Sveikutės,
dalinuosi šiandieniniu mano paprastučiu tigriniu keksu
Nepasakysiu tikslių normų, nes viską dėjau iš akies, bet maždaug:
100-150 gr sviesto
nepilna stiklinė cukraus
4 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
~2 stiklinės miltų
šlakelis citrinos sulčių
1 arbatinis šaukštelis kakavos (bet tos tikros, ne granuliuotos saldžios)
plytelė pieniško šokolado
saujelė grūstų migdolų (ar kitokių riešutų, bet jie nebūtinai reikalingi)
Sviestą ištrinti su cukrum, įmušti kiaušinius, "sublenderiuoti"
suberti kepimo miltelius, miltus, vėl sublenderiuoti
atskirti tešlą per pusę į kitą dubenį, vieną dalį sumaišyti su citrinų sultim (aš tiesiog kokį ketvirtadalį citrinos įspaudžiu), kitą - su kakava.
Kekso formą patepti sviestu, pabarstyti džiuvėsėliais, pilti vieną tešlos dalį, pvz. citrininę pradžioj, poto sluoksnis kakavinės ir vėl citrininės. Kepti apie valandėlę ~170 laipsnių temperatūroj.
Tuo tarpu ištirpinti šokoladą (aš dedu jį į dubenėlį ir statau ant verdančio puodo, nuo garų gražiai ištirpsta ir nebūna per karštas). Išėmus pyragą gražiai aplieti, pabarstyti riešutukų
Rezultatas toks (gaila, nenufotografavau perpjovus, gaunasi gražus tigrinis viduriukas) :
Skanaus!