O aš dar kartelį su žemuogėmis ir nenusakomai skaniais pyragėliais Tešla gaunasi traput traputėlė, įdaras saldus, bet nei per daug, nei per mažai - pats tas Tikrai fantastiškai skanūs pyragėliai, o mano planuose puikuojasi analogiški su kitokiomis uogomis - braškėmis, vyšniomis ir būtinai mėlynėmis
Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru
2 puodeliai + 2 valg.š. (350 g) miltų (plius papildomai pabarstymui ir kočiojimui)
1 arb.š. druskos
1 arb.š. cukraus
1 puodelis (230 g) sviesto, šalto ir supjaustyto kubeliais
4 valg.š. ledinio vandens
200 g šviežių žemuogių
80 g cukraus
Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir arbatinį šaukštelį cukraus. Sudėti šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą ir su pirštais ar naudojantis šakute sutrinti viską iki smulkių trupinukų. Supilti ledinį vandenį ir suminkyti tešlą. Suformuoti rutulį, suvynioti jį į maistinę plėvelę ir pašaldyti šaldytuve mažiausiai valandą.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti tešlą ir supjaustyti į 20 lygių stačiakampių.
Žemuoges sutrinti su 80 gramų cukraus.
Ant kepimo popieriaus lakštų, paliekant tarpus, išdėlioti 8 stačiakampius. Ant kiekvieno stačiakampio centro dėti mažgaug po 1 valg.š. trintų žemuogių, ir jas uždengti kitu tešlos stačiakampiu. Stačiakampių kraščiukus gerai apspaudyti pirštais, kad kepant uogienė neišbėgtų. Tuomet pakartotinai juos užspaudyti ir šakutės dantukais. Naudojantis dantų krapštuku, stačiakampio viršuje įdurti kelias nedideles skylutes.
Įkaitinti orkaitę iki 190 C temperatūros. Kepti pyragėlius, kol gražiai pagels, apie 25 -30 minučių. Pyragėliams iškepus, nedelsiant perkelti juos ant grotelių ir atvėsinti.
omg... lekiu žemuogių rytoj!!!!
QUOTE(courtney @ 2010 06 16, 21:16)
omg... lekiu žemuogių rytoj!!!!
Koks pasiryžimas, šaunuolė! Būtinai paskui papasakok ar net parodyk įspūdžius!
QUOTE(Nova @ 2010 06 16, 16:08)
Renatina, ten jokio meskiuko nera Cia taip savaime kazkaip iskepe, pamaisiau saukstu ir tiek teslas (bet nestipriai). O iskepe su tokiu ornamentu
taigi pagyriau, kad gražu labai
aš tokia fantazinė, iškart būčiau pavadinusi "Meškiuko Rudnosiuko keksas"
reiks pabandyti
Kiek puikiu receptu seiles varvinu ziuredama i nuotraukas...
QUOTE(Saulėta. @ 2010 06 16, 20:00)
O aš dar kartelį su žemuogėmis ir nenusakomai skaniais pyragėliais
Kokia fantastika!! Atrodo, kaip pirktiniai. Butinai pabandysiu kada pasidaryt
QUOTE(Renatina @ 2010 06 16, 21:11)
taigi pagyriau, kad gražu labai
aš tokia fantazinė, iškart būčiau pavadinusi "Meškiuko Rudnosiuko keksas"
reiks pabandyti
aš tokia fantazinė, iškart būčiau pavadinusi "Meškiuko Rudnosiuko keksas"
reiks pabandyti
Na manes kai kurie klausia - o kaip ta zuikio veida padaryt? Nes atrodo, kad specialiai kazkaip maisyta.
QUOTE(Nova @ 2010 06 17, 10:56)
Na manes kai kurie klausia - o kaip ta zuikio veida padaryt? Nes atrodo, kad specialiai kazkaip maisyta.
ko gi nepakoketavus - tai žinoma specialiai, matote,kaip gražiai pamaišyta
Atnesu gaivu tortuka, pagal Novos persikini/jogurtini recepta.
Nova - lb skanus, gaivus tortukas.
