Kepiau vakar varškės pyragą "Draugystė", tai man kažkaip tešlos per daug, o varškės per mažai Nors skanu, labai
Gal per visa orkaites skarda jis turi buti
QUOTE(laurindre @ 2010 05 23, 20:34)
Gal per visa orkaites skarda jis turi buti
gal, bet tada 450g varškės labai mažai
Bet skanu buvo, o pastovėjus, dar labiau
Sokoladiniai saldaniai,su varskes-kokosu idaru
4iems saldainukams reikes:
apie 4 valg. šaukstai tirpinto juodo sokolado
apie 40g. varkės
vanilinio cukraus ziupsnelio
1 arbat. šaukšt. cukraus
1 arbat. šaukšt. kokoso drožlių
taurelių degtinei,folijos,lėkštės,šaldytuvo,jūsų rankų ir kantrybės..
Imame taureles degtinei ir apsukame jas folija.
Ištirpintu šokaldu aptepame kiekvieną taurelės apačią ir dedame lėkštėn apverstas taip,kad šokoladiniai dugnai būtų viršuje.
Sustatome lėkštėje,kad nesliestų viena su kita ir kišame į šaldytuvą sušalti,tai vyksta gan greitai.
Atsargiai atlupame folija su visu šokoladu nuo taurelių,tada folija lupame pamažu nuo šokolado taip,kad jis nesutrupėtų. Rekomenduojama šaltais pirštais tai daryti. Gauname štai tokius indukus. (Geriau,kad pasidarytume daugiau jų,nes visvien nors vienas sutrupes )
Į juos dedame tokią masę: varškė sutrinta su paprastu ir vaniliniu cukrumi bei kokoso drožlėmis.
Viršų puošiau džiovintos slyvos pusele.. Jūs galite sugalvoti savo mėgstamą papuošimą Skanaus!
4iems saldainukams reikes:
apie 4 valg. šaukstai tirpinto juodo sokolado
apie 40g. varkės
vanilinio cukraus ziupsnelio
1 arbat. šaukšt. cukraus
1 arbat. šaukšt. kokoso drožlių
taurelių degtinei,folijos,lėkštės,šaldytuvo,jūsų rankų ir kantrybės..
Imame taureles degtinei ir apsukame jas folija.
Ištirpintu šokaldu aptepame kiekvieną taurelės apačią ir dedame lėkštėn apverstas taip,kad šokoladiniai dugnai būtų viršuje.
Sustatome lėkštėje,kad nesliestų viena su kita ir kišame į šaldytuvą sušalti,tai vyksta gan greitai.
Atsargiai atlupame folija su visu šokoladu nuo taurelių,tada folija lupame pamažu nuo šokolado taip,kad jis nesutrupėtų. Rekomenduojama šaltais pirštais tai daryti. Gauname štai tokius indukus. (Geriau,kad pasidarytume daugiau jų,nes visvien nors vienas sutrupes )
Į juos dedame tokią masę: varškė sutrinta su paprastu ir vaniliniu cukrumi bei kokoso drožlėmis.
Viršų puošiau džiovintos slyvos pusele.. Jūs galite sugalvoti savo mėgstamą papuošimą Skanaus!
Sveiki.Gal kas zinot senovines "bulkos"recepta? Ta kur su mielem reikia daryti,kildinti tesla,dedi razinu ir kepi tokia kaip senovine namine bulka.
Oho Fortunata, kiek čia daug darbo buvo..bet greičiausiai ir skanu O čia mano sausainiukai "širdelės" , šiandien išsikepiau ir tikrai labai lengvas receptas ir skaniai gavosi
-------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai. mano blogas
-------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai. mano blogas
Fortunata, super Ačiū už idėją, o skonis turbūt nuostabus, na ir įdarus galima kaitaliot
QUOTE(naaringiux @ 2010 05 21, 22:28)
Kad jį kur galas tą "principą"
Na, ir kaip ten baigėsi? Matau, pas tave šitas tortas tikrai pradėjo principus rodyt O man, žinok, keista, nes jis buvo vienas ir lengviausių ir paprasčiausių, ir greičiausiai padaromų - tik tept, šlept ir stovi. Ir labai tvirtai stovėjo man, jokių nutekėjimų ar dar ko ten Ir kremo buvo labai pakankamai Nežinau, kodėl tau nepavyko...
