tampa nebe surio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 06 18, 14:28)
Varskes Lietuvoj turim  biggrin.gif Bet surio tortas yra surio tortas, su varske jau tampa nebe surio smile.gif

Tai jinai ir nori varskes torto, jai gi netiko surio lotuliukas.gif Galvoje turejau uzsieniecius, kurie sukure surio tortus biggrin.gif
Atsakyti
As kazkada kepiau torta su varske receptas,tik dejau dar aguonu i krema,bet tikriausiai netiks schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 06 18, 14:12)
Taigi sumaisykit per puse (arba kokio norit proporcijom) suri su varske ir turesit varskes smile.gif Tik zelatinos tiek nereikes, nes varske pati savaime standi.



QUOTE(laurindre @ 2010 06 18, 14:17)
Keisk suri i varske ir bus varskes 4u.gif Jie neturi varskes, kaip mes, todel ir naudoja surius g.gif

Bijau pati ekspermentuot, tai ir ieškau, gal kas padės atrasti tikrą receptą biggrin.gif

Dėkui, jei kas, bandysiu savo receptą kurt pasinaudodama judviejų patarimais 4u.gif

p.s. tas tortas, kurį valgiau buvo iš Elguvos, tai ir sugalvojau, kad turėtų būti kur nors ir receptas, nes visų parduotuvinių tortų receptus sunkiau ar lengviau, bet galima atkapstyti
Papildyta:
QUOTE(daividija @ 2010 06 18, 14:56)
As kazkada kepiau torta su varske receptas,tik dejau dar aguonu i krema,bet tikriausiai netiks schmoll.gif

pabandysiu bigsmile.gif gal ir taspats bigsmile.gif

o ką daryti, kad užpylus žėlė ji nepabaltuotų (ta prasme, nepatektų į ją varškės gabalėlių)? pas jus taip gražiai gavosi, be jokių priemaišų g.gif man taip nesigauna, tai buvau sugalvojus, kad atskirai zėlę sustangdinti ir perkelti, bet jūsų recepte rašoma kad pilti ant viršaus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuiqtis: 18 birželio 2010 - 14:03
QUOTE(laurindre @ 2010 06 18, 14:38)
Tai jinai ir nori varskes torto, jai gi netiko surio lotuliukas.gif Galvoje turejau uzsieniecius, kurie sukure surio tortus biggrin.gif


Maniau cia mano receptams taikei, nes keli su suriais cia buvo biggrin.gif


Papildyta:
QUOTE(Zuiqtis @ 2010 06 18, 15:14)
Dėkui, jei kas, bandysiu savo receptą kurt  pasinaudodama judviejų patarimais  4u.gif o ką daryti, kad užpylus žėlė ji nepabaltuotų (ta prasme, nepatektų į ją varškės gabalėlių)? pas jus taip gražiai gavosi, be jokių priemaišų


Va dar vienas receptukas is Nerytės blog'o - Nekeptas varskes tortas

Itariu, toki turejai omeny smile.gif

O kad zele nebaltuotu, tai varskes sluoksni reikia sustingdyt gerai, ir tik tada pilti atvėsusią zele nt virsaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 18 birželio 2010 - 14:28
Labai stipriai sustangdinti nereikia, nes paskui atsisikirs virsutinis sluoksnis smile.gif Turi buti apstinges, bet neskystas, tada pilti gerai atvesusia spalvota zele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuiqtis @ 2010 06 18, 12:14)
Bijau pati ekspermentuot, tai ir ieškau, gal kas padės atrasti tikrą receptą  biggrin.gif

Dėkui, jei kas, bandysiu savo receptą kurt  pasinaudodama judviejų patarimais  4u.gif

p.s. tas tortas, kurį valgiau buvo iš Elguvos, tai ir sugalvojau, kad turėtų būti kur nors ir receptas, nes visų parduotuvinių tortų receptus sunkiau ar lengviau, bet galima atkapstyti
Papildyta:

pabandysiu  bigsmile.gif  gal ir taspats  bigsmile.gif

o ką daryti, kad užpylus žėlė ji nepabaltuotų (ta prasme, nepatektų į ją varškės gabalėlių)? pas jus taip gražiai gavosi, be jokių priemaišų  g.gif  man taip nesigauna, tai buvau sugalvojus, kad atskirai zėlę sustangdinti ir perkelti, bet jūsų recepte rašoma kad pilti ant viršaus  g.gif

As palaukiu kol visiskai sustings,tada pilu virsutine zeles sluoksni.
Atsakyti
Siandien kepiau keksa 4u.gif
user posted image

4 kiausiniai
1.5 stiklines cukraus
100 gr. sviesto
1 stlikline grietines
1 a.s. kepimo milteliu
apie 2 stiklines miltu
2 a.s. kakavos ( siaip visada dedu nutela gerus 2 didelius saukstus)

kiausinius issukti su cukrumi, ideti grietines, islydyti sviesta, ideti i mase, paskui kepimo milteliai ir miltai. Tesla turi buti grietines tirstumo.
Padalinti tesla i dvi dalis. I viena ideti kakavos.
Keksine iskloti kepimo popieriumi ir nuo vidurio pradeti: saukstas sviesios mases, ant virskaus tamsios, ir vel ant virsaus sviesios ir t.t. Kai baigiau pilti, su pagaliuku isilgai prabraukiau, ir gavosi grazus rastas.( kurio db nesimato, mes cukraus pudra uzdengia biggrin.gif )
Kepti 180 laipsniu apie 40 min.
Cia mano mylimiausias ir skaniausias keksas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Keila*: 18 birželio 2010 - 19:24
nori pasidalinti vienu labai pigiu, greitu ir skaniu recepteliu
1 stikline alaus
1 litras miltu
250gr margarino
1 kiausinis patepimui
viska suminkom, iskociojam i puses cm laksta (jei norit traskesniu tai galit ir ploniau)
aptepam kiausinio plakiniu ir leidziam pasireiks vaizduotei mirksiukas.gif
barstome cinamonu su cukrumi arba
aguonomis su cukrumi arba
kmynais ir druska arba
fermentiniu suriu
uogiene ir tt ir supjaustome siaudeliais kvadrateliais ar kaip norit
karta bandziau padaryt skareles su obuoliais, taip pat labai skanu
P.S. alus tinka ir pigiausias koks yra pirkti, nera skirtumo koki alu pilsite
Atsakyti
QUOTE(kadukas @ 2010 06 19, 20:05)
nori pasidalinti vienu labai pigiu, greitu ir skaniu recepteliu
1 stikline alaus
1 litras miltu
250gr margarino
1 kiausinis patepimui
viska suminkom, iskociojam i puses cm laksta (jei norit traskesniu tai galit ir ploniau)
aptepam kiausinio plakiniu ir leidziam pasireiks vaizduotei  mirksiukas.gif
barstome cinamonu su cukrumi arba
aguonomis su cukrumi arba
kmynais ir druska arba
fermentiniu suriu
uogiene ir tt ir supjaustome siaudeliais kvadrateliais ar kaip norit
karta bandziau padaryt skareles su obuoliais, taip pat labai skanu
P.S. alus tinka ir pigiausias koks yra pirkti, nera skirtumo koki alu pilsite




nesupratau, litras miltu?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 06 19, 21:15)
nesupratau, litras miltu?

taip, 1 litras (litrinis stiklainis)
Atsakyti
QUOTE(kadukas @ 2010 06 19, 18:05)


bet tai paskui kepti reikia turbut? biggrin.gif kokia temp., kiek laiko?
Atsakyti