Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

QUOTE(Noelle @ 2010 04 26, 13:52)
Vasario mėneso foto. JB temai. Trys man mieliausios foto vienoje. Viena iš tų, kai fotografavau kitą, bet pasakoti norėjau apie save. PAti objektyviai į foto negaliu žiūrėti, nes matau tai, ką noriu matyti  smile.gif  Todėl lauksiu komentarų.
Jau keliskart norėjau kelti šią foto, bet vis persigalvodavau  smile.gif

nu man tai superine. is tu, kur norisi ziuret ir vis sugrizt. ir kur niekada neatsibosta. ir man kad virs galvos foto, tai kaip tik patinka smile.gif
Atsakyti
Akacha, antosios gėlytės man labai spalvos patinka nuotraukos 4u.gif

Nolle, labai patiko žmogaus emocija, tik man ta nuotrauka viršum g.gif vis akytės bėgioja nuo žmogaus prie nuotraukėlės ir neapsisprendžia, kur sustot blush2.gif o gal kaip tik gerai? reikia ilgiau pažiūrėti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 26 balandžio 2010 - 13:09
QUOTE(Akasha @ 2010 04 26, 12:39)
Na dedu iskarto i tema... Bent jau bandau... smile.gif
Augaliuku ir JB iskarto smile.gif

Ir i augaliuku....

man abi patinka, jb variante toks kontrastas geras, įdomi, kompozicija gera abiejose, žodžiu man abi patinka 4u.gif

QUOTE(Noelle @ 2010 04 26, 12:52)
Vasario mėneso foto. JB temai. Trys man mieliausios foto vienoje. Viena iš tų, kai fotografavau kitą, bet pasakoti norėjau apie save. PAti objektyviai į foto negaliu žiūrėti, nes matau tai, ką noriu matyti  smile.gif  Todėl lauksiu komentarų.
Jau keliskart norėjau kelti šią foto, bet vis persigalvodavau  smile.gif

ir kaip pradžiamokslei pakomentuoti tavo foto? biggrin.gif man ji super, pasakoja istoriją...štai ką aš perskaičiau joje (galbūt klystu blush2.gif ), kad tai buvo tavo darbų paroda, nuotraukoje centre yra tas pats sėdintis besišypsantis žmogus ax.gif ir tai, kad foto kabo viršuje man nė kiek netrukdo, o tik dar labiau sustiprina įspūdį ax.gif va, dar labai norėčiau pamatyti tą foto kairėje, nu čia šiaip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2010 04 26, 12:48)
Robobebre, šešėlis fainas, bet pritarsiu Akashai, kad kompozicija nelabai žiūrisi smile.gif

dėl savaitės temų pritariu, nors man augaliukus fotografuoti su savo objektyvu bus sudėtinga, bet bandysiu  ax.gif

na darant sita foto tikrai galvojau kaip cia geriau sukomponuoti, dariau pirma plana is geliu, medi isodinau is trecdalio ir meistravau taip, kad nebutu per stipriai apkarpytos sakos. Todel nusibaudziau ir idejau visa kadra nekarpyta (o karpymas cia nelabai ka ir padeda). "Horizontas" gal biski kreivokas.
Siaip nesu visai nusivyles, nes gavau tai ka planavau ir ka maciau. Ar galejau daugiau ka ispest is tos situacijos? - manau taip, bent jau zinau ka kaitaip pabandyciau. Na bet taip jau yra, kad dar silpnoka ta mano akis smile.gif

Akasha, geles neblogai, bet ar neperspaudei su sharpu? man jau blikai net nebenaturalus atrodo?

Noelle, nu visai patinka toks menas, bet treciaja foto tai gal nebent tu matai, nes as nelabai iziuriu kas ten smile.gif, man uztektu tik virsutinio kvadrato fonui
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 04 26, 13:15)
na darant sita foto tikrai galvojau kaip cia geriau sukomponuoti, dariau pirma plana is geliu, medi isodinau is trecdalio ir meistravau taip, kad nebutu per stipriai apkarpytos sakos. Todel nusibaudziau ir idejau visa kadra nekarpyta (o karpymas cia nelabai ka ir padeda). "Horizontas" gal biski kreivokas.
Siaip nesu visai nusivyles, nes gavau tai ka planavau ir ka maciau. Ar galejau daugiau ka ispest is tos situacijos? - manau taip, bent jau zinau ka kaitaip pabandyciau. Na bet taip jau yra, kad dar silpnoka ta mano akis smile.gif