O cia "Trapios juosteles"
280 gr. miltu
28 gr. kukuruzu miltu
225 gr. sviesto
115 gr. cukraus
200 gr. sviesto
200 gr. rudojo cukraus
2 indeliai kondensuotos pieno
225 gr. pieninio arba karciojo sokolado.
Ikaitinti orkaite iki 160. Sudeti miltus, kukuruzu miltus, 225 gr. sviesto, cukraus i komaina ir maisyti, kol misinys pasidarys panasus i rupu maista. Suversti ji i 30x20 cm dydzio vyniotinio skarda (mano atveju keksine), pavirsiu islyginti apvalia sauksto puse. Gerai subadyti ir kepti 35-40 minuciu, kol pasidarys blyskiai auksines spalvos. Iskepus, atvesinti.
Sudeti likusi sviesta ir cukru i prikaistuvi virs silpnos ugnies, maisyti kol istirps. Supilti kondensuota piena ir letai uzvirinti. Nuolat maisyti mazdaug 3-4 min. kol misinys pasidarys blyskios karamelines spalvos. Ispilti ant trapaus pyrago ir islyginti apvaliaja medinio sauksto puse. Saldyti saldytuve apie 1 valanda. Sokolada istirpdinti garu voneleje ir uzpilti ant karameles. Saldyti saldytuve kol sustings. Veliau supjaustyti astriu peiliu.
As dariau is puses normos, ir tai gavosi daug. Neturejau rudojo cukraus, dejau sviesu, tai ipylus kond. piena ir uzvirus ilgiau viriau, kol gavosi siek tiek tamsesne spalva. Taip pat vietoj kukuruzu miltu dejau paprastus.
Skanu, gal siek tiek per saldu. Puikiai tinka prie kavos be cukraus
Nova - lb skanus, gaivus tortukas.
O cia "Trapios juosteles"
280 gr. miltu
28 gr. kukuruzu miltu
225 gr. sviesto
115 gr. cukraus
200 gr. sviesto
200 gr. rudojo cukraus
2 indeliai kondensuotos pieno
225 gr. pieninio arba karciojo sokolado.
Ikaitinti orkaite iki 160. Sudeti miltus, kukuruzu miltus, 225 gr. sviesto, cukraus i komaina ir maisyti, kol misinys pasidarys panasus i rupu maista. Suversti ji i 30x20 cm dydzio vyniotinio skarda (mano atveju keksine), pavirsiu islyginti apvalia sauksto puse. Gerai subadyti ir kepti 35-40 minuciu, kol pasidarys blyskiai auksines spalvos. Iskepus, atvesinti.
Sudeti likusi sviesta ir cukru i prikaistuvi virs silpnos ugnies, maisyti kol istirps. Supilti kondensuota piena ir letai uzvirinti. Nuolat maisyti mazdaug 3-4 min. kol misinys pasidarys blyskios karamelines spalvos. Ispilti ant trapaus pyrago ir islyginti apvaliaja medinio sauksto puse. Saldyti saldytuve apie 1 valanda. Sokolada istirpdinti garu voneleje ir uzpilti ant karameles. Saldyti saldytuve kol sustings. Veliau supjaustyti astriu peiliu.
As dariau is puses normos, ir tai gavosi daug. Neturejau rudojo cukraus, dejau sviesu, tai ipylus kond. piena ir uzvirus ilgiau viriau, kol gavosi siek tiek tamsesne spalva. Taip pat vietoj kukuruzu miltu dejau paprastus.
Skanu, gal siek tiek per saldu. Puikiai tinka prie kavos be cukraus
QUOTE(rasyte_ @ 2010 06 17, 20:26)
Kas cia po galais?
QUOTE(Nova @ 2010 06 17, 18:55)
Keila, koks grozis torto Nu atrodo tobulai, taip lygiai viskas, ir didziulis koks Saunuole Labai faina, kad viskas gavos ir skanu buvo
As tortines sonus isklojau kepimo popieriumi. Ir kai viskas sustingo, lb graziai viskas nusieme. Zinok, kita karta daryciau is didesnio kiekio, arba bent du tortus, nes suvalgytas buvo akimirksniu