Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 33 tema

QUOTE(robobebras @ 2010 04 23, 12:30)
Vertinant foto ir dalinant patarimus patirtis labai reikalinga. Na ok, kaip apkarpyti, pasviesinti patamsinti ar daryti j/b galima nesunkiai, nes tai nesunkiai patikrinama. Patyrimas aisku ir cia bonusas, nes gali tvirciau pagristi, kodel vienaip yra geriau nei kitaip, negu kad tiesiog taip geriau ziurisi arba aklai taikoma kazkuri taisykle.
Va ar teisingai pasirinkta perspektyva ir kompoziciskai isdestyti objektai, naujokas pavojingas pagalbininkas, nes jo mintyse gali rodytis labai grazus vaizdas, o tikroveje jis butu visiskas pravalas. Cia tik taip pablevyzgojau, kad vieni naujokai kitu naujoku patarimus vertintu labai atsargiai ir su skepticizmu smile.gif.

drinks_cheers.gif Pritariu, mes naujokėliai turbūt dažnai čia į pievas nugrybaujam blush2.gif

QUOTE(Noelle @ 2010 04 23, 13:02)
o var ir barsiu, už požiūrį, ten kur paryškinta. Netiesa, kad neįdomi. Man tik ją norisi didelę apžiūrėti. Patinka sukurta atmosfera. Ir išties net labai patinka.
Apie senolių rankų raštą ir aš galvojau. Tik ne rankas norėjau fotografuoti, veidą. Bet dar progos neturėjau, gal šiandien. TAi ir tu idėjos nepalik taip, kada nors, kai bus proga  smile.gif

Dėkui noelleuž palaikymą. Neperlipu niekaip per save, sunkiai keliu foto jei nors kiek abejoju,sureikšminu tikriausiai per daug unsure.gif
QUOTE(Akasha @ 2010 04 23, 14:24)
Na dabar uzgrusiu foruma savo prikepusiu prmuoju blynu bandant fotografuoti ne tik savo vaikus... Labai lauksiu jusu nuomoniu...

Sakiau pristabdysiu arklius komentuojant, bet Tavąsias dar pakomentuosiu biggrin.gif
Mano akim žiūrint techniškai labai tvarkingos foto, skaidrios, šviesios. Juodas fonas tik man kliūna ir ta medžiagytė į kurią mažylis įsuktas, norisi švelnaus apklotėlio, dėl kaspinėlio - supratau, kad norėta lyg dovanėlę pateikti, mintį užskaityčiau jei tuo kaspinėliu būtų tiesiog lengvai perrištas, šis gi kaip nuo vestuvių mašinos biggrin.gif , tik nesupyk, čia vėlgi tik skonio reikalas. Aš renkuosi antrą, norėčiau tik,kad ir antra akytė matytųsi.
Akasha, ar padarei foto miegančio vaikelio? Žinai dėl ko klausiu biggrin.gif Šio amžiaus vaikai miega ir miega, todėl mamos taip laukia kada atsimerks ir tada jau fotosesija biggrin.gif , po kurio laiko labai pasigendi miegančio vaikiuko foto. Miegantys jie tokie gražūs biggrin.gif
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 23, 15:29)
Man visai įdomiai žiūrisi, reikėjo tik dukružę dar iš kitos pusės pasiųst kad ką nors papieštų  4u.gif

Oi, Maeadow, aš taip džiaugiuosi, kad šios užduotys vaduoja mane nuo priklausomybės fotkinti tik dukružę , o Tu dukružės reikalauji lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 23 balandžio 2010 - 19:57
QUOTE(bizyte @ 2010 04 23, 17:57)
įdėsiu kelias kritikai (nors  blush2.gif dvejoju blush2.gif ), bandžiau savo mažąją su tokiu va sijonėliu pafotkint, bet sunkiai pavyko rasti tinkamus kampus, tai laksčiau iš paskos ir gavos kas gavos  blush2.gif  be to, dar ir rankas visas išsipaišė nelaiku doh.gif bet dar bandysiu ax.gif

