Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

Pamiršau paruošimą nukopint... blush2.gif
Beje, nemėgstančioms riebių torčiukų siūlau nevargti, nes jis žiauriai kaloringas... Visgi su plakta grietinėle....

Biskvitas:
Į du indelius atskiriam trynius ir baltymus.
Kitame inde išplakame mikseriu kambario temperatūros sviestą su cukrumi (30gr.) iki purumo, įberti druskos ant peilio galiuko, ir ištirpintą juodą šokoladą (jį reiktų iš anksto istirpint, kad būtų šiek tiek atvėsęs), vėl paplakam, įdėdam trynius, vėl plakam.
Atskirai išplakame baltymus su cukrumi (130gr.) iki standžių pūtų.
Atskirai prasijojam miltus, sumaišom su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Atsargiai į baltymus supilame šokolado-sviesto masę, suberiame miltus ir atsargiai šaukštu išmaišome, kad gautus vienalytė masė.
Tada tešlą supilame į mūsų formą, kurią patepame sviestu prieš tai (turi būti tą, kurią galimą išardyti). Kepam Т 160°С 25-30min. Patikrinam mediniu pagaliuku- ar iškepė.
Iškeptą biskvitą, apipjaustom, tuos gabaliukus galėsim naudoti apibarstymui - papuošimui.
PASTABA: Recepto autorė siūlo biskvitą iškepti dieną prieš ruošiant tortą, kad jis "pailsėtų", bet aš sąžiningai prisipažįstu, kad neturiu kantrybės ir viską darau tą pačią dieną, tik kol ruošiu kremą ir musą, atvėsusį biskvitą dar kartais įkišu į šaldytuvą- tada ir kremas geriau laikosi...
Ir dar - jei tortas ruošiamas suaugusiems, tai galima ant biskvito užpilti šiek tiek airiško ar kitokio grietinėlės skonio likerio, jo skonis taps dar ryškesnis.

Šokoladinis kremas:
Kremą irgi geriau ruošti iš anksto, nes kad jį paruošti reikia porą val.:
Ištirpinate grietinėlėje pienišką šokoladą, neleiskit užvirti, turi būti vienalytė masė kai šiek tiek atvėstą, kremą dedat į šaldytuvą (T+5-+6 C, virš 3 val.), kremas laikomas paruoštu plakimui, kai išėmus iš šaldytuvą pasukus dubenėlį jie nebėga.
Tada suplakame iki purumo.

Formos bortelius aptverti standžia plėvele ( yra tokios įmautės-dėkliukai dokumentams- aš jas sukarpau ir jomis užtveriu, nes kai dėsim musą jis gali būti aukščiau formos bortelių ir išbėgti, o taip tos įmautės jį užlaiko).
http://ifs.cook-time...img98/98257.jpg
Ir su konditeriniu šfirkštu ( o jei jo nėra, tai dedat į maišelį, nukerpat galiuką) išspaudžiate į tarpelius tarp formos ir biskvito, bei ant paties biskvito, ruošinuką dedam į šaldytuvą.

Mėtinis musas:
Išplautos mėtos lapelius labai smulkiai supjaustome, grietinėle išplakame iki standumo.
Išmirkome želatiną šaltoje grietinėlėje, po to kai išmirksta, dedam ant ugnies ir leidžiame ištirpti (bet stebim, kad nevirtų), dedam baltą šokoladą, jis irgi turi ištirpti, susmulkintą mėtą ir maišom, maišom iki visiško šokolado ištirpimo, nuimam nuo ugnies. Leidžiam atvėsti ir supilame mėtinį sirupą (arba likerį). Gerai išmaišome ir supilame atsargiai į išplaktus baltymus.Išmaišome.

Ištraukiame iš šaldytuvo mūsų pašalusį biskvitą su kremu ir ant viršaus sudedame mėtinį musą.

Dedam mūsų torčiuko ruošinuką į šaldytuvą nakčiai.

O ryte ištraukiame, puošiame kaip norime - vaisiais, kremu, šokoladiniais šiaudeliais, lapeliai ir t.t., aš įdėjau savo kelias nuotraukytes, kad matytumėte, kaip galima papuošti tais pačiais trupiniais...

Skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorita_l: 04 birželio 2010 - 20:54
)

Šokoladiniam kremui (jis tepamas ant biksvito ir kai apipjaustom biksvitą į atsiradusius tarpelius tarp biksvito ir formos):
Pieniško šokolado 150 gr.
Grietinelė (35% riebumo) 300 gr

Mėtiniam musui:
Grietinelė (35% riebumo) 400gr + 100 gr želatinos mirkimui
Balto šokolado 200gr
Želatina – 1 pakelis (10 gr)
Mėtos - 1 vazonėlis arba pakelis
Mėtinis likeris (aš naudojau mėtų sirupą) -5 valgomieji šaukštai
[/quote]


man truksta siek tiek instrukciju.. Ka daryti su sokoladu? Tirpinti, smulkinti, ir t.t. smile.gif

p.s. kol parasiau zinute - instrukcijos atsirado biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 04 birželio 2010 - 21:07
QUOTE(amorita_l @ 2010 06 04, 21:10)
Šokoladiniam biskvitui:
- Kvietinių miltų 100gr
- Sviestas  100gr
- Сukrus 30 gr
- Juodo šokolado plytelės 2vnt (200gr)
- Druskos (žiupsnelis)
- Vanilino pakelis
- Kepimo milteliai 11 gr
- Kiaušiniai 4 vnt (atskirti baltymus ir trynius)
- Cukrus baltymų plakymui 130 gr
- Tortinė forma (geriausiai D 24 сm)

Šokoladiniam kremui (jis tepamas ant biksvito ir kai apipjaustom biksvitą į atsiradusius tarpelius tarp biksvito ir formos):
Pieniško šokolado 150 gr.
Grietinelė (35% riebumo) 300 gr

Mėtiniam musui:
Grietinelė (35% riebumo) 400gr + 100 gr želatinos mirkimui
Balto šokolado 200gr
Želatina – 1 pakelis (10 gr)
Mėtos - 1 vazonėlis arba pakelis
Mėtinis likeris (aš naudojau mėtų sirupą) -5 valgomieji šaukštai

o kaip gaminti? 4u.gif

o, atsirado biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simisimi84: 04 birželio 2010 - 22:20
atsiprašau 4u.gif apsižioplinau, o kaip pridėt prie pirmos žinutės nesusigaudžiau, paskui radau tą funkciją, bet jau prie sudėties grįžt nesugebėjau...
Atsakyti
Tortas -žėlė pagal mano draugės Radetos receptą (ačiū jai 4u.gif ) ...

user posted image

Tešlai:

4 kiaušiniai

150 g cukraus

130 g miltų

sviesto kepimo formai patepti

Įdarui:

1 pakelis želė (aš naudoju trijų skirtingų rūšių, o tą žėlę, kuri lieka suvalgom su ledais- tada prapjovus gražiau atrodo)

3 šaukštai želatinos

600 g grietinės

6 šaukštai cukraus

1 pakelis vanilinio cukraus

1/2 stiklinės kokoso drožlių

Puošimui:

1 pakelis aviečių želė

1/2 stiklinės kokoso drožlių

1 indelis grietinėlės plakimui

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą ir kepame sviestu išteptoje formoje 180' C temperatūroje apie 20 min. Iškepusį biskvitą padaliname į 2 lakštus.

Įdarui aviečių želė užpilame 1 stikline verdančio vandens, išmaišome. Sustingusią supjaustome kubeliais. Grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir kokoso drožles išplakame mikseriu. Po truputį supilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Į tortinę formą įklojame vieną biskvito lakštą, sudedame aviečių želė kubelius, užpilame pradėjusia stingti grietinės želė. Uždedame antrą biskvito lakštą ir pastatome 1 val. šaltai. Išimame iš tortinės formos, išpjauname širdies formos tortą. Šonus ir viršų aptepame plakta grietinėle ir apibarstome kokoso drožlėmis. Viršų puošiame aviečių želė kubeliais, paruoštais kaip įdarui, ir plakta grietinėle.

P.S. Želė aš nusiperku trijų spalvų, pvz. braškinę, citrininę ir kivi - labai gražiai spalvotas būna. Taip pat dedu spalvotas ir kokoso drožles. Jeigu į įdarą įmaišau raudonų kokoso drožlių, tai įdaras būna švelniai rožinės spalvos. Gražu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zelviene @ 2010 06 04, 20:33)
O gal galima receptuko nuorodos? Labai skaniai atrodo  ax.gif O jis gal nera labai saldus?  4u.gif

http://aj-receptai.b...rio-tortas.html
va čia receptukas, tik kepiau dvigubą porciją biskvito, perpjoviau, nes galvojau, kad vien kremo tiek bus per riebu, bet kitą kartą darysiu taip, kai recepte. Nors biskvitas purus ir visai nesausas, tai galima ir dvigubą normą daryti ax.gif
kai padariau kremą, tai į vieną sluoksnį dar dėjau aguonų (čia pasinaudojau vienos forumietės improvizacija, nes aguonas labai mėgstu smile.gif ). O papuošimas jau kas kaip sugalvoja 4u.gif tortas nėra sauldus, nėra riebus, labai gaivus ir purus, suvalgius nori dar blush2.gif bent jau tokių žodžių sulaukiau iš svečių bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barbaryta: 06 birželio 2010 - 07:37
vakar kepiau aguoninį tortą/pyragą pagal šį receptą ax.gif biški perkaitinau kremą, tai nesusigėrė visas, bet skonis vistiek geras, patiko ax.gif
user posted image
Atsakyti


