Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

Sveikos, po truputuka darau ND, su diafragma teko pasikankinti, bet dariau tol kol akivaizdziai matesi kas ir kaip.
Tačiau, jei jūs nieko prieš įmesiu į forumą tada kai jau bus visi padaryti. smile.gif
Iškilo klausimų dėl panningo, pati bandžiau pagauti įvairius judesius. Ir nusprendžiau arba aš nemoku ( kas greičiausiai ir galėtų būti) arba objektyvo reikia šūstro. Labai įdomu man su kokiu fotoaparatu buvo HIPIS nufotkintas. Nes man tai vaizdas nerealus, kaip viskas gražiai išsilieję.
O as kiek bandydavau, tik čiuuut čiuut šiek tiek išsitasko fonas ir tiek. Ir gal būtinai jau šiam reikalui reikėtų trikojo?
Dar labai noriu sužinoti, ar raštų temai tinka ir ornamentai? Gal galite pasiųlyti kokius internetinius puslapius kur galima būtų pasisemti idėju, paanalizuoti fotografijas.. ?
P.S Dėl pasirinktino namu darbo lašelių tema, reikėtų gal pabandyti kažką panašaus?
http://learnbasicpho...water-drop-demo

Pagal kokią techniką jūs fotografuojate?
Dėkui, už komentarus. wink.gif ax.gif
Atsakyti
Sveikos, -i

Akasha, jau flickre uztikau tavo obuolius ir bandziau suprasti, kaip ten padaryta.... g.gif Speju, kokiais degtukais ar dar kazkuo paramstyta buvo, paskui nuklonuota g.gif Man tai grazios abi nuotr., ir pirmos centravimas visai netrukdo..... 4u.gif

QUOTE(dangerele @ 2010 04 16, 09:07)

O kodel nenori kelti po truputi ND? O tuo tarpu jau ir kitus uzbaiginesi....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiomama: 16 balandžio 2010 - 10:16
QUOTE(dangerele @ 2010 04 16, 11:07)

Dek po truputi savo ND, nes ir mums lengviau pakomentuori ir paziureti, kai ju nera visa kruva iskarto...
Del paningo tai zaisk su islaikymu... po truputi trumpink islaikyma ir ziurek kaip sekasi pagauti, taip rasi tai ko tau reikia... statyvas tikrai nereikalingas
Rastu temai tinka viskas kas, kas nors kiek panasu i rasta smile.gif Tu puslapiu kur galima paanalizuoti darbus yra tikrai daug... vienas is tokiu yra flickr.com, lietuviski efoto.lt, fotokudra.lt, pixdaus.com, Va dar labai geras forumas apie fotografija jei skaitai angliskai http://digital-photo...school.com/tips Na ir begaler kitu yra... tik reikia nepatingeti ieskoti.... Google siuo atveju visagalis...

QUOTE(Tiomama @ 2010 04 16, 11:15)
Sveikos, -i

Akasha, jau flickre uztikau tavo obuolius ir bandziau suprasti, kaip ten padaryta....  g.gif Speju, kokiais degtukais ar dar kazkuo paramstyta buvo, paskui nuklonuota  g.gif  Man tai grazios abi nuotr., ir pirmos centravimas visai netrukdo.....  4u.gif

Dekui smile.gif Smagu, kad patiko.... Jau galvojau isbrokysit, kad nieko cia gero... Jo pasmaigstyta cia dantu krapstukais, o po to jau su PS sutvarkyta...
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 04 16, 10:54)
Na o as irgi dar be rastu, tai dedu sendien jums uzkandziu pusryciams...  ax.gif

kaip cia tau taip pavyko tas obuolys pjaustytas?smile.gif magija?smile.gif

siaip centruota tai man patinka. kazkaip neisivaizduoju sone.. nu super. i stokus desi?smile.gif

o antra tai kazkaip nelabai.. nekabina smile.gif daugiau estetikos reiktu smile.gif

nu bet tu saunuole wink.gif
Atsakyti
sveikos,
QUOTE(Akasha @ 2010 04 16, 11:31)
Dekui smile.gif Smagu, kad patiko.... Jau galvojau isbrokysit, kad nieko cia gero... Jo pasmaigstyta cia dantu krapstukais, o po to jau su PS sutvarkyta...

man tiksliai reikai jau jungtis į jūsų gretas, nes norėjau visa gerkle rėkti "nesąmonė, negalima taip padaryti" lotuliukas.gif doh.gif
nu fain thumbup.gif man patiko bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Keliu vieną nuotrauką ir laukiu komentarų.
Ji man kažkuo patinka. Visai nepaliesta PS.
Įdomu būtų sužinoti jūsų nuomonę

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 16 balandžio 2010 - 10:41
QUOTE(Akasha @ 2010 04 16, 11:54)
Kodel didinai iso? kiek matau is foto, tai ir taip sviesos butu uzteke... Ir brumbrumai jau gerai sake, kad reiketu margesnio fono...

