Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

QUOTE(robobebras @ 2010 04 26, 08:18)
Beje, sugriztant prie Narajana komentaru apie kadravima, tai panarsiau internete ir radau tokia nuomone, su kuria pilnai sutinku. T.y. nepritariu, kad turi mastyti tik 35mm formatu, nes tai yra, manau, kvailokas ribojimas, bet pritariu, kad "imant kadra" galvotum apie rezultata. Taip pat tam tikrose situacijose pateisinu kirpima - vaikai, spontaniski momentai, kur tu neturi laiko paziuret ar tikrai tiesus horizontas ir ar kokia nesamone nespejo ilisti i kadra. Manau, geriau apkirpti, negu visai neiamzinti. O cia LINKAS

aš taip pat galvoju, kad kirpti nėra blogai, jei žinoma tai netampa yda. NEreik galvoti, nufotografuosiu bet kaip, vistiek paskui galiu apkarpyti. Ir fotografuojant reikia truputį mastyti, ir daug jausti.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 04 26, 10:18)
Taip pat tam tikrose situacijose pateisinu kirpima - vaikai, spontaniski momentai, kur tu neturi laiko paziuret ar tikrai tiesus horizontas ir ar kokia nesamone nespejo ilisti i kadra. Manau, geriau apkirpti, negu visai neiamzinti. O cia LINKAS

ačiū už nuorodą 4u.gif
dėl kirpimo fotografuojant vaikus tikrai sutinku... dar mažutį kūdikėlį tai sugaudysi, apžiūrėsi... bet dvejų, trejų metų vaikutį ir dar judresnį, kuriam viskas įdomu, kuris visur eina, lipa, nenustygsta vietoje- tik spėk suktis ax.gif kartais tenka tik nugarą pagauti... žinoma, aš dar bepradedanti mėgėja, tai tos patirties trūksta blush2.gif
Atsakyti
Dar apie Fotografijos vertinimo kriterijus galima pasiskaityti Kuzminų knygoje, 78-81psl. Ten ir konkrečios foto įkeltos kaip pavyzdžiai. Tikrai patariu paskaityti. Gal kiek paprasčiau bus kitų darbus komentuoti smile.gif

Apie kompoziciją http://photoinf.com/...omposition.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 26 balandžio 2010 - 09:55
QUOTE(Noelle @ 2010 04 26, 10:34)
Dar apie Fotografijos vertinimo kriterijus galima pasiskaityti Kuzminų knygoje, 78-81psl. Ten ir konkrečios foto įkeltos kaip pavyzdžiai. Tikrai patariu paskaityti. Gal kiek paprasčiau bus kitų darbus komentuoti  smile.gif

ačiū 4u.gif tiesa, koks pavadinimas knygos? aš pora turiu, bet manose lyg nėra apie vertinimą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 26 balandžio 2010 - 09:58
Oi kaip jus greitai ir kiek prikalbejot smile.gif Nespeju as tokiais tempais...
Del dvigubos savaites temos, as labai uz... smile.gif Bus smagu ir gal net daugiau nuotraukyciu...

QUOTE(paprasta @ 2010 04 25, 23:34)
Na, ir prieš einant gulti... man šis portretukas atrodo vykęs  blush2.gif  spalvos, ramybė, šiluma, grožis  blush2.gif tik ar pritarsit man, kad trūksta rankos- nesutalpinau visos  blush2.gif

Del pirmo portretuko, tai tikrai kliuva uz akiu ta ranka... gal reikejo pabandyti kazkaip karpyti, kad ir nebutu tos antros rankos.. nes tikrai svelnus tok portretukas butu ...
Antros, toks istrizas kadravimas siuo atveju man labai liuks ziurisi... priduoda kadruo zaismingumo, taciau erdves labai truksta kaireje ir is virsaus... dabar tas vaikutis labai ispaustas i kampa atrodo...

QUOTE(robobebras @ 2010 04 26, 10:01)
ohara, isgasdinai mane su sita foto, is toliau uzmetu aki - o ten toks piktas bicas is tos skyles i ziuri biggrin.gif. Niekas neiziurit jo ten? Gal jau man pas psichiatra reik eit smile.gif?

