Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 25, 19:58)
aciu smile.gif del augalelio teisinuosi, kad jis negrazioj vietoj augo ir nukirpau biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif smagus atsakymas lotuliukas.gif reiktų persodinti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 25, 19:46)
Na, čia dar į atspindžių temą(su man patinkančiu action)... nežinau ar pavyko perteikt tai ką norėjau:

man graziausia antra su tai oranziniais taskiukais. pavydetina kokybe wink.gif tik to juodo bruksnio galetu nebuti..
Papildyta:
QUOTE(paprasta @ 2010 04 25, 19:54)
ačiū 4u.gif  Alytaus centrinis parkas  4u.gif  kai būsiu, būtinai tą pačią vietą nufotografuosiu vertikaliai- palyginsiu, bet dėl gylio tikrai būtų geriau 4u.gif  o balandžiai... ir man nelabai- šunis mėgstu 4u.gif

aa, tai neapsigavau, kad matytas wink.gif mano visa gimine ten gyvena
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 25, 20:02)
man graziausia antra su tai oranziniais taskiukais. pavydetina kokybe wink.gif tik to juodo bruksnio galetu nebuti..
Papildyta:
aa, tai neapsigavau, kad matytas wink.gif mano visa gimine ten gyvena

uch smagu 4u.gif gal kada atvyksti? mielai papozuotume su mergyte blush2.gif

o šiaip man reiktų fotografo mergytės krikštynoms... gal kas norėtų pasipraktikuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 04 25, 20:04)
uch smagu  4u.gif gal kada atvyksti? mielai papozuotume su mergyte blush2.gif

gal kada smile.gif tik pirma man reiktu ismokt fotografuot zmones biggrin.gif
Atsakyti
Apkirpau truputį, atsižvelgdama į patarimą- manau, kad tikrai geriau 4u.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 25, 20:40)
gal kada smile.gif tik pirma man reiktu ismokt fotografuot zmones biggrin.gif

sutariam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 04 25, 20:42)

o dabar man virsaus truksta biggrin.gif tai gal geriau nekirpk.. kartais lengviau perfotkinti smile.gif
siaip tai man visai patinka, kad kai fotkinu tokius kelius, tai pritupiu. tada jie tokie ilgesni atrodo..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 25, 20:45)
o dabar man virsaus truksta biggrin.gif tai gal geriau nekirpk.. kartais lengviau perfotkinti smile.gif
siaip tai man visai patinka, kad kai fotkinu tokius kelius, tai pritupiu. tada jie tokie ilgesni atrodo..

ir aš pritupiau 4u.gif būtinai perfotografuosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 25, 18:17)
nu ka, vel su savo gamta smile.gif
paskutinej tai kadravimas ne koks, nu bet niekaip nesugalvojau kaip ja italpint.. nes paskui sakos lindo i kadra.. taigi visgi likau prie tokio..

kuo toliau, tuo labiau man tavo ieskojimai gamtos fotografijoje patinka smile.gif ir visos savotiskai grazios...

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 25, 19:46)
Pirmoji super  thumbup.gif, pritariu tikrai neslėpk tokių foto. smile.gif

Dekui labai uz pagyrimus... ir visoms uz visus komentarus smile.gif

man is tavo foto antroji labai patiko... smile.gif... kazkuom labai patraukianti....
Atsakyti
Na, ir prieš einant gulti... man šis portretukas atrodo vykęs blush2.gif spalvos, ramybė, šiluma, grožis blush2.gif tik ar pritarsit man, kad trūksta rankos- nesutalpinau visos blush2.gif

user posted image

o ši? ar toks kadravimas nepriimtinas? blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 25 balandžio 2010 - 22:42
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 25, 16:17)
nu ka, vel su savo gamta smile.gif
paskutinėje visų pirma kas man nepatinka ti ne kadravimas, o diafragmos pasirinkimas.
Pirmoje nelabai aišku ar žibutes fotografavai, ar tas fonas tau įdomesnis buvo.
Antroje trūksta žolyčių viršūnėlių.
Trečioje šviesa rodos nieko buvo. Nors antram plane bardakėlis, daug žolynų prarauti reiktų biggrin.gif bet labiausiai iš visų patiko.

QUOTE(paprasta @ 2010 04 25, 17:44)
vaikščiojau, parke fotografavau vieną mergytę... saulėta, šešėliai... ieškojau raštų-
matau tik vieną foto, su balandžiu. Tai kitų negaliu pakomentuoti.
O balandis, tai tiesiog balandis. Jau rašiau anksčiau, kad man sunku tokias foto komentuoti, nes na manęs jos visai nedomina. Bet tuo pačiu žinau, kad yra, o gal ir reikia žmonių fotografuojančių būtent tai. Tai jei reiktų pakomentuoti šitą balandį norisi sakyti, kad būčiau kiek mažiau apačios ir daugiau viršaus palikusi. Snapas žemyn nuleistas, išeina iš foto. Tai kompoziciškai manau geriausia vieta jam būtų vos žemiau.

