ačiū labai už kritiką ir patarimus viską deduosi į galvą
Labas rytas
Nuotaika mano puiki šeštadienį išlaikiau du egzus ir dar saulė šviečia, tai šiandien jau dėsiu fotkint abstrakcijų minčių pilna galva, reikia kažkaip realizuot
Nuotaika mano puiki šeštadienį išlaikiau du egzus ir dar saulė šviečia, tai šiandien jau dėsiu fotkint abstrakcijų minčių pilna galva, reikia kažkaip realizuot
QUOTE(multti @ 2010 04 26, 08:40)
Labas rytas
sveikinu lauksim nuotraukų o man su abstrakcijomis sunku
Tiesa, dėl gėlyčių fotografavimo ir JB sutinku gal žinote kokį puslapiuką, kur būtų galima paskaityt apie vertimą į JB ? Ar iš savo patirties koks patarimas?
QUOTE(paprasta @ 2010 04 26, 08:42)
sveikinu lauksim nuotraukų o man su abstrakcijomis sunku
Čia mano "arkliukas", kaip sakoma žinoma, visko pasitaiko, kai atrodo, matai vat kažką, kas artima širdžiai, bet tiesiog per objektyvą to neišeina pamatyti. Tai taip ir lieka viskas tik akių lygyje
QUOTE(Noelle @ 2010 04 21, 23:21)
Mergele23[/b] žiūrėjau į tavo šuns foto ir galvojau ką ji man primena. Amerikietiško stiliaus studijos foto. Net neklausk kodėl. Tiesiog tokia pirma mintis buvo pažiūrėjus.
o gėlė labai gražiai. Tik aš dar vos pašviesinčiau. Bet šiaip liuks.
o gėlė labai gražiai. Tik aš dar vos pašviesinčiau. Bet šiaip liuks.
QUOTE(Noelle @ 2010 04 21, 23:46)
Kad visai tuščiom neateičiau įkeliu vieną foto. NE nauja. NAujo kol kas nieko neturiu, na apart pusė juostelės fotoaparate. Dvi savaites apart darbo veik nieko nemačiau. Kitą galėsiu atsipūsti, gal ir foto daugiau bus.
super. be zodziu, foto nuostabi, nors man idomu butu pamatyti spalvota varanta, jei toks yra.
QUOTE(dangerele @ 2010 04 22, 11:40)
Sudėtinga ta raštų tema.
ir man kazhkaip ji visai nepasiseke.
QUOTE(Narajana @ 2010 04 22, 22:49)
Žodžiu, jei norit galiu čia parašinėti karts nuo karto, o jei bijot kritikos, tai galiu ir nerašyti. Ale gi iš klaidų tik ir mokomės Beje čia yra ir krūvos foto be priekaištų.
always welcome.
ir tas foto be priekaishtu - komentuokim kad tarp kritikos vienas kitas geras zodis butu
QUOTE(Akasha @ 2010 04 22, 23:19)
Menine ir studijine fotografija(bent jau mano kuklia nuomone) skiriasi. Kai kas cia atejo ismokti, bent jau suvaldyti fotika ir ismokti, bent jau savo vaikus ir seima graziai fotografuoti... As irgi nesiverziu i menine fotografija
labai gerai pasakyta. nors as noreciau ir menine puse pramokt, tuo labiau, kad vidinis balsas sako, kad galiu
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 23, 00:45)
Na, o čia, kad dar ir be diskutavimo darbo turėtumėt:
apie dvirati - silta pavasarine foto. man patiko. nors kazhko truko. gal zmogeliuko, katino - nezinau.
QUOTE(Narajana @ 2010 04 23, 08:28)
O šiaip tai aš irgi net keliose vietose vedu fotografijos pradžiamokslio kursus ir man net į galvą nešovė mintis, pradedantiesiems liepti fotografuoti ant M.
Man asmeniškai dar nei karto šito rėžimo neprireikė norimam rezultatui pasiekti
Man atrodo pradėti nuo manualo yra labai ilgas ir sudėtingas kelias, arba net aplinkelis
Man asmeniškai dar nei karto šito rėžimo neprireikė norimam rezultatui pasiekti
Man atrodo pradėti nuo manualo yra labai ilgas ir sudėtingas kelias, arba net aplinkelis
na tai kokie tavo pasiulymai butu pradedanciam, kuris nori daugiau, o ne full auto?
del nustatymu, as gerokai anksciau negu perskaiciau instrukcija, pradejau "zaisti" su M (nezinojau kas Av Tv yra). is tikruju buvo sudetinga, kol bent jau kazhka supratau. po to perskaiciau instrukcija ir nebeimanoma fotkint su Av ir Tv. man zymiai lengviau su M, kaip jau kiti minejo, nusistatai kaip nori. nors noreciau pradet naudot kitus rezhimus, kai pvz skubi, laiko net nestatinet, arba objektai "dingstantys" etc.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 23, 14:41)
siaip jei buciau mamyte, ir gauciau tokias foto, tai apsidziaugciau labai bet jei jau ziurint prie ko prisikabint, tai man kazkiek kliuna, kad atrodo, lyg kadras nebutu iki galo isgalvotas.. nu tieisog tas baltas dalykas ir kudikis. norisi kad kieviena foto kazka dar kitka sakytu.. kokybe tai superine
su viskuom - tik man sitos foto geriau negu jb, kur su teciu mazhiukas. ten toks apsimiegojes. na nezinau kazhkas man nepatiko. bet sitos pirmos, tai super, tik kad pasikartojancios, bet pirmam bandymui, manau, gavosi puikiai.
p.s. taip, fono ir man noretusi balto.