Siaip visuose kadruose labai daug buitiskumo... tokie tik pliakst kadrai ir viskas... Na labiau uzkliuvusi uz akiu ta kur prie lango... dar graziau butu jei nesimatytu uz lango esantys namai... mazesne ryskumo zona gal butu issprendus si dalyka ir pliusine ekspozicija... Kad bent jau lango vietos labiau persviestos butu... RAnkyciu apypaisymai irgi trukdo... Paskutie dar gal tokia idomesne, net sviesa truputi nepatinka.. Smakras, kaip ir padeges, o pats veidukas ir akytes seselyje.... Mergaite truputi per daug ispausta i kaire, o desineje, ten tikriausiai uzuolaida irgi vaizdo nepriduoda...

QUOTE(frederica @ 2010 04 23, 20:55)
Sakiau pristabdysiu arklius komentuojant, bet Tavąsias dar pakomentuosiu biggrin.gif
Mano akim žiūrint techniškai labai tvarkingos foto, skaidrios, šviesios. Juodas fonas tik man kliūna ir ta medžiagytė į kurią mažylis įsuktas, norisi švelnaus apklotėlio, dėl kaspinėlio - supratau, kad norėta lyg dovanėlę pateikti, mintį užskaityčiau jei tuo kaspinėliu būtų tiesiog lengvai perrištas, šis gi kaip nuo vestuvių mašinos biggrin.gif , tik nesupyk, čia vėlgi tik skonio reikalas. Aš renkuosi antrą, norėčiau tik,kad ir antra  akytė matytųsi.
Akasha, ar padarei foto miegančio vaikelio? Žinai dėl ko klausiu biggrin.gif Šio amžiaus vaikai miega ir miega, todėl mamos taip laukia kada atsimerks ir tada jau fotosesija biggrin.gif , po kurio laiko labai pasigendi miegančio vaikiuko foto. Miegantys jie tokie gražūs biggrin.gif

Labai dekui ir Tau ir visoms kitoms uz issakyta nuomone ir kritika ir pagyrimus... man tai tikrai labai naudinga ir stengiuosi viska detis i galva..... Del to juodo fono man irgi dabar jau ziurint jis maiso... bet kaip sakoma is klaidu mokomes... prie pacios minties ir visu detaliu reikes labiau apmastyti viska... Dziaugiuosi, kad bent jau technine puse nuotraukos ivertintos gerai... O ties kurybine tobulinsiuos mirksiukas.gif Dar karta dekui.... 4u.gif
P.S. ir su komentavimu nestabdyk arkliu... Kaip gi mes kitaip ismoksim?....
Atsakyti
Labas vakaras visiems mirksiukas.gif Noriu prisijungti prie jūsų fotografių būrelio ax.gif 4u.gif Neseniai nusipirkome du fotoaparatus, ir esu visai žaliukė, noriu bent pradžiai suprasti kas yra kas fotografijoje. ax.gif
Tėtis tai jau daug informacijos žino, labai domisi, iš interneto mokosi, perka žurnalą "fotografija", noriu ir aš mokėti fotografuoti, ir žinoti, kas gi tas fotoaparatas, tiksliau - jį po truputį su jūsų pagalba perprasti. ax.gif 4u.gif smile.gif
Atsakyti

QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 23, 21:20)
Labas vakaras visiems  mirksiukas.gif  Noriu prisijungti prie jūsų fotografių būrelio  ax.gif  4u.gif  Neseniai nusipirkome du fotoaparatus, ir esu visai žaliukė, noriu bent pradžiai suprasti kas yra kas fotografijoje.  ax.gif
Tėtis tai jau daug informacijos žino, labai domisi, iš interneto mokosi, perka žurnalą "fotografija", noriu ir aš mokėti fotografuoti, ir žinoti, kas gi tas fotoaparatas, tiksliau - jį po truputį su jūsų pagalba perprasti.  ax.gif  4u.gif  smile.gif
smile.gif junkis drąsiai. Paskaityk pirmą puslapį, daug naudingos info rasi, nuorodų. Turėsi klausimų klausk. Kai jau teorijos skaitymui nebeužteks, pabandyk ND atlikti, užtvirtinsi bent jau pradines žinias.
Smagaus laiko su fotoaparatu
p.s. iš tėčio nugvelbk žurnalą ir paskaityk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 04 24, 00:22)
smile.gif  junkis drąsiai. Paskaityk pirmą puslapį, daug naudingos info rasi, nuorodų. Turėsi klausimų klausk. Kai jau teorijos skaitymui nebeužteks, pabandyk ND atlikti, užtvirtinsi bent jau pradines žinias.
Smagaus laiko su fotoaparatu
p.s. iš tėčio nugvelbk žurnalą  ir paskaityk smile.gif

