Noriu pasiūlyti dar vieną savos kūrybos pyragą -
Šokoladinis pyragas su šokolado ir maskarponės suflėProduktai 20 x 26 cm kepimo formaiBiskvitas:2 kiaušiniai
100 gr. cukraus
130 gr. miltų
2 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus
2 v.š. kakavos
Suflė:200 gr. maskarponės sūrio
100 gr. natūralaus jogurto
250 gr. plakamosios 35 % grietinėlės
90 gr. cukraus (arba pagal skonį)
20 gr. juodojo šokolado
30 gr. želatinos
Biskvito kepimas. Kiaušinius plakame su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kakava. Maišome, kad neliktų sausų miltų. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 20 x 26 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min. Po 15 min. patikriname biskvitą mediniu pagaliuku - galbūt jau iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
Suflė. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame išbrinkti. Išplakame jogurtą, maskarponę ir pusę cukraus. Padaliname masę pusiau į du dubenius. Ant vandens garų vonelės ištirpiname šokoladą, atvėsiname ir supilame į viena pusę masės, gerai išmaišome. Išplakame iki standumo grietinėlę su likusia puse cukraus, padaliname per pusę ir įmaišome pusę į šokoladinę masę, kitą pusę į maskarponės/jogurto masę. Atsargiai išmaišome. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną. Vėlgi - pusę želatinos pilame į šokolado masę, kitą pusę - į maskarponės kremą. Viską atsargiai išmaišome. Jei kremai labai skysti, palaikome juos šaldytuve, kol pradės truputį stingti (taps grietinės tirštumo); karts nuo karto pamaišome (neperlaikykite, nes sukris gabalėliais, kai išmaišysit).
Pyrago surinkimas. Biskvitą su popieriumi paliekame formoje, kurioje kepėme. Kepimo popierius tūri būti ir ant formos sienelių. Pilame ant biskvito šokoladinį suflė. Išlyginame paviršių ir statome į šaldytuvą, kol sustings taip, kad galima bus pilti kitą sluoksnį. Kai Šokoladinis suflė sustingsta - pilame ant viršaus maskarponės/jogurto kremą (pradėjusį stingti išimkite iš šaldytuvo, kad nesustingtų per daug). Statome į šaldytuvą, kol suflė galutinai sustings. Viršų galima pabarstyti tarkuotu šokoladu. Skanaus!
P.S. Pyragas šokolado mėgėjams Pakankamai saldus, idealiai tinka prie kavos puodelio.