Sveikos,
Kepiau šį vakarą varškės pyragą "Draugystė", be mielių, tokį, koks būna didžiausiuose prekybos centruose.
Ingridientai:
2 kiaušiniai tešlai + 0,5 varškei ir 0,5 viršaus aptepimui
250 g margarino, super pagardina "Vilniaus Kepiniams"
1stiklinė cukraus
2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai sodos arba kepimo miltelių + kažko jai "nugesinti" pvz. geras šaukštas grietinės
miltų (kad tešla kaip plastelinas būtų, bet neliptų prie rankų)
Kvapiųjų lašiukų
I-mas įdaras: obuolių tyrė truputi cinamono
II-as įdaras : šiaip 2 varškės pakeliai sakoma, kad gana, aš pirkau vieną saldžią persikinę varškę (180gr) + mažą saldų surelį + 250 gr. paprastos varškės man buvo mažoka (priklauso nuo kepimo indo dugno), taip pat reikės pusės kiaušinio, vanilino, citrinos žievelės, kiti siūlo dėti razinų - aš nemėgstu.
Gamyba: Išplakti kiaušinius su cukrumi iki baltumo, dėti sutarkuotą margariną, "nugesintą "sodą, lašiukus dėlti miltus ir pradėti minkyti. Tešlą padalyti pusiau. Vieną dalį rankomis išminkyti ir įtiesti į skardą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepti, kol ant viršaus atsiras plutelė. Ištraukti iš orkaitės, palaukti kol atvės, tada uždėti I-mą įdarą, po to II-ą. Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu. Kepiau 150 laipsnių apie 15min, vėliau pakėliau iki 200 laipsniu, kol parudavo. Gana greita ir labai skanus