Labai seniai žadėjau receptuką šio IMBIERINIO KEKSO su džiovintomis papajomis
Reikės: 5 kiaušiniai, 250 g. miltų, pakelis sviesto be priedų, stiklinė cukrau, pakelis vanilinio cukraus, nedidelis gabalėlis imbiero šaknies, šaukštelis kepimo miltelių, saujelė džiovintų papajų, riebalų ir džiūvesėlių formai patepti ir pabarstyti.
Sviestą atšildyti kambario temperatūroje ir kartu su cukrumi bei vanilinu išsukti iki baltumo-purumo. Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų ir gerai išplaktus po vieną įmaišyti į sviesto ir cukraus masę. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir po truputį supilti į tešlą. Tada sumesti papajų gabalėlius, tarkuotą imbierą ir viską gerai išmaišyti. Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai po truputį įmaišyti į tešlą. Karščiui atsparią kepimo skardą ištepti riebalais, pabarstyti džiūvesėliais, sukrėsti tešlą ir kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Žinokit, kas mėgsta imbierą, tai tikrai patiks ir šis keksiukas, gaunasi labai skanus, purutis toks, tiesiog tirpstantis burnoje
QUOTE(Laola @ 2010 05 13, 17:08)
Labai seniai žadėjau receptuką šio IMBIERINIO KEKSO su džiovintomis papajomis
o tai jei be imbiero kept? turetu irgi geras gautis logiskai pagalvojus..ar cia kaip sakant ir yra sio kekso "cinkelis"?
Turėjau skardinę konservuotų persikų, tad pasidariau stai toki gaivu pyraga
Jogurtinis pyragas "Persikas"
Pyragas 18 x 24 cm kepimo formai
Biskvitas:
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
70 gr. cukraus
80 gr. miltų
1 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus
Kremas:
425-500 ml. indelio konservuotų persikų
250 ml. persikų jogurto
250 ml. plakamosios grietinėlės (35%)
50 gr. cukraus
20 gr. želatinos
Želė sluoksnis:
Pakelio persikų želė
3 persikų puselių papuošimui
Tešla. Kiaušinius plakame su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Persikus sutriname blenderiu (3 puseles pasiliekame papuošimui), supilame į jogurtą ir dar kartą viską sutriname iki vientisios masės. Želatiną ištirpiname ant viryklės, atvėsiname ir plona srovele supilame į jogurtą, išmaišome. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai sumaišome su jogurtu. Pastatome į šaldytuvą, kol truputį sustings (iki grietinės tirštumo). Užpilme kremą ant formoje esančio pagrindo (kepimo popieriaus neišimame, jis turi būti ir ant sienelių). Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų (1-2 val.)
Želė. Želė pakelio turinį ištirpiname 400 ml. vandens. Atvėsiname. Ant pyrago jogurtinės masės išdėliojame norimu ornamentu skiltelėmis supjaustytus persikus, truputį juos paspaudžiame į jogurtą, kad užpylus želė jie nepasikeltų. Užpilame želė. Laikome šaldytuve, kol sustings (geriausia per naktį). Skanaus!
P.S. Labai gaivus pyragas! Galima jį daryti ir apvalioje torto formoje, kaip tortą. Cukraus taip pat galima dėti pagal skonį. Mano jogurtas buvo saldus, todėl cukraus daug nebėriau.
Jogurtinis pyragas "Persikas"
Pyragas 18 x 24 cm kepimo formai
Biskvitas:
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
70 gr. cukraus
80 gr. miltų
1 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus
Kremas:
425-500 ml. indelio konservuotų persikų
250 ml. persikų jogurto
250 ml. plakamosios grietinėlės (35%)
50 gr. cukraus
20 gr. želatinos
Želė sluoksnis:
Pakelio persikų želė
3 persikų puselių papuošimui
Tešla. Kiaušinius plakame su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Persikus sutriname blenderiu (3 puseles pasiliekame papuošimui), supilame į jogurtą ir dar kartą viską sutriname iki vientisios masės. Želatiną ištirpiname ant viryklės, atvėsiname ir plona srovele supilame į jogurtą, išmaišome. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai sumaišome su jogurtu. Pastatome į šaldytuvą, kol truputį sustings (iki grietinės tirštumo). Užpilme kremą ant formoje esančio pagrindo (kepimo popieriaus neišimame, jis turi būti ir ant sienelių). Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų (1-2 val.)
Želė. Želė pakelio turinį ištirpiname 400 ml. vandens. Atvėsiname. Ant pyrago jogurtinės masės išdėliojame norimu ornamentu skiltelėmis supjaustytus persikus, truputį juos paspaudžiame į jogurtą, kad užpylus želė jie nepasikeltų. Užpilame želė. Laikome šaldytuve, kol sustings (geriausia per naktį). Skanaus!
