Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

QUOTE(tesulka @ 2010 05 24, 21:09)
Oho Fortunata, kiek čia daug darbo buvo..bet greičiausiai ir skanu  tongue.gif


skanu skanu tongue.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 24, 22:13)
Fortunata, super  thumbup.gif Ačiū už idėją, o skonis turbūt nuostabus, na ir įdarus galima kaitaliot  thumbup.gif


galima prigalvot idaru,taip taip drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bonza @ 2010 05 26, 09:25)
Rodausi  ax.gif
Receptas - Jogurtinis pyragas su persikais

user posted image

Man nesigavo virsutinis zele sluoksnis graziai  g.gif O siaip skonis - pasaka  thumbup.gif  thumbup.gif Galvoju rytoj daryt toki pati bet kitaip - biskvita sokoladini su kakava,ir visa kita vietoj persiku - su kriausem (turim nemazai konservuotu kriausiu)  ax.gif



Bonza, o kodel zele sluoksnis neskaidrus? g.gif Ar specialiai kazka dar dejai?
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 05 25, 14:06)
Na, ir kaip ten baigėsi?

Kaip baigėsi? Skoniu gavosi geras, tik gal truputį kiek per saldus, bet su kava, derinys thumbup.gif Aš kliurkų mačiau daug, draugams patiko, net prašė recepto, klausė kaip dariau, tai kaip ir neblogai tada biggrin.gif Manau surizikuosiu ir antrą kartą, nes jį darant yra kur tobulėti rolleyes.gif O kas ne taip gavosi, grange jau tau įvardino. Kaip sakė, išvaizda labiau panašus į tiramisų, o ne į tortą laugh.gif Tik patikslinsiu, naudotas tikras sviestas, mišinio niekada neperku, ir nebuvo išlydytas, naudotas tiek sviestas, tiek rududu kambario temperatūros. O kavos pilta irgi ne visas puodelis, tiesiog pyliau ir žiūrėjau masės skystumą. O apliejimui naudotas Pergalės tamsusis šokoladas 100 gr.
Ir dar žinai kas man ramybės neduoda biggrin.gif juk biskvitą kepiau pilant į tą pačia formą, ištiestą kepimo popieriumi, užpildė visą formos apačią tvarkingai, o kai jau perpjoviau, dėjau į bortelius tepti kremo, tai biskvitas sumažėjo i gerokai liko tuščios vietos aplink bortelius... čia taip turi gautis, jie visada taip susitraukia g.gif ar čia vėl mano nemokšiškumas kaip elgtis su papločiais.... cool.gif

žodžiu, viskas yra gerai 4u.gif tik atradau naują nišą tobulėjimui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 05 26, 11:05)
Bonza, o kodel zele sluoksnis neskaidrus?  g.gif Ar specialiai kazka dar dejai?

O buvo taip... padariau viska kaip rasyta - biskvitas, antras sluoksnis. Tada padariau 25 ir papuosimus, ispaudziau i zele kad neisplauktu (nes tuokemes 25 diena tai ta diena vis ka iskepu blush2.gif ), padariau Oetkerio persiku zele, paausinau ir pyliau is krasto plona srovele.... Ir kazkaip nzn kodel, gal kad vos silta zele buvo skysta, eme viskas akyse ir maisesi su tuo antruoju sluoksniu... Itariu blogai dariau kad skysta pyliau? g.gif Tas trecias sluoknis kazkoks dvigubas gavosi - skaidri persiku zele o ant virsaus tas pasimaiselis sluoknis doh.gif ir nebuvo jokiu papuosimu matyt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonza: 26 gegužės 2010 - 13:28
QUOTE(bonza @ 2010 05 26, 14:27)
O buvo taip... padariau viska kaip rasyta - biskvitas, antras sluoksnis. Tada padariau 25 ir papuosimus, ispaudziau i zele kad neisplauktu (nes tuokemes 25 diena tai ta diena vis ka iskepu  blush2.gif  ), padariau Oetkerio persiku zele, paausinau ir pyliau is krasto plona srovele.... Ir kazkaip nzn kodel, gal kad vos silta zele buvo skysta, eme viskas akyse ir maisesi su tuo antruoju sluoksniu... Itariu blogai dariau kad skysta pyliau?  g.gif Tas trecias sluoknis kazkoks dvigubas gavosi - skaidri persiku zele o ant virsaus tas pasimaiselis sluoknis  doh.gif ir nebuvo jokiu papuosimu matyt  doh.gif


Ne kad skysta, o kad silta pylet. Pradejo tirpti baltas kremas. Gal net susales gerai nebuvo. Bet siaip dziaugiuos, kad skonis patiko smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 05 26, 14:13)
Ne kad skysta, o kad silta pylet. Pradejo tirpti baltas kremas. Gal net susales gerai nebuvo. Bet siaip dziaugiuos, kad skonis patiko smile.gif  4u.gif

Gyvai ir virsus idomiai atrode, toks a la baltai oranzinis marmuras gavosi biggrin.gif Vyras dar sake kaip graziai papuosei, tai apie paplaukimus patylejau blush2.gif

Rytoj darysiu su kriausem, ziuresim kas gausis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonza: 26 gegužės 2010 - 14:16
QUOTE(*tigriukas* @ 2010 05 26, 10:25)
jetau kaip skanu  doh.gif apsiseilejau

o jezau merginos isprotesiu kaip skanu...pradesiu jau monitoriu laizyti  blush2.gif
Papildyta:

kaip cia viska isbandyti  doh.gif nebus kam valgyti namie  lotuliukas.gif

kitą kart necituok visų paklodžių foto, kai jos buvo prieš tai esančiam psl. mirksiukas.gif užtenka pavadinimų, ypač kai komentarai tik tokie, o ne rimtas klausimas 4u.gif
Atsakyti
Kiek naujų skanumynų thumbup.gif Aš irgi dažnai su dilema didele susiduriu - kaip viską spėt išbandyt? blink.gif biggrin.gif

