Kiek naujų skanumynų
Aš irgi dažnai su dilema didele susiduriu - kaip viską spėt išbandyt?
QUOTE(naaringiux @ 2010 05 26, 13:08)
naaringiux, viskas gerai, biskvitas kepdamas dažniausiai ir man susitraukia centimetru ar beveik pora iš kraštų, ypač kai kepimo popierium ištiesus kepama. Tada tepant tortą reikia arba formą naują imti (čiut mažesnę), arba naudoti reguliuojamo dydžio bortelius
Na, man belieka pasidžiaugti, kad bent jau skanus buvo
O vaizdas, kaip
grange sakė, ateis su laiku
Jei nepasiduosi, esu tikra, kad kitąkart pasakosi istoriją su laimingesne pabaiga
Atnešu šiandien ir aš skanumyną
Šokoladiniai, riešutiniai ir kokosiniai kvadratėliai su kreminio sūrio sluoksneliu
Pagrindui:
200 g sviesto
1/4 puodelio (50 g) cukraus
5 valg.š. šokoladinės kakavos miltelių
3 kiaušiniai, lengvai išplakti
1 arb.š. vanilės esencijos
1 ½ puodelio (200 g) likusių medaus torto biskvitų trupinukų (galima naudoti tiesiog smulkintus sausainius, pvz., Selga)
1 puodelis (80 g) kokoso drožlių
½ puodelio (70 g) graikiškų riešutų, smulkintų
Įdarui:
250 g maskarponės
190 g varškės
1/2 puodelio (100 g) cukraus
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
100 g balto šokolado, smulkinto
keli lašai romo esencijos
Viršui:
100 g šokolado
1 valg.š. sviesto
2 valg.š. grietinėlės
Pagrindui:
1. Ištirpinti sviestą puode.
2. Įmaišyti cukrų ir kakavos miltelius iki vientisos masės.
3. Įmaišyti vanilės esenciją. Nuimti nuo ugnies.
4. Įmaišyti biskvito/sausainių trupinius, kokosus ir smulkintus graikinius riešutus.
5. Sudėti lengvai išplaktus kiaušinius, išmaišyti iki vientisos masės.
6. Gauta mase iškloti 20 cm. skersmens kepimo indą ir šaldyti šaldytuve maždaug 20 minučių.
7. Gautą masę dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (22 x 32 cm.), tolygiai paskleidžiant ant dugno.
Įdarui:
1. Maskarponę ir varškę pertrinti iki vientisos masės.
2. Įmušti kiaušinį (-ius), įmaišyti cukrų, romo esenciją.
3. Suberti smulkintą baltą šokoladą ir dar kartą visą masę išmaišyti.
4. Gautą masę supilti į kepimo indą ant pagrindo. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Viršui:
1. Ištirpinti šokoladą, sviestą ir grietinėlę ant vandens garų vonelės.
2. Užpilti ant iškepusio pyrago viršaus ir šaldyti šaldytuve, kol šokoladas sustings.
3. Pjaustyti ir ragauti. Skanaus!