mano tortukas su mascarponės sūriu
pjūvis bus vakare dariau pagal Novos receptuką, tik jau papuošimą pati sugalvojau
Grietinės keksiukai
Reikės:
2 Kiaušinių
1 Puodelio cukraus (puodelis yra 230 ml.)
½ Puodelio aliejaus
½ Šaukštelių vaniles
2 Puodelio miltų
½ Šaukštelių druskos
1 Šaukštelių kepimo miltelių
1 Puodelis grietimes
1 Puodelis uogų ar šiaip kitų ingrediantų (vaisių, razinų, riešutų ir t.t.)
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Paruoškite 12 keksiukų formelų. Dideliame inde suplakite kiaušinius, beplakant palaisniuj suberkite cukrų. Nenustojus plakti lėtai įpilkite aliejų. Po to įmaišykite vanilę. Kitame inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Veliau palaipsniuj atsargiai sumaisykite pasirinktus įgredientus į kiaušinių masę, pakaitom su grietine. Įliekite is sumaišykite abiejų indų turinius. Tešlą įdėkite į formeles. Kepkite 20 minučių.
Skanaus
Reikės:
2 Kiaušinių
1 Puodelio cukraus (puodelis yra 230 ml.)
½ Puodelio aliejaus
½ Šaukštelių vaniles
2 Puodelio miltų
½ Šaukštelių druskos
1 Šaukštelių kepimo miltelių
1 Puodelis grietimes
1 Puodelis uogų ar šiaip kitų ingrediantų (vaisių, razinų, riešutų ir t.t.)
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Paruoškite 12 keksiukų formelų. Dideliame inde suplakite kiaušinius, beplakant palaisniuj suberkite cukrų. Nenustojus plakti lėtai įpilkite aliejų. Po to įmaišykite vanilę. Kitame inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Veliau palaipsniuj atsargiai sumaisykite pasirinktus įgredientus į kiaušinių masę, pakaitom su grietine. Įliekite is sumaišykite abiejų indų turinius. Tešlą įdėkite į formeles. Kepkite 20 minučių.
Skanaus
QUOTE(Barbaryta @ 2010 06 02, 14:56)
pjūvis bus vakare dariau pagal Novos receptuką, tik jau papuošimą pati sugalvojau
Kaip gaiviai gražu
jau taip užsinorėjau
QUOTE(akvilyte @ 2010 05 28, 12:48)
nesideda gavosi viskas puikiai be jokių ppriedų aš tik lašiuką citrinos sulčių įspaudžiau
Ačiū, gavosi puikiai. Niekad netekę pertepti tik grietinėle su cukrumi, tai buvau suabejojusi.
QUOTE(Barbaryta @ 2010 06 02, 14:56)
pjuvis tortuko
Barbaryta, tortas
QUOTE(VI-VA-VI @ 2010 06 02, 14:44)
Labas mamytes ,man reikalinga jusu pagalba turiu formeles resutu,o recepo ir nepamenu, padariau ka prisiminu,bet nepavyko
gal is jusu kas zino recepta
Labai labai aciu
Labai labai aciu
Pati ieškojau recepto, radau cia: http://seija-keptuve...u-receptas.html
Tik pati dar neisbandziau
QUOTE(VI-VA-VI @ 2010 06 02, 15:02)
Grietinės keksiukai
atrodo reikes butinai isbandyt
isduokit paslapti - kur tas popierines formeles perkat?
QUOTE(VI-VA-VI @ 2010 06 02, 14:44)
Labas mamytes ,man reikalinga jusu pagalba turiu formeles resutu,o recepo ir nepamenu, padariau ka prisiminu,bet nepavyko
Labai labai aciu
Labai labai aciu
Yra atskira tema: Riesuteliai
Pati kepiau, kur receptas su majonezu, atrodo sitas (turiu issisaaugojusi word'e is tos temos):
100 g. margarino
1/4 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
100 g. majonezo
1/3 stiklinės bulvių krakmolo
1 arbatinis šaukštelis sodos
1 valgomasis šaukštas acto
vanilinio cukraus
apie 3 stiklines miltų
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įdėti minkštą margariną, majonezą, krakmolą, sodą (nugesintą su actu), vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Po truputi pilti miltus. Išminkyti minkšą tešlą. Formuoti vyšnios dydžio rutuliukus ir dėti į gerai įkaitintą riešutėlių keptuvę.
Bet siaip esu dariusi ir paprasta trapia tesla, konkreciai sia: Trapi tesla
O kai visai tingiu, ir jei pavyksta rasti, tai perku saldzia trapia Mantingos tesla.
Bet pas mane keptuve, o ne tokios atskiros formeles, tai nezinau ar tokia tesla tinka
QUOTE(Silena @ 2010 06 03, 12:32)
Aciu kai padarysiu butinai ikelsiu recepta cia QUOTE(Sweety__ @ 2010 06 03, 12:48)
atrodo reikes butinai isbandyt
isduokit paslapti - kur tas popierines formeles perkat?
Aciu tikrai labai skanu o tuos popierelius gali rasti RIMI parduotuveje ,nes ieskaujau visur bet niekur neradau isduokit paslapti - kur tas popierines formeles perkat?
as visada perku RIMI Savanoriu pr. 16
55*25 (20 vnt) jei ne klystu 1,99 lt dar galima rasti Panerių g. 20A
laselis, Aciu
QUOTE(VI-VA-VI @ 2010 06 03, 13:51)
o tuos popierelius gali rasti RIMI parduotuveje ,nes ieskaujau visur bet niekur neradau
Savaitgali maciau Akropolio Maximoje, prie kepimo formu. Taip pat Mandarino Rimi visada buna, prie indu.
QUOTE(VI-VA-VI @ 2010 06 03, 13:51)
o tuos popierelius gali rasti RIMI parduotuveje ,nes ieskaujau visur bet niekur neradau
QUOTE(Nova @ 2010 06 03, 14:11)
Savaitgali maciau Akropolio Maximoje, prie kepimo formu. Taip pat Mandarino Rimi visada buna, prie indu.
Aciu,reikes paieskoti