QUOTE(naaringiux @ 2010 05 26, 13:08)
Kaip baigėsi?

naaringiux, viskas gerai, biskvitas kepdamas dažniausiai ir man susitraukia centimetru ar beveik pora iš kraštų, ypač kai kepimo popierium ištiesus kepama. Tada tepant tortą reikia arba formą naują imti (čiut mažesnę), arba naudoti reguliuojamo dydžio bortelius mirksiukas.gif
Na, man belieka pasidžiaugti, kad bent jau skanus buvo biggrin.gif O vaizdas, kaip grange sakė, ateis su laiku mirksiukas.gif Jei nepasiduosi, esu tikra, kad kitąkart pasakosi istoriją su laimingesne pabaiga laugh.gif


Atnešu šiandien ir aš skanumyną bigsmile.gif

Šokoladiniai, riešutiniai ir kokosiniai kvadratėliai su kreminio sūrio sluoksneliu

user posted image

Pagrindui:
200 g sviesto
1/4 puodelio (50 g) cukraus
5 valg.š. šokoladinės kakavos miltelių
3 kiaušiniai, lengvai išplakti
1 arb.š. vanilės esencijos
1 ½ puodelio (200 g) likusių medaus torto biskvitų trupinukų (galima naudoti tiesiog smulkintus sausainius, pvz., “Selga”)
1 puodelis (80 g) kokoso drožlių
½ puodelio (70 g) graikiškų riešutų, smulkintų

Įdarui:
250 g maskarponės
190 g varškės
1/2 puodelio (100 g) cukraus
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
100 g balto šokolado, smulkinto
keli lašai romo esencijos

Viršui:
100 g šokolado
1 valg.š. sviesto
2 valg.š. grietinėlės


Pagrindui:
1. Ištirpinti sviestą puode.
2. Įmaišyti cukrų ir kakavos miltelius iki vientisos masės.
3. Įmaišyti vanilės esenciją. Nuimti nuo ugnies.
4. Įmaišyti biskvito/sausainių trupinius, kokosus ir smulkintus graikinius riešutus.
5. Sudėti lengvai išplaktus kiaušinius, išmaišyti iki vientisos masės.
6. Gauta mase iškloti 20 cm. skersmens kepimo indą ir šaldyti šaldytuve maždaug 20 minučių.
7. Gautą masę dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (22 x 32 cm.), tolygiai paskleidžiant ant dugno.

Įdarui:
1. Maskarponę ir varškę pertrinti iki vientisos masės.
2. Įmušti kiaušinį (-ius), įmaišyti cukrų, romo esenciją.
3. Suberti smulkintą baltą šokoladą ir dar kartą visą masę išmaišyti.
4. Gautą masę supilti į kepimo indą ant pagrindo. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Viršui:
1. Ištirpinti šokoladą, sviestą ir grietinėlę ant vandens garų vonelės.
2. Užpilti ant iškepusio pyrago viršaus ir šaldyti šaldytuve, kol šokoladas sustings.
3. Pjaustyti ir ragauti. Skanaus! bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 05 26, 09:28)
Labai paprastas ir labai skanus Pyragas su šokoladu

user posted image

1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
125 gr. sviesto
6 v. š. miltų
4 v.š. kakavos
100 gr. juodojo šokolado
2 a.š kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos

Ištirpinti sviestą su cukrumi. Į atvėsintą sviestą supilti išplaktus kiaušinius. Kitame dubenyje sumaišyti visus sausus produktus - miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Po truputi berti viską į šlapią masę ir gerai maišyti. Pailgą (kekso) kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti pusę tešlos, ant jos išdėlioti gabaliukais sulaužytą šokoladą ir užpilti likusią tešlą. Kepti 175 C orkaitėje apie 30-40 min. (patikriname mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepęs). Pyragą patiekiame šiltą, kad viduje esantis šokoladas būtų minkštas. Skanaus!

P.S. "Labai šokoladinis" ir fantastiško skonio pyragas smile.gif Patiekiant pašildyti bent kelias sekundes mikrobangėje.


REIKETU JUSU RECEPTUS UZDRAUST....NORS VASARAI.... rolleyes.gif KIEK KEPIAU VISAD PAVYKSTA essen.gif ...JUG JAI NEPAVYKTU DAUGIAU NEKEPCIAU...O TAI VASARA PANOSEJ....
fitness3.gif
Atsakyti
Kaip padaryti balta zele sluoksni su jogurtu arba su varske? Gal kas gaminat ir galit proporcijas parasyti ir ka deti ? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2010 05 26, 20:29)
REIKETU JUSU RECEPTUS UZDRAUST....NORS VASARAI.... rolleyes.gif  KIEK KEPIAU VISAD PAVYKSTA  essen.gif  ...JUG JAI NEPAVYKTU DAUGIAU NEKEPCIAU...O TAI VASARA PANOSEJ....
fitness3.gif


evers, labai smagu girdeti, kad pavyksta kepiniai smile.gif Toki tiksla ir turiu dedama receptus, kad zmogui viskas aisku butu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 05 26, 09:28)
Labai paprastas ir labai skanus Pyragas su šokoladu

user posted image



Nekokia as kulinare, todel nelabai is nuotraukos ir recepto supratau ar pyragas bus labiau slapias ar sausas? Man noretusi kazkaip kad jis butu toks sausesnis, ar toks ir gausis? blush2.gif
Atsakyti