QUOTE(mamute.lt @ 2010 06 04, 20:45)
Nesupratau, o riebalu nereikia g.gif , kazkaip sausoka tesla tik 2 kiausai ,o miltu net 750g?


pataisymas buvo įdėtas keliomis žinutėmis vėliau

QUOTE(mickute7 @ 2010 05 29, 18:43)
pamiršau sviestą įrašyt  doh.gif  blush2.gif

Atsakyti
Apelsinų sulčių ir džiovintų vaisių pyragas:
user posted image

ir gabaliukas:
user posted image


sveikos, o aš dar su vienu išbandytu draugės receptu (už receptą turiu padėkoti Kirai).
jis ypatingas tuo, kad šiam skanėstui išsikepti jums nereikės kiaušinių ir cukraus...


Mums reikės

Apelsinų sulčių (apie 1ltr)
Džiovintų vaisių (galima ir saujelę-kitą riešutų įbert, aš dariau su razinom ir abrikosais be riešutų) 500gr;
Miltų - 2 stiklinių
kepimo miltelių - 2 arbatinių šaukštelių.

Paruošimas:
Džiovintus vaisius perplauname (aš užpyliau verdančiu vandeniu, perploviau, paskui antrą sykį užpyliau ir palikau pusvalandukui, kad vaisiai šiek tiek išbrinktų, bet to galima buvo ir nedaryt), Ir užpilame apelsinų sultimis, kad apsemtų (pas mane gavos beveik 0,6ltr). Džiovintus vaisius reiktų mirkyti mažiausiai 6 val, aš palikau nakčiai.
Išmirkytus vaisius išimame, likusias sultis išpilame.
Dubenėlyje pradedam ruošti tešlą:
Suberiame miltus, kepimu miltelius ir palaipsniui pilame apelsinų sultis, kad gautusi grietinės tirštumo tešlą, aš įpyliau beveik stiklinę, bet tai priklausys ir nuo pačių miltų -jums gali reikėti daugiau arba mažiau.
Į reikiamos konsistencijos tešlą suberiame mūsų išmirkusius vaisius, išmaišome.
Į sviestu pateptą formą (aš visą masę suskirčiau į dvi formeles, įdėjau vieną nuotrauką, nes kol susiruošiau nuforkint vieną jau suvalgėm smile.gif, o dėl to kad buvo dvi formelės, mano pyragas gavosi nelabai aukštas). Ir pašaunam į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę, kepame apie 60 min., kai paruduos, uždengti foliją, kad nesudegtų viršus.

Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(amorita_l @ 2010 06 06, 18:13)
Apelsinų sulčių ir džiovintų vaisių pyragas:


thumbup.gif būtinai išbandysiu

Atsakyti
RIEŠUTAI SU ŠOKOLADO ĮDARU

Tešlai reikia:
Sviestas(arba margarinas) - 100 gr,
cukrus - 1/3 stiklines,
kiaušiniai - 2 vnt,
majonezas - 100 gr,
krakmolas - 1/3 stiklines,
milai - 2 stiklines
sodos - žiubsnelis
Šokolado -100g. ( plitelėmis , geriau šokolado kepimui)

Gaminimo eiga:

Suplakti kiaušinius su cukrum . Pridėti ištirpinto sviesto ( arba margarino ) , majonezo , krakmolo , sodos ( užgesinti ) . Maišyti , po truputi pilti miltus.
Riešutėliai kepami specialiuose formos .Prieš pradedant kepti , gerai pripildyti formeles ir sutepkit sviestu ( arba margarinu) su teptuku . Kitai partijai riešutukų tepti jau nebereikės . 2/3 formos turi būti pripildyta ir įdėti į tešlą gabaliuką šokolado. Kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos didžio .

user posted image
user posted image

Skanaus essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VI-VA-VI: 06 birželio 2010 - 18:12
QUOTE(spyglis2 @ 2010 06 06, 09:49)
vakar kepiau aguoninį tortą/pyragą pagal šį receptą ax.gif biški perkaitinau kremą, tai nesusigėrė visas, bet skonis vistiek geras, patiko ax.gif
user posted image

bigsmile.gif bus isbandyta, niam niam kaip noriu gabalelio, laaabaaai megstu aguonas blush2.gif

VI-VA-VI, labai simpatiski riesuteliai, manau ir skanus essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barbaryta: 06 birželio 2010 - 19:21