Gerai, būtinai paskaitysiu pirmąjį puslapį mirksiukas.gif Tikiuosi jau greitai su turimomis žiniomis galėsiu jungtis prie jūsų 4u.gif Kolkas eisiu teorijos skaityti ax.gif
O žurnalą jis man pats duoda ax.gif smile.gif thumbup.gif
Gražių jums nuotraukų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 04 23, 21:04)
Siaip visuose kadruose labai daug buitiskumo...

šį kartą ir norėjosi man tokių neišlaižytų foto, gal ir buitiškai jos atrodo, gal būtų gelbėjęs jb, bet susilaikiau, matyt nuotaika tokia, kad spalvotų norėjos ax.gif paskutinėj ne užuolaida ten, siena...tyčia nekirpau, išvis šie kadrai visai beveik nekarpyti, kelios tik vos vos ir PS minimaliai prisiliesta smile.gif na, nepavyko, bet ieškojimai man patiko, bandysiu dar ir dėkui už nuomonę 4u.gif

QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 23, 22:20)
Labas vakaras visiems  mirksiukas.gif 

sveika prisijungus 4u.gif
Atsakyti
Bizyte, šaunuolė, kad lakstei aplinkui, bandei, ieškojai. Aš už antrą ir paskutinę.
Pirmoje emocija nuostabi, bet taip norisi, kad būtųm pritūpusi, kojytės būtų tilpę. Dabar viršaus daugoka.
Antra gražuoliška. IR tos išpaišytos rankutės nuostabiai atrodo. Nežnau ar spalvas tvarkei. Skirtingi atspalviai visose foto.
Įdomu kaip trečia atrodytų jb. Gal taip pavertus mažiau trikdytų balkonas, langai..
Ketvirtos kompozicija neįtikinanti. Netilpo tiek kairėje pusėje alkūnė, tiek dešinėje rankutė. Bet žvilgsnis mergaitės gražus.
Penkta faina, žaisminga. JB irgi tinka.

Vika12, pirmą psl. skaityk bet tuo pačiu ir prisijunk. Parodyk pirmus savo bandymus smile.gif
Aš tikiuosi šiandien užbaigti juostelę, tai gal sekančią savaitę turėsiu ką nors rodomo smile.gif iš naujų foto.
Gero savaitgalio
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 04 24, 09:17)
Bizyte, šaunuolė, kad lakstei aplinkui, bandei, ieškojai. Aš už antrą ir paskutinę.
Pirmoje emocija nuostabi, bet taip norisi, kad būtųm pritūpusi, kojytės būtų tilpę. Dabar viršaus daugoka.
Antra gražuoliška. IR tos išpaišytos rankutės nuostabiai atrodo. Nežnau ar spalvas tvarkei. Skirtingi atspalviai visose foto.
Įdomu kaip trečia atrodytų jb. Gal taip pavertus mažiau trikdytų balkonas, langai..
Ketvirtos kompozicija neįtikinanti. Netilpo tiek kairėje pusėje alkūnė, tiek dešinėje rankutė. Bet žvilgsnis mergaitės gražus.
Penkta faina, žaisminga. JB irgi tinka.