na ir aš nepatyrus tokia bandžiau galvoti kas čia būtent man kliūva, ir dabar pagalvojau, kad taip, gėlės yra pirmam plane, bet žiūrint į foto man ji atrodo tokia "plokščia", gal reikėjo tada labiau pritūpti, kad sustiprinti tą pirmo plano įspūdį g.gif arba visai jo atsisakyti ir paieškoti dar kito kampo g.gif bet gal ir nusipeizėju, jei ką, nekreipk dėmesio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2010 04 26, 14:24)
na ir aš nepatyrus tokia bandžiau galvoti kas čia būtent man kliūva, ir dabar pagalvojau, kad taip, gėlės yra pirmam plane, bet žiūrint į foto man ji atrodo tokia "plokščia", gal reikėjo tada labiau pritūpti, kad sustiprinti tą pirmo plano įspūdį g.gif arba visai jo atsisakyti ir paieškoti dar kito kampo g.gif bet gal ir nusipeizėju, jei ką, nekreipk dėmesio biggrin.gif

drinks_cheers.gif butent tai ir pabandyciau, prieit arciau geliu ir arciau zemes, nes pirmas planas gavosi geriausiu atveju viduriniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 04 26, 14:15)

Akasha, geles neblogai, bet ar neperspaudei su sharpu? man jau blikai net nebenaturalus atrodo?

Noelle, nu visai patinka toks menas, bet treciaja foto tai gal nebent tu matai, nes as nelabai iziuriu kas ten smile.gif, man uztektu tik virsutinio kvadrato fonui

Matai sakai, kad medi komponavai auksiniame taske, bet man noretisu jo kamino issisakojima matyti ausiniame taske... o tos gele kazkaip siame kadre man isvis nelabai... bet saunuolis, kad taip bandai ir ieskai ir dar pagrysti gali... 4u.gif As kai fotkinu labiau vadovaujuosi jausmu, o tik po to taisykles apmastau blush2.gif
Del mano fotkiu, tai sharpo tikrai nedejau daug ir dabar dar antros originala paziurejau, tai ir ten blikai tokie astrus dar netvarkytoj fotkej... Pirmoj gal kiek kontrasto didinimas pridejo to asttrumo, bet man netrukdo tai... pirmos ir norejau tokios israiskingos ir grubesnes... cia tikriausiai nuo nuotaiku priklauso ir fotkiu apdirbimas... ax.gif doh.gif
Atsakyti
Gal galit papasakot kaip jus verciat i jb? mazinat saturation, stumdot curves? Noelle cia turbut specas siuo klausimu rolleyes.gif

Va turiu tokia foto, bet negaliu apgint JB vertimo. bandziau sviesint vidutinius atspalvius, bet irgi kazkaip nesiziuri.
user posted image
Atsakyti
Aš va pagal čia bandžiau ax.gif
http://www.prodesign...e-juodai-balta/

lauksiu kritikos blush2.gif

user posted image
Atsakyti
http://www.efoto.lt/...uravimas?page=1

dar va čia patarimų... bet tikriausiai jau skaitėte 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 04 26, 10:18)
o cia viena foto su seseliu, ka medis daro kai jam pritruksta saku:

Kadangi iš manęs maža patarėja, tai nieko ir nerašysiu, parašysiu tik, kad labiausiai patiko pavadinimas.Iš kart nuotraukoje pradėjau ieškot, ką gi tas medis daro ir radau thumbup.gif , šaką į tokį mažą langelį belendančią - toks juokas suėmė, pagalvojau, kad midaus į pilies menę lenda. Dėkui už geras emocijas biggrin.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 04 26, 13:39)
Augaliuku ir JB iskarto smile.gif

Aha du viename biggrin.gif Suprantu, kad toks sumanymas, bet mano akims per stipru ax.gif
QUOTE(Noelle @ 2010 04 26, 13:52)

Noele, Tavoji papasakota istorija be pabaigos, gali vėl įrėmit ir vėl fotografuoti biggrin.gif ir taip be galo be krašto biggrin.gif
Paprasta, Forgete, nieko nerašau, nes neperkandu dar J/B. Jei aš gerai suprantu, tai vienos taisyklės kaip tą atlikti nėra, būdų yra nemažai, o va rezultatas tai čia daugiau nuojautos ir įgudimo nuopelnas, ar klystu g.gif

Mano J/B
user posted image

P.s specialiai taip fotografvau, norėjau išsiaiškint ar įmanoma visas vienodai paverst, tiesa pasakius nors nuotraukos sekė viena paskui kitą, vienodas keitimas netiko, skyrėsi ir net labai viena nuo kitos.Šeip jau mėgstu, kad vienos serijos nuotraukos būtų vienos spalvos.Taigi kiekvieną verčiau atskirai, bandžiau suvienodint ir tai ne visiškai pavyko.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 04 26, 08:18)
o cia viena foto su seseliu, ka medis daro kai jam pritruksta saku:
žiūrėjau ilgai, bet man toks bardakėlis. Daug įvairių detalių, bet nepasakyčiau, kad tas medis ir šešėlis visą dėmesį pasiima. Pirmąjį nukirpai, antras medis į kadrą lenda. Lig ir kreivoka foto, gėlių spalvos taip pat dėmesio reikalauja. TAi tas šešėlis kaip ir pasimeta. Neperskaičiau iki galo kažkieno komentaro ir tavo apsigynimo. Tai gal ir kartojuos.

QUOTE(Akasha @ 2010 04 26, 11:39)
pirmoji man labai patinka. Ir kompozicija ir jb, ir kontrastas. Antroje kito žiedo kraštelis į kadrą veržiasi, o pagrindinio kraštuką nukirpai. Kvadratas čia nelabai tinka. Jei turi kokį makro, pažaisk su orchidėjų viduriukų. Kai kurios turi drugelių arba sraigučių formą.

QUOTE(Forgete @ 2010 04 26, 13:10)
Gal galit papasakot kaip jus verciat i jb? mazinat saturation, stumdot curves? Noelle cia turbut specas siuo klausimu  rolleyes.gif

Va turiu tokia foto, bet negaliu apgint JB vertimo. bandziau sviesint vidutinius atspalvius, bet irgi kazkaip nesiziuri.
aš į jb juostelę fotografuoju, tai paskui nuo skenavimo priklauso. Jei pataikau su nustatymais tai pataikau.
O skaitmeną versti į jb sunkiau sekasi. BEt paprastai curves pastumdau, maždaug S raide. Paskui pridedu kontrasto ir nuimu sviesumo. Su dauguma foto stengiuosi taip tvarkytis, bet yra foto, kurioms jb netinka smile.gif Arba reikia kažką papildomai patvarkyti.
TAvo atveju yra išdegimai. Sunku gerą jb gauti. Na bent jau aš, kai nelabai su PS draugaujanti nemokėčiau. Pasiūlymas gal galėtų būti su dviem lygiais dirbti. Tada turėtum gauti geresnius rezultatus neišdegindama.

QUOTE(paprasta @ 2010 04 26, 13:46)
Aš va pagal čia bandžiau ax.gif
lauksiu kritikos blush2.gif
Ties šia dar galima padirbėti. Dar kiek pilkoka. Gal vos kontrasto pridėčiau. Dėl kmpozicijos, norisi, kad kitas mergaitės petukas būtų sutilpus. O šiaip faina rimtuolė.

QUOTE(frederica @ 2010 04 26, 14:30)
Paprasta, Forgete, nieko nerašau, nes neperkandu dar J/B. Jei aš gerai suprantu, tai vienos taisyklės kaip tą atlikti nėra, būdų yra nemažai, o va rezultatas tai čia daugiau nuojautos ir įgudimo nuopelnas, ar klystu g.gif
Mano J/B

Aš jau brūkštelėjau apie šį tavo darbelį nuomonę. Pasikartosiu tik, kad man labai patinka. Labai.

O čia pasižvalgymui, Fotografo iš didžiosios raidės gėlės.

http://www.darjanpan...rt-photography/

Ačiū už komentarus mano foto, išties. Gaila tik, kad mažokai pastabų gaunu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 26 balandžio 2010 - 16:09