Užrodykit " Girtos vyšnios" tortuko recepta . Radau rusišką, bet ten apie sodos dėjimą, ar kepimo miltelius nieko nerašo. Negi nereikia Noriu mamai iškept jubiliejaus proga, jai kažkada draugė kepė tai svaigo ten nuo jo ir tiesiogine ir ne tiesiogine prasme
QUOTE(Sweety__ @ 2010 06 09, 10:29)
nu bet vaizdelis tai super
QUOTE(daividija @ 2010 06 09, 11:08)
toik sokodada biski negraziai uzvarvolinau..
jamu ir taip "uzvarvolinta" sokolada
QUOTE(kice @ 2010 06 09, 17:04)
nu , zinote cia jau sadizmas tokias foto deti.. kai zmones darbe alkani sedi... Visa stala seilem aptaskiau..
ner ko darbe sedet per braskymeti , reik atostogauti, nes jau ir voverusku miske yra
QUOTE(zelviene @ 2010 06 09, 17:50)
http://www.supermama...;#entry29394084
Srove, tortas tai tiesiog kažkas nežemiško Gal jau man sapnuojas čia tokie grožiai, reiktų pačiupinėt, t.y. paragaut, kad įsitikint
Aš atnešu marmurinį pieniško šokolado keksą
100 g pieniško šokolado, smulkinto
½ puodelio (120 ml) pieno
1 ½ puodelio (210 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
¼ puodelio (70 g) grietinės
½ puodelio (113 g) sviesto, kambario temperatūros
¾ puodelio + 2 valg.š. (170 g) cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 arb.š. vanilės esencijos
1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros. Paruošti 23 x 13 x 8 cm. dydžio kepimo indą.
2. Ištirpinti šokoladą su 60 ml pieno ant garų vonelės. Atidėti į šalį.
3. Dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Atidėti į šalį.
4. Kitame dubenyje suplakti grietinę su pienu. Atidėti į šalį.
5. Trečiame dubenyje suplakti sviestą su cukrumi, kol masė taps puri. Įmušti kiaušinius, po vieną, vis plakant. Įmaišyti vanilės esenciją. Lėtai plakant, įmaišyti miltų mišinį ir grietinės ir pieno plakinį.
6. Pusę paruoštos tešlos atidėti į kitą dubenį ir sumaišyti su tirpintu šokoladu.
7. Naudojant du šauktus, pakaitomis į paruoštą kepimo indą dėti po šaukštą abiejų masių vanilinės, šokoladinės, vanilinės, šokoladinės ir t.t. Mediniu pagaliuku ar peiliu, įkišus į supiltas mases, pamaišyti ir sukurti marmuro efektą.
8. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 50 55 minutes, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
9. Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti bent 10 minučių, prieš išimant iš kepimo indo. Išėmus, leisti atvėsti visiškai, supjaustyti riekelėmis ir patiekti.
Visapusiškos liaupsės šiam keksui, nes jis tikrai tiesiog nuooostabus, fantastiškas ir nepakartojamas Super purutis, minkštutis ir tirpstantis burnoje Daug nekalbant, tiesiog šimtas balų ir rekomenduoju visoms, bent kiek prijaučiančioms keksams
Aš atnešu marmurinį pieniško šokolado keksą
100 g pieniško šokolado, smulkinto
½ puodelio (120 ml) pieno
1 ½ puodelio (210 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
¼ puodelio (70 g) grietinės
½ puodelio (113 g) sviesto, kambario temperatūros
¾ puodelio + 2 valg.š. (170 g) cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 arb.š. vanilės esencijos
1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros. Paruošti 23 x 13 x 8 cm. dydžio kepimo indą.
2. Ištirpinti šokoladą su 60 ml pieno ant garų vonelės. Atidėti į šalį.
3. Dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Atidėti į šalį.
4. Kitame dubenyje suplakti grietinę su pienu. Atidėti į šalį.
5. Trečiame dubenyje suplakti sviestą su cukrumi, kol masė taps puri. Įmušti kiaušinius, po vieną, vis plakant. Įmaišyti vanilės esenciją. Lėtai plakant, įmaišyti miltų mišinį ir grietinės ir pieno plakinį.
6. Pusę paruoštos tešlos atidėti į kitą dubenį ir sumaišyti su tirpintu šokoladu.
7. Naudojant du šauktus, pakaitomis į paruoštą kepimo indą dėti po šaukštą abiejų masių vanilinės, šokoladinės, vanilinės, šokoladinės ir t.t. Mediniu pagaliuku ar peiliu, įkišus į supiltas mases, pamaišyti ir sukurti marmuro efektą.
8. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 50 55 minutes, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
9. Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti bent 10 minučių, prieš išimant iš kepimo indo. Išėmus, leisti atvėsti visiškai, supjaustyti riekelėmis ir patiekti.
Visapusiškos liaupsės šiam keksui, nes jis tikrai tiesiog nuooostabus, fantastiškas ir nepakartojamas Super purutis, minkštutis ir tirpstantis burnoje Daug nekalbant, tiesiog šimtas balų ir rekomenduoju visoms, bent kiek prijaučiančioms keksams
O cia vakar isbandziau RABARBARU pyragas:
Rabarbaru pyragas su migdolais
Padas:
100g sviesto
5 saukstai cukraus
1 kiausinis
2 stiklines miltu
½ saukstelio kepimo milteliu
¼ saukstelio sirupo ( as pyliau braskiu)
½ stiklines pieno
Idaras:
2-2 ½ stiklines smulkiai pjaustytu rabarbaru
Virsus:
50g sviesto
5 saukstai rudojo cukraus
3 saukstai pieno
2 saukstai miltu
50g migdolu drozliu ar smulkintu migdolu
Sviesta issukti su cukrumi. Imusti kiausini, suberti miltus, kepimo miltelius, ismaisyti viska. Ipilti piena, sirupa ir ismaisyti, kol tesla taps vientisa. Tesla tolygiai paskirstyti formoje. Tesla labia lipni. Ant teslos paskleisti rabarbaru gabaliukus. Kepti ikaitintoje orkaiteje 180-200 laipsniu 20 min.
Paruosti Virsu: Istirpinti sviesta, sudeti rudaji cukru, piena ir miltus. Kaitinti ir nuolat maisyti kol uzvirs. Apipilti kepini tolygiai ir apibarstyti migdolo drozlem.
Viska kepti dar 10-15 min, kol migdolai graziai paruduos.
Skanaus!
Rabarbaru pyragas su migdolais
Padas:
100g sviesto
5 saukstai cukraus
1 kiausinis
2 stiklines miltu
½ saukstelio kepimo milteliu
¼ saukstelio sirupo ( as pyliau braskiu)
½ stiklines pieno
Idaras:
2-2 ½ stiklines smulkiai pjaustytu rabarbaru
Virsus:
50g sviesto
5 saukstai rudojo cukraus
3 saukstai pieno
2 saukstai miltu
50g migdolu drozliu ar smulkintu migdolu
Sviesta issukti su cukrumi. Imusti kiausini, suberti miltus, kepimo miltelius, ismaisyti viska. Ipilti piena, sirupa ir ismaisyti, kol tesla taps vientisa. Tesla tolygiai paskirstyti formoje. Tesla labia lipni. Ant teslos paskleisti rabarbaru gabaliukus. Kepti ikaitintoje orkaiteje 180-200 laipsniu 20 min.
Paruosti Virsu: Istirpinti sviesta, sudeti rudaji cukru, piena ir miltus. Kaitinti ir nuolat maisyti kol uzvirs. Apipilti kepini tolygiai ir apibarstyti migdolo drozlem.
Viska kepti dar 10-15 min, kol migdolai graziai paruduos.
Skanaus!
QUOTE(Saulėta. @ 2010 06 09, 23:22)
Aš atnešu marmurinį pieniško šokolado keksą
Kokio riebumo grietinę dėjot?
Papildyta:
QUOTE(Srove @ 2010 06 09, 09:55)
Taigi prasidejo braskes, tai toks greitukas braskinis.
o šitas nerealiai skaniai atrodo Laukiu nesulaukiu kada pradės sirpti braškės darže
[quote=Saulėta.,2010 06 08, 13:27]
Kai pučia vėjas, lyja lietus ar užklumpa dar kokios nevasariškos nelaimės, labai gelbėja puodelis kavos ar arbatos bei šokoladas... arba šokoladiniai sausainiai
Šokoladiniai sausainiai su bananais
[i]
tikras skanumelis, noreciau sausainuko prie arbatos
Kai pučia vėjas, lyja lietus ar užklumpa dar kokios nevasariškos nelaimės, labai gelbėja puodelis kavos ar arbatos bei šokoladas... arba šokoladiniai sausainiai
Šokoladiniai sausainiai su bananais
[i]
tikras skanumelis, noreciau sausainuko prie arbatos
QUOTE(Srove @ 2010 06 09, 09:55)
kaip skaniai atrodo Vakar tik 5kg braškių sukapojau tai reikės specialiai rytoj nuvažiuot dar papirkt
QUOTE(Blykstė @ 2010 06 10, 22:39)
Kokio riebumo grietinę dėjot?