P.S. Labai gaivus pyragas! Galima jį daryti ir apvalioje torto formoje, kaip tortą. Cukraus taip pat galima dėti pagal skonį. Mano jogurtas buvo saldus, todėl cukraus daug nebėriau.
QUOTE(lotute @ 2010 05 12, 11:31)
200 gr. sviesto, 500 gr. irisų ir kukurūzų, irisus su sviestu išlydyti( visa laika maišyti,kad neprisviltų) ir užpilti ant kukurūzų, išmaišyti viską ir skanaus
niam niam, megstu kukuruzus karameleje, o kokiu irusu 500g? Saldainiu?
Papildyta:
QUOTE(Nova @ 2010 05 13, 20:58)
Nova, kaip visada laaabai skaniai atrodo o vasara tikrai norisi kazko gaivaus, o tavo deka yra is ko rinktis
QUOTE(Barbaryta @ 2010 05 13, 23:28)
taip saldainiu
Kepiau Riešutini Brownie su Kreminiu Varškės Sluoksneliu pagal si recepta
Tik ivedziau savo variacijas: tik i apatini brownio sluoksni dejau smulkintus pekano riesutus, aptepiau rududu ir tik tuomet dejau varske (varskes sudejau 600g), i varske nedejau miltu. O virsu dar apibarsciau migdolu drozlemis
Dievisko skanumo pyragas
Tik ivedziau savo variacijas: tik i apatini brownio sluoksni dejau smulkintus pekano riesutus, aptepiau rududu ir tik tuomet dejau varske (varskes sudejau 600g), i varske nedejau miltu. O virsu dar apibarsciau migdolu drozlemis
Dievisko skanumo pyragas
QUOTE(dosa @ 2010 05 14, 21:44)
O gal ir as pabandysiu su tuo Rududu kaip noriu ko nors skanaus... lomkes... jau kokia savaite nieko neturiu iskepus.. sitas Brownie, tai nerealus jau dukart kepiau.
QUOTE(dosa @ 2010 05 14, 21:44)
Atrodo labai skaniai.Ryt bandysiu.Tik namie neturiu kakavos ir nenoriu belstis į parduotuvę,tai jeigu dėčiau tik šokoladą?
QUOTE(mercedes @ 2010 05 14, 20:24)
Atrodo labai skaniai.Ryt bandysiu.Tik namie neturiu kakavos ir nenoriu belstis į parduotuvę,tai jeigu dėčiau tik šokoladą?
As visada uz bandymus virtuveje-tik tada gaunasi geriausi receptai
Morkų-obuolių pyragas
Reikia:
4 vidutinio dydžio morkų
1 st. cukraus
3 obuolių
3 st.miltų
150gr..alyvuogių aliejaus
2 a.š.kepimo miltelių
1 a.š.cinamono
1/2 a.š.maltų gvazdikėlių
1 saujos graikinių riešutų.
1saujos šokoladinių dribsnių
Glaistiu:
100gr.cukraus pudros
2v.š.citrinos sulčių
Sutarkuoti morkas ir obuolius sumaišyti su cukrumi ir palikti 1 val.pastovėti ,kol ištirps cukrus.,Į masę sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais,glazdikėliais ir cinamonu,įpilti aliejų.Sudėti riešutus ir šokoladinius dribsnius.Viską sumaišyti iki vientisos masės.Dėti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 60min. 180 C orkaitėje.
Reikia:
4 vidutinio dydžio morkų
1 st. cukraus
3 obuolių
3 st.miltų
150gr..alyvuogių aliejaus
2 a.š.kepimo miltelių
1 a.š.cinamono
1/2 a.š.maltų gvazdikėlių
1 saujos graikinių riešutų.
1saujos šokoladinių dribsnių
Glaistiu:
100gr.cukraus pudros
2v.š.citrinos sulčių
Sutarkuoti morkas ir obuolius sumaišyti su cukrumi ir palikti 1 val.pastovėti ,kol ištirps cukrus.,Į masę sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais,glazdikėliais ir cinamonu,įpilti aliejų.Sudėti riešutus ir šokoladinius dribsnius.Viską sumaišyti iki vientisos masės.Dėti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 60min. 180 C orkaitėje.
QUOTE(intentar @ 2010 05 15, 14:39)
Siandien dariau si pyraga. Labai greitai ir lengvai pagaminamas O be to dievisko skonio aciu uz si receptuka
Prasom
As labai ilgai delsiau kepti si pyraga, nes taip neiprastai man ta biri tesla skamejo, bet tkrai ateityje kepsiu ir tikrai dar ne karta