Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

Užrodykit " Girtos vyšnios" tortuko recepta blush2.gif . Radau rusišką, bet ten apie sodos dėjimą, ar kepimo miltelius nieko nerašo. Negi nereikia g.gif blush2.gif Noriu mamai iškept jubiliejaus proga, jai kažkada draugė kepė tai svaigo ten nuo jo ir tiesiogine ir ne tiesiogine prasme lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rivera: 09 birželio 2010 - 20:03
QUOTE(Sweety__ @ 2010 06 09, 10:29)
nu bet vaizdelis tai super  wub.gif

4u.gif

QUOTE(daividija @ 2010 06 09, 11:08)
toik sokodada biski negraziai uzvarvolinau..

jamu ir taip "uzvarvolinta" sokolada biggrin.gif wub.gif

QUOTE(kice @ 2010 06 09, 17:04)
nu , zinote cia jau sadizmas tokias foto deti.. kai zmones darbe alkani sedi... Visa stala seilem aptaskiau..  tongue.gif  lotuliukas.gif

ner ko darbe sedet per braskymeti cool.gif , reik atostogauti, nes jau ir voverusku miske yra biggrin.gif tongue.gif

QUOTE(zelviene @ 2010 06 09, 17:50)
Nerealiai skaniai atrodo  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
o koks cia rafaelinis biskvitas?  4u.gif  ax.gif


http://www.supermama...;#entry29394084 4u.gif
Atsakyti
Srove, tortas tai tiesiog kažkas nežemiško wub.gif Gal jau man sapnuojas čia tokie grožiai, reiktų pačiupinėt, t.y. paragaut, kad įsitikint laugh.gif

Aš atnešu marmurinį pieniško šokolado keksą wub.gif

user posted image

100 g pieniško šokolado, smulkinto
½ puodelio (120 ml) pieno
1 ½ puodelio (210 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. druskos
¼ puodelio (70 g) grietinės
½ puodelio (113 g) sviesto, kambario temperatūros
¾ puodelio + 2 valg.š. (170 g) cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 arb.š. vanilės esencijos


1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros. Paruošti 23 x 13 x 8 cm. dydžio kepimo indą.
2. Ištirpinti šokoladą su 60 ml pieno ant garų vonelės. Atidėti į šalį.
3. Dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Atidėti į šalį.
4. Kitame dubenyje suplakti grietinę su pienu. Atidėti į šalį.
5. Trečiame dubenyje suplakti sviestą su cukrumi, kol masė taps puri. Įmušti kiaušinius, po vieną, vis plakant. Įmaišyti vanilės esenciją. Lėtai plakant, įmaišyti miltų mišinį ir grietinės ir pieno plakinį.
6. Pusę paruoštos tešlos atidėti į kitą dubenį ir sumaišyti su tirpintu šokoladu.
7. Naudojant du šauktus, pakaitomis į paruoštą kepimo indą dėti po šaukštą abiejų masių – vanilinės, šokoladinės, vanilinės, šokoladinės ir t.t. Mediniu pagaliuku ar peiliu, įkišus į supiltas mases, pamaišyti ir sukurti marmuro efektą.
8. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 50 – 55 minutes, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
9. Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti bent 10 minučių, prieš išimant iš kepimo indo. Išėmus, leisti atvėsti visiškai, supjaustyti riekelėmis ir patiekti.

Visapusiškos liaupsės šiam keksui, nes jis tikrai tiesiog nuooostabus, fantastiškas ir nepakartojamas wub.gif Super purutis, minkštutis ir tirpstantis burnoje thumbup.gif Daug nekalbant, tiesiog šimtas balų ir rekomenduoju visoms, bent kiek prijaučiančioms keksams mirksiukas.gif
Atsakyti
O cia vakar isbandziau RABARBARU pyragas:
user posted image user posted image

Rabarbaru pyragas su migdolais

Padas:
100g sviesto
5 saukstai cukraus
1 kiausinis
2 stiklines miltu
½ saukstelio kepimo milteliu
¼ saukstelio sirupo ( as pyliau braskiu)
½ stiklines pieno


Idaras:
2-2 ½ stiklines smulkiai pjaustytu rabarbaru
Virsus:
50g sviesto
5 saukstai rudojo cukraus
3 saukstai pieno
2 saukstai miltu
50g migdolu drozliu ar smulkintu migdolu


Sviesta issukti su cukrumi. Imusti kiausini, suberti miltus, kepimo miltelius, ismaisyti viska. Ipilti piena, sirupa ir ismaisyti, kol tesla taps vientisa. Tesla tolygiai paskirstyti formoje. Tesla labia lipni. Ant teslos paskleisti rabarbaru gabaliukus. Kepti ikaitintoje orkaiteje 180-200 laipsniu 20 min.

