Tesulka, tesi tradicijas, kiekvienam savaitgaliui kazkas saldaus Ir as, ir as
Vysiu pica
[attachmentid=196945]
100 g sviesto
120 g cukraus
1,5 pakelio vanilinio cukraus
4 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
100 g maltų lazdyno riešutų
100 g tarkuoto šokolado
125 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
450 g vyšnių be kauliukų
Į išsuktą sviestą įmaišykite cukrų, pakelį vanilinio cukraus, kiaušinius, druską, maltus riešutus ir tarkuotą šokoladą.
Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sukrėskite į sviestą ir išmaišykite. Tešlą sukrėskite į tortinę . Vyšnias paskleiskite ant išlyginto tešlos paviršiaus, šiek tiek įspauskite.
Iki 175 - 200°C įkaitintoje orkaitėje pyragą kepkite apie 30 min.
Recepta radau.
http://kasnutikovirt...abaleliais.html
Labai greitai gaminamas pyragas, nei per sausas, nei per slapias. Mano skonio. Dievinu vysnias su sokoladu
Laurindre: eik tu sau kaip fainiai atrodo picute. Žinai, išsisėmiau su sausainiais šiuo metu, na bet kol nerandu tinkamo recepto tai va tokius visokius keksiukus kepu
---------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
---------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
QUOTE(tesulka @ 2010 04 18, 19:14)
Laurindre: eik tu sau kaip fainiai atrodo picute. Žinai, išsisėmiau su sausainiais šiuo metu, na bet kol nerandu tinkamo recepto tai va tokius visokius keksiukus kepu
---------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
---------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
Pabandyk situos, nerealus
http://www.manovirtu...sausainiai.html[attachmentid=196956]
Laurindre; perskaičiau tų sausainiukų receptuką ir ten klaida kartais nepadaryta? Parašyta, kad reikia 400 g šokolado. Įsivaizduoju beveik puse kg šokolado sausainiuose..viskas and užpakalio vėliau Tu juos kepei pati?
-------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
-------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
QUOTE(tesulka @ 2010 04 19, 21:50)
Laurindre; perskaičiau tų sausainiukų receptuką ir ten klaida kartais nepadaryta? Parašyta, kad reikia 400 g šokolado. Įsivaizduoju beveik puse kg šokolado sausainiuose..viskas and užpakalio vėliau Tu juos kepei pati?
-------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
-------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
Sokolado kieki sumazinau iki 200 gr. Puse dejau balto
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 03 23, 21:12)
Varskes pyragas:
Tesla:
200 g sviesto arba margarino, 0.5 stikines cukraus, 1 saukstas vanilinio cukraus,2 stiklines miltu.
Idaras:
0.5 kg varskes, 3 - 4 kiausiniai, 0.5 stiklines cukraus.
Pats procesas:
sviesta sutarkuoju per burokine tarka, sumaisau su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri mase is miltu ir juose issivoliojusiu sviesto gabaliuku.
Idarui sumaisau varske, cukru ir kiausinius.
Kepimo inda patepu sviestu, suberiu puse miltu-sviesto ar margarino-cukraus misinio, islyginu, ant jo uzpilu varske, o ant virsaus vel miltu-sviesto ar margarino -cukraus misinio.
Kepu 200 laipsniu karstumo orkaiteje viena valanda.
Gal nelabai isvaizdus ,bet labai skanus
Tesla:
200 g sviesto arba margarino, 0.5 stikines cukraus, 1 saukstas vanilinio cukraus,2 stiklines miltu.
Idaras:
0.5 kg varskes, 3 - 4 kiausiniai, 0.5 stiklines cukraus.
Pats procesas:
sviesta sutarkuoju per burokine tarka, sumaisau su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri mase is miltu ir juose issivoliojusiu sviesto gabaliuku.
Idarui sumaisau varske, cukru ir kiausinius.
Kepimo inda patepu sviestu, suberiu puse miltu-sviesto ar margarino-cukraus misinio, islyginu, ant jo uzpilu varske, o ant virsaus vel miltu-sviesto ar margarino -cukraus misinio.
Kepu 200 laipsniu karstumo orkaiteje viena valanda.
