Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

QUOTE(Julia2002 @ 2010 05 07, 09:31)
Sveikos mergytes  4u.gif

Labai prasau pagalbos  4u.gif Labai neturiu laiko skaityti visos temeles, gal jau cia ir buvo kalbeta apie toki snikersini torta. Dabar ji gaminu pagal recepta, bet truputi prisidirbau regis  blush2.gif Gal kartais kuri dare ji ir galetu man patarti. Sakykit kaip yra su zelatina, recepte parasyta kad istirpinti 20g zelatinos siltame vandenyje, uzpylus vandeniu pamaisyti, bet nera parasyta kiek to vandens pilti  g.gif As uzpyliau ta 20g puse stiklines vandens, ismaisiau, bet po to ziuriu kad man toks kietas drebutis pasidare ant dugno, bandziau ji susmulkinti su saukstu, bet taip sakant s.. gavosi. Po to kilo tokia mintis su blenderiu susmulkinti, tai dabar taip sakant visa sita uzputojusi turini galiu pilt lauk  lotuliukas.gif
Prasau pagalbos, skubiai reikia, vakare turesiu sveciu ir noriu juos pavaisint  biggrin.gif

Pasildyk ir viskas istirps, tik neuzvirink ir maisyk nuolat, kol neliks gumuliuku 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(noriu zinoti @ 2010 05 06, 20:36)
Merginos, prasau jusu patarimo 4u.gif
Anksciau buvo populiarus ananasinis tortukas pagal Cipsiuka, daug kas ji kepe, tai manau, galesit man padeti. Ten pagal recepta gamintas kremas is pakeliu, o as nenoriu cheminiu kremu schmoll.gif Kokiu kremu galeciau pakeisti ta pirktini, kad skonis butu "arciausiai tiesos"?
Bandziau paklausti tortu temoje, bet ten man regis jau beliko tik tos, kurios klausia, o patyrusios kepejos retai beuzklysta, tai mano klausimas liko be atsako verysad.gif


O aš daryčiau tokį kokį nors panašų įdarą mirksiukas.gif nes čia normalus biskvitas išsikepa ir man tiktų kas nors labai lengvo ir gaivaus. Su sintetiniu kremu man šis tortas ir gavosi schmoll.gif

QUOTE(Nova @ 2010 05 04, 09:52)

Įdaras

150 konservuotų mangų
50 gr. cukraus
150 gr. persikų arba mangų jogurto
250 gr. grietinėlės (35 %)
15 gr. želatinos
45 ml. vandens


Kremas. Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos mangus, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su mangų mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.

Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2010 05 07, 11:56)
Sakykit, jei ganasa dabar pradesiu daryt ir vakare jau noresiu plakti, ar pakaks grietinelei saldytuve 6-7val., kad gerai atsaltu? g.gif



man tiek valandų šaldyti nepakako. jei laikydavau per naktį - viskas ok būdavo, o kartą palaikiau apie 6 valandas ir baaaac - pasigaminau sviesto šokoladinio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 05 07, 13:53)
Pasildyk ir viskas istirps, tik neuzvirink ir maisyk nuolat, kol neliks gumuliuku 4u.gif


Taip ir padariau, aciu labai, viskas gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2010 05 07, 11:56)
Sakykit, jei ganasa dabar pradesiu daryt ir vakare jau noresiu plakti, ar pakaks grietinelei saldytuve 6-7val., kad gerai atsaltu? g.gif

Nežinau kokį receptą turi omeny, bet kai aš darau pagal tokį kur po lygiai dedas grietinėlės ir šokolado, tai tiek laiko tikrai užtenka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2010 05 07, 16:51)
Nežinau kokį receptą turi omeny, bet kai aš darau pagal tokį kur po lygiai dedas grietinėlės ir šokolado, tai tiek laiko tikrai užtenka  4u.gif



tai vat, aš ir dariau, tiek laiko praėjo ir nesigavo 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras pasidariau apie 2 kg varškės dalį sunaudosiu varškėčiams o iš kitos norėčiau iškepti pyragą gal galėtumėt patarti keletą receptukų būčiau labai dėkinga unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2010 05 07, 15:33)
O aš daryčiau tokį kokį nors panašų įdarą mirksiukas.gif nes čia normalus biskvitas išsikepa ir man tiktų kas nors labai lengvo ir gaivaus. Su sintetiniu kremu man šis tortas ir gavosi schmoll.gif


Davija, dekui uz ideja. Buvau skaiciusi, kad kazkas megino su tuo "pakeliu" kremu gaminti ir nusivyle. Gal ten netgi ir tavo komentaras buvo, nepamenu. Kai jau isbandai torta, tada geriau orientuojiesi koks kremas jam labiau tiktu - riebesnis ar gaivesnis. Siam, kaip supratau, reikia lengvesnio ir gaivesnio. Bandysiu ka nors tokio sukurpti savaitgali. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 05 06, 23:34)
Man patinka Cipsiuko ponios Kavarskienes Napoleono kremas. Nezinau, kokie tie lenkiski, bet norvegiski romo ar vaniles skonio panasus i si krema, tik vaniles / romo arba kokio siaip alkoholio ipilu  bigsmile.gif Tik porcija mazinu pagal numanoma torto / pyragaiciu kieki  smile.gif


Tuoj paieskosiu kas tai per kremas. Aciu uz dar viena ideja 4u.gif Kol kas turiu upo pati gaminti krema, bet jei kada aptingsiu, tai isbandysiu tavo rekomenduojama norvegiska "pakelini" krema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2010 05 07, 17:00)
tai vat, aš ir dariau, tiek laiko praėjo ir nesigavo  4u.gif

Tada nežinau kame reikalas unsure.gif nes man gaunasi kuo puikiausiai smile.gif Aš naudoju 30% grietinėlę ir juodą (40-60% kakavos) šokoladą, tai greitai ten viskas susitraukia ax.gif Tiesą sakant palikus per naktį, tai net plakti nebeišeina, tik pjaustyti biggrin.gif Jeigu ruošiuos palikti nakčiai, tai dedu mažiau šokolado ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Owly: 07 gegužės 2010 - 19:56
Mergaitės, kokio svorio pas mus būna varškės pakelis, 200 gr ar 180 gr g.gif noriu daryti desertinį varškės sūrį ir nežinau kiek dėti varškės ax.gif
Atsakyti
viskas, "pašauta" į šaldytuvą biggrin.gif maždaug taikiau 500 gr, gal nereiks kabliuoti su šaukštu biggrin.gif
Atsakyti