30 procentų
QUOTE(Barbaryta @ 2010 06 10, 23:14)
tikras skanumelis, noreciau sausainuko prie arbatos
Ačiū Prašom kepti, skanauti ir mėgautis
Labas vakaras,
Noriu patarimo
Bandžiau kepti torto lakštus pagal daividijos receptuką (plikytos tešlos braškinį tortą)
http://www.supermama...;#entry27828887
Bet man lakštai neatlipo nuo popieriaus ir sutrupėjo. Gal žinote kodėl taip atsitiko?
Galbūt tą popierių reikėjo ištepti riebalais? Ar jis būtinai turėjo būti rudas, nes aš kepiau ant balto. Kažin, ar jie skiriasi?
Noriu patarimo
Bandžiau kepti torto lakštus pagal daividijos receptuką (plikytos tešlos braškinį tortą)
http://www.supermama...;#entry27828887
Bet man lakštai neatlipo nuo popieriaus ir sutrupėjo. Gal žinote kodėl taip atsitiko?
Galbūt tą popierių reikėjo ištepti riebalais? Ar jis būtinai turėjo būti rudas, nes aš kepiau ant balto. Kažin, ar jie skiriasi?
QUOTE(Laura777 @ 2010 06 14, 21:50)
Labas vakaras,
Noriu patarimo
Bandžiau kepti torto lakštus pagal daividijos receptuką (plikytos tešlos braškinį tortą)
http://www.supermama...;#entry27828887
Bet man lakštai neatlipo nuo popieriaus ir sutrupėjo. Gal žinote kodėl taip atsitiko?
Galbūt tą popierių reikėjo ištepti riebalais? Ar jis būtinai turėjo būti rudas, nes aš kepiau ant balto. Kažin, ar jie skiriasi?
Noriu patarimo
Bandžiau kepti torto lakštus pagal daividijos receptuką (plikytos tešlos braškinį tortą)
http://www.supermama...;#entry27828887
Bet man lakštai neatlipo nuo popieriaus ir sutrupėjo. Gal žinote kodėl taip atsitiko?
Galbūt tą popierių reikėjo ištepti riebalais? Ar jis būtinai turėjo būti rudas, nes aš kepiau ant balto. Kažin, ar jie skiriasi?
man lakstai neatlimpa, kai kepu ant prasto popieriaus- pigaus, is maximos.. kai kepuant brangesnio - patys nusoka.. O plikyta torta kepu labai daznai
QUOTE(Srove @ 2010 06 09, 09:55)
Taigi prasidejo braskes, tai toks greitukas braskinis.
rafaelinis biskvitas(is 2 kiausiniu)
rafaelinis biskvitas(is 2 kiausiniu)
Labai skaniai atrodo! Visada teikiu pirmenybę skanėstų papuošimams, kurie atrodo ne tik gražiai, bet ir skaniai, super!
Kažkaip nebuvau mačiusi iš visų pusių žele aplietą biskvitinį tortuką, puiki idėja!!
QUOTE(Laura777 @ 2010 06 14, 18:50)
Labas vakaras,
Noriu patarimo
Bandžiau kepti torto lakštus pagal daividijos receptuką (plikytos tešlos braškinį tortą)
http://www.supermama...;#entry27828887
Bet man lakštai neatlipo nuo popieriaus ir sutrupėjo. Gal žinote kodėl taip atsitiko?
Galbūt tą popierių reikėjo ištepti riebalais? Ar jis būtinai turėjo būti rudas, nes aš kepiau ant balto. Kažin, ar jie skiriasi?
Noriu patarimo
Bandžiau kepti torto lakštus pagal daividijos receptuką (plikytos tešlos braškinį tortą)
http://www.supermama...;#entry27828887
Bet man lakštai neatlipo nuo popieriaus ir sutrupėjo. Gal žinote kodėl taip atsitiko?
Galbūt tą popierių reikėjo ištepti riebalais? Ar jis būtinai turėjo būti rudas, nes aš kepiau ant balto. Kažin, ar jie skiriasi?
Tai kaltas tik popierius,man lakstai patys atsoka,jo istept tikrai nereikia,nes tesloje yra riebalu..