Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 22 TEMA

QUOTE(noriu zinoti @ 2010 05 06, 17:36)
Merginos, prasau jusu patarimo 4u.gif
Anksciau buvo populiarus ananasinis tortukas pagal Cipsiuka, daug kas ji kepe, tai manau, galesit man padeti. Ten pagal recepta gamintas kremas is pakeliu, o as nenoriu cheminiu kremu schmoll.gif Kokiu kremu galeciau pakeisti ta pirktini, kad skonis butu "arciausiai tiesos"?
Bandziau paklausti tortu temoje, bet ten man regis jau beliko tik tos, kurios klausia, o patyrusios kepejos retai beuzklysta, tai mano klausimas liko be atsako verysad.gif

Teisybe pasakius neisivaizduoju to kremo skonio g.gif gal bandyk daryti plikyta kiausiniu krema,jis arciausiai tiesos butu.
2 puodukai pieno,
• 6 kiausiniu tryniai,
• 1/2 puoduko cukraus,
• 1/3 sijoto kukuruzu krakmolo,
• 3 1/2 v.s. sviesto.
Piena uzvirinti,
trynius,krakmola ir cukru ismaisyti.karstu pienu uzpilti tryniu mase maisant,tada deti ant ugnies ir maisat kaitinti kol sutirstes,kai praves imaisyti minksta sviesta,sviesto galima ir daugiau.As tuo kremu idarau plikytus pyragaicius,tiesa dar vaniles dedu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daividija: 06 gegužės 2010 - 20:08
QUOTE(laurindre @ 2010 05 06, 17:59)
Tai va kad yra miskas, miska as kepusi, todel ir nustebau spalva pamaciusi. O princo dar nekepiau, reiks kada pabandyti. Tik man tie sviestiniai kremai ne baisiai patinka.
Isbandziau visu isgirta Rafaelo svajone, tai galiu pasakyti tortas labai skanus, bet man jis riebokas ax.gif
Princo kremas labai panasus. g.gif

Žinai, o aš tai sakau, kad jei jau tortas, tai lai būna jis tikra nuodėmė... wub.gif Sviestai, šokoladai, kremai, grietinėlės - viskas atleidžiama biggrin.gif Aišku, jei jau neskanu, tai čia kita kalba, nes... aš dabar pagalvojau, kad "Raffaello" tai man visai lengvutis liesutis, palyginus su šiuo "Juoduoju princu" atrodė... blush2.gif Šis tikrai riebokas, dideliais gabalais valgyti nerekomenduotina biggrin.gif Bet su kava - pasaka rolleyes.gif

QUOTE(neaiski @ 2010 05 06, 18:50)
Ta sokoladine kakava parduoda urme Rytu rampoj 11 sandely
arba toliau paejus, tam didziajam darzoviu turguj- sone tokia prieskoniu parduotuvyte. Asortimentas abiejose parduotuvese toks pat.

Ooo, ačiū, aš ir pati užsirašysiu, kad kitą kartą, kai likęs puskilogramis baigsis, nereiktų blūdinėt laugh.gif

QUOTE(Nerytė @ 2010 05 06, 19:16)
wow! Tikrai zudanciai atrodo!

Ačiū, Neryte wub.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 05 06, 22:08)
Teisybe pasakius neisivaizduoju to kremo skonio g.gif gal bandyk daryti plikyta kiausiniu krema,jis arciausiai tiesos butu.
2 puodukai pieno,
• 6 kiausiniu tryniai,
• 1/2 puoduko cukraus,
• 1/3 sijoto kukuruzu krakmolo,
• 3 1/2 v.s. sviesto.
Piena uzvirinti,
trynius,krakmola ir cukru ismaisyti.karstu pienu uzpilti tryniu mase maisant,tada deti ant ugnies ir maisat kaitinti kol sutirstes,kai praves imaisyti minksta sviesta,sviesto galima ir daugiau.As tuo kremu idarau plikytus pyragaicius,tiesa dar vaniles dedu.


Daividija, aciu labai 4u.gif As va irgi to skonio neisivaizduoju, nes pirktiniu kremu nepripazistu. Pabandysiu tavo siulyta varianta, jei daugiau niekas nieko nepatars smile.gif
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 05 06, 21:26)
As va irgi to skonio neisivaizduoju, nes pirktiniu kremu nepripazistu. Pabandysiu tavo siulyta varianta, jei daugiau niekas nieko nepatars smile.gif


Man patinka Cipsiuko ponios Kavarskienes Napoleono kremas. Nezinau, kokie tie lenkiski, bet norvegiski romo ar vaniles skonio panasus i si krema, tik vaniles / romo arba kokio siaip alkoholio ipilu bigsmile.gif Tik porcija mazinu pagal numanoma torto / pyragaiciu kieki smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes 4u.gif

Labai prasau pagalbos 4u.gif Labai neturiu laiko skaityti visos temeles, gal jau cia ir buvo kalbeta apie toki snikersini torta. Dabar ji gaminu pagal recepta, bet truputi prisidirbau regis blush2.gif Gal kartais kuri dare ji ir galetu man patarti. Sakykit kaip yra su zelatina, recepte parasyta kad istirpinti 20g zelatinos siltame vandenyje, uzpylus vandeniu pamaisyti, bet nera parasyta kiek to vandens pilti g.gif As uzpyliau ta 20g puse stiklines vandens, ismaisiau, bet po to ziuriu kad man toks kietas drebutis pasidare ant dugno, bandziau ji susmulkinti su saukstu, bet taip sakant s.. gavosi. Po to kilo tokia mintis su blenderiu susmulkinti, tai dabar taip sakant visa sita uzputojusi turini galiu pilt lauk lotuliukas.gif
Prasau pagalbos, skubiai reikia, vakare turesiu sveciu ir noriu juos pavaisint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Julia2002 @ 2010 05 07, 09:31)
Sveikos mergytes  4u.gif