Paruosti Virsu: Istirpinti sviesta, sudeti rudaji cukru, piena ir miltus. Kaitinti ir nuolat maisyti kol uzvirs. Apipilti kepini tolygiai ir apibarstyti migdolo drozlem.
Viska kepti dar 10-15 min, kol migdolai graziai paruduos.

Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 06 09, 23:22)

Kokio riebumo grietinę dėjot?
Papildyta:
QUOTE(Srove @ 2010 06 09, 09:55)
Taigi prasidejo braskes, tai toks greitukas braskinis.

o šitas nerealiai skaniai atrodo thumbup.gif Laukiu nesulaukiu kada pradės sirpti braškės darže thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
[quote=Saulėta.,2010 06 08, 13:27]
Kai pučia vėjas, lyja lietus ar užklumpa dar kokios nevasariškos nelaimės, labai gelbėja puodelis kavos ar arbatos bei šokoladas... arba šokoladiniai sausainiai bigsmile.gif
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Šokoladiniai sausainiai su bananais

user posted image
[i]
tikras skanumelis, noreciau sausainuko prie arbatos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2010 06 09, 09:55)
Taigi prasidejo braskes, tai toks greitukas braskinis.


kaip skaniai atrodo essen.gif Vakar tik 5kg braškių sukapojau blush2.gif tai reikės specialiai rytoj nuvažiuot dar papirkt
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2010 06 10, 22:39)
Kokio riebumo grietinę dėjot?

30 procentų mirksiukas.gif

QUOTE(Barbaryta @ 2010 06 10, 23:14)
tikras skanumelis, noreciau sausainuko prie arbatos blush2.gif

Ačiū 4u.gif Prašom kepti, skanauti ir mėgautis tongue.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Noriu patarimo smile.gif
Bandžiau kepti torto lakštus pagal daividijos receptuką (plikytos tešlos braškinį tortą)
http://www.supermama...;#entry27828887

Bet man lakštai neatlipo nuo popieriaus ir sutrupėjo. Gal žinote kodėl taip atsitiko?
Galbūt tą popierių reikėjo ištepti riebalais? Ar jis būtinai turėjo būti rudas, nes aš kepiau ant balto. Kažin, ar jie skiriasi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura777 @ 2010 06 14, 21:50)
Labas vakaras,

Noriu patarimo smile.gif
Bandžiau kepti torto lakštus pagal daividijos receptuką (plikytos tešlos braškinį tortą)
http://www.supermama...;#entry27828887

Bet man lakštai neatlipo nuo popieriaus ir sutrupėjo. Gal žinote kodėl taip atsitiko?
Galbūt tą popierių reikėjo ištepti riebalais? Ar jis būtinai turėjo būti rudas, nes aš kepiau ant balto. Kažin, ar jie skiriasi? smile.gif



man lakstai neatlimpa, kai kepu ant prasto popieriaus- pigaus, is maximos.. kai kepuant brangesnio - patys nusoka.. O plikyta torta kepu labai daznai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 14 birželio 2010 - 21:08
QUOTE(Srove @ 2010 06 09, 09:55)
Taigi prasidejo braskes, tai toks greitukas braskinis.
rafaelinis biskvitas(is 2 kiausiniu)


Labai skaniai atrodo! Visada teikiu pirmenybę skanėstų papuošimams, kurie atrodo ne tik gražiai, bet ir skaniai, super!
Kažkaip nebuvau mačiusi iš visų pusių žele aplietą biskvitinį tortuką, puiki idėja!! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *tiute*: 15 birželio 2010 - 09:19
QUOTE(Laura777 @ 2010 06 14, 18:50)
Labas vakaras,

Noriu patarimo smile.gif
Bandžiau kepti torto lakštus pagal daividijos receptuką (plikytos tešlos braškinį tortą)
http://www.supermama...;#entry27828887

Bet man lakštai neatlipo nuo popieriaus ir sutrupėjo. Gal žinote kodėl taip atsitiko?
Galbūt tą popierių reikėjo ištepti riebalais? Ar jis būtinai turėjo būti rudas, nes aš kepiau ant balto. Kažin, ar jie skiriasi? smile.gif

Tai kaltas tik popierius,man lakstai patys atsoka,jo istept tikrai nereikia,nes tesloje yra riebalu..
Atsakyti