o ka duoda tas rudas cukrus? jeigu jo neturiu kuo galiu pakeisti?
QUOTE(Thea! @ 2010 05 03, 19:05)
o ka duoda tas rudas cukrus? jeigu jo neturiu kuo galiu pakeisti?
siaip tai spalva ir biski biski karamelini skoni o pakeisti gali baltu, tik jo maziau reikia nei rudo
QUOTE(aguonele @ 2010 05 03, 20:46)
siaip tai spalva ir biski biski karamelini skoni o pakeisti gali baltu, tik jo maziau reikia nei rudo
dekui manau jei tik del spalvos,tai net nepirksiu specialiai planuose turiu is bandyt javainiu batonelius ir marmeladinius saldainius
Naujas isbandytas tortukas Mamos dienai
Mangų - persikų tortas
Ingridientai 20 cm. skersmens tortui:
Tešla
100 gr. miltų
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
90 gr. cukraus
20 gr. tirpinto sviesto
2 v.š. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
Įdaras
150 konservuotų mangų
50 gr. cukraus
150 gr. persikų arba mangų jogurto
250 gr. grietinėlės (35 %)
15 gr. želatinos
45 ml. vandens
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.
Kremas. Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos mangus, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su mangų mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.
Torto surinkimas. Biskvitų kraštus apipjauname 2-3 mm. Į tą pačią 20 cm. torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėme biskvitą). Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3-4 h. Sustingusį papuošiame konservuotais persikais. Skanaus!
P. S. Tortas labai skanus, drėgnas ir labai gaivus...
Mangų - persikų tortas
Ingridientai 20 cm. skersmens tortui:
Tešla
100 gr. miltų
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
90 gr. cukraus
20 gr. tirpinto sviesto
2 v.š. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
Įdaras
150 konservuotų mangų
50 gr. cukraus
150 gr. persikų arba mangų jogurto
250 gr. grietinėlės (35 %)
15 gr. želatinos
45 ml. vandens
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.
Kremas. Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos mangus, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su mangų mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.
Torto surinkimas. Biskvitų kraštus apipjauname 2-3 mm. Į tą pačią 20 cm. torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėme biskvitą). Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3-4 h. Sustingusį papuošiame konservuotais persikais. Skanaus!
P. S. Tortas labai skanus, drėgnas ir labai gaivus...
Motinos dienai kepiau rožinį mozūrą.
Pats kepimas labiau panašėjo į eksperimentą chemijos laboratorijoje . Vaizdelis - kai priprato akis - visai nieko (ir nė iš tolo nesiekia Novos mangų-persikų torto), bet skonis tai tikrai geras.
Originalus receptas
400 g migdolų,
400 g cukraus,
3 citrinos,
1,5 stiklinės rožių uogienės
Glajui:
600 g cukraus,
2-3 apelsinai.
400 g išgliaudytų saldžiųjų migdolų sugrūsti su 400 g cukraus į vientisą masę, įspausti trijų citrinų sultis. Išmaišyti, sukrėsti ant išklotų paplotėlių ir iškepti nekarštoje krosnyje. Kai atšals, storai aptepti rožių uogiene ir užpilti šiuo glajumi: 600 g cukraus patrinti į du apelsinus, užpilti dviejų arba trijų apelsinų sultimis, išvirti tirštą sirupą ir trinti, kol taps kaip kremas. Užpilti juo mozūrą ir apdžiovinti.
Gamybos komentarus ir fotografijas rasite čia.
Pats kepimas labiau panašėjo į eksperimentą chemijos laboratorijoje . Vaizdelis - kai priprato akis - visai nieko (ir nė iš tolo nesiekia Novos mangų-persikų torto), bet skonis tai tikrai geras.
Originalus receptas
400 g migdolų,
400 g cukraus,
3 citrinos,
1,5 stiklinės rožių uogienės
Glajui:
600 g cukraus,
2-3 apelsinai.
400 g išgliaudytų saldžiųjų migdolų sugrūsti su 400 g cukraus į vientisą masę, įspausti trijų citrinų sultis. Išmaišyti, sukrėsti ant išklotų paplotėlių ir iškepti nekarštoje krosnyje. Kai atšals, storai aptepti rožių uogiene ir užpilti šiuo glajumi: 600 g cukraus patrinti į du apelsinus, užpilti dviejų arba trijų apelsinų sultimis, išvirti tirštą sirupą ir trinti, kol taps kaip kremas. Užpilti juo mozūrą ir apdžiovinti.
Gamybos komentarus ir fotografijas rasite čia.
kiek tortuku skaniu prikepusios
ZELVIENE, kepiau ir aš tuos sausainėlius. Skanūs gavosi. Dėkui už receptuką
QUOTE(princiupesa @ 2010 05 04, 12:16)
1,5 stiklinės rožių uogienės
jos pakeisti turbut nelabai imanoma kazkuo?
QUOTE(Nova @ 2010 05 04, 08:52)
Naujas isbandytas tortukas Mamos dienai
Labai skaniai atrodo tortukas, reikes isbandyti. Biskvito sulaistyti nereikia? Ir kokiu kiekiu vandens uzpili zelatina?
QUOTE(*Keila* @ 2010 05 04, 21:07)
Labai skaniai atrodo tortukas, reikes isbandyti. Biskvito sulaistyti nereikia? Ir kokiu kiekiu vandens uzpili zelatina?
Laistyt biskvito tikrai nereikia, nes nuo kremo tortas labai slapias ir gaivus. O zelatina uzpilu 45 ml vandens, receptuke irasytas vanduo
QUOTE(jurda @ 2010 05 04, 18:19)
ZELVIENE, kepiau ir aš tuos sausainėlius. Skanūs gavosi. Dėkui už receptuką
Prasom Receptukas ne mano, tik gal atgaivinai ji Bet mums labai irgi patiko...labai greit ju neliko
O is kur tos roziu uogienes gauti?
Kai pamatau Novos nuotraukas su tortais Ir ilgai dar guliu negalėdama atsikelti Šokas nu Aš labai silpna saldumynuose,gal todėl kad nelabai juos mėgstu
Bet labai myliu pirktinę bemiegę tešlą Ji mano gelbėtoja
Sausainiai su obuoliais.
Paprasta kaip du kart du.
Obuolius supjaustome skiltelėmis.
Tešlą juostelėmis.
Apsukame aplink obuolio gabaliuką tešlos juostelę.
Sutepame kiaušiniu,dedame į skardą.
Kepame apie 20 min.
Skanaus
Bet labai myliu pirktinę bemiegę tešlą Ji mano gelbėtoja
Sausainiai su obuoliais.
Paprasta kaip du kart du.
Obuolius supjaustome skiltelėmis.
Tešlą juostelėmis.
Apsukame aplink obuolio gabaliuką tešlos juostelę.
Sutepame kiaušiniu,dedame į skardą.
Kepame apie 20 min.
Skanaus