QUOTE(naaringiux @ 2010 05 22, 00:49)
Saulėta, o tu tikrai naudojai 100 gr šokolado nes maniškei pornografijai užteko tik maža srovele laistant ir sukant ratais o pas tave žiūriu, taip dorai aplieta
Tikrai tikrai, ir gana storai ten aplieta, bet pas mane tik torto viršus aplietas, kraščiukai tai nea
Žiūriu užkabino "draugystė", super žinokit, aš vakar kepiau pas mama svečiuodamasi. Tai varškės beveik tris pakelius dėjau, cukraus mažiau, bet tai obuolių tyrės skanios negavau, obuolių džemo tik - tai jis labai užsaldino bet iš esmės, tikrai skanus pyragas, ir siūlau visoms, pavasariui vaškės kalcio dozę priimti
Skanaus
Skanaus
QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 23, 19:25)
Kepiau vakar varškės pyragą "Draugystė", tai man kažkaip tešlos per daug, o varškės per mažai Nors skanu, labai
Rodausi
Receptas - Jogurtinis pyragas su persikais
Man nesigavo virsutinis zele sluoksnis graziai O siaip skonis - pasaka Galvoju rytoj daryt toki pati bet kitaip - biskvita sokoladini su kakava,ir visa kita vietoj persiku - su kriausem (turim nemazai konservuotu kriausiu)
Ir kondensuoto pieno keksiukai - is CIA
Skanuciai, puruciai Tik gal kiek kibo prie formos, bet praause gerai isieme.
Receptas - Jogurtinis pyragas su persikais
Man nesigavo virsutinis zele sluoksnis graziai O siaip skonis - pasaka Galvoju rytoj daryt toki pati bet kitaip - biskvita sokoladini su kakava,ir visa kita vietoj persiku - su kriausem (turim nemazai konservuotu kriausiu)
Ir kondensuoto pieno keksiukai - is CIA
Skanuciai, puruciai Tik gal kiek kibo prie formos, bet praause gerai isieme.
Labai paprastas ir labai skanus Pyragas su šokoladu
1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
125 gr. sviesto
6 v. š. miltų
4 v.š. kakavos
100 gr. juodojo šokolado
2 a.š kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
Ištirpinti sviestą su cukrumi. Į atvėsintą sviestą supilti išplaktus kiaušinius. Kitame dubenyje sumaišyti visus sausus produktus - miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Po truputi berti viską į šlapią masę ir gerai maišyti. Pailgą (kekso) kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti pusę tešlos, ant jos išdėlioti gabaliukais sulaužytą šokoladą ir užpilti likusią tešlą. Kepti 175 C orkaitėje apie 30-40 min. (patikriname mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepęs). Pyragą patiekiame šiltą, kad viduje esantis šokoladas būtų minkštas. Skanaus!
P.S. "Labai šokoladinis" ir fantastiško skonio pyragas Patiekiant pašildyti bent kelias sekundes mikrobangėje.
1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
125 gr. sviesto
6 v. š. miltų
4 v.š. kakavos
100 gr. juodojo šokolado
2 a.š kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
Ištirpinti sviestą su cukrumi. Į atvėsintą sviestą supilti išplaktus kiaušinius. Kitame dubenyje sumaišyti visus sausus produktus - miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Po truputi berti viską į šlapią masę ir gerai maišyti. Pailgą (kekso) kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti pusę tešlos, ant jos išdėlioti gabaliukais sulaužytą šokoladą ir užpilti likusią tešlą. Kepti 175 C orkaitėje apie 30-40 min. (patikriname mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepęs). Pyragą patiekiame šiltą, kad viduje esantis šokoladas būtų minkštas. Skanaus!
P.S. "Labai šokoladinis" ir fantastiško skonio pyragas Patiekiant pašildyti bent kelias sekundes mikrobangėje.
keksas su spanguolėm
spanguoles dėjau šaldytas atitirpintas, bet jų nemaliau. kekso viršų apibarsčiau pora įaukštų rudojo cukraus
keksas su rabarbarais
dėjau tris nuluptus ir gabaliukais supjaustytus rabarbaro stiebus. ant rabarbarų dar užbėriau pora šaukštelių cinamono, į tešlą įspaudžiau apelsino sulęių apie šaukštą, o kekso viršų taip pat apibėriau rudu cukrum
bazinis receptas. labai skani kekso tešla ir lengvas receptas
skanaus!
spanguoles dėjau šaldytas atitirpintas, bet jų nemaliau. kekso viršų apibarsčiau pora įaukštų rudojo cukraus
keksas su rabarbarais
dėjau tris nuluptus ir gabaliukais supjaustytus rabarbaro stiebus. ant rabarbarų dar užbėriau pora šaukštelių cinamono, į tešlą įspaudžiau apelsino sulęių apie šaukštą, o kekso viršų taip pat apibėriau rudu cukrum
bazinis receptas. labai skani kekso tešla ir lengvas receptas
skanaus!