Kviečiu puodelio kavos su nauju desertu
-
Biskvitiniai pyragaičiai su apelsininiu suflė Tešlai:2 kiaušiniai
150 gr. cukraus
150 gr. miltų
2 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus
Suflė:4-5 apelsinai (turėtumėte išspausti apie 200 gr. sulčių)
400 gr. plakamosios grietinėlės (35 %)
150 gr. cukraus
20 gr. želatinos
Tešla. Kiaušinius plakame su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 20 x 26 cm. kepimo formą išklojame kepio popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 20 min. Po 15 min. patikriname biskvitą mediniu pagaliuku - galbūt jau iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
Suflė. Želatiną užpilame 15o gr. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Iš apelsinų išspaudžiame sultis, puodelyje pasiliekame 4 šaukštus biskvito sulaistymui. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo. Želatiną ištirpiname ant viryklės (tik neužvirinkite!), atvėsiname. Į grietinėlę supilame sultis ir želatiną, atsargiai išmaišome. Pastatome į šaldytuvą 15-20 min., kol pradės stingti. Biskvitą sulaistome apelsinų sultimis, tuomet išmaišome kremą ir užpilame ant formoje esančio biskvito. Stingdome šaldytuve 6-8 val. Supjaustome kvadratėliais. Skanaus
P.S. Labai skanūs apelsinų skonio pyragaičiai Tik kitą kartą dėčiau truputį mažiau cukraus.
"I breath in Love, I breath out Love, everything is Love, I'M LOVE."