QUOTE(Nova @ 2010 06 16, 14:33)
Marmurinis kondensuoto pieno keksas
200 gr. minkšto sviesto
190 gr. miltų
3/4 a.š. kepimo miltelių
50 gr. cukraus
1/2 a.š. vanilinio cukraus
1/2 a.š. druskos
3 v.š. kakavos
2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno
3 kiaušiniai
Cukrų, vanilinį cukrų, druską ir minkštą sviestą išplakti mikseriu iki purumo (2-3 min.). Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti išplaktus kiaušinius. Padalinti masę per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Padalinti miltus per pusę ir į vieną pusę įmaišyti kakavą. Suberti miltus į tešlas - su kakava į vieną tešlos pusę, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti. Kekso formą iškloti kepimo popieriumi. Supilti baltą tešlą, ant viršaus kakavinę ir šiek tiek pamaišyti (giliau, kad susimaišytu balta ir kakavinė tešlos). Kepti iki 170 C ikaitintoje orkaitėje apie 1 val. Skanaus!
P.S. Neapsakomai skanus, šlapias ir purus keksas!
už receptuką, jau savaitė kaip noriu skanaus kekso, šiandien vakare išmėginsiu
tuoj Nova pagalvos, kad ją persekioju
bet kaip rašė viena forumietė, jūsų receptukus reikėtų uždrausti, nes beveik visada pavyksta pagaminti, o ir labai skanu būna, kas nepriimtina mūsų kūno linijoms