Gal nelabai isvaizdus ,bet labai skanus
pagaliau radau ko ieškojau
einu kepti
Aš kepiau tuos sausainius kelis kartus Tai mano vyrui jie patys skaniausi esu kepusi pagal šitą receptą ir biški koregavau, tai dalį šokolado pakeičiau riešutais Tik čia labai jau brangūs susainiai bet va gerai, kad įmetei, kepu duoną dabar, tai ant to pačio, kad jau įkaitinta orkaitė iškepsiu ir šitų sausainių, nes turiu prisipirksui gliaudytų žemės riešutų ir akcijinio pieniško šokolado Tai vyras apsidžiaugs, tik neturiu rudojo cukraus, tai jaučiu dėsiu medaus
QUOTE(shrekiuke @ 2010 04 20, 19:10)
Aš kepiau tuos sausainius kelis kartus Tai mano vyrui jie patys skaniausi esu kepusi pagal šitą receptą ir biški koregavau, tai dalį šokolado pakeičiau riešutais Tik čia labai jau brangūs susainiai bet va gerai, kad įmetei, kepu duoną dabar, tai ant to pačio, kad jau įkaitinta orkaitė iškepsiu ir šitų sausainių, nes turiu prisipirksui gliaudytų žemės riešutų ir akcijinio pieniško šokolado Tai vyras apsidžiaugs, tik neturiu rudojo cukraus, tai jaučiu dėsiu medaus
apie kuriuos kalbi
QUOTE(shrekiuke @ 2010 04 20, 19:10)
Aš kepiau tuos sausainius kelis kartus Tai mano vyrui jie patys skaniausi esu kepusi pagal šitą receptą ir biški koregavau, tai dalį šokolado pakeičiau riešutais Tik čia labai jau brangūs susainiai bet va gerai, kad įmetei, kepu duoną dabar, tai ant to pačio, kad jau įkaitinta orkaitė iškepsiu ir šitų sausainių, nes turiu prisipirksui gliaudytų žemės riešutų ir akcijinio pieniško šokolado Tai vyras apsidžiaugs, tik neturiu rudojo cukraus, tai jaučiu dėsiu medaus
Man jie irgi nr 1. As maziau cukraus dejau ir tik balta. Ir taip skanu
Nuo aguonėlės pynučių tiesiog... griūk negyvas, kaip skaniai atrodo!
Aš irgi juos nežinia kiek kartų kepiau - nuostabūs
Aš šiandien atnešu pyrago kvadratėlius, panašius į biskočius - kietokius, trapius ir labai labai saldžius
Saldūs šokoladiniai kvadratėliai
½ puodelio (230 g) sviesto, minkšto
1/2 puodelio (100 g) cukraus
1/2 puodelio (100 g) rudojo cukraus
3 kiaušiniai
1 arb.š. migdolų esencijos
150 g baltojo šokolado traškučių
150 g juodojo šokolado traškučių
2 ½ puodelio (350 g) miltų
1 arb.š. druskos
1 arb.š. kepimo miltelių
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
2. Išplakti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinius, supilti migdolų esenciją ir plakti iki vientisos, lygios ir purios konsistencijos.
3. Įmaišyti šokolado traškučius.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius. Supilti šį mišinį į sviesto masę po truputį, vis pamaišant. Tešla gaunasi pakankamai tiršta ir tvirta panašiai, kaip biskočių.
5. Masę supilti (tiksliau, atsižvelgiant į jos konsistenciją sudėti) į kepimo popieriumi ištiestą 22 x 32 cm. dydžio kepimo indą ir kepti apie 30 minučių. Išimti iš orkaitės ir supjaustyti kvadratėliais. Tuomet dėti atgal į orkaitę ir pakepti dar 15 minučių.
6. Vėl išimti iš orkaitės ir atvėsinti prieš patiekiant.
QUOTE(reeva @ 2010 04 20, 18:04)
Nežinia,kiek kartų kepti obuoliniai tešlainiai
Aš irgi juos nežinia kiek kartų kepiau - nuostabūs
Aš šiandien atnešu pyrago kvadratėlius, panašius į biskočius - kietokius, trapius ir labai labai saldžius
Saldūs šokoladiniai kvadratėliai
½ puodelio (230 g) sviesto, minkšto
1/2 puodelio (100 g) cukraus
1/2 puodelio (100 g) rudojo cukraus
3 kiaušiniai
1 arb.š. migdolų esencijos
150 g baltojo šokolado traškučių
150 g juodojo šokolado traškučių
2 ½ puodelio (350 g) miltų
1 arb.š. druskos
1 arb.š. kepimo miltelių
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
2. Išplakti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinius, supilti migdolų esenciją ir plakti iki vientisos, lygios ir purios konsistencijos.
3. Įmaišyti šokolado traškučius.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius. Supilti šį mišinį į sviesto masę po truputį, vis pamaišant. Tešla gaunasi pakankamai tiršta ir tvirta panašiai, kaip biskočių.
5. Masę supilti (tiksliau, atsižvelgiant į jos konsistenciją sudėti) į kepimo popieriumi ištiestą 22 x 32 cm. dydžio kepimo indą ir kepti apie 30 minučių. Išimti iš orkaitės ir supjaustyti kvadratėliais. Tuomet dėti atgal į orkaitę ir pakepti dar 15 minučių.
6. Vėl išimti iš orkaitės ir atvėsinti prieš patiekiant.