QUOTE(bizyte @ 2010 04 23, 17:57)
įdėsiu kelias kritikai (nors dvejoju ), bandžiau savo mažąją su tokiu va sijonėliu pafotkint, bet sunkiai pavyko rasti tinkamus kampus, tai laksčiau iš paskos ir gavos kas gavos be to, dar ir rankas visas išsipaišė nelaiku bet dar bandysiu
man visuma fotosesijos - patiko. modeliukas grazhus. bet uzkliuvo apipaishytos rankutes. be to rozhine majkute su oranziniu sijonuku netinka, nors is esmes cia smulkmena. labiausiai patiko foto kur prie lango, bandyciau dar jb, paskutine tokia pamaivishka, bet miela, man patiko. aplamai man visos idomios, modelis charizmatishkas pasirode, idomiu bruozu.
vienas baigiamasis ishlaikytas, liko dar vienas, po savaites, tai per daug manes cia nebus, nes mokysiuos
QUOTE(ohara @ 2010 04 24, 22:30)
ohara, isgasdinai mane su sita foto, is toliau uzmetu aki - o ten toks piktas bicas is tos skyles i ziuri . Niekas neiziurit jo ten? Gal jau man pas psichiatra reik eit ?
Akasha, geros foto, kaip sakiau, gali imt 200Lt, simtas bus per pigiai .
Brumbrumai, antra ir trecia zoles visai patiko, neformatas kazkaip nemaiso.
Meadow, Don't walk labai tiko, gal kiek suspausta tik. Patiko ir antroji su atspindziu.
paprasta, hm, su tom supynem idomiai kaip cia koks kompozicijos ismanytojas ir ekspertas pasisakytu, nes cia zaidziama su pusiausvyra, tas pasvirimas kaip ir pagristas, bet cia tik man naujokui taip atrodo.
Del temos, tai as nelabai ikertu ka reiskia pasimokinti versti i j/b. Na bet jus isrinkit, man kazkaip sunkiai fotikas iki ranku daeina, tai nelabai produktyvus, archyva pavartau ir idedu ka nors jei randu i tema.
QUOTE(robobebras @ 2010 04 26, 10:01)
ohara, isgasdinai mane su sita foto, is toliau uzmetu aki - o ten toks piktas bicas is tos skyles i ziuri . Niekas neiziurit jo ten? Gal jau man pas psichiatra reik eit ?
neik... arba einam kartu, nes ir aš matau tą patį
va dėl to pasvyrumo ir man įdomu... man ta foto su supynėmis pačiai patinka, tik kaip sakė- per ryškus antras planas
Beje, sugriztant prie Narajana komentaru apie kadravima, tai panarsiau internete ir radau tokia nuomone, su kuria pilnai sutinku. T.y. nepritariu, kad turi mastyti tik 35mm formatu, nes tai yra, manau, kvailokas ribojimas, bet pritariu, kad "imant kadra" galvotum apie rezultata. Taip pat tam tikrose situacijose pateisinu kirpima - vaikai, spontaniski momentai, kur tu neturi laiko paziuret ar tikrai tiesus horizontas ir ar kokia nesamone nespejo ilisti i kadra. Manau, geriau apkirpti, negu visai neiamzinti. O cia LINKAS
o cia viena foto su seseliu, ka medis daro kai jam pritruksta saku:
o cia viena foto su seseliu, ka medis daro kai jam pritruksta saku:
GAl kas dar neskaitėt. Trumpai, paprastai.
http://www.efoto.lt/...tinu_nuotraukas
http://www.efoto.lt/...tinu_nuotraukas
QUOTE(Noelle @ 2010 04 26, 10:18)
skaičiau- patiko
QUOTE(Akasha @ 2010 04 25, 22:47)
kuo toliau, tuo labiau man tavo ieskojimai gamtos fotografijoje patinka ir visos savotiskai grazios...
aciu, man labai malonu girdet tokius zodzius nors zinau, kad tai tik labai labai pradzia, bet stengiuosi..
QUOTE(Noelle @ 2010 04 26, 01:04)
paskutinėje visų pirma kas man nepatinka ti ne kadravimas, o diafragmos pasirinkimas.
Pirmoje nelabai aišku ar žibutes fotografavai, ar tas fonas tau įdomesnis buvo.
Antroje trūksta žolyčių viršūnėlių.
Trečioje šviesa rodos nieko buvo. Nors antram plane bardakėlis, daug žolynų prarauti reiktų bet labiausiai iš visų patiko.
Pirmoje nelabai aišku ar žibutes fotografavai, ar tas fonas tau įdomesnis buvo.
Antroje trūksta žolyčių viršūnėlių.
Trečioje šviesa rodos nieko buvo. Nors antram plane bardakėlis, daug žolynų prarauti reiktų bet labiausiai iš visų patiko.
aciu uz komentarus viska dedu i galva
QUOTE(robobebras @ 2010 04 26, 10:01)
Brumbrumai, antra ir trecia zoles visai patiko, neformatas kazkaip nemaiso.
nu as kazkaip niekad netaikau i formatus. nzn kiek tai trukdo ziurovui. man tai kazkaip patinka visaip apkarpyt..
o siaip, kai dar tik mokaisi, tai manau tas karpymas nemaiso.. nes karpydama jau matai ka galejai kitaip fotkint, kitaip kadruot. ir ateityje maziau darai klaidu.. nu ta prasme, karpydamas ismoksti isvis sukomponuot kadra ir rast geriausia rezultata.