Na o as irgi dar be rastu, tai dedu sendien jums uzkandziu pusryciams...  ax.gif

user posted image

user posted image

As kaip visada kai nieko idomaus nesusmastau, tai tveriu tai kas po ranka ir bandau kazka islauzti smile.gif Laukiu nuomoniu... Pirma specialiai centravau, tai nezinau ar labai uz tai musit ar ne  blush2.gif

bigsmile.gif fainos foto thumbup.gif kaip cia taip padarei bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2010 04 16, 12:31)

Aaaaa!ot gudrute biggrin.gif bet fainai gavosi bigsmile.gif As taip nemoku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 11:35)
kaip cia tau taip pavyko tas obuolys pjaustytas?smile.gif magija?smile.gif
siaip centruota tai man patinka. kazkaip neisivaizduoju sone.. nu super. i stokus desi?
o antra tai kazkaip nelabai.. nekabina smile.gif daugiau estetikos reiktu smile.gif
nu bet tu saunuole wink.gif

I stokus ciu nedesiu, nes obuoliai per prasti tenais deti... cia is tevelio darzo dar pernyksciai islaikyti, tai ir pasirauksleje jau ir su juoduliukais... biggrin.gif Manau, kad nebus pirkimo... Nors kur 9foto idejau, tai zvengiau kad jau 5baksus uzdirbau... o dabar nelabai turejau laiko zaisti... siaip mano vaiku foto visai ten sueina... tai sakiau reikes daugiau su saviskes pakankinti smile.gif

QUOTE(krika @ 2010 04 16, 11:39)
sveikos,
man tiksliai reikai jau jungtis į jūsų gretas, nes norėjau visa gerkle rėkti "nesąmonė, negalima taip padaryti"
nu fain  thumbup.gif man patiko

Junkis junkis wink.gif cia labai smagu mokytis...

QUOTE(airv @ 2010 04 16, 11:41)
Keliu vieną nuotrauką ir laukiu komentarų.
Ji man kažkuo patinka. Visai nepaliesta PS.
Įdomu būtų sužinoti jūsų nuomonę

Man tokia kazkuom kaledar primemanti smile.gif O siaip truputi sumaise vaizda, kad ir butelys ir taure toj pacioj vietoj... bet siaip visai idomiai ziurisi...

QUOTE(Adeks @ 2010 04 16, 11:48)
bigsmile.gif fainos foto thumbup.gif kaip cia taip padarei bigsmile.gif

Nera cia ka moketi... pjaustai vaisiu ar darzove kas pirma po ranka pasitaiko... susmaigstai ir fotkini wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 04 16, 12:10)
I stokus ciu nedesiu, nes obuoliai per prasti tenais deti... cia is tevelio darzo dar pernyksciai islaikyti, tai ir pasirauksleje jau ir su juoduliukais...  biggrin.gif  Manau, kad nebus pirkimo... Nors kur 9foto idejau, tai zvengiau kad jau 5baksus uzdirbau... o dabar nelabai turejau laiko zaisti... siaip mano vaiku foto visai ten sueina... tai sakiau reikes daugiau su saviskes pakankinti smile.gif

man tai aterodo, kad ir tas obuolys pirmas butu perkamas biggrin.gif o siaip visai normaliai uzdirbi.. o daug jau foto ten idejus? jei kada turesiu kantrybes ir isigysiu nauja fotika, tai gal ir pabandysiu... gal smile.gif
Atsakyti
Na kaip pasakysit, dedu tada po truputį savo ND. 4u.gif

Fokusas (Anksciau esu idejusi, bet pakartoju)

user posted image

user posted image

user posted image

Diafragma

F4 , ISO 250

user posted image

F11, ISO 500

user posted image

F20, ISO 800

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangerele: 16 balandžio 2010 - 11:38
QUOTE(dangerele @ 2010 04 16, 12:35)
Na kaip pasakysit, dedu tada po truputį savo ND.  4u.gif

oki doki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 16, 08:15)
reitku pasirinkti marga fona, kad matytum kas kinta. nes dabar as nematau skirtumo, tik kad svieseja fonas smile.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 04 16, 10:54)
Kodel didinai iso? kiek matau is foto, tai ir taip sviesos butu uzteke...

Na, paskaiciau uzduoti, o ten antroje ir buvo parasyta, kad didinti iso, mazinant diafragma. O apie fona tik treciame pasakyta, kad geriau butu margas.
Vadinasi, nevisai supratau uzduoties.
Einu bandyt kitaip.

Akasha, man pirmas obuolys labai patiko smile.gif
Atsakyti