Na bet ir izvalgumas tavo lotuliukas.gif Kai pasakei, tai ir man jau matosi smile.gif
O tavo foto... mintis idomi, medzio seselis labai graziai apsivijes ta boksta, bet kazko truksta is kompozicines puse.... pats bokstas tikriausiai uzgozia medzio seseli ir dar jis centruotas... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 04 26, 09:34)
Dar apie Fotografijos vertinimo kriterijus galima pasiskaityti Kuzminų knygoje, 78-81psl. Ten ir konkrečios foto įkeltos kaip pavyzdžiai. Tikrai patariu paskaityti. Gal kiek paprasčiau bus kitų darbus komentuoti  smile.gif

as turiu ta knyga kompiniame variante Fotografijos meno pradmenys, jeigu kam reik galiu atsiusti per skype. Rasykit az smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 04 26, 09:48)
Antros, toks istrizas kadravimas siuo atveju man labai liuks ziurisi... priduoda kadruo zaismingumo, taciau erdves labai truksta kaireje ir is virsaus... dabar tas vaikutis labai ispaustas i kampa atrodo...

apie įstrižą kadravimą nieko neišmanau, bet grįžtant prie šio foto taip pat galvojau, kad labiausiai man trukdo tai, kad mergaitė beveik atsitrenkia į foto viršų. Taip pat dešinė pusė per sunki, ne dėl to, kad mama nusvėrusi, bet ten dar ir erdvės kiek laisvos yra, o kairėje supynė net vos nukirpta. Na ir kaip jau minėjau, medžiai per daug dėmesio reikalauja. Mergaitė pasimeta tiesiog, jos net nepamatau, tik mamą. Dešinė pusė per sunki.
Atsakyti
Noelle, ačiū už labai vertingas man pastabas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 04 26, 08:51)
be to rozhine majkute su oranziniu sijonuku netinka, nors is esmes cia smulkmena

sutinku, ir prieš fotografuodama ieškojau baltos maikutės, pasirodo neturim, visos margos arba su piešinukais doh.gif ši bene vienintelė vienspalvė buvo, pamąsčiau, kad vasarai reikės vienspalvių rūbelių nusipirkti, nes viskas mirga marga biggrin.gif ir dėkui už nuomonę 4u.gif

QUOTE(Noelle @ 2010 04 26, 09:34)

labai geras linkas ir Kuzminus reikės dar pasinagrinėti ax.gif

Robobebre, šešėlis fainas, bet pritarsiu Akashai, kad kompozicija nelabai žiūrisi smile.gif

dėl savaitės temų pritariu, nors man augaliukus fotografuoti su savo objektyvu bus sudėtinga, bet bandysiu ax.gif
Atsakyti
Na dedu iskarto i tema... Bent jau bandau... smile.gif
Augaliuku ir JB iskarto smile.gif
user posted image

Ir i augaliuku....
user posted image

Na is augaliuku, man tik gelytes grazio ir kolkas tikrai nieko idomesnio neturiu.. galbut siom savaitem prisiversiu kazko lauke paieskoti ax.gif
Atsakyti
Vasario mėneso foto. JB temai. Trys man mieliausios foto vienoje. Viena iš tų, kai fotografavau kitą, bet pasakoti norėjau apie save. PAti objektyviai į foto negaliu žiūrėti, nes matau tai, ką noriu matyti smile.gif Todėl lauksiu komentarų.
Jau keliskart norėjau kelti šią foto, bet vis persigalvodavau smile.gif
user posted image
Ir naujų foto įkelsiu, bet antroje savaitės pusėje.
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 04 26, 13:52)
Vasario mėneso foto. JB temai. Trys man mieliausios foto vienoje. Viena iš tų, kai fotografavau kitą, bet pasakoti norėjau apie save. PAti objektyviai į foto negaliu žiūrėti, nes matau tai, ką noriu matyti  smile.gif  Todėl lauksiu komentarų.
Jau keliskart norėjau kelti šią foto, bet vis persigalvodavau  smile.gif
Ir naujų foto įkelsiu, bet antroje savaitės pusėje.

Labai siltas ir emocingas kadras... Stiprus darbas tikrai... tik va jei kabinetis, tai man truputi kliuva, kad ta nuotrauka tiesiai virs galvos kabo.. Tai va tik toks pastebejimas... mirksiukas.gif
Atsakyti