Tikrai labai gražuoliai Ulės bumbuliukai
O aš šiandien su pyragu labai skaniu atkeliauju

Jau džemo skonis

Toks idealiai saldžiarūgštis
Pyragas su citrinų džemu
9 valg.š. (110 g) sviesto, kambario temperatūros
½ puodelio (100 g) cukraus
1 didelis kiaušinis
1 didelis kiaušinio trynys
1/8 arb.š. migdolų esencijos
1 ½ puodelio (240 g) miltų
½ arb.š. druskos
2 arb.š. kepimo miltelių
1 ¾ puodelio (450 g) mėgstamo džemo (aš naudojau citrinų džemą*)
1. Suplakti sviestą su cukrumi. Įmaišyti kiaušinį, kiaušinio trynį ir migdolų esenciją.
2. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius. Palengva sumaišyti su kiaušinių plakiniu, kol masė taps vientisa.
3. Atmatuoti apie 300 g (apie du trečdalius) paruoštos tešlos, suformuoti plokštą apvalų kamuoliuką, suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti. Iš likusios tešlos suformuoti taisyklingą apvalų ritinį (~ 5 cm. skersmens), taip pat suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti.
4. Išimti tešlą iš šaldytuvo ir kelias minutes palaikyti kambario temperatūroje. Rankomis iškloti tešla paruoštą, riebalais išteptą kepimo indą (~24 cm. skersmens).
5. Ant išklotos tešlos tolygiai paskleisti džemą.
6. Išimti tešlos ritinį iš šaldytuvo ir supjaustyti apvaliais griežinėliais. Šiuos griežinėlius gražiai išdėlioti ant džemo, ant pyrago viršaus. Viršų anot originalo reikėtų apibarstyti mažiausiai dviem valgomais šaukštais stambaus cukraus. bet
aš pamiršau.
7. Kepti, kol tešla taps auksiniai rudos spalvos, apie 25 35 minutes. Atvėsinti ir patiekti kambario temperatūros.
* Citrinų džemas4 citrinos, sultys ir žievelės
200 g cukraus pudros
100 g sviesto, tirpinto
4 kiaušiniai
1. Kartu išplakti citrinos sultis, žievelę, cukraus pudrą, tirpintą sviestą ir kiaušinius, kol jie pavirs į visiškai vientisą masę.
2. Supilti gautą masę į puodą, gerai pralaidų karščiui.
3. Virti ant silpnos ugnies ir nuolat maišyti, kitaip masė prikibs prie puodo dugno ir sienelių. Neužvirti masės!
4. Kai masė sutirštės, nuimti nuo ugnies ir supilstyti į stiklainėlius, uždengti dangteliais.
5. Naudoti šį citrinų džemą galimą tartoms, įdarams ar įvairiems desertams. Dieviškai skanus dalykėlis!