Ačiū už pastabas 4u.gif sutinku dėl pirmos, kojytės jei matytųsi geriau atrodytų, neapgalvojau, tiesiog pagauvau emociją, kuri man irgi labai patinka ax.gif spalvas šiek ties stumdžiau, nedaug, pirmoje gal daugiausiai, man tas melsvumas joje tiko (nors šiaip, manau mano laptopas meluoja su spalvom g.gif ), bet suprantu, kad jei daryti seriją, atspalviai turi būti vienodi smile.gif trečią bandžiau versti jb, bet ši foto man šilta dėl spalvų, todėl susilaikiau, bet, žinoma, mažiau blaškytų vaizdas už lango ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bizyte: 24 balandžio 2010 - 09:44
QUOTE(bizyte @ 2010 04 23, 17:57)
įdėsiu kelias kritikai (nors  blush2.gif dvejoju blush2.gif ), bandžiau savo mažąją su tokiu va sijonėliu pafotkint, bet sunkiai pavyko rasti tinkamus kampus, tai laksčiau iš paskos ir gavos kas gavos  blush2.gif  be to, dar ir rankas visas išsipaišė nelaiku doh.gif bet dar bandysiu ax.gif

Graži mergytė ir gražiai surištas sijonukas biggrin.gif Akasha, Noelle jau išvardino trūkumėlius, pilnai sutinku, tiesa rankytės išpieštos man netrukdo ax.gif Leisk kelias dieneles pasidžiaugt naujuoju sijonuku, tuomet duok kokį užsėmimą - nukreipsi dėmesį turėsi daugiau laiko prisitaikyti ir pabandyk dar katą. Man antoji labiausiai patinka, patiktų ir tečioji jei ne langas, J/B tokia žaisminga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 24 balandžio 2010 - 11:24
sveikos, idomaus nieko neturiu.. bandziau visa ryta nusprest kokio man fotiko reik, paskui sau fotosesija padariau, nieko nesigavo, dar supratau, kad per stora esu biggrin.gif, balandziai balkona mano pamego, indai neplauti.. vienu zo, ir foto ne kokios smile.gif apie tai, kaip sniego debesis pro mano langa vakar praslinko smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2010 04 24, 10:42)
Ačiū už pastabas 4u.gif sutinku dėl pirmos, kojytės jei matytųsi geriau atrodytų, neapgalvojau, tiesiog pagauvau emociją, kuri man irgi labai patinka ax.gif spalvas šiek ties stumdžiau, nedaug, pirmoje gal daugiausiai, man tas melsvumas joje tiko (nors šiaip, manau mano laptopas meluoja su spalvom g.gif ), bet suprantu, kad jei daryti seriją, atspalviai turi būti vienodi smile.gif  trečią bandžiau versti jb, bet ši foto man šilta dėl spalvų, todėl susilaikiau, bet, žinoma, mažiau blaškytų vaizdas už lango ax.gif

Labai malonu, kad priėmėte į savo fotografių būrį. Būtinai, skaitysiu tuo pačiu bandysiu daryti nuotraukas ir tada įdėsiu jūsų kritikai smile.gif ax.gif Nes būtent iš kitų pastabų mes ir mokomės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 04 24, 11:24)
Leisk kelias dieneles pasidžiaugt naujuoju sijonuku, tuomet duok kokį užsėmimą - nukreipsi  dėmesį  turėsi daugiau laiko prisitaikyti ir pabandyk dar katą.  Man antoji labiausiai patinka, patiktų ir tečioji jei ne langas, J/B tokia žaisminga.

ai ne, sijonukas tai ne naujas, karnavalinio kostiumo dalis biggrin.gif norėčiau su juo dar į pievą merginą paleist palakstyt ir pagaudyt kadrų biggrin.gif dėkui už komentarus, labai vertinu visus 4u.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 24, 14:12)
sveikos, idomaus nieko neturiu.. bandziau visa ryta nusprest kokio man fotiko reik, paskui sau fotosesija padariau, nieko nesigavo, dar supratau, kad per stora esu biggrin.gif, balandziai balkona mano pamego, indai neplauti.. vienu zo, ir foto ne kokios smile.gif apie tai, kaip sniego debesis pro mano langa vakar praslinko smile.gif

man abi patiko, antroji gal labiau ax.gif o balandžius reikėjo pafotkint biggrin.gif save tai aha, sunku fotkint doh.gif mes moterys mėgstam vis save per daug kritiškai vertint ax.gif
Atsakyti