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 25, 17:46)
Man ir žaliasis periodas šiuo metu(na gal šiek tiek raštų vandenyje ir galima įžiūrėt). Dėkingu metu teko pro tą vietą važiuot:
Pirma foto nuostabi. Dideliu formatu ją. Jetau kaip raminančiai veikia.
Neparašei, ką norėjai antra foto perteikti, tai ir nežinau ar pavyko. Bet man patinka, tikrai.
Trečioji patraukia dėmesį, bet sunku komentuoti, nežinau net kodėl.

QUOTE(paprasta @ 2010 04 25, 18:42)
ieškojai raštų, juos radai. Neapkarpytos foto man neberodo. O šijam variante. Na man kvadratiniė kompozicija šiuo atveju nepasitvirtina. Atsargiai vistik su tais karpymais reikia smile.gif Čia labai jaučiasi, kad kirpta. Taip pat stinga kažko, kažkokios detalės, kad ir pačios mažiausios. Žodžiu, akcento. Vat tokie pastebėjimai. Gal nors kiek naudingi, sekančiam kartui.

Turiu pasiūlymą. Imam dvi temas dviems savaitėms. Dabar žydi viskas, o ir pastebėjau, kad įkeliama čia žolynų, gėlių foto. Tai pasimokinam tas gėles ar žoles dorai fotografuoti. Žiedų aplink daug, tai galima daug foto kelti. Sulauki komentarų ir vėl iš naujo bandai. Ir t.t. Manau kai kurioms išties naudinga būtų.
O kita tema kaip Meadow siūlė. Juodai balta foto. Turinys nesvarbus. Tiesiog pasimokinam versti į juodai baltą.

Tokie tad pasiūlymai. Labos.
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 04 26, 01:04)
Pirma foto nuostabi. Dideliu formatu ją. Jetau kaip raminančiai veikia.
Neparašei, ką norėjai antra foto perteikti, tai ir nežinau ar pavyko. Bet man patinka, tikrai.
Trečioji patraukia dėmesį, bet sunku komentuoti, nežinau net kodėl.

Na mane ir raminančiai nuteikia, gerai būtų platesnis kampas - bet deja, mano plačiakampis ne toks aštrus ir daug triušmingesnis. 50mm nelabai tokio tipo nuotraukoms daryti...

Na, antroje foto užfiksuotos šviečiančios lemputės, ale vandens apšvietimas lotuliukas.gif Nežinau, ar čia man vienai jos matosi ar ir kitiems. Nes būna taip, kad tu matai - o kiti nea. Tas stulpas - ant jo tos lemputės ir pakabintos... blush2.gif
Na trečioje man nepatinka, kad einantis žmogus(tiksliau jo atspindys) kaip ir patenka į centrą - bet nieko negalėjau padaryti, jis judėjo ir kol spustelėjau... Plius teko derinti su vis persijungiančiu apšvietimu savo veiksmus. Gal reikėjo patykoti geresnio veiksmo gatvėje. biggrin.gif
Nežinau jau, man iš vis savo nuotraukas pasidarė labai sunku vertinti - atrodo tas negerai anas negerai ir aplamai viskas negerai....
Papildyta:
QUOTE(paprasta @ 2010 04 25, 23:34)
Na, ir prieš einant gulti... man šis portretukas atrodo vykęs  blush2.gif  spalvos, ramybė, šiluma, grožis  blush2.gif tik ar pritarsit man, kad trūksta rankos- nesutalpinau visos  blush2.gif

Pirmoje labai graži ir daili mergina. Daugiau ją pakankink. Man asmeniškai trūksta apačios - mergina pasirėmusi, būtų gerai matyti ant ko ji pasirėmusi. Pritariu Noellei dėl formato.
Atsakyti
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 25, 23:26)
Pritariu Noellei dėl formato.
Už akių užbėgai tongue.gif Šių dviejų foto dar nekomentavau, bet taip pat pasakysiu, kad formatas nepasiteisina. Nežinau ar šoną ar viršų nukirpai. Vistik horizontalu kadravimas man čia patiktų. JEi nebūtų apačios, tes kairiu kumščiu kerpant. VAt tada būtų toks ramus, šiltas, paprastutis, bet nuoširdus portretas. Žavi moteris.
Antroje man pasvyrimas nelabai ptinka. Ir antras planas per aktyvus.
Reikės info paieškoti apie tuos pasvyrimus. Jei ką įdomaus ar naudingo rasiu pacituosiu.
Atsakyti