Įkraunama...
Įkraunama...

vaikiški rūbeliai

dar ir čia pakartosiu savo klausimą, nes labai knieti pradėti megzti...

pavarčiau youtuba, bet tokio pavyzdzio kai pakankamai didelis mezginys neradau...

QUOTE(MAMICY @ 2010 08 18, 12:50)
prisipirkau siūlų, puoliau prie virbalų ir supratau kad nelabai man suvokiama kaip megzti 2 virbalai sujungtais valu apvalų mezginį. pvz sijoną be siūlės. Aprašyme lygtais parašyta, kad mezgama būtent virbalais su valu... pabandžiau tai man nieko nesigauna.
kol kas yra tekę tik 5-iais tokius dalykus megzti. bet dabar nelabai telpa...

visuose pavyzdziuose mezginys beveik lygus valo ilgiui. o jei pas mane ilgesnis, tai nieko nepavyks?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 18 rugpjūčio 2010 - 13:10
QUOTE(helli @ 2010 08 18, 12:46)
fantastika ... o kokie čia siūliukai?

Siulai sie
http://www.auksarank...o...87&offset=8
Atsakyti
Ligvita, labai graži suknelė wub.gif

QUOTE(MAMICY @ 2010 08 18, 14:03)

pavarčiau youtuba, bet tokio pavyzdzio kai pakankamai didelis mezginys neradau...
visuose pavyzdziuose mezginys beveik lygus valo ilgiui. o jei pas mane ilgesnis, tai nieko nepavyks?

aš kiek suprantu, tai virbalai su valu yra skirti megzti plokščiam, ne apvaliam mezginiui. Teks tam būsimam sijonui, matyt, visgi vieną siūlę turėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 357: 18 rugpjūčio 2010 - 15:40
QUOTE(357 @ 2010 08 18, 16:40)
Ligvita, labai graži suknelė  wub.gif
aš kiek suprantu, tai virbalai su valu yra skirti megzti plokščiam, ne apvaliam mezginiui. Teks tam būsimam sijonui, matyt, visgi vieną siūlę turėti  mirksiukas.gif

na tai kad su jais galima megzti ir apvaliai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuviukas:): 18 rugpjūčio 2010 - 15:46
Apvaliai apvaliai. Taip, kaip ir su 5 virbalais ratu mezgama, taip ir su valu. Akis vis tuo valu reikia perstumti. Juk visos moherinės suknelės mezgamos su valu ratu be jokių siūlių
Atsakyti
QUOTE(Zuviukas:) @ 2010 08 18, 15:46)
na tai kad su jais galima megzti ir apvaliai  bigsmile.gif

QUOTE(naiste777 @ 2010 08 18, 15:54)
Apvaliai apvaliai. Taip, kaip ir su 5 virbalais ratu mezgama, taip ir su valu. Akis vis tuo valu reikia perstumti. Juk visos moherinės suknelės mezgamos su valu ratu be jokių siūlių

o tai kame gudrybė? pvz mano sijonas iš 120 akių (net nežinau kiek čia cm bus). valas 80 cm. tikrai ilgesnis nei mezginys (bent jau pradžioj). gaunasi, kad valo kažkur išlindusio lieka... aš per jėgą mezginį traukau...
Atsakyti
Na, taip. Valas dažnokai būna ilgesnis nei mezginys. Aš numezgus vieną ratą, viską perstumiu ir viskas, ir mezgu kitą ratą. Pati pradžia visada būna labai bjauri, paskui, kai jau įgundi, viskas einasi lengvai. Sėkmės.
Atsakyti
aš kai valas per ilgas tada dar ir viena "kojininį" virbalą naudoju taip lengviau stumdosi ir visada žinau kur eilės pradžia ta virbalą megzdama išmezgu tokiu pačiu virbalu (nežinau kaip suprantamai paaiškinti) nes jei mezgu palikdama išlindusį valą tada išlindimo vietoje akys prasitampo ne taip kaip reikia
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2010 08 18, 13:03)

Jei valas per ilgas tiesiog vienoje vietoje palieku kilpute, megzdama kojnes akis padaliju pusiau ir palieku dvi valo kilputes o jei valas trumpokas tai mezginys savaime susigarbanoja.
Viska mezgu tik su virbalais su valu. 1 rankos maziau pavargsta nes ant pacio virbalo netenka mezginio svorio, visas svoris tenka valui thumbup.gif . 2 su virbalais su valu viska mezgu be siuliu thumbup.gif tai nereikia paskui galva sukti kaip dailiai susiuti.
Atsakyti
Tai žodžiu nusišnekėjau pasirodo doh.gif blush2.gif biggrin.gif
Užtat kiek naudingo sužinojau 4u.gif

Papigiai esu parsisiuntusi bambukinių su valu virbalų visų dydžių, tai turbūt reiks juos pagaliau leisti į darbą rolleyes.gif
Atsakyti
Aš, turbūt, irgi tokius pačius turiu. Bet valas tai ten bjaurus, neslysta.
Atsakyti
Mergaites, gal turit kokia slapta nuoroda kur butu galima minciu pasisemt mergaitiskai liemenei ( geriau butu nertai ) rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti