Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

QUOTE(volungele @ 2010 05 07, 19:24)
Labas vakaras pasidariau apie 2 kg varškės  dalį sunaudosiu varškėčiams o iš kitos norėčiau iškepti pyragą gal galėtumėt patarti keletą receptukų būčiau labai dėkinga unsure.gif


Mūsų šeimoje išmėgintas ne kartą ir, be abejo, labai išliaupsintas šis
Tasty Art varškės pyragas su juodųjų serbentų uogiene wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linucia: 08 gegužės 2010 - 18:08
QUOTE(Julia2002 @ 2010 05 07, 09:10)
As ne is nekantrumo uzpyliau drungnu vandeniu, ten taip recepte parasyta buvo  g.gif O ant zelatinos pakelio perskaiciau kad is vis reikia uzpilti karstu vandeniu  g.gif Su mama pakalbejau tai ji isvis sako kad dar pavirindavo zelatina su vandeniu  g.gif Niu nezinau ka dabar ir daryti, bijau kad vel neiseis. Na dar pakentesiu ir palauskiu gal mamytes dar ka patars  biggrin.gif
Aciu uz patarima  4u.gif


Na uzpylus saltu vandeniu taip graziau brinksta , bet ir siltu uzpylus isbrinksta, o tirpinu , tai g.gif idedu indeli kelioms sekundems i mikrobange , tik neilgai ,kad neuzvirtu ir viskas istirpsta, nuo to ji savo savybiu nepraranda, svarbiausia neuzvirinti. Tik paskui atvesink ,nepilk karsto ,nei i grietine , nei i kefyra ar dar kur , bent jau pieno produktus tai tokiais siulais sutraukia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 08 gegužės 2010 - 18:38
Labutis,

kokį patartumėt iškepti pyragą, kurį būtų patogu vežti? Nereiktų galvoti, sugrius nesugrius, pritrėkš kas nors, nepritrėkš... Gal kokį mielinį ritinėlių g.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2010 05 08, 19:35)
Na uzpylus saltu vandeniu taip graziau brinksta , bet ir siltu uzpylus isbrinksta, o tirpinu , tai g.gif idedu indeli kelioms sekundems i mikrobange , tik neilgai ,kad neuzvirtu ir viskas istirpsta, nuo to ji savo savybiu nepraranda, svarbiausia neuzvirinti. Tik paskui atvesink ,nepilk karsto ,nei i grietine , nei i kefyra ar dar kur , bent jau pieno produktus tai tokiais siulais sutraukia


As pyliau karsta i varske, nu lyg nieko, biski gumuliukai pasidare, bet valgant torta nesijaute biggrin.gif
Atsakyti
Kviečiu puodelio kavos su nauju desertu smile.gif - Biskvitiniai pyragaičiai su apelsininiu suflė

user posted image

Tešlai:

2 kiaušiniai
150 gr. cukraus
150 gr. miltų
2 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus

Suflė:

4-5 apelsinai (turėtumėte išspausti apie 200 gr. sulčių)
400 gr. plakamosios grietinėlės (35 %)
150 gr. cukraus
20 gr. želatinos

Tešla. Kiaušinius plakame su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 20 x 26 cm. kepimo formą išklojame kepio popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 20 min. Po 15 min. patikriname biskvitą mediniu pagaliuku - galbūt jau iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.

Suflė. Želatiną užpilame 15o gr. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Iš apelsinų išspaudžiame sultis, puodelyje pasiliekame 4 šaukštus biskvito sulaistymui. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo. Želatiną ištirpiname ant viryklės (tik neužvirinkite!), atvėsiname. Į grietinėlę supilame sultis ir želatiną, atsargiai išmaišome. Pastatome į šaldytuvą 15-20 min., kol pradės stingti. Biskvitą sulaistome apelsinų sultimis, tuomet išmaišome kremą ir užpilame ant formoje esančio biskvito. Stingdome šaldytuve 6-8 val. Supjaustome kvadratėliais. Skanaus smile.gif

P.S. Labai skanūs apelsinų skonio pyragaičiai smile.gif Tik kitą kartą dėčiau truputį mažiau cukraus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 09 gegužės 2010 - 13:29
wub.gif Labai apetitnai atrodo thumbup.gif
Papildyta:
wub.gif Labai apetitnai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
kokie lengvi ir gaivūs pyragėliai atrodo wub.gif wub.gif
Atsakyti
laba diena, turiu beda: forma biggrin.gif na tiksliau neisivaizduoju ka man joje issikepti.... ji labai neauksta, aukstis 4cm, ir tos sirdeles... as isivaizduoju kad cia isvertus pyraga gaunasi toks idubimas sirdeliu vietoje.... gal zinote koki recepta kuris tiktu kepimui sioje mano formoje? 4u.gif jau net paciai nesmagu, seniai forma nusipirkau o ka joje kept tik paskui galvoju doh.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozine_svajone: 09 gegužės 2010 - 15:12
QUOTE(grange @ 2010 05 09, 14:59)
kokie lengvi ir gaivūs pyragėliai atrodo  wub.gif  wub.gif


Jie pakankamai saldus, bet ir gaivus - idomus derinys smile.gif
Atsakyti
laba,
darau medutį ir norėsiu jį aplieti šokolado glazūra. kaip man tortą paruošti? : aptepti grietinėle, apibarstyti trupiniais, kaip? ir kad viršutinis lakštas nebūtų sausas... sad.gif ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simisimi84: 10 gegužės 2010 - 12:02
tai lakstus tai geriausia truputi sulaistyti su pasaldintu vandeniu, ar tai sirupu ar pan smile.gifo as kiek esu dariusi su sokoladiniu virsumi, tai virsu apibarstau trupinias ir lieju sokoldada smile.gif nors mano pastebejimas kad sokolada geriau lieti, kai tortas perteptas, arba bent jau virsutinis sluoksnis sviestiniu kremu,o ne grietinele . nes syki grietinele nuo sokolado biski praskydo..
Atsakyti