Labai prasau pagalbos  4u.gif Labai neturiu laiko skaityti visos temeles, gal jau cia ir buvo kalbeta apie toki snikersini torta. Dabar ji gaminu pagal recepta, bet truputi prisidirbau regis  blush2.gif Gal kartais kuri dare ji ir galetu man patarti. Sakykit kaip yra su zelatina, recepte parasyta kad istirpinti 20g zelatinos siltame vandenyje, uzpylus vandeniu pamaisyti, bet nera parasyta kiek to vandens pilti  g.gif As uzpyliau ta 20g puse stiklines vandens, ismaisiau, bet po to ziuriu kad man toks kietas drebutis pasidare ant dugno, bandziau ji susmulkinti su saukstu, bet taip sakant s.. gavosi. Po to kilo tokia mintis su blenderiu susmulkinti, tai dabar taip sakant visa sita uzputojusi turini galiu pilt lauk  lotuliukas.gif
Prasau pagalbos, skubiai reikia, vakare turesiu sveciu ir noriu juos pavaisint  biggrin.gif

as nesu superine kulinare bet.. praeita savaitgali dariau si ta su zelatina ir taip pat is nekantrumo uzpyliau siltu vandeniu.. Tai isivaizduoju kas gavos biggrin.gif Zelatina turi is pradziu buti uzpilta saltu vandeniu, po to kai isbrinksta uzpilti siltu ir istirpdyti.. nezinau del susingimo ar tai turi itakos, bet kad istirpdyti labai sunku uzpylus siltu vandeniu tai cia patyriau savu kailiu biggrin.gif bet sustingti viskas sustingo..

as manyciau kad dabar bandyk istirpdyti karsto vandens voneleje, jei viskas gerai istirps, manau viskas bus ok wink.gif bet gl kuri kita protingiau patars wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sweety__: 07 gegužės 2010 - 08:56
QUOTE(Sweety__ @ 2010 05 07, 09:54)
as nesu superine kulinare bet.. praeita savaitgali dariau si ta su zelatina ir taip pat is nekantrumo uzpyliau siltu vandeniu.. Tai isivaizduoju kas gavos biggrin.gif Zelatina turi is pradziu buti uzpilta saltu vandeniu, po to kai isbrinksta uzpilti siltu ir istirpdyti.. nezinau del susingimo ar tai turi itakos, bet kad istirpdyti labai sunku uzpylus siltu vandeniu tai cia patyriau savu kailiu  biggrin.gif bet sustingti viskas sustingo..

as manyciau kad dabar bandyk istirpdyti karsto vandens voneleje, jei viskas gerai istirps, manau viskas bus ok wink.gif bet gl kuri kita protingiau patars wink.gif



As ne is nekantrumo uzpyliau drungnu vandeniu, ten taip recepte parasyta buvo g.gif O ant zelatinos pakelio perskaiciau kad is vis reikia uzpilti karstu vandeniu g.gif Su mama pakalbejau tai ji isvis sako kad dar pavirindavo zelatina su vandeniu g.gif Niu nezinau ka dabar ir daryti, bijau kad vel neiseis. Na dar pakentesiu ir palauskiu gal mamytes dar ka patars biggrin.gif
Aciu uz patarima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Julia2002 @ 2010 05 07, 10:10)
As ne is nekantrumo uzpyliau drungnu vandeniu, ten taip recepte parasyta buvo  g.gif O ant zelatinos pakelio perskaiciau kad is vis reikia uzpilti karstu vandeniu  g.gif Su mama pakalbejau tai ji isvis sako kad dar pavirindavo zelatina su vandeniu  g.gif Niu nezinau ka dabar ir daryti, bijau kad vel neiseis. Na dar pakentesiu ir palauskiu gal mamytes dar ka patars  biggrin.gif
Aciu uz patarima  4u.gif

as ir zinok tada su mama tariausi biggrin.gif tai sake kad ji is pradziu uzpila saltu kol pabrinksta, tada puodeli deda i karsta vandeni ir tirpdo..
Atsakyti
QUOTE(Sweety__ @ 2010 05 07, 10:18)
as ir zinok tada su mama tariausi  biggrin.gif  tai sake kad ji is pradziu uzpila saltu kol pabrinksta, tada puodeli deda i karsta vandeni ir tirpdo..


na reikes pameginti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(naaringiux @ 2010 05 06, 20:47)
gera idėja  bigsmile.gif žinau tą vietą, reikės nulėkti  4u.gif

Pietinio IKI irgi buna tos kakavos, ten kur yra skyrelis sveriamu arbatu/kavu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sakykit, jei ganasa dabar pradesiu daryt ir vakare jau noresiu plakti, ar pakaks grietinelei saldytuve 6-7val., kad gerai atsaltu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 05 04, 18:21)
jos pakeisti turbut nelabai imanoma kazkuo?


Na, kai ragavau jau iškeptą mozūrą, tai būtent apie tai ir svarsčiau - kuo būtų galima pakeisti rožių uogienę. Bet nesugalvojau. Tikrai toks specifinis daiktas.
Atsakyti